dimecres, 18 de desembre del 2013

El festeig de la princesa Leia (XI)

Anterior



11

Leia va entrar en el Falcó Mil·lenari feta una fúria i va llançar el seu casc a terra amb tanta força que va rebotar fent molt soroll i va anar a parar a un racó. Han va pujar per la rampa darrere d'ella i la va seguir fins a la sala on Chewbacca i C3PO s'entretenien fent una partida en el tauler d'hologrames.
- D'acord, Solo, fantàstic! -Va cridar Leia -. En quin embolic ens has ficat ara? Et diré per què els homes de Zsinj han deixat de buscar-nos. Pensen que anem a morir, així que no hi ha cap raó perquè es molestin a perseguir-nos!
- Escolta, jo no tinc la culpa de tot això! -Va cridar Han -. Són intrusos en el meu planeta. Estan cometent un delicte! Ah, i pel que fa a tot, quan hàgim sortit d'aquí, t'asseguro que donaré amb alguna forma de donar-los de puntades de peu a tots.
Chewbacca va llançar un grunyit interrogatiu.
-Oh, no és gens greu -va replicar Han.
- Com que no és gens greu? -Va cridar Leia -. Aquí fora hi ha monstres. Pel que sabem, el planeta podria estar ple d'ells!
- Monstres? -Va gemegar C3PO i es va aixecar del seu seient -. Oh, vaja... No menjaran metall, oi? -Va preguntar, i les mans li tremolaven tant que els dits feien soroll al entrexocar-se.
-No ho crec -va dir Han amb sarcasme -. Deixant de banda les erugues espacials, mai he sentit parlar d'alguna cosa tan gran que mengi metall.
Chewbacca va grunyir.
- Quina mida tenen? -Va preguntar C3PO.
-Bé, permet-me expressar de la manera següent -va dir Leia -. Encara no hem vist cap, però a jutjar per les seves petjades, un d'ells probablement podria devorar als tres com esmorzar i després utilitzaria una de les teves cames per netejar-se les dents.
- Ai mare! -Va cridar C3PO.
-Au vinga, vinga -va dir Han -. No t'espantis l’androide. Pel que sabem, podrien ser herbívors totalment inofensius!
Han va intentar lliscar un braç sobre les espatlles de Leia per calmar-la, però Leia es va apartar i va agitar un dit davant de la seva cara.
-Espero que no -va dir -, perquè si aquesta empremta va ser deixada per un herbívor, llavors pots apostar que allà fora hi ha alguna cosa encara més gran que s'alimenta d'aquestes criatures. -Li va donar l'esquena i va desviar la mirada -. No sé per què he permès que em portessis aquí... Com he pogut arribar a ser tan estúpida? Hauria d’haver-te convençut que et lliuressis. Senyors de la guerra, monstres i qui sap què més... El que vull dir és... Bé, què es pot esperar d'un planeta que vas guanyar en una partida de cartes?
-Escolta, Leia, estic fent tot el que puc -va dir Han, i va tornar a tocar-li l'espatlla intentant aconseguir que es tombés cap a ell i es deixés consolar.
Leia va girar sobre si mateixa i es va encarar amb ell.
- No! -Li va cridar -. No vaig a deixar-me convèncer per la teva xerrameca, Han. Això no és un joc, i no és una excursió de plaer. Les nostres vides corren perill, i en aquests moments el que m'estimis i vulguis casar-te amb mi o el que jo estimi Isolder i vulgui casar-me amb ell... Bé, la veritat és que ara tot això ha deixat d'importar. Hem de sortir d'aquí. I ara mateix!
Han recordava molt pocs moments en què hagués vist tan enfadada la Leia, i sempre havien coincidit amb situacions en què la seva vida corria perill. Havia pensat en més d'una ocasió que la seva despreocupació i la seva manera relaxada d'afrontar les coses feien que gaudís més de la vida que ella, però quan va veure com el seu apassionament sortia a la llum, Han va comprendre que Leia estimava la vida amb una passió més profunda del que mai podria arribar a estimar-la ell. Potser va ser la seva herència alderaaniana que estava emergint a la superfície, el llegendari respecte cap a qualsevol classe de vida que impregnava la seva cultura i que Leia s'havia vist obligada a deixar de banda durant la seva lluita contra l'Imperi. Però sempre acabava tornant a aparèixer, i Han seguia descobrint una vegada i una altra que Leia era així: ocultava els seus pensaments a una gran profunditat, i els amagava tan bé que Han sospitava que ni tan sols ella era conscient del que sentia.
-D'acord, et trauré d'aquí -va dir -. Ho prometo. Anem a necessitar algunes armes, Chewie... Agafarem l'artilleria pesada i les motxilles de supervivència. Vam veure una ciutat que ha d'estar a uns quants dies de marxa travessant les muntanyes, i on hi ha una ciutat ha d'haver algun mitjà de transport. Robarem la nau més ràpida disponible i sortirem d'aquí a tota velocitat.
Chewbacca va expressar la preocupació que li produïa la idea d'abandonar el Falcó llançant un gemec.
-Sí -va respondre Han -. Ho deixarem tot ben tancat, i potser algun dia pugui tornar aquí i treure'l de Dathomir.
Va empassar saliva. Se sentia incapaç de pronunciar ni una sola paraula més. Dos o tres estacions a les muntanyes suportant la pluja i la neu, i el cablejat acabaria tan rovellat i ple de curtcircuits que el Falcó seria pràcticament inservible, i a més hi havia moltes probabilitats que la Nova República no aconseguís tornar a internar-se tant en el territori de Zsinj durant deu anys.
Leia el va mirar amb incredulitat.
-Sempre has dit que el Falcó era la meva joguina preferida -va dir Han -. Potser ha arribat el moment de renunciar-hi.
Va anar a l'armari d'emmagatzematge, i va treure d'ell un casc extra i una granota elàstica de camuflatge per ocultar l'exterior daurat de C3PO. Després va anar a buscar-lo per vestir, però l'androide ja estava immòbil al final de la passarel·la. Els seus ulls daurats brillaven mentre contemplava el bosc sumit en la penombra. Leia i Chewie estaven desconnectant els sistemes del Falcó, preparant la nau per la inactivitat.
-Tinc una cosa per a tu -va dir Han, i li va mostrar la granota -. Espero que no suposarà un obstacle per als teus sensors i que no disminuirà la teva capacitat de moviments ni res per l'estil.
- Roba?-Va preguntar l'androide -. Doncs no sé... Mai he portat robes, senyor.
-Bé, sempre hi ha una primera vegada per a tot -va dir Han.
Es va col·locar darrere de C3PO per posar-li la granota de combat. No hagués pogut explicar per què, però se sentia una mica incòmode. En algunes mansions de gent molt rica, els androides s'encarregaven de vestir als seus propietaris, però Han mai havia sentit parlar de ningú que hagués vestit a un androide.
-Crec que seria millor que em deixés a bord de la nau, senyor -va suggerir C3PO-. La meva superfície metàl·lica podria atraure els depredadors.
-Oh, no et preocupis per això -va replicar Han -. Tenim desintegradors. Fora no hi ha res del que no puguem ocupar-nos-en.
-Em temo que no he estat dissenyat per viatjar per aquesta classe de terreny -va protestar C3PO-. És massa abrupte i hi ha massa humitat. En deu dies les meves articulacions faran sorolls més estridents que el xiscle d'un roonat, això suposant que no s'hagin congelat i quedat totalment engarrotades.
-Agafaré una mica d'oli.
-Si els homes de Zsinj vénen en la nostra recerca, podran detectar-me mitjançant els meus circuits -va dir C3PO-. No estic equipat amb cap classe de contramesures electròniques que em permetin amagar la meva presència.
Han es va mossegar el llavi. C3PO tenia raó. La seva sola presència podia ser la causa que tots acabessin morint, i no es podia fer absolutament res per evitar-ho.
-Escolta, tu i jo portem molt de temps junts -va dir Han -. Mai li dono l'esquena a un amic.
- Un amic, senyor? -Va preguntar C3PO.
Han va pensar en el que acabava de dir-li. Era molt probable que aquell viatge signifiqués la fi de l’androide, i encara que mai havien estat amics la veritat era que tampoc odiava tant a C3PO. Un animal va udolar en la foscor. El so resultava tranquil i no tenia res d’amenaçador, però pel que Han sabia de Dathomir, podia ser la crida d'un depredador gegant anunciant que acabava d'olorar el seu sopar.
-No et preocupis per res -va dir mentre acabava de vestir l’androide. Va col·locar el casc sobre el cap de C3PO, i l'androide es va tornar cap a ell. El voluminós mico li donava un aspecte una mica trist i abandonat, i Han va intentar pensar en alguna manera d'aconseguir que C3PO deixés de preocupar-se.- Ets un androide de protocol, i si realment vols ser útil, llavors m’ajudaràs a descobrir una forma de què la Leia s'enamori de mi.
-Ah -va dir C3PO, òbviament interessat per la idea -. No es preocupi, senyor. Estic segur que se m’ocorrerà alguna cosa.
-Fantàstic, fantàstic... -Va murmurar Han.
Va començar a pujar per la passarel·la just quan Leia sortia de la nau amb una motxilla i un rifle, i abans de doblegar la cantonada va poder sentir a C3PO.
-Vaja, s'ha fixat en com d’elegant que és el rei Solo aquesta nit? -Li estava dient a la Leia -. No li sembla que és increïblement ben plantat?
-Oh, calla d'una vegada -va grunyir Leia.
Han va deixar anar una rialleta i va agafar la seva motxilla, un rifle desintegrador pesat, una tenda inflable, ulleres infraroges i un grapat de granades que va pensar podien resultar especialment efectives si les llançava a l'interior de la gola d'algun depredador gegant. Després va sortir de la nau i van hissar la passarel·la, van activar els tancaments del Falcó i van anar cap a la massa fosca del bosc, on la llum de la lluna feia brillar l'escorça blanca dels arbres amb reflexos platejats. Les branques que penjaven sobre el cap delineaven l'herba i els matolls en un tramat de penombra i claredat on la llum jugava furtivament a fet i amagar amb les ombres.
El bosc feia olor de net, com al començament d'estiu quan la saba encara està fresca i les fulles noves, i la sequedat de l'estiu atura la putrefacció de les floridures i líquens dels troncs, però tot i la tranquil·litzadora familiaritat del bosc, Han era agudament conscient que es trobava en un planeta desconegut. La gravetat era massa feble i afegia una nova elasticitat al seu pas, i li feia experimentar una sensació de poder tan intensa que s'aproximava a la invencibilitat. Han va pensar que la baixa gravetat potser havia impulsat el curs de l'evolució de Dathomir en una direcció que havia acabat fent aparèixer criatures de grans dimensions. En aquells planetes els sistemes circulatoris dels animals de grans dimensions no tenien problemes per impulsar la sang, i els ossos no es trencaven sota el pes de l'animal. Han també podia percebre les estranyes diferències que hi havia als arbres. Els troncs eren massa alts i esvelts, i s'alçaven fins a vuitanta metres per sobre del seu cap, balancejant-se lentament d'un costat a un altre impulsats per la càlida brisa nocturna.
Van veure molt pocs animals. Uns quants rosegadors bastant semblants als porcs es van amagar entre la mala herba quan es van acostar a ells, i es van obrir pas entre el fullatge a tal velocitat que Han va riure i va dir que havien de tenir unitats d’hiperimpulsió al cul.
Van avançar durant quatre hores, i van acabar arribant al punt més alt d'un pas de muntanya on les roques s’obrien pas a través d'una prima capa d'herba. Un cop allà van descansar una estona i van contemplar la seva destinació, l'halo d'una ciutat il·luminada. Uns núvols marrons havien aparegut en el cel, i llamps d'un porpra blavós cruixien i brillaven en la llunyania. El tro va retrunyir sobre els contraforts de les muntanyes, i el seu estrèpit gairebé semblava com el tronar d'uns canons molt antics.
-Sembla que s'aproxima una tempesta -va dir Leia -. Serà millor que ens afanyem a baixar d'aquest cingle i busquem algun lloc on refugiar-nos.
Han va estudiar els núvols durant un moment, i un llampec blau fosc va parpellejar de sobte entre elles amb una resplendor estroboscòpic.
-No és una tempesta -va dir -. Més aviat sembla una tempesta de pols, o potser de sorra del desert.
El fet que tota la tempesta estigués concentrada en un sol lloc resultava bastant estrany. Era com si un tornado gegant hagués sorgit del desert i estigués deixant caure tot el pes sobre els contraforts de les muntanyes.
-Sí, bé, però sigui el que sigui no vull que m’atrapi -va dir Leia.
Van començar a baixar per la cinglera amb la graveta grinyolant sota els seus peus.
Han es va sentir una mica més protegit quant van estar sota el dosser dels arbres. Van decidir acampar al costat d'un tronc caigut, entre una infinitat de penyals que havien estat allisats gradualment per un rierol de muntanya. La grandària dels penyals, molts d'ells eren més alts que un home, proporcionava un mut testimoni de la ferocitat de les riuades que havien de travessar tota aquella zona durant l'estació de les pluges. Acampar allà no semblava molt prudent amb una tempesta en camí, però era un risc calculat. Els immensos penyals que s'alçaven en totes direccions al seu voltant feien que Han experimentés una certa sensació de seguretat. En cas de ser atacada, una persona podia amagar-se amb gran facilitat.
Van desplegar les seves tendes, van consumir un sopar lleuger tret de les seves motxilles i van esterilitzar una mica d'aigua.
-Tu i Chewie fareu la primera guàrdia -va dir Han, i li va llançar un rifle desintegrador a C3PO. L’androide va estar a punt de no aconseguir agafar l'arma i la va subjectar com si no sabés què fer-ne.
-Però vostè ja sap que la meva programació no em permet fer mal a un organisme viu, senyor -va dir.
-Si veus alguna cosa, dispara al costat dels seus peus i fes el màxim soroll possible -va dir Han.
Després se'n va anar a dormir. Hi havia planejat anar a dormir sobre el seu matalàs pneumàtic i pensar una estona, però estava tan cansat que la seva ment es va enfonsar en un abisme de negror a penes hi va haver tancat els ulls.
Va despertar quan li semblava que només havien transcorregut uns moments en sentir trets de rifle desintegrador que feien miques les roques i els xiscles de C3PO.
- Ei, general Solo, el necessito! -Estava cridant frenèticament l'androide -. Despeeeerti! El necessito!
Han va agafar el seu desintegrador i va sortir de la tenda just quan Leia sortia de la seva. Una cosa molt gran i metàl·lica va cruixir. Hi havia un caminant imperial del model biplaça conegut com explorador a una dotzena de metres. Estava posat sobre una roca com un gran ocell d'acer de llargues potes, i els seus dos desintegradors bessons apuntaven en Han i la Leia. Han es va preguntar com dimonis hauria aconseguit arribar-hi sense ser detectat per l'androide, però es va oblidar de seguida de l'enigma.
El pilot i el seu artiller els observaven des de l'altre costat de la làmina de transpariacer, amb les cares visibles gràcies a la feble claredat verdosa dels panells de control. El pilot va alçar un micròfon.
- Ei, vosaltres dos! -Va cridar amb una veu ronca i gutural -. ¡Tireu les armes i poseu les mans sobre del cap!
Han va empassar saliva i va mirar al seu voltant. No hi havia ni rastre de Chewbacca i el seu arc d'energia.
- Hi ha alguna mena de problema? -Va preguntar -. Hem sortit a pescar. Tinc una llicència.
El pilot i l'artiller es van mirar l'un a l'altre, i aquesta fracció de segon va ser suficient. Han va agafar la Leia del braç i va tirar d'ella mentre saltava darrere d'un penyal i disparava contra la finestreta de transpariacer, esperant que el raig del seu desintegrador la travessaria i encertaria al pilot o, si més no, que encegaria a l’artiller durant uns moments. El tret va rebotar a la finestreta. El seu petit desintegrador manual no tenia la potència de foc que Han necessitava en aquelles circumstàncies, i un instant després es va adonar que s'havia deixat les granades a la tenda. Han i Leia es van agotzonar darrere del penyal intentant protegir-se el millor possible.
- Sortiu d'aquí o dispararem contra el vostre androide! -Va cridar el pilot.
- Corrin! -Va cridar C3PO-. ¡Salvint-se!
L'artiller va llançar un diluvi de foc desintegrador que va embolicar a Han en un núvol de fragments de roca. L'atmosfera es va omplir d'ozó i pols. Un tros de roca va rebotar en un penyal a la seva esquena, i l'impacte va fer eixir disparada una estella que es va incrustar a la mà d’en Han. Leia va treure el cap a l'altre costat del penyal, va disparar el seu rifle desintegrador i va tornar a amagar-se de seguida.
Han va buscar frenèticament algun senyal de Chewie, i de sobte va veure una ombra que es movia al costat de les branques inferiors d'un tronc platejat i que estava grimpant sigil·losament per elles. Chewie hi era amb el seu arc d'energia. El wookiee es va amagar i va disparar un feix d'energia que va xocar amb el casc del caminant imperial ruixant-lo de foc verd. El metall va emetre un estrident grinyolar de protesta.
El pilot va intentar fer girar la seva cabina per mirar enrere. Leia va tornar a treure el cap, i va llançar tres ràpids trets de rifle desintegrador contra el vulnerable mecanisme hidràulic de les articulacions inferiors del caminant. Trossos de metall van sortir acomiadats del caminant i la màquina va tremolar i es va retorçar sobre el penyal, i va acabar caient-se de costat. Les gegantines cames metàl·liques van seguir movent-se espasmòdicament.
Han va anar cap a C3PO, va agafar el seu desintegrador pesat i va córrer cap a les finestretes. Els canons desintegradors del caminant no podien encertar-lo.
-Ara vull que sortiu d'aquí molt a poc a poc -va dir -. No anireu enlloc dins d'aquest trasto, si no és a la vostra mort.
El pilot va arrufar les celles i va aixecar les mans. L'artiller va obrir l'escotilla que hi havia damunt del seu cap, i els dos homes van sortir de la cabina. Han els va empènyer sense miraments fent que es posessin un al costat de l'altre, i després va alçar el seu desintegrador fins deixar enganxat el canó al nas del pilot.
- L'accés en aquest planeta està prohibit! -Els va cridar l'artiller -. Serà millor que us n’aneu d'aquí!
- Prohibit? -Va preguntar Leia -. Per què?
-Als natius no els agraden molt els forasters -va dir el pilot. Leia i Han van intercanviar una ràpida mirada -. Com, és que no ho sabíeu? -Va preguntar el pilot amb veu sorpresa.
-Correrem el risc -va grunyir Han.
-Aquests nadius no tindran per casualitat cinc dits a cada peu i deixaran empremtes d'un metre de longitud, oi? -Va preguntar la Leia.
El rostre del pilot es va endurir.
-Aquests no són més que els seus animalets domèstics, senyora.
Una veu va brollar de sobte de la ràdio del caminant bolcat.
-Caminant set, informi de la seva situació actual. Prec verificació. Aquest home a qui han capturat és realment el general Solo?
Chewie va emergir d’entre les ombres que projectava un penyal, va disparar el seu arc d'energia contra la ràdio del caminant imperial i després va agafar als presoners pel cap i va fer entrexocar els seus cascos amb la força suficient perquè el soroll creés ecos per tot el bosc. Després va deixar anar un grunyit i va alçar la mirada cap al turó en el que estava clar era una muda petició que es donessin pressa.
Leia ja havia començat a recollir les tendes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada