divendres, 25 d’abril del 2014

La Recerca del Jedi (XV)

Anterior



15

Van aconseguir robar la segona llançadora.
En Han i en Chewbacca van desaprofitar un temps preciós a la primera nau de càrrega posada sobre la pista de la fàbrica d'atmosfera, intentant provocar un curtcircuit en els controls mentre en Kyp Durron muntava guàrdia a l'escotilla oberta. El frec de l'aire era gèlid sobre la seva pell nua, i no sabien quina quantitat de radiació residual procedent de les Goles aconseguia arribar a travessar l'escut atmosfèric. Els sons de la respiració eren com xiuxiuejos ofegats darrere de les seves màscares. Ningú els havia vist..., encara.
Només portaven uns minuts treballant quan en Han va activar els sistemes de bloqueig automàtic de la llançadora sense voler.
- Hi hauria d'haver sabut que no hi ha manera d'enganyar a una interconnexió de seguretat d'alt nivell! -Va exclamar mentre colpejava el panell amb el puny.
En Chewbacca va treure una placa d'accés i la va llançar al compartiment de darrere fent tant soroll com un vehicle de superfície estavellant-se. Després va començar a arrencar cables dels controls i els va anar ficant en les connexions d'anul·lació mentre llançava rugits en wookiee, però les poques llums que seguien enceses sobre els panells van continuar sent de color vermell.
-Oblida-ho, Chewie. Provarem sort amb l'altra nau -va dir en Han -. Crec saber què va ser el que vaig fer malament l'última vegada.
En Kyp havia seguit vigilant les diminutes portes de la gegantina xemeneia de la fàbrica d'atmosfera.
-Continua sense haver moviment de l'interior -va dir -. Podem anar-nos-en.
Van creuar a la carrera els espais oberts de l’espaidrom fins arribar a la segona llançadora de càrrega, un model imperial bastant antic amb el blindatge ple de senyals i llargues ales per planificar que li donaven l'aspecte d'un peix volador mecànic. En Han i en Chewbacca havien pilotat una llançadora similar de la classe Lambda durant la seva missió de guerrilla a Endor, però aquell model semblava encara més vell. En Han va pensar que les instal·lacions penitenciàries havien de tenir un nivell de prioritat molt baix a l'hora d'adquirir nou equip.
En Chewbacca va obrir l'escotilla, i en Han va pujar a la nau i va anar directament als controls. El wookiee va pujar darrere d'ell en el mateix instant en què apareixien quatre guàrdies que van començar a moure’s pel perímetre de la xemeneia atmosfèrica. El pilot portava uniformes improvisats amb armadures de les tropes d'assalt i vestits calefactors de les mines.
En Kyp es va pegar a la paret interior al costat de l'escotilla oberta. Va tornar la mirada cap a la pista i va veure que no s'havien acordat de tancar l'escotilla de la primera llançadora, amb el resultat que les manipulacions que havien dut a terme en ella resultaven terriblement òbvies. El jove va empassar saliva.
-Serà millor que et donis pressa, Han -va dir -. Tenim companyia, però encara no ens han vist.
-Si això no funciona, estarem ficats en excrements de bantha fins al coll -va murmurar en Han mentre activava les pantalles de control i treia la placa d'accés al bloqueig de seguretat.
El pilot de guàrdies seguia avançant en el que probablement era una patrulla de rutina. En Han va alçar la mirada per observar-los a través del parabrisa de la llançadora, sabent que el transpariacer reflectoritzat impediria que els guàrdies poguessin veure l'interior del compartiment del pilot. Es va preguntar quantes vegades al dia donarien la volta al perímetre de la xemeneia atmosfèrica. Esperava que a aquestes altures del seu torn de guàrdia ja estiguessin mig somnàmbuls.
Va intentar connectar els motors de la llançadora, i el tauler de control li va mostrar un missatge de “ERROR”.
-Bé, sembla que ens ha tocat el gran premi de l’excrement de bantha... -Va murmurar.
Però encara li quedava una cosa per provar.
El guàrdia que anava en primer lloc es va parar de sobte i va moure una mà assenyalant l'escotilla oberta de la primera llançadora. Va inclinar el cap per parlar pel comunicador del seu casc, i després va començar a avançar cautelosament. Es va dur a un altre guàrdia amb ell, mentre els dos guàrdies restants desenfundaven les seves armes i es desplegaven mirant a banda i banda.
-Ep, noi... -Va dir en Kyp.
En Han va recablejar el circuit de seguretat connectant els terminals dels mecanismes que verificaven les contrasenyes a les seves connexions d'entrada, i va tornar a col·locar la placa d'accés al seu lloc quan va haver acabat.
-Anem a intentar-ho. En Kyp, prepara't per tancar l'escotilla. Si això funciona, aquests guàrdies es posaran molt nerviosos. I si no funciona... Bé, llavors seré jo qui es posarà molt nerviós.
Els dos guàrdies van treure el cap el cap pel forat de l'escotilla de la primera llançadora i van començar a manotejar frenèticament. Havien descobert el sabotatge. Els altres dos guàrdies van parlar a tota velocitat durant uns moments per les ràdios dels seus cascos, i després van córrer cap a la segona amb les armes preparades per fer foc.
En Kyp va pressionar el botó que tancava l'escotilla. Tots els guàrdies van arrencar a córrer i van apuntar els seus desintegradors cap a la llançadora.
En Han va teclejar l'ordre d'ignició al tauler de control. Els motors van decidir apiadar-se d'ell i es van encendre amb un brunzit gemegós, i l'energia va començar a circular pels sistemes de la llançadora. En Han va llançar un crit de triomf, però en Chewbacca li va tirar cap enrere d'una empenta deixant-lo assegut al seient del pilot mentre manejava frenèticament els controls amb les seves manasses peludes perquè s'enlairessin de la pista.
Els guàrdies van disparar els seus desintegradors contra la llançadora. En Han va sentir els impactes ofegats acompanyats per xiuxiuejos dels feixos desintegradors que s'estavellaven contra el casc, però el blindatge de la nau podia suportar sense problemes un atac amb armes manuals d'aquest calibre.
Les portes de la base de la xemeneia atmosfèrica es van obrir, i tot un destacament va sortir per elles tan de pressa com un ramat de llangardaixos-formiga d’Anoat emergint del seu refugi d'hivernació al començament de l'estació d'aparellament. Un raig làser va xocar amb el transpariacer just davant dels ulls d’en Han, enlluernant-lo amb la seva potent claredat.
-Ja va sent hora que fotem el camp d'aquesta festa -va dir.
En Chewbacca va fer enlairar la nau, i va anar maniobrant la llançadora per allunyar-la dels altres vehicles posats a la pista.
Dos guàrdies acabaven de portar un canó desintegrador que estaven col·locant sobre el seu trípode mentre alçaven la mira de tret. En Chewbacca va grunyir, i en Han va agafar els controls.
-Ja ho sé, ho sé... -Va dir -. Hem de pujar i de pressa, o en cas contrari aquest trasto pot arribar a crear-nos problemes realment greus.
Una andanada de raigs sorgits d'armes làser manuals van tritllejar sobre la part inferior del casc. En Han va anar elevant la llançadora mantenint-se prop de la gegantina xemeneia, traçant una espiral ascendent i utilitzant la curvatura dels murs perquè els servís d'escut. Els guàrdies van aconseguir disparar el canó desintegrador, però el feix es va dispersar sense causar cap dany gràcies a la maniobra d'ascensió rotatòria d’en Han, que va aconseguir mantenir la xemeneia interposada entre ell i les tropes. Els guàrdies corrien frenèticament pel perímetre sota d'ells per mantenir el blanc dins del seu radi de foc, però en Han no va trigar a aconseguir que la llançadora quedés fora de l'abast del seu armament manual.
- Ens anem! -Va cridar en Han -. Accelera, Chewie!
I un instant després les gegantines torretes làser instal·lades a la torre atmosfèrica van començar a disparar contra ells.
- D'on han sortit? -Va exclamar en Han -. Què fan aquestes armes en una xemeneia atmosfèrica? Això d'aquí sota és una fàbrica, no una guarnició!
Un feix verdós va fer impacte en l'ala d'estribord de la llançadora, i la nau va començar a girar sobre si mateixa. En Han i en Chewbacca van lluitar amb els controls mentre la nau donava voltes i en Kyp s'aferrava desesperadament a la base de la butaca de pilotatge.
Van entrar en el blanc raig de vapor que ascendia cap al cel sorgint de la xemeneia, i l'aire manufacturat que era llançat a l'atmosfera de Kèssel els va sacsejar d'un costat a un altre.
- Aguanteu! -Va cridar en Han.
No volia tornar a estavellar-se contra el planeta.
Va accelerar al màxim i va portar la llançadora pel corrent d'aire, fent-la pujar a tota velocitat com si fos un pot i estigués creuant els ràpids d'un riu. Els feixos verdosos de les torretes làser seguien pujant cap a ells, però en Han es va mantenir en el centre del corrent de vapors i va aconseguir que la llançadora es quedés al punt cec dels seus mecanismes de punteria.
Van seguir avançant a tota velocitat cap a les capes exteriors de l'atmosfera. En Han va mirar al Kyp i a Chewbacca.
-Bé, em temo que la nostra partida ha estat força sorollosa... Ara en Moruth Doole s’assabentarà que hem escapat.
I just en aquest instant, i com si les paraules d’en Han haguessin estat un senyal, el comunicador de la llançadora va emetre un espurneig i la veu del rybetià va brollar de la reixeta del circuit.
- Ha localitzat la freqüència? -Va grallar el rybetià -. Segur que no ha tornat a equivocar-se de canal?
-Sí, Comissionat.
- Solo! Pots sentir-me, Han Solo?
- Vaja, crec que és en Moruth Doole, el meu vell amic! -Va exclamar en Han -. Què tal et va tot, company? Espero que millor que a l’Skynxnex, aquest fidel ajudant teu.
- Solo, m'has causat més problemes que qualsevol altra forma de vida de la galàxia... En Jabba el Hutt inclòs! Hauria d’haver-te aixafat quan et tenia al meu despatx.
En Han va posar els ulls en blanc.
-Bé, vas malbaratar una oportunitat i no penso donar-te’n una altra.
En Doole va deixar escapar una rialleta, un he-he-he xiuxiuejant que feia pensar en un home molt gros que tingués la gola plena de sorra.
-No aconseguiràs escapar -va dir -. Mobilitzaré tots els meus recursos contra tu... Serà millor que comencis a pensar en l'altra vida ara mateix.
En Kyp s'havia tornat cap a una espiera i l'estava contemplant amb el nas arrufat, com si estigués sumit en una profunda concentració. L'atmosfera s'anava tornant més tènue al voltant de la nau, que fugia a tota velocitat i s'estava aproximant al punt més enllà del qual la gravetat de Kèssel ja no podia retenir les partícules dels gasos. En Kyp va veure la lluna de Kèssel, i de sobte va començar a tremolar incontrolablement. Després va parpellejar i va posar cara de confusió.
En Chewbacca es va inclinar sobre la reixeta de l'altaveu i va llançar un crit ensordidor.
-Molt ben dit, Chewie -va dir en Han, i va apagar la ràdio.
En Kyp va córrer cap al panell, va agafar els controls i va encendre els coets de maniobra, fent que la llançadora sortís disparada cap endavant amb un increment de velocitat tan gran i inesperat que en Han i en Chewbacca van quedar immobilitzats contra els respatllers dels seients. En Kyp va trontollar i va acabar caient d'esquena, incapaç de seguir conservant l'equilibri sota aquella sobtada acceleració.
- Per què dimonis has fet això? -Va preguntar en Han mentre fulminava a Kyp amb la mirada.
Però just llavors en Chewbacca va emetre un soroll d'alarma i va tirar d’en Han portant-lo gairebé arrossegant fins a la consola. L'atmosfera ondulava i brillava amb una resplendor iridescent per sota d'ells, i una impenetrable pantalla ionitzada acabava d'aparèixer ocultant el planeta.
- Han aconseguit posar en funcionament el seu escut d'energia! -Va exclamar en Han.
Els treballadors de la base lunar de Kèssel havien reparat la pantalla protectora que impedia l'accés al planeta presó. Si en Kyp no hagués premut el botó d'acceleració en aquell precís instant, haurien acabat fregint-se per la sobtada inundació d'energia o haurien quedat atrapats sota l'escut i no haguessin pogut escapar.
- Com ho vas saber? -Va preguntar en Han, girant el cap cap a Kyp per mirar-lo de dalt a baix. En Kyp s'aixecà de terra i va moure el cap intentant aclarir-se -. És igual, oblida-ho... Estàs bé?
-Sí. I ara allunyem-nos de Kèssel vols?
En Han va girar sobre si mateix i es va tornar cap als controls.
-Posa't en contacte amb la Nova República, Chewie -va dir -. Aquesta vegada no hi haurà esperes. En Han d’assabentar-se del que està passant aquí per si de cas no aconseguim tornar.
El wookiee es va inclinar sobre els controls del comunicador mentre en Han començava a lluitar amb l'ordinador de navegació i es quedava bocabadat davant la tasca amb la qual s’hauria d'enfrontar.
- Maledicció! Aquest trasto és una autèntica antiguitat... ni més ni menys que un model de la sèrie cinc-cents X! Mai havia vist cap fora d'un museu... Espero que es recordessin d'incloure un quadern per fer càlculs en l'equip de bord! Crec que aquest sistema resultaria més ràpid i més precís!
En Chewbacca va deixar escapar un gemec i va colpejar la consola amb el seu puny pelut prou fort per produir un bony en els panells. En Han li va llançar una ràpida mirada de reüll.
- Què vols dir amb què estem sent interferits? Qui ens està interferint?
En Kyp es va tornar cap a un espiell lateral.
-Aquí vénen -va dir en veu baixa.
La guarnició de la lluna de Kèssel estava escopint caces, dotzenes de navilis de combat restaurats, vaixells de càrrega blindats, caces X de línies esveltes potentment armades i caces TIE. Moltes naus devien haver patit avaries durant la guerra i haver estat reparades després. En Doole també comptava amb el seu escut de defensa planetari, que ja tornava a estar en condicions de funcionar. Kèssel s'havia convertit en una fortalesa molt sòlida capaç d'oferir una considerable resistència a qualsevol tipus d'atac.
Onades de caces-X i caces-Y van anar enlairant-se de la lluna, flanquejades per esquadrons de caces TIE. Les naus van avançar rugint a través de la nebulosa cua d'atmosfera que s'agitava en el deixant orbital de Kèssel, deixant una finestra resplendent de gasos ionitzats procedent dels seus motors subllumínics.
-Poseu-vos els arnesos -va ordenar en Han -. Tindrem un viatge de mil dimonis... -Va estendre les mans cap als controls preparant-se per lluitar, i de sobte va sentir com si un penyal acabés de caure sobre el seu estómac -. Com? Aquesta nau està desarmada! -Han va recórrer frenèticament les consoles amb la mirada -. Res! Ni un sol làser... ni tan sols disposem d'una fona!
En Kyp es va agafar al respatller de la butaca de pilotatge d’en Han, aferrant-se a ell per no perdre l'equilibri.
-Hem robat una nau d'aprovisionament, no un caça... Què esperaves?
-Envia tota l'energia disponible als nostres escuts, Chewie..., i quan dic tota vull dir tota, la dels sistemes de suport vital inclosa. Disposem de l'aire suficient per aguantar més temps del que és probable que aguanti aquesta nau. Reforça els escuts fins que les agulles indicadores se surtin de l'escala. Haurem de deixar-los enrere.
La primera onada de caces TIE va arribar a tota velocitat, i l'ensordidor udol dels seus motors iònics bessons va brollar dels altaveus de la cabina. Llances làser van sortir disparades dels canons i els impactes van ploure sobre la llançadora, però els escuts van aguantar. Els caces X van iniciar l'atac des del darrere.
- És que no podem anar més de pressa? -Va preguntar en Kyp.
En Chewbacca va reforçar els escuts, i els llums interiors es van afeblir una mica.
-Com tu mateix vas dir noi, hem robat una llançadora de càrrega. No anem a bord d'una nau de carreres, i pots estar segur que aquest trasto no és el Falcó. Prepara't per a un salt a l’hiperespai tan aviat com aquest fòssil que pretén ser un ordinador de navegació ens proporcioni una resposta. -Han va clavar els ulls en les lectures, les va examinar en silenci durant uns moments i va acabar donant un cop de puny a la secció -. Haurem d'esperar deu minuts més abans que l'ordinador escupi una trajectòria que no presenti riscos. Maledicció! La proximitat del cúmul de forats negres fa que els processos de càlcul resultin molt més lents i difícils del normal.
En Chewbacca va afegir un comentari expressat sota la forma d'un prolongat bel planyívol.
- Què ha dit? -Va preguntar en Kyp.
-Ha dit que els nostres escuts deixaran de funcionar d'aquí a dos minuts. Ah, tant de bo tingués armes... Crec que fins i tot em conformaria amb una roca per a poder llençar per la finestreta! -Han tenia els ulls molt oberts, i l'esperança s'havia esfumat sobtadament d'ells -. No podrem resistir el temps suficient, i podem estar segurs que en Doole no farà presoners per segona vegada. Lamento molt haver-te ficat en això, noi...
En Kyp es va mossegar el llavi, i després es va girar i va assenyalar el parabrisa.
-Vés aquí -va dir.
Estava assenyalant les Goles.
Núvols de gas que giraven incessantment s'acumulaven en els pous sense fons dels forats negres, fent que l'espai semblés un ordit enredat format per fils incandescents. La gravetat esperava amagada en ella per fer trossos a qualsevol nau que s'aproximés massa. El cúmul de les Goles mantenia un aguait inexorable que acabaria engolint tot el sistema de Kèssel dins de només mil anys, però en Han no tenia cap pressa per saciar la seva gana donant-li un petit avançament d'aquest banquet.
En Chewbacca va llançar un rugit que no necessitava traducció.
- Estàs boig? -Va preguntar en Han.
-Has dit que anàvem a morir de tota manera, no?
Quatre caces-Y van disparar simultàniament sobre la llançadora per babord, i l'impacte va fer que el casc oscil·lés d'un costat a un altre. Un raig d'espurnes va brollar de la unitat de comunicació, i en Chewbacca va intentar fer un pont prescindint dels circuits afectats.
-Se suposa que hi ha rutes segures que permeten travessar-lo -va dir en Kyp -. Ha d’haver-les...
-Sí, i també hi ha un milió de rutes que et porten a una mort sobtada!
-Serà com fer tot el trajecte movent-se sobre el tall d'una navalla. -Els joves ulls d’en Kyp semblaven incommensurablement ancians mentre miraven fixament al Han -. Tenim més possibilitats de sobreviure si ens quedem aquí i ens barallem?
Els enormes pous gravitatoris de les Goles convertien en un laberint totes les rutes hiperespacials i els camins de l'espai normal que travessaven el cúmul de forats negres. La immensa majoria de les rutes eren carrerons sense sortida o acabaven passant per un forat negre.
-Mai aconseguiríem trobar una ruta que ens permetés passar -va dir en Han -. Seria un suïcidi...
En Kyp el va agafar per l'espatlla.
-Puc mostrar el camí.
- Què? Com?
Un caça TIE va passar per sobre d'ells fent un ris, sense deixar de disparar ni un instant contra la llançadora segrestada mentre girava sobre si mateix. Els creuers de la base lunar s'estaven aproximant, i cada vegada es trobaven més a prop. Quan les bateries turbolàser de les naus més grans entressin en acció, el trio de fugitius quedaria vaporitzat en qüestió de moments. Els escuts del darrere van començar a afeblir-se i a fallar, i en Chewbacca va deixar escapar una queixa concisa.
En Han va lluitar amb els controls. Tant ell com en Chewbacca estaven intentant reforçar els punts més febles traient energia als escuts davanters, que comptaven amb més potència. Els llums de la cabina van seguir afeblint-se a mesura que els escuts anaven engolint més i més energia.
-Et vaig ajudar a orientar-te per les tenebres dels túnels d’espècia quan estàvem fugint de l’Skynxnex, no? -Va preguntar en Kyp -. Vaig saber en quin moment havia de connectar en Doole l'escut d'energia! Puc trobar un camí que ens permeti travessar les Goles.
- Això segueix sense explicar com t'ho faràs per fer-ho, noi! -Va cridar en Han.
En Kyp el va contemplar amb una expressió una mica avergonyida durant uns moments, i va acabar somrient.
-Bé, això et sonarà a bajanada religiosa... Però funciona! Una vella que va complir una part de la seva sentència en els túnels d’espècia em va dir que jo posseïa un potencial terrible de no sé quina classe. Em va ensenyar a utilitzar una cosa anomenada «el poder» o «la fortalesa», o alguna cosa per l'estil.
- La Força! -Va exclamar en Han molt alleujat, i va sentir desitjos d'abraçar en Kyp -. Per què no ho havies dit abans? Qui era aquesta dona?
-Es deia Vima-Da-Boda. Vam estar junts durant un temps a les mines d'espècia, i em va ensenyar una mica abans que els guàrdies se l’emportessin. Mai vaig tornar a veure-la, però he estat practicant el que em va ensenyar. M'ha ajudat en unes quantes ocasions, però en realitat mai he entès molt bé com funciona.
- Vima-Da-Boda! -Va exclamar en Han.
No havia oblidat a l'anciana Jedi caiguda amb la qual es va trobar quan ell i la Leia estaven en Nal Hutta. Vima-Da-Boda havia passat algun temps a les mines d'espècia mentre s'amagava assetjada pels remordiments i la culpabilitat, i havia romàs en elles el temps suficient per ensinistrar en Kyp en l'ús d'unes quantes habilitats essencials. En Han esperava que serien suficients.
-Això no m'agrada gens -va dir. Un altre parell de caces van passar sobre ells sense parar de disparar ni un instant -. Però és preferible a la resta d'opcions actuals, be...
Va alterar el curs donant un viratge que va impulsar a la llançadora en un vector d'aproximació directa al bullent cúmul de forats. En Han esperava que els cada vegada més afeblits escuts de la nau poguessin aguantar el temps suficient per permetre'ls arribar-hi.
El primer navili de combat va arribar fins a ells, va disparar i va virar sobre el cap per tornar a l'instant com si tingués intenció d’envestir-los. La forma del vaixell de càrrega atacant va fer que en Han sentís que se li gelava la sang, i el va contemplar amb silenciosa consternació durant uns segons abans d'aconseguir emetre un crit ofegat.
- És el Falcó Mil·lenari! -Va exclamar -. És la meva nau!
El Falcó es va llançar en línia recta cap a ells, tornant a disparar una vegada i una altra mentre els escuts davanters de la llançadora intentaven aguantar aquell terrible càstig. En Han va esperar fins a l'últim instant, i després va dirigir la llançadora robada en un picat tan pronunciat que el Falcó va passar per sobre d'ells, tan a prop que els dos cascos gairebé es van fregar. Un llamp va travessar els intermitents i ja molt debilitats escuts d'energia per deixar un solc en el blindatge de la llançadora.
- Bé, això és la gota que desborda el got! -Va cridar en Han -. Estic fart, d'acord? Chewbacca, quan jo doni l'ordre desconnectaràs els escuts i enviaràs tota l'energia a la secció impulsora... Dirigeix ​​fins a l'últim erg als nostres motors, i porta'ns en línia recta cap a les Goles. -Han va abaixar la mirada cap a les seves lectures -. De tota manera, els escuts deixaran de funcionar en menys d'un minut i l'ordinador de navegació necessita sis minuts més per acabar els seus càlculs... Condemnats trastos cinc-cents-X!
Una altra onada de caces es va llançar sobre ells descarregant un diluvi de feixos energètics i després es va allunyar rugint, deixant un buit darrere seu mentre una enorme fragata de la classe Llàncer s'aproximava a tota velocitat. Una segona onada de patrulleres de sistemes i creuers Carraca venia immediatament després, preparada per descarregar la potència de foc de tota una armada de bateries turbolàser sobre la llançadora. Aquesta vegada en Moruth Doole no anava a córrer cap risc.
- Endavant, Chewie! -Va dir en Han.
El wookiee va desconnectar els escuts i va enviar tota l'energia disponible als motors subllumínics. La llançadora va sortir disparada cap endavant en una inesperada acceleració que va agafar totalment desprevingudes a les naus que la perseguien.
-La sorpresa només ens ajudarà durant uns segons -va dir en Han -. Després estarem totalment indefensos.
-Aquests segons haurien de ser suficients per dur-nos fins la zona d'influència del camp gravitatori de les Goles -va xiuxiuejar en Kyp.
-Si t'has equivocat, noi... Bé, mai arribarem a saber-ho.
Cortines de gasos incandescents flamejaven davant seu, masses de residus giratoris que anaven sent reescalfats per la fricció mentre avançaven en espiral seguint complexes òrbites a través del lòbul de Roche d'un forat negre i es precipitaven cap a les profunditats d'un altre. L'espai estava ple de raigs X letals que van obligar el transpariacer a enfosquir-se per protegir els ulls dels passatgers.
-Només un complet idiota intentaria fer alguna cosa semblant... -Va dir en Han.
En Chewbacca es va mostrar totalment d'acord amb ell.
Les naus de Kèssel seguien accelerant en un desesperat intent per capturar el trio de fugitius abans que en Han pogués arribar al cúmul de les Goles. En Han estava encorbat sobre els controls amb els artells blancs per la tensió, com si pogués augmentar la seva velocitat per pura força de voluntat.
Els caces van llançar una tempesta de foc làser sobre ells, però les enormes distorsions gravitatòries de les Goles van obrir el focus dels feixos i els van acabar dispersant en llargs arcs molt allunyats del seu objectiu.
- Esperem que aquests tipus no siguin tan idiotes com nosaltres! -Va cridar en Kyp mentre en Han dirigia la llançadora cap a les filagarses flamejants de gasos reescalfats.
Les naus de Kèssel els van perseguir fins a l'últim instant, i després es van allunyar a tota velocitat amb els seus impulsors de maniobra, deixant que la seva presa seguís avançant cap a una mort segura.
I la nau d’en Han es va submergir en la gola gravitatòria del cúmul de forats negres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada