diumenge, 13 de setembre del 2015

Espectre del Passat (VIII)

Anterior



CAPÍTOL 8

-Sí, està bé,- va dir l'home d'aspecte greixós a la pantalla del comunicador, amb ulls estrets per la sospita. –Intentem-ho de nou.
-Ja t'ho he dit dues vegades,- va dir en Luke, posant una mica de cansament malhumorat en la seva veu i la seva expressió. -No canviarà simplement perquè creguis que ho hauria de fer.
-Llavors digues-m'ho de nou. El teu nom és?
-Mensio,- va dir cansadament en Luke, mirant pel finestral als centenars d'asteroides que passaven surant i preguntant-se a quin en particular estava amagat aquest sentinella. -Treballo per al Wesselman, i tinc un embarcament per entregar-los-hi. Quina part d'això no entens?
-Comencem amb la part sobre tu i en Wesselman,- va grunyir l'home. -Ell mai va esmentar a ningú anomenat Mensio abans.
-Faré que els hi enviï una llista completa de la tripulació quan torni,- va dir sarcàsticament en Luke.
-Cuida la teva boca,- va exclamar l'altre. Per un llarg moment va mirar fixament a la cara d’en Luke. En Luke li va tornar la mirada, intentant fer veure ser tan avorrit i indiferent com fos possible. Considerant-ho tot, la cara d’en Luke Skywalker havia de ser una de les més recognoscibles de la galàxia. Però amb el cabell i la pell enfosquits, una barba artificial, les vores exteriors dels seus ulls ametllats a l'estil gorezh, i un parell de cicatrius solcant-li una galta, havia de poder passar sense ser reconegut.
-Una altra cosa és que en Pinchers usualment faci aquest viatge,- va dir per fi el sentinella. -Com és que no és aquí?
-Està malalt d'alguna cosa i no pot volar,- va dir en Luke. El que era veritat, més o menys. Pinchers hauria de seguir dormint al pacífic oblit de tornada a Wistril sota la influència del tràngol curatiu Jedi en què en Luke l’havia induït.
Els seus associats no estarien contents amb el contrabandista per deixar que en Luke li caigués a sobre així. D'altra banda, quan sortís del tràngol anava a estar més saludable del que havia estat en anys.
-Mira, no tinc tota la setmana per quedar-me aquí fora ajuntant pols amb tu,- va continuar en Luke. -Vas a deixar-me entrar, o torno cap al Wesselman i li deixo cobrar-vos una doble tarifa de lliurament? No m'importa, a mi em paguen de qualsevol manera.
El sentinella va grunyir alguna cosa inintel·ligible.
-Està bé, mantingues el teu blàster enfundat. Què tens?
-Una mica de tot,- va dir en Luke. -Algunes mines d'elevació Norsam DRX55, uns mòduls de supervivència d'emergència Praxon, alguns vestits armats energitzats GTU. Més una o dues sorpresetes.
-Sí? El capità odia les sorpreses.
-Li encantaran aquestes,- va prometre en Luke. -La sorpresa número u és un joc de milloradors d’hiperimpulsor. La sorpresa número dos és un droide de bretxa de seguretat SB-20.- Va arronsar les espatlles. -Per descomptat, que si no els vol, jo estaré feliç de treure'ls-ho de sobre.
-Sí, aposto a què sí.- Va esbufegar el sentinella. -Bé, està bé, passa. Coneixes la ruta d'entrada, o he de dibuixar-te un mapa?
-La conec,- va dir en Luke, creuant mentalment els dits. Hi havia suposadament només dos camins segurs a través del laberint d'asteroides fins aquesta base en particular dels Pirates Cavrilhu: un dels quals era segur per al viatge d'anada, l'altre per al de tornada. Hi havia tret visuals de les rutes de la ment d'en Pinchers mentre el preparava per al tràngol curatiu, i se sentiria bastant confiat de remuntar el camí en la seva ala-X.
Fer el mateix en un pesat remolcador de càrrega thalassià Y60 era una cosa completament diferent. Sobretot quan l’Y60 ja no tenia cap unitat de motors sublumínics darrere del seu grup central de boques de propulsió.
-Segur,- va somriure el sentinella amb menyspreu. -Intenta no colpejar res gran.
La pantalla es va posar en blanc. En Luke la va apagar del seu costat, llavors va teclejar a l'intercomunicador provisional que havia aparellat a l'àrea buidada on les unitats de propulsió central havien estat alguna vegada.
-Estem de camí,- va anunciar. -Estàs bé allà?
Hi va haver un refilet de reconeixement de l’R2, juntament amb un trinat que sonava distintament nerviós.
-No et preocupis, anem a passar bé,- el va tranquil·litzar en Luke. -Tu només assegura't que la nau estigui a punt per volar.
El droide va trinar de nou, i per un moment en Luke va recordar el truc del vel encobridor que ell i Intel·ligència de la Nova República havien ideat per a la seva penetració en el món de Poderis controlat pels Imperials durant la campanya d’en Thrawn. Allà també, havia tingut al l’R2 i a la seva ala-X amagats a bord d'una nau més gran per a una sortida ràpida.
Però aquesta on estaven volant ara, era el vaixell de càrrega d'un contrabandista, no un vehicle que estava dissenyat per trencar-se. Anava a ser una qüestió completament diferent alliberar l'ala-X si necessitaven sortir d'aquí amb pressa.
Bé, creuaria aquesta duna quan hi arribés. Mentrestant, seria preferible si impedia que haguessin de fer aquesta sortida ràpida en absolut. I el primer pas per això era convèncer els sentinelles dels pirates que ell era realment un legítim membre de la seva xarxa de subministraments.
Descansant les mans en els controls del vaixell de càrrega, va passar pels seus exercicis tranquil·litzants Jedi.
-Que la Força m'acompanyi,- va murmurar, i es va posar de camí.
No era tan dolent com havia esperat. Amb la típica subtilesa dels contrabandistes, Pinchers havia modificat els motors i superfícies de control de l’Y60 per fer al vaixell de càrrega més ràpid i més maniobrable que el que la seva aparença desmanegada hauria denotat, i fins i tot faltant-li la secció de motor central sobrava més que suficient energia per fer la feina. La nau va girar fàcilment les corbes tancades i ziga-zagues requerides per deixar-lo fora d'abast del sistema de defensa dels pirates, i el problema més mundà de no ensopegar amb cap dels asteroides que passaven rodant.
Tot el viatge va recordar al Luke una de les històries de guerra de la Leia, la de la vertiginosa fugida del Falcó a través del camp d'asteroides després de l'evacuació dels Rebels a Hoth. Però per descomptat, ell no estava volant a tota velocitat a través de la pila de roques flotants com havien fet ells, amb caces TIE i Destructors Estel·lars Imperials respirant-li al clatell.
En el seu camí de sortida, per descomptat, les coses podrien ser diferents.
Va arribar al centre del laberint per trobar-se aproximant-se a un gran però d'altra banda indistingible asteroide. Segons la magra informació d'Intel·ligència de la Nova República i suplementada amb els retalls que havia tret de la ment d’en Pinchers, la base dels pirates consistia d'una sèrie de túnels i cambres originalment trepats a la roca per alguna emprenedora, encara que infructuosa, operació de mineria pre-Guerres Clòniques. Les badies d'aterratge estaven camuflades com valls a la superfície desigual, i quan en Luke es va aproximar a l'asteroide un anell de llums es va encendre davant d’ell entre dues crestes de vores esmolades per indicar el seu lloc designat d'aterratge. Lliscant el vaixell de càrrega per l'obertura, va sentir una breu sacsejada quan va travessar una barrera atmosfèrica, i amb el xoc de múltiples potes d'aterratge ja era a baix.
Un sol home estava esperant-lo al final de la rampa de desembarcament.
-Ets Mensio?- li va demanar asprament, donant-li a la cara emmascarada d’en Luke un ràpid examen. La seva mà, va notar en Luke, descansava amb una manca total de subtilesa a la culata del seu blàster enfundat.
-Esperaves a algú més?- va contraposar en Luke, descansant la seva mà en el seu propi blàster en resposta i fent una mirada al voltant de la badia d'aterratge. La sala sota el sostre de l'escut-atmosfèric era més o menys rodona, toscament tallada a la roca de l'asteroide, amb mitja dotzena de portes de pressió espaiades més o menys uniformement al voltant del perímetre. Auster fins a l'extrem.
-Sí, sóc Mensio. Quin bonic lloc que tenen aquí.
-Ens agrada,- va dir l'home. -Acabem de parlar amb Wesselman.
-De debò,- va dir en Luke, encara mirant al voltant. Se suposava que l'agent d'Intel·ligència de la Nova República a Amorris havia apartat a Wesselman incomunicant-lo pels propers dies. Si hi havia fallat, o si el proveïdor hagués escapat d'alguna manera, -espero que li hagis saludat de part meva.
-Sí, ho vam fer,- va dir obscurament el pirata. -Diu que mai va sentir parlar de tu.
-Realment,- va dir casualment en Luke, estirant-se amb la Força cap a l'altre. Hi havia un nivell de sospita en la ment del pirata, però cap indici de la certesa que indicaria que semblant conversa realment hagués tingut lloc. Això havia de ser una fanfarronada.
O més aviat, una prova.
-Que estrany, que parlin amb ell i tot això,- va continuar en Luke, acabant la seva inspecció i enfocant la seva mirada en el pirata. -Wesselman em va dir que anava a estar fora de contacte durant els pròxims dies.- Va sondejar la ment de l'altre una mica més profundament -Dirigint-se al sector Morshdine, crec. Alguna cosa sobre recollir una càrrega de gas Tibanna no registrat per a vostès?
El pirata li va fer un somriure mig burleta, i quan ho va fer les seves sospites es van esvair.
-Sí, allà és on va, està bé,- va concedir. -No obstant això encara no ha arribat allà. Encara estem intentant contactar-lo.
En Luke va arronsar les espatlles, desitjant saber com se suposava que havia estat l'itinerari exacte d’en Wesselman. Si el proveïdor s'endarreria massa en el seu programa, probablement les sospites dels pirates començarien a pujar de nou. Encara que era massa tard per fer alguna cosa ara.
-Està bé, quan ho facin, saludin-lo de la meva part,- va dir. -Llavors. Puc passar?
El pirata va somriure burleta de nou i va alçar la mà esquerra. Quatre de les sis portes de pressió es van obrir i quatre brètols d'aspecte busca-raons van sortir a la badia d'aterratge. Enfundant els blàsters de les mans, es van dirigir cap al vaixell de càrrega d’en Luke.
-Sí, pots passar,- va dir. -Tens alguna mena de pany estrafolari o trampes caça-babaus al teu celler sobre les que haguem de saber?
-No, tot net,- va dir en Luke. -Serveixin-se vostès mateixos. Tenen alguna cosa de menjar per aquí? Aquestes racions de bord es posen pitjors cada dia.
-Segur,- va dir el pirata, apuntant a una de les dues portes que no havia tingut un guàrdia esperant darrere. -L'àrea d'entrepans és per allà. No beguis fins a deixar-la seca, t'haurem descarregat en un parell d'hores, i no vull que intentis la ruta de sortida mig-borratxo. Es faria molt desordre, i jo seria qui ho hauria de netejar.
La porta indicada portava a una cambra d'aproximadament deu metres de llarg i quatre d'ample, amb un parell de taules equipades amb bancs disposats al centre. Al llarg de la paret dreta hi havia diverses estacions de música i vinya; al llarg del costat oposat hi havia un taulell a l'altura de la cintura amb un brillant droide de servei SE-5 que esperava darrere d'ell.
-Bon dia, estimat senyor,- va dir alegrement el droide quan en Luke va entrar a la cambra. -Puc ajudar-lo?
-Tens d'aquestes costelletes de karkan amb especials tomo?- va preguntar en Luke, mirant al voltant. No hi havia cap sortida que pogués veure que podria portar des d'aquesta sala a la resta del complex. No era sorprenent, en realitat, considerant la classe de visitants que proveïa aquesta àrea d'entrepans.
-Sí, estimat senyor, certament en tinc,- li va assegurar el droide, arrossegant uns passos i traient un paquet de sota el taulell. -Només prendrà uns moments preparar-les-hi.
En Luke va grunyir.
-Està bé.
Li va prendre poc menys de quatre minuts, de fet, al droide escalfar el costellam i col·locar-lo artísticament en un plat. En Luke es va passar el temps vagabundejant per la cambra, ostensiblement mirant les estacions de vinya, però realment buscant càmeres espia ocultes.
Ja n’havia descobert tres per quan el seu menjar va estar llest. Fins i tot en una sala completament aïllada, els pirates Cavrilhu no s'arriscaven ni una mica.
-Puc proporcionar-li alguna cosa de beure?- va preguntar el droide quan li va lliurar al Luke el plat.
-No et molestis,- va dir en Luke. -Tinc millors begudes a la meva nau.
-Ah,- va dir el droide. -Necessitarà vostè un joc d'estris?
En Luke li va fer una mirada de menyspreu.
-Per unes costelletes especiades? Has d'estar fent broma.
-Oh,- va murmurar el droide, veient-se una mica confós.
-Bé... gaudiu-ne, estimat senyor.
En Luke es va girar, reprimint el reflex fora-de-personatge d’agrair-li-ho. Arrencant una de les costelletes del final del costellam, la va anar mastegant mentre s'encaminava de tornada fora a la badia d'aterratge.
Els pirates no havien estat ociosos en la seva absència. Havien baixat l'ampla rampa de càrrega de l’Y60 i estaven començant a treure les grans caixes de transport en carretes repulsores flotants.
-Espero que vagin amb compte a les cantonades amb aquestes coses,- va advertir en Luke a un d'ells, assenyalant cap a la carreta flotant amb la seva costelleta. -No vull que els meus anells de contenció s’abonyeguin.
-Fica’t la llengua a dins, - va grunyir l'altre, agitant el cap per tirar-se una trena curta darrere d'una espatlla. -Res va a abonyegar-lo. Excepte potser la teva pell si ens dónes una mica d'estàtica.
-Si, tu i qui més?-va respondre al foc en Luke, sobrepassant-lo i pujant la rampa. -No t'importa si ho faig per mi mateix.
-Per tal que no et fiquis pel mig.
Hi havia dos pirates al celler, un acabava de posar la seva caixa al seu lloc sobre la seva carreta flotant, l'altre ja s'encaminava per la rampa amb la seva càrrega. En Luke va creuar a la mampara lateral, estirant-se amb la Força mentre aparentava examinar de prop si hi havia algun dany en els anells de contenció. A la distància propera, en algun lloc baixant per un dels corredors de l'asteroide, podia sentir a dos més dels pirates que tornaven per la seva pròxima càrrega. Va estimar el temps, si. Hauria de poder fer-ho.
L'últim dels dos pirates estava ara gairebé a la rampa. Grunyint amb aparent satisfacció sobre la seguretat del seu equip, en Luke va canviar de direcció, creuant el celler cap a la porta d'accés que portava a la secció de cabines del vaixell de càrrega. El pirata va maniobrar la seva carreta rampa avall i va girar al costat de la nau.
I pels propers potser deu segons, en Luke estava sol.
No hi havia temps per perdre, però ell i l’R2 havien tingut temps suficient per practicar en el vol cap aquí i havien convertit el simulacre en una ciència. Tot xiulant suaument, en Luke va caminar fins a la caixa que els dos havien preparat, al mateix temps aixecant amb la Força el seu plat de costelletes i enviant-lo surant pel celler. L’R2 havia sentit el senyal xiulat, obrint la porta d'accés quan el menjar se li va acostar. En Luke es va prendre un altre moment per ficar el plat tan endins en la secció de cabines com podia, llavors el va baixar a la coberta i va obrir el panell lateral a la caixa al seu costat.
Endins, ben embalat per protegir-lo contra cops accidentals, estava l'estrafolari droide de bretxa de seguretat SB-20 d’en Wesselman. No anava a servir de molt als pirates ara, no amb la majoria del seu interior buidat, però la carcassa que quedava seria un amagatall ideal per a una infiltració silenciosa a la seva base. Encongint-se, en Luke es va estrènyer a l'espai estret i va tirar de la barra lateral de la caixa tancant-la de nou.
Just a temps. Sota ell, la coberta va vibrar lleugerament mentre els pirates que tornaven pujaven la rampa. En Luke es va estirar amb la Força, sentint quan ho va fer la seva sobtada sospita. Va usar les seves tècniques d'agudització sensorial.
-Control, aquí Grinner,- un murmuri va arribar a les oïdes d’en Luke, tan clar com si el pirata hagués estat aturat al seu costat. -Veus al nostre contrabandista en algun lloc?
-L'última vegada que el vaig veure, es dirigia al celler,- la feble veu del pirata amb el que en Luke havia parlat més d'hora va respondre. -Va dir que estava preocupat pels seus anells de contenció.
-Sí, allà estava quan vam sortir,- va convenir una altra veu.
-Està bé,- va dir en Grinner. -Així que on és ara?
-Probablement endins,- va dir la segona veu. -S'encaminava en aquesta direcció quan Fulkes i jo anàvem sortint, engolint-se un plat de costelletes.
-Probablement buscant alguna cosa amb la que empassar-se l'espècia tomo,- va agregar una nova veu. -Li va dir al droide de servei que tenia alguna bona beguda a bord.
-Potser,- va grunyir en Grinner, la paraula gairebé coberta pel suau xiuxiueig del metall contra xapa mentre desenfundava el seu blàster. -O potser està intentant alguna cosa valenta, com amagar-se en una d'aquestes caixes. Vols baixar un equip de rastreig aquí, Control?
-Tranquil, Grinner,- la veu poc familiar li va aconsellar. –Deixa’m fer una revisió primer.
Per un moment llarg el celler va estar en silenci. Sense deixar de sostenir-se amb la Força al costat de la caixa, en Luke va obrir la solapa de la túnica i va agafar el seu sabre de llum. Si no s'empassaven això, hauria d'ocupar-se d'ells.
-Poden relaxar-se tots,- va dir la veu de Control. -S'ha anat endins, d'acord. El plat que va agafar de la sala d'entrepans està aproximadament cinc metres endins d'aquesta porta davant teu. No hi ha cap forma en què pogués haver-lo deixat allà i tornar fora al celler en els...deixeu-me veure, en els nou segons que va estar fora de vista.
Hi va haver un feble esbufec ​​i el so del blàster d’en Grinner sent enfundat de nou.
-Sí, està bé,- va dir. -Només que hi ha alguna cosa sobre aquest tipus que no m'agrada.
En Luke va treure la mà del sabre de llum, exhalant a poc a poc en un silenciós sospir d'alleujament. La seva idea original, quan primer havia demanat prestada aquesta nau, havia estat simplement portar tant menjar com pogués ficar a la caixa amb ell. Però aquest pla els hi havia semblat malament, d'alguna manera, i ell i l’R2 havien ideat aquesta variant en canvi. Estava ara molt satisfet que ho haguessin fet.
-Llavors descarrega'l i treu-lo d'aquí,- va dir Control. -Veus algun signe d'aquest droide SB-20 que va dir que va portar? Vull que aquest sigui el pròxim.
-Uh... no. L'única caixa de droide que veig és d'una unitat R2.
-És aquesta,- va dir Control. -Un SB-20 és una carcassa d’R2 amb equip i programació d'espionatge ficat dins.
La caixa d’en Luke va trontollar quan el pirata va posar la seva carreta flotant a sota.
-Mai vaig sentir parlar d'això.
-No fan exactament publicitat en els dipòsits de droides,- va dir Control àcidament. -El capità li ha estat demanant-ne un a Wesselman durant anys.
En Grinner va grunyir.
-I aquest es presenta aquí avui per casualitat, huh? Convenient.
-Deixa-ho córrer, Grinner,- va dir l'altre pirata al celler.
-Està bé, tinc l'androide. On el vols?
-A la botiga d'electrònica,- va dir Control. -El capità vol que Pap i K'Cink el revisin.
-Correcte.
Un moment més tard estaven de camí, baixant per la rampa i pel terra de la badia d'aterratge. En Luke es va agafar de la carcassa del droide, escoltant els sons al seu voltant i intentant ignorar la violenta tremolor que era realment només els petits xocs i vibracions de la carreta flotant. Hi havia assumit que seria portat al lloc d'emmagatzematge on deixaven la resta de la càrrega, el que presumiblement li hauria donat una certa quantitat de privacitat per fer la seva sortida de la caixa. D'altra banda, la botiga d'electrònica estava probablement més a prop de les àrees de comandament de la base que eren la seva meta final. Al final de comptes, un intercanvi just.
Van travessar una de les portes de pressió, i per uns minuts els únics sons van ser el brunzit dels repulsors de la carreta flotant i els passos i respiració rasposa del pirata. Llavors, gradualment, van començar a filtrar-se més sons: altres veus i passos, majoritàriament distants però ocasionalment passant a prop. En Luke es va estirar amb la Força, sentint una varietat de ments humanes i alienígenes en el veïnatge. Hi va haver un estrany canvi d'eco quan aparentment van sortir del corredor i van entrar a una cambra més gran, un altre canvi, aquest cop en revers, va marcar on van deixar la sala i van passar de nou a un corredor. La carreta flotant va donar la volta en una cantonada, i una altra, entrant en un altre espai obert ple de la remor esmussada de veus emmudides.
-Lanius?- va dir la veu de Control.
-Sí, t'escolto,- va dir el pirata que empenyia la carreta flotant d’en Luke.
-Canvi de plans, en Pap té alguna cosa desarmada a la botiga i no té lloc per al teu droide. Vés a deixar-lo al dipòsit del Nivell Quatre.
-Sí, d'acord.- La carreta flotant va baixar la velocitat i va canviar de direcció. -És massa demanar-los que es decideixin?
-Molt graciós,- va grunyir Control. -Només apura't, està bé?
-M'estic apurant, m'estic esgotant,- va rondinar a sota veu en Lanius.
La carreta va seguir, però tot i que va canviar de corredors de nou, en Luke va començar a sentir una estranya sensació formiguejant-lo al fons de la ment. En alguna part, d'alguna manera, de sobte alguna cosa havia sortit malament.
Es va estirar de nou amb la Força, intentant rastrejar l'origen de la sensació. Endavant, una porta es va obrir i la carreta va entrar a una cambra gran de nou. Semblava estar portant molt de temps travessar-la...
I llavors, abruptament, la carreta es va aturar.
-Quin dia– va protestar el pirata.
-Aparta't del camí, Lanius,- va retrunyir la veu de Control per un altaveu. -Tens un passatger.
El pirata es va empassar una maledicció, i hi va haver un rumor de peus mentre s'allunyava de la carreta repulsora.
-Està bé, qualsevol qui siguis,- va continuar Control. -Sabem que hi ets, tenim un escaneig clar del corredor de seguretat. Apa, surt d'aquí.
En Luke va fer una ganyota. Així que això havia estat aquest formigueig: una premonició de l'embolic en què estava ara. Una llàstima que no li hagués prestat més atenció, encara que a primera vista no veia què podria haver fet per canviar alguna cosa en aquest punt.
I no obstant això, reprotxar-se errors de judici no l’ajudaria en res. Traient el comunicador, el va encendre.
-R2?-va xiuxiuejar.
No hi va haver cap resposta, només un silenciós esclat d'estàtica.
-Oh, i també hem bloquejat les teves transmissions-, va afegir Control. -Em temo que l'únic amb el que seràs capaç de parlar és amb mi.
Així que en Luke estava sol. Empenyent el seu sabre de llum una mica més profund en el seu amagatall, va tancar la solapa de la túnica fluixament sobre ell.
-Està bé,- va cridar. -No disparin, sortiré.
Va deixar de sostenir amb la Força el panell lateral i el va deixar obrir-se. Hi havia tres pirates a la vista, aturats molt enrere de la caixa, els seus blàsters apuntant-lo. A cinc, els podia sentir, escampats al voltant de la caixa fora del seu camp visual.
Uns altres cinc, més un defel aguaitant en algun lloc de les ombres com a suport. Un cop més, no estaven arriscant en res.
-Bé, bé,- va dir la veu de Control quan en Luke va lliscar fora del droide esbudellat i es va posar dempeus. -Has donat una volta equivocada, no, Mensio?
-No, crec que va ser en Lanius qui va donar la volta equivocada,- va dir en Luke, mantenint les mans lluny del seu blàster mentre mirava al seu voltant. Estaven en una sala gran, de sostre alt, amb caixes apilades alineades en dues de les parets. La seva caixa havia estat deixada en una cantonada d'una altra manera desocupada lluny de la resta de la mercaderia; dels vuit pirates estaven formats en un groller semicercle al voltant d'ell. No va veure el defel, però probablement estava en algun lloc entre ell i l'única porta, travessant la sala darrere de l'anell de blàsters.
-Vaig venir a veure al seu capità, no al seu inventari.
Un dels pirates que enfrontaven en Luke va grunyir cosa inintel·ligible.
-Crec que hauries de saber que a Hensing aquí realment no li agraden les bromes sarcàstiques,- va dir Control.
-Realment,- va dir en Luke, donant una altra mirada casual cap a l'àrea de la porta. L'interruptor del panell de llum estava just al costat del panell: una simple placa de pressió que podria activar amb la Força. Perfecte. -Sento sentir això.
-Podries sentir-ho molt més,- li va advertir Control. -Ell té la teoria que les bromes es tornen menys sarcàstiques quan t'han arrencat d'un tret una o dues mans.
En Luke va somriure severament, doblant els dits de la mà dreta artificial.
-Té raó en això,- va dir. -Creu-me.
-Només perquè ens entenguem,- va dir Control. -Treu el teu blàster, estic segur que coneixes la rutina.
-Segur,- va dir en Luke, traient-se el seu blàster amb una cura exagerada i baixant-lo a terra davant d'ell. -Vols els cartutxos d'energia de recanvi, també?- va preguntar, assenyalant les dues capsetes planes al costat del cinturó de la seva pistola.
-No, pots intentar amagar-te darrere d'elles si vols,- va dir Control. -Només colpeja el blàster lluny de tu.
En Luke va obeir, usant la Força per assegurar-se que l'arma es frenés precisament als peus d’en Hensing.
-Content?
-Més content del que vas a estar tu,- va dir Control. -No crec que comprenguis en quin embolic t'has ficat aquí, Mensio.
Ja era temps, va decidir en Luke, de canviar de tàctica.
-Està bé, no més ximpleries,- va dir, amb amenaça en la seva veu i la seva postura. -Sóc aquí per parlar amb el seu capità sobre un tracte.
Si Control estava impressionat pel nou Mensio, la seva veu no ho va demostrar.
-Segur que sí,- va dir. -Que, no podies trucar per una cita?
-Volia comprovar la seva seguretat,- va dir en Luke. -Veure si són la classe de gent amb la que el meu patró estaria interessat a negociar.
-I en què consistiria aquest negoci?
-Em van donar instruccions que ho discutís amb el seu capità,- va dir en Luke orgullosament. -No amb subordinats.
Hensing va grunyir de nou, alçant el seu blàster.
-Llavors el teu patró o és estúpid o neci o totes dues coses alhora,- va dir Control. -Tens cinc segons per donar-me alguna cosa sòlida. Després d'això, deixaré anar en Hensing a sobre teu.
-Si insisteixes,- va dir en Luke, creuant els braços sobre el pit i mirant a través de la sala a l'interruptor del panell de llum. Aquest formigueig d'advertència havia tornat... -Entenem que estan utilitzant clons per tripular algunes de les seves naus. Volem discutir sobre el fet de contractar a alguns d'ells.
Control va fer un soroll de negació.
-Ho sento, resposta equivocada. Atrapin-lo.
Els pirates van alçar el seus blàsters
I estenent-se a través de la Força, en Luke va apagar el panell de llum.
Hi va haver una maledicció grunyida, gairebé ofegada per la descàrrega de múltiples trets de blàster travessant l'aire on en Luke havia d’estat aturat. Però en Luke ja no hi era. Un salt ajudat per la Força l'havia enviat volant per sobre dels seus caps cap a la porta, el sabre de llum a punt a la mà. Si havien estat prou sobreconfiats per no deixar a un guàrdia fora de la porta... va sentir un formigueig de premonició, i tenia el sabre de llum en posició de guàrdia quan va albirar els ulls vermells pàl·lids del defel mirant-lo fixament, des de dalt d'una de les piles de caixes. Va sentir en lloc de veure l'arma rastrejant-lo, encenent el sabre de llum quan la flamarada del blàster va guspirejar des dels ulls vermells.
La fulla verda va resplendir a l'existència, enlluernadorament brillant, de la foscor, desviant el tret de blàster del defel inofensivament. Però tot i que va caure a terra al costat de la porta, va comprendre en Luke que el defel havia guanyat aquesta ronda. El seu tret havia errat, però havia forçat al Luke a revelar la seva ubicació i la seva veritable identitat.
Els altres pirates tampoc van ser lents adonant-se'n. Algú a l'altre costat de la cambra va maleir.
-És l’Skywalker!- va cridar un altre, i de sobte una descàrrega fresca de foc blàster estava plovent-li a través de l'aire.
En Luke va retrocedir fins a la porta, deixant que la Força guiés la seva defensa. La porta probablement havia estat segellada; saltant de costat cap a ella per desviar temporalment la punteria dels seus oponents, va fer dos talls amb el seu sabre de llum. I amb una capbussada baixa per l'obertura, estava lliure.
El corredor de l’altra banda estava abandonat. Es va posar novament dempeus després de rodar per terra, amb el sabre de llum preparat, estirant-se amb la Força, a la recerca de l'emboscada que segurament havia d'estar aguaitant-lo a prop. Però no hi havia cap altra presència que pogués detectar.
-Ja es rendeixen?- va cridar.
-Difícilment,- va venir la veu de Control des d'un joc d'altaveus al sostre a uns metres. -Va ser bastant ximple que revelessis teva identitat tan ràpidament.
-Prefereixo pensar-hi com una superabundància de confiança,- va contraposar en Luke, estirant-se una mica més fortament. Encara res, i si realment els havia agafat fora de guàrdia, no seria intel·ligent donar-los temps per reagrupar-se. Escollint la que esperava que fos la direcció per la qual havia vingut, va partir en un trot ràpid.
-Estan preparats per explicar d'on estan aconseguint els seus clons?- va afegir cap l'altaveu. -Realment preferiria no haver de buscar el seu capità i preguntar-li-ho personalment.
-Busca tot el que vulguis,- va dir Control, amb la veu venint ara d'un altaveu diferent més lluny pel corredor. Clarament, estaven rastrejant els moviments d’en Luke. -No trobaràs a ningú que ho sàpiga aquí. Però gràcies per confirmar que això va ser el que vas venir a esbrinar aquí.
-De res-, va dir en Luke, serrant les dents quan el formigueig de perill li va atiar de nou. Endavant, el corredor girava suaument a la dreta, i en algun lloc més enllà de la corba podia finalment sentir altres presències que l'esperaven.
Era un clàssic arranjament de coll d'ampolla: atrapar l'enemic en una corba o angle on estaria atrapat en un foc creuat sense que els dos extrems del foc creuat es disparessin entre si. Podia sentir als pirates que havia deixat enrere en el dipòsit amuntegant-se ara al corredor, uns batecs del cor més, i hauria foc de blàster venint de les seves esquenes.
Però era improbable que els plans de contingència dels pirates haguessin inclòs la possibilitat d'un Jedi perdut a la seva base. Just d'aquest costat de la corba, una pesada porta blindada revelava la presència d'un corredor lateral a l'esquerra que portava fora del parany. El blàster que havia deixat enrere en el dipòsit no li hauria fet efecte, però ell tenia una forma més eficaç d'obrir portes de la que els pirates podrien haver anticipat. Frenant-se davant de la porta blindada, va encendre el seu sabre de llum i va apunyalar el mecanisme del pany. Va començar a obrir-se ponderosament.
Hi va haver un formigueig d'advertència, i en Luke es va girar just a temps per escombrar amb la fulla del sabre de llum tres trets de blàster que venien cap a ell. Els pirates del dipòsit, veient que el seu coll d’ampolla estava a punt de fallar, carregaven a tota velocitat cap a ell, disparant mentre corrien. En Luke va bloquejar dos tirs més, la resta erraven per molt, i es va escapolir a través de la porta blindada que encara s'estava obrint a un corredor ample.
L'aparença del corredor va ser una sorpresa. Al contrari de l'aspra textura de la resta de la base, aquesta àrea semblava com si pogués haver estat trasplantada directament de l'interior d'una nau estel·lar capital. Llises parets de línies metàl·liques formaven una secció en creu quadrada d'aproximadament quatre metres d'ample, el mateix corredor s'estirava vint metres abans d'acabar en una unió T amb un altre dels més típics corredors rocosos.
L'única llum era la que es filtrava des del darrere d’en Luke i la llum similar de l'extrem llunyà. Així i tot, hi havia prou il·luminació per veure que totes les superfícies del corredor- parets, sostre, i sòl- estaven cobertes amb un patró decoratiu de cercles de tres centímetres de diàmetre espaiats a aproximadament deu centímetres.
El mateix corredor estava desert, i en Luke no podia sentir a ningú endavant aguaitant-lo al voltant de les cantonades. Aparentment, sí que els hi havia agafat amb la guàrdia baixa.
Però el seu sentit del perill encara estava formiguejant. Quelcom sobre el corredor? De totes maneres, amb dos grups d'enemics darrere d'ell, no hi havia cap part on anar més que a l'altre costat. Amb els sentits alerta per un parany, es va dirigir pel corredor.
Havia donat quatre passos quan, sense advertència, la gravetat es va invertir abruptament, enviant-lo caient cap al sostre.
No hi va haver cap oportunitat de preparació física o mental. El seu cap i espatlles van colpejar contra el metall, enviant una descàrrega de dolor que es va arquejar a través d'ell, la resta del seu cos es va desplomar rebotant amb un xoc maldestre i més dolor. Va obrir la boca a la recerca d'aire, l'impacte li havia tret gairebé tot l'aire dels seus pulmons, però abans que pogués aspirar menys de mig pulmó estava caient de nou, aquesta vegada de costat cap a una de les parets laterals.
Va aterrar bruscament en el seu costat dret, una nova punyalada de dolor llançant-se a través del seu cap i espatlla i maluc quan va buscar maldestrament un agafador. Però no hi havia res on agafar-se en el llis metall. Estirant amb la força, va sentir que el camp gravitatori començava a canviar de nou, i llavors el seu nou sòl es va tornar de sobte de nou el seu sostre, i estava caient cap a la paret llunyana.
Però no cap al metall llis aquesta vegada. Girant el cap, va veure que el que havia pres per cercles decoratius dibuixats a la paret eren en realitat els caps de varetes de metall de puntes planes. S'havien projectat ara fora de la paret, alçant-se com un bosc de llances esmussades per trobar-se amb el seu descens.
Prement les dents, en Luke va estendre la mà cap a la Força i va estirar les mans per trobar-se amb les barres que s'acostaven. Amb tan poc espai no hi havia cap oportunitat per ficar-se entre elles, però si podia agafar-se a dues i retardar la seva caiguda, podria impedir almenys aterrar a tota velocitat sobre elles. Va agafar les dues apuntant a la cara i pit, usant la Força per baixar la seva velocitat. Va tenir èxit, i per un breu moment es va sostenir equilibrat sobre elles enmig de l'aire
I llavors va ser llançat cap a elles de qualsevol manera quan un joc corresponent de barres de la paret de darrere li va donar dur a l'esquena i cames, tirant-lo cap endavant. Va grunyir quan el cop tornava a treure-li l'aire dels pulmons, intentant enroscar-se girant contra el bosc de barres que es clavaven en ell.
Però tot i que s'esforçava a passar el seu braç esquerre a través de les barres que el retenien, dos jocs de barres més van sortir del sòl i el sostre, colpejant les seves espatlles, cap, i cames i prement-lo encara més fort en el lloc. Hi va haver un altre enrenou de canvis de gravetat que no van fer més que apallissar cada part del seu cos a l'atzar per torn contra els diversos jocs de barres.
I llavors la gravetat va tornar al seu vector original, deixant-lo suspès més o menys aturat a la sala.
-Bé, bé,- va dir la veu burleta de Control en el silenci. -Sorprès, no?
-Una mica,- va concedir en Luke, lluitant per sobreposar-se al vertigen que li va quedar dels canvis de gravetat i mirant al voltant el millor que va poder amb el seu cap fixat rígidament en el lloc. Tot el corredor s'havia tornat un gran enreixat tridimensional de barres, omplint tot l'espai entre les portes blindades que s'havien tancat en el seu lloc en els dos extrems, segellant-lo endins.
-Preparem això fa cinc anys,- va continuar Control. –La teva acadèmia de Yavin estava sembrant la galàxia de petits arrogants que es creien Jedi, i ens figurem que seria només una qüestió de temps abans que un d'ells ens caigués aquí. Així que ens vàrem preparar per tenir una sorpresa llesta per a ells. Mai ens vàrem figurar tenir al mateix Gran Alt Moffet presentant-se. Així que, què penses?
-És inventiu, els hi concedeixo això,- va dir en Luke, provant la força de les barres amb les espatlles i braços. Podria haver-se estalviat l'esforç. -Espero que no estiguin esperant retenir-me per molt temps.
-Et sorprendries,- va dir Control. -Suposo que has notat on va acabar el teu sabre de llum?
En Luke ni tan sols podia recordar quan durant tots aquells canvis de gravetat l’havia deixat caure. Ara, estirant de cua d'ull, va descobrir l'arma a quinze metres de distància per la cambra, encunyada igual que ell dins dels jocs de barres entrecreuades.
-Pots veure que hi ha un grup més estret de barres en aquest extrem,- va assenyalar Control. -Sostenint la cosa bastant sòlidament al seu lloc.
En Luke va somriure. Clarament, malgrat tota la seva preparació, el pirata no havia après prou sobre els Jedi. Estenent-se amb la Força, va activar l'interruptor del sabre de llum. Amb un espetec-xiuxiueig la fulla verda va resplendir a l'existència; estenent-se de nou, en Luke va intentar girar l'empunyadura cap al costat.
No va passar res.
-Veus la genialitat del disseny,- va dir Control conversadorament. -Està sostingut en l'angle just perquè la fulla sobresurti en el buit entre les barres, sense tocar a cap d'elles. Intel·ligent, eh?
En Luke no va contestar. El sabre de llum semblava estar encunyat sòlidament al seu lloc... però si la fulla no estava tocant les barres, l'empunyadura havia de ser capaç de lliscar lliurement cap enrere o endavant. Agafant-la amb la Força, la va lliscar cap endavant.
-Oh, es mou en aquesta direcció, està bé,- va dir Control quan el sabre de llum va començar a moure’s. -Tret que es pengi de l'interruptor o alguna cosa així. Però això no et servirà de res. La fulla continua sense tocar a cap de les barres.
La punta de la fulla havia arribat a la paret ara. En Luke va continuar forçant en aquesta direcció, empenyent la fulla directe cap a dins de la placa de metall.
-I naturalment no vam ser prou estúpids com per posar algun equip crític darrere de les parets perquè el tallis,- va acabar Control. -Una mica més impressionat ara, no?
-Potser una miqueta,- va dir en Luke. -Ara que?
-Què creus?- va retorçar Control, la seva veu sobtadament fosca. -Sabem el que vostès els Jedi són capaços de fer, no creguis que no. Em figuro que amb només aquesta passejada a través de la nostra base probablement ja has desenterrat suficient brutícia sobre la nostra operació per enviar-nos a tots els d'aquí a Fodurant o Beauchen durant els propers vint anys. Si creus que anem a simplement quedar-nos asseguts aquí i deixar-te fer-nos això, estàs boig.
En Luke va fer una ganyota per la ironia. Control tenia raó: usant tota la seva força Jedi, podria gairebé segurament haver envaït les ments dels pirates tan profundament. Però amb la seva nova reticència a usar el seu poder tan casualment, no havia fet res per l'estil.
-Així que, què vols fer, un tracte?
-Difícil,- va dir Control. -Volem que moris.
-Realment,- va dir secament en Luke. Les barres d'aquí podrien ser massa fortes per als músculs humans, però aquest difícilment era el factor limitador per a un Jedi. Doblegar suficients de les barres fora del camí per assolir el seu sabre de llum seria un treball llarg i tediós, però ell tenia la suficient profunditat en la Força per aconseguir-ho. -De vell, o tenen alguna cosa més immediat en ment?
-En realitat ho sento una mica-, va dir Control. -Sembla un malbaratament, desfer-nos de tu així, especialment després del que aquest parany per Jedi va costar construir. Però ningú està oferint recompenses per Jedi capturats en aquests dies. Tot i que ho fessin, suposo que aquesta gàbia no et retindria prou perquè arribem a cobrar-ne. Així que això és tot. Adéu, Skywalker. - Hi va haver un clic, i l'altaveu es va apagar... i en el silenci, en Luke va sentir un so que abans no hi havia estat.
El xiuxiueig suau d'una fuita de gas.
Va respirar profund, estirant-se a la Força. Hi havia tècniques Jedi de neutralització de verins que havien de ser capaços de manejar qualsevol cosa que li estiguessin bombant. De totes maneres, seria millor no perdre el temps a sortir d'aquí. Tancant els ulls, arribant més profundament a la Força, va començar a doblegar una de les barres apartant-la de la seva cara
I llavors, de sobte, va obrir els ulls quan tardanament va comprendre la veritat.
Els pirates no estaven bombant verí endins. Estaven bombant l'aire fora.
I ni tan sols un Jedi podia sobreviure molt temps sense aire.
En Luke va respirar fondo altra vegada, apartant la seva creixent por. Un Jedi havia d'actuar quan estava tranquil, en pau amb la Força. Està bé. L’R2 i l'ala-X ja podrien estar a les mans dels pirates. Tot i que no ho estiguessin, no hi havia cap manera en què el caça pogués maniobrar a través dels corredors estrets i recargolats. Estava sol aquí, sense més recursos que les poques peces d'equip que portava: un comunicador, una vara de llum, una datapad. I dos cartutxos d'energia de blàster de recanvi.
En Luke es va estendre amb la Força, alçant les capsetes planes traient-les del seu cinturó i fent-les surar cap on pogués veure-les. Feia temps durant l'apogeu de la Rebel·lió, el geni mecànic que era el General Airen Cracken havia trobat una manera per fer explotar als cartutxos d'energia de blàsters. Tot el que calia eren dos o més cartutxos connectats entre si amb les seves clavilles de sobrecàrrega tretes, i en trenta segons volarien amb la potència d'una magrana mitjana.
L'explosió havia de tenir suficient potència per destrossar o retorçar qualsevol de les barres en el seu veïnatge immediat. Desafortunadament, li faria un dany similar al propi Luke.
Però amb una mica d’enginy...
Va ser cosa d'uns segons treure les clavilles de sobrecàrrega dels cartutxos d'energia. Llavors, estrenyent-les entre si amb la Força, les va maniobrar amb cura a través del laberint de barres cap a la porta blindada més llunyana. Si Control encara ho estava supervisant-lo, i si el pirata coneixia aquest truc, probablement conclouria que en Luke estava intentant practicar un forat a la porta blindada per deixar entrar una mica d'aire. També conclouria que indubtablement el metall era més que prou fort per resistir semblant explosió.
El que estava bé amb en Luke. Com més operessin els pirates sota assumpcions falses, més lents reaccionarien quan finalment es donessin compte del que realment tenia en ment.
La seva bomba improvisada estava ara gairebé a la porta blindada, amb només aproximadament deu segons per esclatar. Mantenint la bomba en moviment, es va estendre a la Força i va fer lliscar el seu sabre de llum cap enrere al llarg de la seva única línia de moviment lliure fins que la seva nanseta de cinturó va estar atapeïda contra la paret. La bomba va aconseguir l'altre extrem de la trajectòria del sabre de llum i en Luke la va recolzar allà contra una de les barres.
La pregunta crítica ara, sabia, era si l'explosió i els resultants resquills podrien danyar al sabre de llum. En un impuls sobtat, es va estirar i va encendre l'arma, fent sortir crepitant la fulla verda apuntant-la directament cap a la bomba. La fulla hauria de desintegrar a qualsevol resquill que la colpegés, proveint almenys alguna protecció a l'empunyadura i als mecanismes interns. Ara no hi havia res a fer excepte esperar i lluitar contra el desmai a l'atmosfera que s’enraria ràpidament
I amb una tremenda flamarada de foc i trons, tres segons abans d'hora, els cartutxos d'energia van explotar.
En Luke va serrar les dents quan una dotzena d'estelles de metall al vermell-viu van tallar al seu braç i costat esquerre. Però els resultats van ser tan bons com podia esperar. Per la sala, visible a través del fum flotant, el prolix entramat de barres havia estat alterat per l'explosió. No gaire, però potser prou. Estenent-se a la Força, va esmunyir el sabre de llum endavant cap a les barres destrossades per la bomba i va girar l'empunyadura.
No gaire, però sí prou. El sabre de llum, parcialment alliberat del seu confinament, podia ara arribar al costat prou per tallar l'extrem d'una de les barres més properes. En Luke el va girar de nou, aquesta vegada enviant dues barres més ressonant a terra. El va fer girar de nou, i de nou, amb cada escombrada obrint una mica més mentre metòdicament excavava un espai al voltant del sabre de llum
I de sobte l'arma va estar lliure, girant com una hèlix mentre tallava tot en el seu camí.
Punts blancs estaven començant a ballar davant dels ulls d’en Luke quan va enviar l'arma a través de la porta blindada, tallant un forat triangular que va portar un benvingut raig d'aire bufant cap al buit parcial. Va respirar fondo, i quan la seva visió es va aclarir, va portar al sabre de llum de tornada cap a ell, la fulla giratòria tallant a través de les barres com una dalla a través d'un camp de gransalts.
Un minut més tard estava de tornada en els corredors rocosos, encenent el seu comunicador mentre es dirigia cap a la badia d'aterratge i la seva nau.
-R2?- va cridar. -Estàs aquí?
L'única resposta va ser un altre esclat d'estàtica de bloqueig. Accelerant el pas, usant tècniques Jedi per suprimir el dolor en el seu costat i el braç, es va preparar per al proper moviment dels pirates.
Però aquest moviment no va venir. Va emergir del corredor en una gran però abandonada càmera i va creuar a un altre corredor sense veure o sentir a ningú.
Ara que ho pensava, no hi havia sentit a ningú des de la seva fuga del parany per Jedi. Estaven tots amagats en algun lloc? O tots havien simplement fet el seu equipatge i partit?
El sòl de roca sota dels seus peus es va agitar lleugerament, i en algun lloc a la distància va sentir el feble so d'una explosió. Havia sortit del corredor i entrat a una altra sala quan va sentir i va escoltar una segona explosió, aquesta notablement més a prop.
I abruptament el seu comunicador va refilar. El va encendre.
-R2?
-No realment,- va contestar secament una veu familiar. -Estàs en problemes de nou, Skywalker?
En Luke va parpellejar amb sorpresa, llavors va somriure amb el primer plaer genuí que havia sentit des que va arribar a aquest lloc.
-Per descomptat que sí,- va dir a la Mara Jade. -Alguna vegada m’has trobat quan no ho hagi estat?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada