dissabte, 5 d’abril del 2014

Ombres de l'Imperi (XXXI)

Anterior



31

-Bé -va dir en Luke-, aquesta zona té millor aspecte que el lloc on vam estar abans, però on anem exactament?
En Lando va assenyalar amb un dit.
-Aquí.
- A una botiga de plantes?
-No et deixis enganyar per això. Aquesta botiga pertany a un vell ho'din anomenat Spero. Té un munt de connexions, algunes amb l'Imperi, altres amb l'Aliança i altres més amb els criminals.
-Deixa’m que ho endevini: et deu un favor.
-No exactament. Però hem fet alguns negocis junts en el passat, i no li importa guanyar uns quants crèdits passant informació.
Van anar cap a la botiga.
-Hi ha molta gent que ens està mirant com si no els agradés gens la nostra presència -va dir en Luke.
-És pels uniformes. L'Imperi no té molts amics per aquí baix. Gairebé tota la gent d'aquests nivells probablement està fugint d'alguna cosa, i és a un pas de l'arrest. No ens molestaran..., sempre que no fiquem el nas en el lloc equivocat, és clar. No volen que els imperials facin cap desplegament de força en el seu amagatall.
Quan van entrar a la botiga, no van veure ni rastre del ho'din al qual pertanyia. Excepte per en Luke i Lando, el local estava buit.
-No hi ha ningú a casa -va dir en Luke-. Això és una mica estrany, oi?
-Sí, ho és. Crec que...
Algú va dir alguna cosa darrere d'ells. En Luke no va entendre res, però va reconèixer el llenguatge, acabaven de parlar-los en wookieès.
-Calma, amic -va dir en Lando-. Ningú farà cap moviment sobtat.
Va aixecar les mans separant-les del cos, i li va dir al Luke que fes el mateix.
El wookiee va dir alguna cosa més.
Hi havia alguna cosa en aquella veu...
-Dóna’t la volta, i procura moure't molt a poc a poc -va dir en Lando al Luke.
Es van donar la volta.
I, naturalment, es van trobar contemplant a un wookiee que havia estat objecte d'un tall de cabells especialment horrible.
- Chewie! -Va exclamar Lando.
Chewie va reconèixer en Luke i Lando en el mateix instant malgrat els cascos, i va baixar el desintegrador que empunyava.
En Lando va somriure mentre ell i en Luke anaven cap en Chewie per donar-li una abraçada.
- Què ha passat? Què t'has fet en el pelatge?
Chewie va intentar respondre al mateix temps que Lando disparava més preguntes, i en Luke no va entendre gairebé res. Però s'alegrava molt de veure el wookiee.
En Lando va acabar acordant que en Luke no entenia el llenguatge dels wookiees, i va començar a traduir el que havien dit.
-El propietari de la botiga està lligat a la part de darrere. Si algú ha vist entrar en Chewie, així no pensaran que el ho'din l'ha ajudat. Sí, molt bé... Eh, eh... No parlis tan de pressa, amic!
Chewie va seguir produint sons estridents a tota velocitat.
-D’acord, d'acord. Veuràs, en Luke, la Leia creu que és el Sol Negre el que està darrere dels intents d'assassinat i no l'Imperi: sembla ser que volen veure't mort. Eh? Bé, no sé com, només som tres. Com podem entrar en aquest lloc? Si ens capturen això no ajudarà en res a la Leia, oi?
El diàleg va acabar bruscament quan un feix desintegrador va entrar per la porta oberta de la botiga i va destrossar un gran test ple de flors que penjava del sostre. Fragments de ceràmica van ploure sobre l'esquena d’en Luke, i piles de terra mullada i humus es van escampar al seu voltant. L'aroma de jungla que impregnava l'atmosfera de la botiga es va tornar una mica més intensa.
- Ep!
Quatre homes armats amb desintegradors van llançar noves andanades davant de la botiga. Foren qui fossin, no portaven uniforme.
En Lando, en Luke i Chewie es van llançar a terra. El wookiee va alçar el seu desintegrador i va fer diversos trets a cegues contra els tiradors.
- Qui són aquests tipus? Per què estan disparant contra nosaltres?
- Qui sap? -Va murmurar Lando.
Va desenfundar el desintegrador que li havia pres prestat el soldat imperial i va afegir els seus trets al foc amb què en Chewie estava responent a l'atac. A jutjar pel torrent de llum que va caure a sobre d’ells un instant després, no semblava que li haguessin donat a ningú.
- Hi ha alguna altra sortida? -Va preguntar en Luke.
Chewie grunyir una contestació, i en Luke va pensar que li havia dit que sí.
- Pel darrere! -Va cridar Lando.
Ell i Chewie van fer diversos trets més, i els tres van començar a arrossegar-se cap a la part del darrere de la botiga.
Van passar al costat d'un ho'din molt ancià lligat i emmordassat en un racó.
-Em sap greu tot això -li va dir en Lando-. Envieu la factura a l'Aliança. Ells pagaran els danys!
Chewie va arribar a la sortida posterior i va obrir la porta corredissa.
Un altre feix d'energia va entrar ràpidament per la porta, lliscant a l'altura del pit d'un ésser humà, i va obrir un forat en un mur de la botiga. Per sort tots seguien estirats a terra, i el forat va aparèixer bastant per sobre dels seus caps.
En Lando va deixar anar una maledicció.
- Ens tenen atrapats!
Abans que poguessin pensar què anaven a fer, algú va cridar al costat de la sortida del darrere. Després van sentir l'esclat de diverses descàrregues desintegradores..., però cap feix d'energia va entrar a la botiga.
- Què...? -Va començar a dir Lando.
En Luke va alçar la mirada des del racó del sòl en què estava estirat, amb la terra de les plantes incrustada a la pitrera i l'estómac del seu uniforme robat, i va veure una silueta que travessava un carreró. Més que caminar, la silueta semblava remenar-se orgullosament.
En Luke va reconèixer l'home.
Era Dash Rendar! Oh, no... I estava tornant a salvar-lo. En Luke odiava ser salvat per aquell tipus.
- Com va, nois? Teniu cap problema?
En Dash va fer girar el desintegrador al voltant del seu dit índex i va bufar sobre l'extrem del canó. El seu alè va produir un so curiosament semblant a una rialleta burleta. En Luke es va aixecar, i va veure que Lando i Chewie ja estaven imitant-lo. Va obrir la boca per parlar, però Lando se li va avançar.
- Rendar! Què estàs fent aquí?
-Doncs sembla que salvar-vos la pell, no? Es diria que s'ha convertit en la meva especialitat. Serà millor que fotem el camp d'aquí, sempre podem parlar mentre correm. Seguiu-me.
En Luke va moure el cap. Allò no li agradava gens, però no podia fer-hi gran cosa. En Rendar tenia raó, per desgràcia.

Darth Vader va contemplar l'homenet immòbil davant d'ell en una sala de conferències del seu castell.
- Estàs segur d'això?
-Sí, Lord Vader. Estic segur.
En Vader es va sentir envaït per una deliciosa sensació de triomf. Per si sol no era suficient, per descomptat, però suposava un considerable progrés cap a la consecució de la prova definitiva que necessitava obtenir.
-I tens la cinta i la documentació addicional.
-Totes aquestes dades ja estan en els vostres arxius, Lord Vader.
L'homenet va somriure.
-M’has servit bé -va dir en Vader-. No oblidaré això. Continua amb les teves investigacions.
L'homenet es va inclinar davant en Vader i se'n va anar.
Bé, bé... Així que hi havia una gravació en què un agent independent parlava amb una cap de mecànics de l'Aliança i li deia que seria molt rica si aconseguia que en Luke Skywalker morís.
No s'havia descobert cap connexió directa amb en Xízor, naturalment, però si existia, els agents d’en Vader la trobarien. El subornador havia parlat amb la cap de mecànics, i algú havia parlat amb ell. Els agents d’en Vader anirien retrocedint a poc a poc al llarg de la vida del subornador fins esbrinar qui l’havia enviat, i qui havia enviat a la persona que l’havia enviat..., i així successivament.
Era una addició més a la creixent col·lecció de proves circumstancials que els seus agents havien reunit i seguien reunint en aquell mateix instant.
Per si mateix un gra de sorra no era res, però si disposaves dels grans suficients podies arribar a cobrir una ciutat sencera. Tot i així, en Vader havia d'esperar i no precipitar-se. De moment ja comptava amb la sorra suficient per començar. Una mica més i podria enterrar en Xízor...
En Xízor havia de ser eliminat d'una vegada i per sempre, i el dia que això passés ja no estava molt llunyà.
Aviat podria acabar amb ell.
Sí, molt aviat...

En Dash els va indicar el camí. Chewie no va trigar a rellevar-lo i va conduir el trio fins a un laberint de corredors i túnels serpentejants que, tenint en compte la rapidesa amb la qual en Luke va perdre tot sentit de l'orientació, hauria de despistar qualsevol perseguidor.
-Bé, com has arribat fins aquí? -Va preguntar en Lando, tornant-se cap a Dash.
-De la manera habitual, em vaig enganxar al casc d'un vaixell de càrrega a la zona d'ombra dels sensors i vaig travessar els perímetres sense ser detectat. És un truc que vaig aprendre a l'Acadèmia quan era un noi. Un bon pilot és capaç de fer-ho fins i tot adormit. I vosaltres? Com us les heu arreglat?
En Luke va pensar que el somriure d’en Lando semblava una mica tremolós.
-Sí, nosaltres vam fer el mateix -va dir, arronsant les espatlles-. Va resultar molt senzill. Va ser tan fàcil que podria haver-ho fet amb el pilot automàtic posat.
-Sí, però com has aconseguit arribar fins aquí? -Va preguntar en Luke, i va assenyalar el terra.
- A la botiga del ho'din, vols dir? Oh, vaja. Tothom coneix l'Spero, oi, Lando?
-Suposo que sí-va dir en Lando-. Bé, això respon al com, però... Per què?
En Dash va sospirar.
-Bé, m'imagino que havia de demostrar-me alguna cosa a mi mateix. Després que en Luke i jo estiguéssim a punt de morir en aquella desastrosa missió amb els bothans, em sentia força malament. No és una cosa a la que estigui acostumat... Em refereixo a cometre errors, entens? Però vaig pensar que si la teva nau s'estavellava, més et valia buscar una altra i enlairar-te immediatament. Si deixes que passi massa temps sense tornar a volar, acabes agafant-li por a l'espai. Vaig ficar la pota fins al fons i encara no ho he superat del tot, però no pots passar-te tota la vida assegudet en un racó bullint-te en els teus propis sucs. Treballo per diners, però vaig pensar que tenia un petit deute pendent amb l'Imperi. Quan Chewie em va informar del que ha passat, vaig decidir que ja anava sent hora de fer-li pagar molt car tot el que m'havia fet.
En Luke va assentir.
-Entenc com et sents.
-Tinc uns quants contactes en aquest lloc-va dir en Dash.

-Has d’esmorzar amb mi -va dir en Xízor.
La Leia el va mirar. En Xízor havia anat a la seva habitació força d'hora, però la Leia ja estava vestida i havia tornat a posar-se la roba del caçador de recompenses que havia fingit ser, encara que sense el casc. No volia portar a sobre ni una sola cosa proporcionada per aquell canalla.
-No tinc gana -va dir.
-Insisteixo.
La Leia ja sabia que en Xízor havia intentat matar en Luke, però tot i així encara podia sentir el fantasma d'aquella gairebé irresistible atracció inicial. Per sort va ser capaç de resistir. La ira era un bon antídot.
Va decidir tractar d'esbrinar si en Xízor estava disposat a revelar alguna part dels seus plans.
- I Chewbacca? -Va preguntar-. Esmorzarà amb nosaltres?
-Per desgràcia no. El teu amic el wookiee ha... decidit abandonar-nos.
-S'ha escapat i no has aconseguit trobar-lo, eh?
En Xízor la va obsequiar amb un lleu somriure en què no hi havia ni la més mínima ombra de bon humor.
- Penses que ha escapat pels seus propis mitjans? Vinga, Leia, realment... Vaig permetre que s'escapés.
- I esperes que m'ho cregui?
-Vull l’Skywalker i l’Skywalker et vol a tu. Estàs en el meu poder. Suposo que no necessitaràs que et dibuixi un diagrama amb fletxes i indicacions, oi?
La Leia va sentir que un nus gelat l’engarrotava l'estómac. En Xízor estava jugant amb ells. L'havia fet navegar únicament i exclusivament per a poder utilitzar-la com a esquer en la captura d’en Luke. Oh, no, no...
Fins aquell moment havia tingut fam, però l'esmorzar havia perdut sobtadament tot el seu atractiu. En Xízor era un ésser diabòlic: retorçat, brillant... i diabòlic.

- On anem? -Va preguntar en Luke.
-Conec un lloc on podem amagar-nos -va dir en Dash-. Quant estiguem allà podrem pensar en què farem.
I llavors en Luke es va sentir envaït per una sensació tan sobtada com estranya: era una mena de poderós coneixement que va saturar tot el seu ésser i el va fer somriure. Durant un segon, ell i la Força havien estat una sola cosa..., i ni tan sols havia intentat fer-ho! Senzillament havia passat.
- Què passa? -Va preguntar en Lando, adonant-se que li passava alguna cosa.
-Anirem en aquest lloc i farem plans per rescatar la Leia -va dir en Luke.
No estava molt segur de què esperava que ocorregués, potser que Lando o Dash, o fins i tot Chewie, se’l quedarien mirant fixament i remenarien el cap, i que després li preguntarien qui havia abdicat de sobte deixant en Luke al comandament del grup, o alguna cosa per l'estil, però els tres es van limitar a intercanviar una ràpida mirada i després van mirar en Luke, i quan ho van fer, va resultar obvi que alguna cosa havia canviat.
-És clar -va dir en Lando-. Per descomptat. Chewie va emetre un gemec d'assentiment.
- Quina altra cosa podem fer? -Va murmurar en Dash.
Era el que havien de fer, i semblava tan natural com respirar. En Luke va comprendre que la Força era precisament això, un fenomen natural. S'havia esforçat tant per arribar-hi i dominar-la, i l'únic que havia de fer era relaxar-se i permetre que la Força vingués a ell en comptes de tractar de crear-la! No podia ser més simple.
Era una llàstima que «simple» i «fàcil» no signifiquessin exactament el mateix.
Bé, era igual. El que una cosa fos difícil no volia dir que no pogués fer-se. Amb la Força, moltes coses eren possibles. En Luke encara tenia molt per aprendre..., més del que mai havia imaginat abans. Va somriure. Què era el que solia dir el Mestre Yoda? Reconèixer la teva ignorància és el primer pas pel camí de la saviesa, potser? Sí

La Guri estava immòbil davant d’en Xízor mentre el Príncep Fosc es treia la bata amb la que havia esmorzat i començava a vestir-se per les seves cites. L’androide no va prestar la més mínima atenció a la seva nuesa.
-Els nostres agents han informat que un vaixell de càrrega corellià que encaixa amb la descripció del Falcó Mil·lenari està amagat en algun lloc del districte de magatzems de Hasamadhi, prop del Pol Sud.
En Xízor va seleccionar un conjunt de jaqueta i pantalons de l'armari i el va examinar sota la llum solar artificial.
- I què? Hi ha centenars de vaixells de càrrega corellians que tenen més o menys el mateix aspecte, no?
-Cap d'ells està amagat al districte de magatzems de Hasamadhi.
- M'estàs dient que creus que l’Skywalker i el jugador han vingut fins aquí? Creus que han aconseguit eludir la vigilància del perímetre imperial i que han estat prou agosarats per posar-se al planeta com si res?
-Qualsevol pilot que conegui el truc del vaixell de càrrega i tingui mig hemisferi cerebral en condicions de funcionar pot fer-ho. Els nostres propis contrabandistes ho fan contínuament.
En Xízor va rebutjar el vestit que havia triat. El va llançar a terra i va agafar un altre vestit, aquest més fosc i d'un tall més tradicional.
-Molt bé. Fes les comprovacions necessàries. Si realment és la nau de l’Skywalker, que la mantinguin vigilada. Quan aparegui per allà, fes que la nostra gent el mati..., amb la màxima discreció possible, és clar.
La Guri va assentir. Després va girar sobre els seus talons i va marxar.
En Xízor examinar la seva imatge al mirall quant va acabar de vestir-se. Molt impressionant. També va pensar en el que li havia dit la Guri. En realitat no esperava que l’Skywalker arribés tan aviat, però entrava dins del possible. Si realment es tractava d'ell, llavors molt millor.
Que l’Skywalker morís davant dels seus mateixos nassos deixaria al Vader totalment en ridícul.
I també estava la Leia, un problema que en Xízor acabaria resolent a la seva satisfacció. Disposava de molt temps per jugar amb ella.
Les coses difícilment haguessin pogut anar millor, no?
Però havia de seguir ocupant-se dels negocis, i hi havia un límit al nombre de responsabilitats que en Xízor podia delegar en altres. Alguns assumptes requerien la seva atenció personal. Va acabar la seva inspecció i va anar cap a la seva cambra privada de recepció.
-Molt bé -va dir quan va arribar allà-. Amb qui tinc la meva primera cita?
-Amb el general Sendo, príncep Xízor.
Ah, bé. Si més no el repàs general que havia estat objecte l'ordinador semblava haver estat suficient perquè fos capaç de pronunciar correctament el seu nom.
-Fes-lo entrar.
El general Sendo va entrar i es va inclinar davant en Xízor.
-Segui’s, general -va dir en Xízor.
-Altesa... -Va murmurar Sendo, i va obeir.
Hi va haver la xerrada preliminar obligatòria. Després en Xízor li va lliurar un sobre de plastex ple d'efectiu, deu mil crèdits en bitllets usats: era el seu estipendi mensual a canvi de mantenir assabentat al Sol Negre de totes aquelles coses que li podien interessar.
Sendo era un alt oficial de la Branca de Desestabilització de la Intel·ligència Imperial que mai havia entrat en combat, però des del seu lloc de treball podia tenir accés a tota mena d'informacions amb només mantenir calenta una butaca i no fer res. En Xízor va dipositar el sobre a la mà de l'home i va acomiadar a Sendo. En aquell lloc no hi havia cap possibilitat de traïció, ja que totes les visites eren examinades i escorcollades a la recerca de gravadores o càmeres hologràfiques ocultes, i qualsevol al que se li trobessin aquests aparells sobre la seva persona era executat a l'instant. Les regles eren molt senzilles, i tots els que entraven al castell d’en Xízor eren informats d'elles a cada visita. Si el missatger decidia tractar d'explicar el que havia vist sense disposar de proves, estaria desaprofitant el seu temps..., per no esmentar el fet que tots els alts oficials de la policia local, la guarnició de l'Armada i el Servei d'Intel·ligència de l'Armada Imperial també treballaven per al Sol Negre, i qualsevol informe d'aquesta naturalesa pel que feia en Xízor acabaria sobre del seu escriptori pocs instants després d'haver estat emesa. Després aquests informadors desapareixerien per cortesia dels empleats secrets del Sol Negre del departament governamental corresponent.
Mayli Weng va portar-hi una petició del Sindicat d'Artistes Exòtics sol·licitant un increment general de sous i millors condicions laborals per als vint mil treballadors que n’eren membres. En Xízor estava disposat a concedir el que demanaven: uns artistes contents sempre deixaven més contents als clients. El percentatge dels beneficis que anava a parar al Sol Negre -donat pels propietaris dels locals en què treballaven els artistes -s'incrementaria en conseqüència. Weng sempre demanava i mai exigia. Era tan educada i cortès que en Xízor ni tan sols havia hagut d'arribar a usar les seves feromones amb ella. En Xízor no podia imposar personalment el canvi demanat, per descomptat: això seguia sent potestat de la Lliga de Propietaris, però aquests encara havien de rebutjar una recomanació del Sol Negre..., i en Xízor creia molt improbable que triessin precisament aquell moment per començar a fer-ho.
-Veuré què puc fer -va dir.
Weng va assentir, es va inclinar davant d’ell, li va agrair profusament la seva generositat i se'n va anar.
Bentu Pall Tarlen, el director de la Divisió de Contractes de Construcció del Centre Imperial, va entrar a continuació per entregar personalment les últimes ofertes dels aspirants a obtenir els grans projectes de construcció planetaris. Aquestes xifres permetrien que en Xízor pogués fer licitar a les empreses afavorides pel Sol Negre oferint preus més baixos, de manera que s'adjudicarien els projectes. Un cop s'haguessin iniciat els treballs de construcció, naturalment, començarien a produir-se retards i augments de costos que farien pujar les sumes de diners involucrats fins a nivells susceptibles de donar beneficis. El percentatge d'aquests negocis corresponent al Sol Negre era bastant considerable.
En Xízor va ordenar que es fes una transferència al compte d’en Tarlen a través d'una empresa-tapadora que utilitzava els serveis de molts «assessors».
En Tarlen se'n va anar, molt complagut.
Wendell Wright-Sims es va presentar per lliurar deu quilos d'espècia de la millor qualitat. En Xízor no consumia aquest tipus de substàncies, però de tant en tant tenia convidats que potser sí desitgessin fer-ho, i en Xízor volia ser un amfitrió el més hospitalari possible. Va agrair els seus serveis a Wright-Sims i el va acomiadar. En cap moment es va parlar d'un pagament, ja que en Wright-Sims mantenia aprovisionat d’espècia al Príncep Fosc solament per no perdre el favor d’en Xízor. Era una pòlissa d'assegurances que li sortia a molt bon preu..., i malgrat que tal quantitat d'espècia probablement valdria un parell de milions de crèdits als carrers.
El líder del Sol Negre podria haver fet que altres persones s'encarreguessin de totes aquestes transaccions, però preferia veure les seves eines més valuoses cara a cara de tant en tant. Això formava part de la feina, i a més calia recordar als engranatges qui dirigia el sistema..., i qui cauria sobre d’ells si creaven problemes al Sol Negre.
Era una feina que alguns podrien haver qualificat de tediosa, però en Xízor feia anys que no l’avorria. Hi havia massa coses en què pensar i massa angles que prendre en consideració, fins i tot en la situació més rutinària. L'avorriment era quelcom reservat als qui no tenien imaginació. En Xízor era capaç de passar-se dies sencers tot sol en una habitació amb els ulls clavats en una paret mantenint la seva ment tan ocupada com la de qualsevol home que tingués un treball molt complicat i ple d'exigències.
El representant del Gremi de Joiers va entrar a la sala...

En Dash els havia portat a un lloc brut, pudent, amb més aspecte de caverna que d'una altra cosa i al voltant només hi havia clavegueres i cables d'energia rosegats per les rates. Si més no, això era el que semblava vist des de l'exterior.
Però quan van haver deixat enrere un guàrdia i una porta tan gruixuda com Chewie, l'interior va suposar una considerable millora. Podria haver estat un hotel de segona categoria en qualsevol de la dotzena d’espai-ports que en Luke havia visitat..., excepte pel fet que el que havien de pagar per allotjar-s’hi hauria hagut prou perquè tots poguessin comprar-se una casa a Tatooine.
O això els hi va dir en Dash.
-Bé, ja estem aquí -va afegir-. I ara, si aconseguim decidir com hem d'actuar, podré anar a parlar amb els meus contactes. Tenim alguna idea?
-Sí -va dir en Luke-. Jo en tinc una.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada