dijous, 3 de setembre del 2015

Pandemònium (VI)

Anterior



6

Els núvols es van obrir i el sol es va reflectir de nou a les torres de vidre de Tahv.
-No puc veure ni una maleïda cosa -va dir el vell, protegint-se els ulls-. Tot aquest maleït vidre no era una idea tan bona!
-Sí, Gran Senyor. -Una solemne keshiri va donar unes palmellades, i un altre ajudant tirà d'un cordó de seda. Al terrat de l'edifici del capitoli, treballadors en estat d'alerta van córrer unes cortines fosques sobre les vidrieres de la cúpula de l'atri.
-Fa massa calor aquí -va grunyir el seu amo, eixugant l'inexistent suor del seu front irregular-. Me'n vaig a la meva oficina.
-Sí, Gran Senyor.
Els assistents que portaven els ventalls van tornar a ficar-se en les alcoves, permetent-li passar. Varner Hilts, el líder suprem de la Tribu Perduda dels Sith a Kesh, es dirigia de tornada a la petita habitació on havia passat la meitat de la seva vida. I per què no? Encara era Cuidador, a més de Gran Senyor. L'habitació era seva... com totes les habitacions ho eren ara. Si volia seure davant d'un vell escriptori enterrat sota textos antics i prendre un glop de cervesa, podia fer-ho.
Darrerament, l'únic que volia era privadesa. Tal com ell ho veia, feia temps que havia complert les seves responsabilitats principals. Hi havia retornat l'estabilitat a la Tribu i restaurat la seva antiga esplendor a l'edifici que estimava. La resta era trivial. L'octogenari havia perdut l'interès en la gestió del dia a dia de la Tribu, i en la gran missió que havia proposat al seu poble vint anys abans. Hi havia altres per encarregar-se d'aquestes coses.
La seva consort, Iliana, encara robusta als quaranta-nou anys, tenia les seves mans ocupades gestionant la política. El Cuidador Gran Senyor seguia sent una figura venerada per la majoria, però, entre els Sith, fins i tot una barra de pa es crearia enemics si se la col·locava sobre un tron. Ningú havia estat tan irreverent com per desafiar-lo directament, però en Hilts no era tan ingenu com per pensar que sempre el respectarien. Encara que si envellia més, probablement no seria capaç de distingir la fulla que li colpejaria de qualsevol dels seus altres dolors.
Però aquells en el poder són els creadors de les tradicions... i aquí, en Hilts trobava l'única raó que l'aixecava pels matins. Hi havia transcorregut un quart de segle des de l'última lectura del Testament d'en Yaru Korsin a Tahv, i ja era hora de fer-ho de nou. No obstant això, amb la destrucció de l'antic dispositiu d'enregistrament, el Korsin espectral mai tornaria a lliurar el missatge en veu alta. Tot i els danys als arxius durant els horribles disturbis de la Gran Crisi, el text del Testament encara existia. Les biblioteques a Orreg i Elvarnos havien escapat la destrucció total, i de totes maneres en Hilts coneixia el discurs de memòria. No obstant això, aquesta mateixa memòria, aquesta ment -encara raonablement forta, després de tots aquests anys- li deia que el missatge últim d'en Korsin ja no era apropiat per al moment, ni pel seu poble.
Així que en Hilts i un equip d'escribes s'havien posat a treballar en un nou discurs. En part manifest, recordant als oients del que significava ser Sith; en part document legal, reforçant la jerarquia d'Alts Senyors, Senyors, i Sables i reafirmant les pràctiques al voltant de la successió. Però el cor del missatge, i el que més excitava a l'ancià governant, era una secció que detallava el llinatge dels humans de Kesh, retrocedint fins als membres Tapani de la Casa de Nidantha. Per a Hilts, aquest representava el seu major assoliment, més enllà fins i tot del seu càrrec de Gran Senyor.
Poc després que comencés la Restauració Hilts, ell i altres investigadors havien començat a posar en context tot el que havien descobert recentment, des de les ordres fragmentades d'en Naga Sadow fins a la missiva de la Takara Korsin al seu fill. Sempre hi havia hagut referències desconcertants en els antics escrits dels supervivents originals del Presagi; ara tot tenia sentit. Els humans de la Tribu eren importants en l'esquema de la galàxia... i, sorprenentment, eren un poble molt més antic que el propi moviment Sith.
A través dels estilets d'escribes keshiri més eloqüents que ell, el que havia estat un simple recompte dels fets es va convertir en poesia calculada per inspirar orgull a la tribu. Davant la impossibilitat d'aconseguir la supremacia en el sector Tapani, els membres de la Casa de Nidantha havien decidit buscar un nou i major destí pel seu compte... només per ser atrapats i esclavitzats pels Sith de la Caldera Estígia. Però els avantpassats de la tribu no es van enfonsar, sobretot després d'aprendre les filosofies de recerca de poder dels Sith i el funcionament del costat fosc de la Força. Sí, l'arribada de la tripulació del Presagi a Kesh havia estat tan accidental com l'arribada dels seus avantpassats Tapani a l'espai Sith... però no existien els accidents. Els primers anys de la tribu Kesh havia estat, de fet, una presa de poder, en la qual els éssers humans es van convertir en governants i esclavistes... i en la qual els Sith Rojos van ser ràpidament i justament extingits. Si tan sols els refugiats Tapani ja haguessin conegut la Força quan van arribar a la Caldera Estígia, que diferent hauria estat la història!
No importava: ara la Tribu estava fent la seva pròpia història. Passés el que passés amb Naga Sadow i els seus durant els últims dos mil anys, les persones que eventualment deixessin Kesh serien independents. Un nou Sith, nascut d'un vell poble. En Hilts havia tingut la temptació d'usar el seu Testament Veritable per anomenar públicament Nidanthans als membres de la Tribu, però s'ho havia pensat millor. Pot ser que hagin començat com a part d'una casa de comerç interestel·lar, però la seva identitat ara residia en el que havien fet des que van arribar.
Anys enrere, el terme Tribu Perduda havia portat connotacions de fracàs. Ara les paraules recordaven tot el que ja havien aconseguit. Perdent-se, la Tribu havia trobat molt més.
-És bo -va dir en Hilts, amb un cruixent pergamí a les seves mans pàl·lides-. Força bo.
Va deixar els fulls sobre l'únic espai llis. Llàstima que no puguis estar aquí per sentir això, Jaye. Sempre et van agradar les meves històries.
-Varner, sembles l'extrem equivocat d'un uvak!
-Eh?
-No ho entenc -va dir l'Iliana Hilts, entrant remenant el cos. Vestida amb un vestit setinat carregat de pedres precioses, la pèl-roja li va pessigar les galtes i va arrufar el gest-. Portem als millors especialistes de la pell perquè tu...
-Els vaig exiliar del regne -va dir, fregant-se la mandíbula-. Estaven tota l'estona volent plantar arbres en els meus porus.
-És un cataplasma orgànic, Varner. Són experts. Empolainen a les millors persones.
-Bé, ara estan empolainant als icebergs.
Fent-li abaixar el cap, l'Iliana li redreçà el coll de la camisa.
-El numeret del governant irascible diverteix als keshiri? Perquè no el comparteixo.
-Res funciona amb tu, estimada. -Ell li va somriure amb dents de ceràmica-. És una de les veritats de les que puc estar segur.
Mai podia saber si l'Iliana l'estimava o l'odiava. Però després de tots aquests anys, realment no importava. Funcionaven. Dubtava que moltes parelles a Kesh poguessin dir el mateix. Per descomptat, hi havia calgut l'amenaça de la mort per despertar a un interès comú. Ell no podia lluitar per si mateixa, i, com a consort, a ella se li permetria viure només mentre ell seguís amb vida. Però potser això era el que les relacions dels Sith necessitaven.
-Aixeca't -va dir ella, tirant de la seva cadira atrotinada cap enrere tan ràpid que en Varner gairebé va caure d'ella-. Et necessiten a la sala del tron.
-Una altra vegada? Prefereixo llepar el terra. -Va fer un gest cap al document gairebé acabat sobre la taula-. És aquí on em necessiten. Aquí és on puc ser eficaç.
L'Iliana va sospirar.
-Més paraules. -Introduint les mans sota els seus braços, ella el va obligar a posar-se dret-. Això és sobre l'única cosa que saps. Sempre has estat un pobre Sith. On és la teva ira, la teva enveja?
-M'enutjo cada vegada que em miro al mirall... i sento enveja cada vegada que veig algú que encara no ha arribat als setanta.
Ella li va arreglar la túnica i es va mossegar el llavi.
-Això serà suficient. L'Alt Senyor Korsin Bentado està demanant una audiència.
En Hilts va gemegar.
-Ja sabia que havia viscut massa temps. -Va mirar amb tristesa el pergamí. En aquest ritme, mai arribaria a acabar-lo-. Despatxa'l sense més.
-Res em faria més feliç -Va dir l'Iliana, posant els ulls en blanc-. Però el vas posar a càrrec de la força d'invasió.
Per què vaig fer això?
-Perquè jo t'ho vaig dir. Per començar, un Bentado que està ocupat és millor que un Bentado deambulant, buscant adeptes. -Ella va arronsar les espatlles-. Però, sobretot, perquè jo t'ho vaig dir.
-Bentado -Va dir ell ombrívolament. Només pensar en ell feia que li fes mal el costat-. Edell Vrai, aquest sí que és un home intel·ligent.
-I el vas enviar a l'expedició, Varner -Va dir ella, empenyent-lo cap a la porta-. Ara, anem. Jo faig tota la resta per aquí, però no faré això!

***

-Les benediccions del costat fosc a la seva família, Gran Senyor -va dir en Korsin Bentado.
Assegut a la cadira de capità del Presagi, en Hilts murmurà una resposta inaudible. El costat fosc beneeix les coses? Imbècil.
-Com sempre, és un honor visitar aquest lloc, el més sant dels sants a Tahv -va dir Bentado, assenyalant al voltant de la sala del tron ​​amb la seva única mà restant. En Yaru Korsin havia mort abans que pogués assentar la cort aquí, i la llarga sala d'alts sostres havia estat tancada fins que en Hilts va tornar a obrir-la. Bentado seguia parlotejant-. Em vaig quedar sorprès fora, davant les noves torres de vidre. Això demostra el que he dit. La Restauració Hilts només comença a Kesh. Però arribarà a les estrelles, en les que algun dia ens restauraràs a tots al nostre lloc dominant!
-Està bé.
L'Alt Senyor Bentado gallejava davant vuit guerrers Sith, tots vestits de cuir negre igual que ell. Ben passats els cinquanta anys, en Bentado mostrava el mateix aspecte que tenia en la seva joventut, calb, amb espessa barba negra. En Hilts sospitava que s'havia deixat fer gran quantitat de treballs pels "especialistes" de l'Iliana. Quina classe d'home es tenyia les celles?
-La notícia que hem estat esperant durant anys ha arribat a la fi -va declarar en Bentado-. Squab!
En Bentado va dirigir la mirada cap a les grans portes, on un keshiri geperut va entrar portant una nota. Dempeus, just darrere del Gran Senyor, l'Iliana va posar els ulls en blanc.
-Bé -Va murmurar a l'arrugada oïda del seu marit-, ara sabem per què va trigar anys a arribar fins aquí.
-Shhh -va dir en Hilts, tractant de no riure. Havia estat la seva broma privada, cinc anys abans, en suggerir a Squab com a ajudant d'en Bentado. L'Alt Senyor havia fingit plaer en la recomanació, acceptant de bon grat al deformat keshiri en el seu seguici de perfectes espècimens humans. S'havia preguntat fins quan ho suportaria... i s'ho seguia preguntant encara. En Bentado mai es presentava sense el seu atrofiat assistent al seu costat.
En Bentado va agafar la nota i la va sostenir en alt.
-Triomf! -va declarar-. Els nostres oients van escoltar la crida a través de la Força fa només unes hores. L'Edell Vrai ha trobat la terra oculta que Yaru Korsin ens va revelar. Existeix! -Arrugà el pergamí a la mà enguantada-. L'exploració ha estat realitzada. És hora d'atacar!
En Hilts va mirar a la seva dona. Les seves fonts li havien dit el mateix al principi del dia, però no era res per emocionar-se encara.
-Hauríem d'esperar fins que l'Edell torni.
-Gran Senyor, la majoria de les aeronaus estan llestes. Els meus equips estan complets i esperant. Vostè va estar d'acord en què, si es trobava alguna cosa, valia la pena conquistar-la amb totes les nostres forces! -En Bentado es va tornar cap a les seves tropes-. Esperem les seves ordres... per atacar!
-Això ja ho has dit.
Fregant les espatlles del seu marit sobre el respatller de la cadira, l'Iliana va somriure.
-No t'està dient la resta, Gran Senyor. La meva gent estava escoltant, també. Només va arribar un missatge clar. Però més tard es van sentir altres emocions. Sorpresa. Xoc. Confusió. -Va deixar de fregar-li les espatlles-. I després, res.
En Bentado es va enfrontar a l'Iliana i va aixecar el monyó del seu braç esquerre; ella li havia causat aquella ferida, mig segle abans.
-Han trobat un nou món, consort. Probablement hi ha molt a admirar... i és probable que estiguin confusos sobre què fer a continuació. L'Edell Vrai no és un guerrer -va dir-. Respectat, sí, com ho ha de ser un Alt Senyor. Però segueix sent un manetes amb talent. Està esperant que arribin les meves forces, per dur a terme la invasió.
L'Iliana es va burlar.
-Què passa si els absurds artefactes de l'Edell es van enfonsar a l'oceà?
-L'Edell no està mort -va dir en Hilts, de sobte a la defensiva-. Ho hauria sentit.
L'Iliana el va fulminar amb la mirada. Ella havia dit moltes vegades que el seu marit no podria sentir l'aigua encara que estigués enmig d'un llac.
En Bentado va somriure àmpliament.
-Comparteixo la seva confiança, Gran Senyor. L'expedició ja està a punt. Els primers seixanta dirigibles estan inflats i equipats per a la guerra. -Es va agenollar, i darrere d'ell els seus seguidors van fer el mateix. El petit Squab va captar el senyal una mica massa tard i gairebé va caure a terra tractant de seguir el seu exemple.
-Li demano permís -Va dir en Bentado, fent una reverència-, per buscar el nostre destí.
En Hilts va parpellejar.
-Umm... Sí, és clar.
Els guerrers van sortir. Abans de seguir-los, el company keshiri d'en Bentado es va inclinar de nou davant el tron​​... aquest cop, amb més propietat. En Hilts va somriure lleument per l'esforç. Esperant fins al final, en Bentado saludà al Gran Senyor i va sortir darrere de la seva tripulació.
En Hilts mirà a l'Iliana i va arquejar una fina cella blanca.
-Estem malgastant un dirigible amb ell. Aquest home és la seva pròpia borsa inflada de gas.
- S'afanya tant -va dir l'Iliana. Semblava perplexa-. Hauria d'esperar que tornés l'Edell. Està dirigint a tota la seva gent a la mort ofegats en l'oceà.
-I això et molesta?
-No, en absolut -va dir l'Iliana, començant a marxar-se en un remolí de randes-. Ell els va escollir. Qualsevol persona en la qual en Bentado confiï mereix ofegar-se.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada