dimarts, 24 de desembre del 2013

El festeig de la princesa Leia (XX)

Anterior



20

- Oh, no! -Va exclamar C3PO zero amb quatre segons després d'haver desxifrat el codi imperial. Havia estat albergant l'esperança de poder involucrar Chewbacca en una llarga conversa durant el curs de la qual li descriuria amb tota exactitud els raonaments amb els quals havia descobert els matisos més subtils del codi, però va comprendre que tot allò hauria d'esperar -. Zsinj ha estat captant emissions radiofòniques, i s'ha assabentat que el general Solo està al planeta -es va afanyar a explicar -, i Gethzeriò ha arribat a un acord amb ell per lliurar a Han als homes de Zsinj. Diu que ha descobert els senyals que indiquen el lloc on les germanes del clan de la Muntanya del Càntic han remolcat al Falcó Mil·lenari, i que s'ha imaginat que Han vindria a la ciutat a la recerca de recanvis. Ha preparat un parany per al general Solo!
Chewbacca va grunyir i va agitar el seu arc d'energia en l'aire.
- Hem d’advertir-los! -Va cridar C3PO, i R2 va indicar que estava d'acord llançant un raig d'estàtica.

Un xiulet estrident va ressonar per l'intercomunicador de la presó i un androide color negre atzabeja va començar a avançar pels corredors de plastiacer movent els seus lluents ulls artificials a dreta i esquerra. Anava armat amb un petit desintegrador del model que podia ferir però no matar incorporat al seu casc, i mentre rodava pel passadís anava cridant «Recompte! ¡Recompte! ¡Recompte! ». Els reclusos es van dispersar a tota velocitat intentant mantenir-se fora de l'abast del desintegrador, però l'androide va atrapar a dos homes que no van aconseguir tornar a les seves cel·les prou de pressa, i els infortunats presoners van cridar de dolor.
Isolder i Han seguien a l’androide disfressats amb la seva armadura de soldats de les tropes d'assalt. Leia i Teneniel anaven a poca distància darrere d'elles, disfressades de bruixes. Luke anava l'últim, caminant bastant a poc a poc a causa de la fatiga que sentia. Teneniel li va agafar la mà i el va apressar a què no se separés d'ella, però Luke va seguir forçant els seus sentits al màxim. S'estaven aproximant a la torre de les bruixes. Podia sentir la seva presència per davant d'ells. Els passadissos de la presó semblaven estar estranyament silenciosos, i no es veia cap guàrdia. Els presoners ja havien estat tancats a les seves cel·les per la nit.
L’androide de vigilància els va deixar passar sense fer cap comentari, i van avançar pels corredors buits. Els seus passos ressonaven sobre el plastiacer. Leia es va aturar de sobte quan van passar al costat d'un corredor lateral que avançava entre fileres de cel·les.
-Espereu un moment... -Va murmurar mentre feia una ullada a la primera cel·la -. Jo conec aquesta dona! És d'Alderaan! Va ser assessora en tecnologies d'armament del meu pare.
-Segueix caminant -va dir Luke en veu baixa -. De moment no podem fer res per ella.
- Però se suposa que és morta! -Va exclamar Leia -. La seva nau es va estavellar, i les restes van ser trobades.
-Hem de seguir -va dir Luke sense aixecar la veu.
Van arribar a una porta segellada al costat de la que hi havia un pany electrònic. Una finestreta a la porta els va permetre veure una segona porta. Han va inspeccionar el teclat numèric del pany electrònic i va teclejar una seqüència de quatre xifres a l'atzar. Un llum vermell es va encendre sobre del teclat, indicant que havia premut una combinació incorrecta.
- No facis això! -Va dir Luke -. Deixa que ho intenti jo...
Va anar cap al teclat, va posar les mans sobre ell i va tancar els ulls per concentrar-se. Dotzenes de guàrdies utilitzaven el teclat cada dia. Luke va poder percebre quines eren les quatre tecles que calia prémer, però no va poder esbrinar l'ordre en què s'havia de fer. Va esperar uns moments i va acabar escrivint amb un dit tremolós els quatre números en l'ordre que esperava fos el correcte. Una llum verda es va encendre sobre del teclat, i la porta es va obrir davant seu.
Luke va pressionar un botó per obrir la porta contigua, que va resultar donar accés a un ascensor. Quan van entrar a la petita habitació, Teneniel es va quedar immòbil sense seguir-los i els va mirar fixament amb les celles arrufades.
-Entra -va dir Luke -. És un ascensor. Ens portarà fins a la passarel·la que condueix a la torre.
Teneniel es va posar vermella i es va afanyar a entrar.
Quan l'ascensor va haver arribat a dalt del pou, la porta es va obrir revelant una passarel·la envidriada que recorria els foscos murs de la presó. El vidre era d'una limpidesa tan perfecta que Luke va poder veure els estels sobre el seu cap. Al costat de les torres s'estenia un pati de treball al costat del qual hi havia uns quants coberts de metall, i algunes Germanes de la Nit que anaven d'un costat a un altre sota el brillant resplendor de les llums elèctriques.
I de sobte Luke va experimentar una terrible sensació d'ofec. Podia sentir la presència de les Germanes de la Nit a prop seu, a les torres. Isolder i Han van començar a avançar per la passarel·la, però Teneniel estava paralitzada pel terror i semblava haver arrelat a terra.
-Tot va bé -va xiuxiuejar Luke -. Deixa que la calma interior vingui a tu. Treu la teva energia de la Força, i permet que t’emboliqui com si fos una capa. Si volem arribar a la seva drassana, hem de passar al costat d'elles... La Força pot amagar-te d'elles, Teneniel.
Una porta es va obrir a l'altre extrem de la passarel·la. Quatre Germanes de la Nit vestides amb capes negres i amb els caputxons baixats van anar cap a ells. La que anava davant caminava a poc a poc, amb les cames rígides i les mans creuades sobre l'estómac. Luke va respirar lentament i profundament i va permetre que la Força fluís per tot el seu ésser.
Els altres seguien avançant, i Teneniel va aconseguir moure les cames i va començar a caminar com un ninot mecànic. Les Germanes de la Nit van entrar en l'estret passadís, i els plecs negres de la capa d'una d'elles van fregar a Teneniel. Un instant després ja els havien deixat enrere.
Les Germanes de la Nit es van detenir i Luke va poder sentir la por de Teneniel, i el molt que desitjava arrencar a córrer.
- Alto! -Va cridar una Germana de la Nit darrere d'ells. La seva veu era un xiuxiueig marcit que semblava a punt de trencar-se com un tros de cuir podrit, i el grup es va aturar com si fos una sola persona -. Què esteu fent tan tard a la presó? -Va preguntar la Germana de la Nit en to peremptori.
Han es va tornar cap a ella i va respondre pel micròfon del seu casc.
-Hi ha problemes en el bloc de cel·les C -va dir.
La Germana de la Nit va assentir amb expressió pensativa i va començar a girar, però es va aturar i va tornar a mirar-los.
- Quina mena de problemes? No m'han notificat.
-Una baralla sense importància entre reclusos -va dir Han -. No desitjàvem molestar.
La Germana de la Nit va tirar el seu caputxó cap enrere, i el que va veure a la brillant claredat de les llums va fer que Luke es sentís ple d'horror. La seva cabellera canosa estava despentinada i bruta i els seus ulls injectats en sang eren d'un vermell carmesí, però el més horrible de tot era el seu rostre, una monstruositat que s'havia tornat de color porpra a causa dels capil·lars trencats, amb la pell dels pòmuls gris i morta.
-Capto la teva por -va dir la Germana de la Nit -. Què pot haver aquí que faci por a una Germana de la Nit? Aquest lloc és el nostre domini, recorda-ho.
-Hi ha tants guàrdies fora que han començat a córrer rumors que es prepara un motí -va dir Han, fent un pas endavant i col·locant-se entre Teneniel i les Germanes de la Nit -. Em temo que potser hi hagi alguna cosa de veritat en aquests rumors.
La Germana de la Nit va assentir pensativament. Luke va poder sentir com intentava sondejar-los, i va faltar molt poc perquè desenfundés el seu desintegrador. Però en comptes d'això, el que va fer va ser canalitzar la Força i permetre que fluís cap a la bruixa esvaint les seves sospites.
-Aniré al bloc C -va dir la Germana de la Nit passats uns moments -. La meva presència hauria de ser suficient per espantar l'escòria i mantenir-la quieta. Gràcies per haver-me alertat.
Han va assentir i la Germana de la Nit va girar sobre si mateixa, es va pujar el caputxó i va anar cap a l’ascensor.
Han es va posar al capdavant i va entrar a la torre de vidre. Va obrir una porta i els va precedir per una sala de descans.
Una dotzena de Germanes de la Nit vestides amb les seves capes negres estaven recolzades sobre uns sofàs formant un cercle, amb tota la seva atenció concentrada en l'espectacle de les imatges fantasmals d'homes i dones de gran bellesa que suraven davant seu. Les Germanes de la Nit estaven envoltades de plats i safates plenes d'aliments exòtics cap a les quals allargaven la mà de tant en tant, i ni tan sols van semblar adonar-se de la seva presència quan van passar al costat d'elles.
Han els va portar fins a un ascensor, i quan les portes van començar a tancar-se Teneniel va estar a punt d'esfondrar-se.
-La Germana de la Nit amb què ens hem trobat... -Va murmurar -. És Gethzeriò. Estava segura que m'havia reconegut...
La jove va empassar una profunda glopada d'aire i va intentar tranquil·litzar-se.
Luke s'havia quedat immòbil amb els ulls clavats a les portes de l'ascensor, i de sobte va sentir com si estigués surant en l'aire a gran altura contemplant la superfície de Dathomir que s'estenia per sota d'ell..., i tot el planeta s’havia tornat negre. Tot estava congelat, i no hi havia gens de vida. Tot i tots havien mort. Va tancar els ulls i va intentar descansar un moment pensant que potser la fatiga estava començant a afectar la visió, però la negror seguia allà, i Luke es va sentir envaït per una sensació de pressa i desesperació tan intensa que resultava gairebé insuportable. Va contemplar la negror i la va reconèixer com el que era en realitat: estava davant una visió del futur.
- Què passa? -Va preguntar Leia tornant-se cap a Luke -. Què et passa?
-No podem anar-nos-en -va dir Luke, i les paraules eren com partícules de terra seca a la boca -. Encara no podem anar-nos d'aquest món..., no d'aquesta manera.
- Què vols dir amb això? -Va preguntar Isolder.
-Sí, què vols dir?-Va preguntar Han -. Hem de marxar!
-No -va dir Luke desviant la mirada. Es va treure el casc i va panteixar intentant recuperar l'alè -. No, no podem... Aquí tot està malament. Hi ha tanta foscor...
Podia sentir la lenta aproximació de la foscor, i com el fred s'anava infiltrant en cada fibra dels seus músculs.
-Escolta, aconseguirem uns quants components per al Falcó -va dir Han -i després tots nosaltres sortirem d'aquí el més aviat possible i ens posarem fora de perill. Quant arribem a Coruscant podem enviar una flota, pots posar-te al capdavant d'un milió de soldats... El que sigui, maledicció!
-No -va dir Luke amb fermesa -. No podem marxar.
Estava espantat, però no tenia cap pla. No podia tornar a la recerca de les Germanes de la Nit i atacar-les. Donada la seva situació actual, no podien permetre’s el luxe d'un enfrontament.
-Escolta a Han -va dir Isolder -. Aquestes persones porten anys atrapades aquí! No necessiten que ens convertim en màrtirs aquesta nit sacrificant-nos inútilment per ells... Aguantaran fins que puguem tornar a rescatar-los.
Una pàl·lida llum de certesa va semblar sorgir del no-res dins d’en Luke i va recórrer tot el seu ésser, i el Jedi es va girar cap a Isolder i la seva mirada va escrutar ràpidament les cares de tots els seus companys.
-No, no poden -va dir -. Espereu una mica i ho veureu. Els poders de la foscor s'estan reunint, creieu-me... Isolder, vas dir que la teva flota arribarà d'aquí a sis dies. Però si no els aturem abans, aquest món quedarà destruït!
Han va bellugar el cap amb expressió dubitativa.
-Ei, noi, no em facis la feinada d'embogir precisament ara, d'acord? -Va dir -. Ja sé que estàs sota una gran pressió. Tens uns quants problemes i ho entenc, de debò, però si segueixes parlant d'aquesta manera i espantant als altres, llavors em temo que t’hauré d’administrar un anestèsic de punys.
Luke podia sentir el nerviosisme de Han. No volia que Luke trastornés als altres, i potser tenia raó. L'ascensor va tremolar en arribar al fons del pou, i Luke va pressionar una placa. Les portes es van obrir amb un xiuxiueig, però Luke seguia estant d'esquena a elles.
-Endavant, Han -va dir, movent una mà cap a la immensa cambra d'emmagatzematge que hi havia darrere d'ell sense molestar-se a girar-se -. Aquí està el que vols.
Luke es va girar per veure tres dotzenes de naus avariades: tres transports imperials gairebé totalment destruïts, una dotzena de caces TIE els cascos estaven mig fosos, parts d’aerolliscadors que ja no funcionaven... Han va contemplar els vehicles i va deixar escapar un panteix ofegat de sorpresa. Al centre del ferroveller, amb focus brillant sota seu, hi havia un caça TIE gairebé acabat de muntar i un vaixell de càrrega lleuger que era pràcticament idèntic al Falcó Mil·lenari. La major part de les protuberàncies sensores de la part davantera estaven pintades d'un color ataronjat òxid, i el casc era d'un color verd oliva fosc i els impulsors del darrere de la tonalitat blau cel que tant havien emprat els pirates. Els senyals de soldadura mostraven els llocs on havien estat units els components de les tres naus.
- Gairebé han aconseguit construir una nau! -Va exclamar Han mentre es treia el casc per veure-la millor -. Sembla que tot el que necessiten ara és unes quantes cèl·lules més per als impulsors sublumínics.
-No crec que puguem tenir tanta sort -va dir Leia.
-Ei, aquests vells vaixells de càrrega lleugers de Corèllia van estar entre els models més populars de la galàxia de la seva època -va dir Han -, i malgrat el temps que ha transcorregut des de llavors encara no es pot trobar una nau que aguanti més temps en funcionament.
Isolder es va treure el casc i va empassar una gran glopada d'aire fresc.
-Suposo que voldràs dir que no es pot trobar una nau més difícil de maniobrar i amb més excés de pes -va dir.
-És el mateix -va replicar Han.
Han va avançar cap a una estreta rampa que portava a la nau.
- Espera! -Va exclamar Leia.
Han es va aturar, i Leia va contemplar la drassana amb suspicàcia.
-Totes aquestes peces d'equip són força valuoses -va dir -. I són aquí, ben il·luminades i en un nivell subterrani... No et sembla una mica estrany que no estiguin vigilades?
- Qui necessita sentinelles? -Va replicar Han -. Aquestes naus no poden volar, i a més ja vas veure les tropes allunyant-se de la presó. Aquesta nit van una mica escassos de personal.
- I què hi ha de les alarmes? -Va preguntar Luke. Va agafar els seus macrobinoculars, va ajustar els dials i va examinar la sala -. No veig cap alarma làser, però podria haver qualsevol altra cosa des de detectors de moviment a traçadors de camp magnètic, i ni tan sols sabríem en quina part d'aquest munt de ferralla havíem de començar a buscar.
-Bé, i què vols que fem? Vols que ens quedem quiets? -Va preguntar Han -. Hem de fer una ullada a aquesta nau.
-Suposo que té raó -va dir Leia posant una mà sobre l'espatlla d’en Luke.
Han i els altres van avançar cautelosament cap a la nau sense deixar d'observar el terra i els munts de ferralla que els envoltaven. Les escotilles del vaixell de càrrega corellià estaven tancades, i Han es va aturar un moment al costat d'elles per examinar el teclat d'accés.
-Si volgués protegir aquesta nau, posaria l'alarma aquí mateix -va dir -. Si algú tecleja la seqüència equivocada... ¡Bzzzzt, l'alarma es dispara al moment!
- I quina és la seqüència correcta? -Va preguntar Teneniel.
Luke va posar la mà sobre el teclat, però feia molt temps que ningú el tocava i no va poder percebre la seqüència.
-No ho sé -va dir Han mentre estudiava els caràcters -. Cada capità té el seu propi codi, però naturalment les autoritats portuàries disposen d'un codi d'esborrat i accés superior que depèn de quins sistemes haguessis registrat en arribar. Mireu, aquestes són les llicències... -Va assenyalar una columna de caràcters. Alguns dels signes alienígenes eren diminuts i es corbaven delicadament i altres eren pictogrames, mentre que altres eren molt més grans i tendien a ser quadrats i donar la impressió d'haver estat traçats gairebé a ganivetades, com si haguessin estat concebuts per una raça de guerrers -. No tinc ni idea de qui va poder ser el capità d'aquesta nau, però fos qui fos va fer molts viatges pels sistemes de Chokan, Viridia i Zi'Dek. En els temps de la Vella República jo coneixia uns quants codis d'accés portuari, però aquest tipus treballava per als imperials. Van canviar tots els codis... Maledicció, tant de bo hagués dedicat alguns anys més de la meva vida a la pirateria.
Isolder va anar cap a la nau i va teclejar el codi 15-03-11. Les escotilles van començar a obrir-se.
-Codi de l'autoritat portuària imperial de Chokan -va dir somrient.
Han va mirar amb sorpresa.
- Vas recórrer el sistema de Chokan? -Va preguntar -. Fins i tot amb aquesta plaga tan fastigosa?
Isolder va arronsar les espatlles.
-Coneixia una noia d'aquell sistema.
-Devia ser una noia molt atractiva -va dir Leia.
Han es va afanyar a entrar a la nau.
-Vaig a fer un diagnòstic general de sistemes per assegurar-me que val la pena que robem aquests components -va dir -. Isolder, tu i Leia busqueu unes quantes palanques i arranqueu la finestreta dels sensors. Després vull que baixeu al celler i que comenceu a treure els generadors de les seves muntures. Luke, aneu a cercar un parell de barrils perquè puguem emportar-nos el refrigerant.
Luke es va quedar uns moments amb Teneniel mentre els altres entraven a la nau i li va acariciar l'espatlla. El seu rostre estava molt tens.
-Això va a exigir-nos algun temps -li va dir -. Mantingues els ulls ben oberts.

Isolder i Leia van treure unes quantes eines de la nau i van arrencar la finestreta dels sensors. Luke va anar fins a una paret al costat de la que hi havia fileres d'enormes recipients metàl·lics, va seleccionar un barril i el va portar rodant a través de la sala. Teneniel va murmurar alguns encanteris per aguditzar els sentits al màxim, però va descobrir que no li servien de res. Una part del seu subconscient ja se les havia arreglat per entrar en contacte amb la Força, i els seus sentits aguditzats li permetien sentir cada dringadissa de les eines i cada cop ofegat, el murmuri ple d'excitació i delit d’en Han quan va dir «Premi! »en acabar el diagnòstic a la cabina, i els pings que creaven ressons a terra a mesura que Luke anava aixafant petites partícules de terra i sorra en fer rodar el barril. Luke va entrar al vaixell de càrrega, i va començar a accionar una bomba de mà per transferir el líquid refrigerant al barril, llançant grunyits d'esforç mentre treballava. Isolder i Leia van transportar la finestreta a l'interior de la nau i van encendre uns bufadors per tallar les rebladures congelades. Les flames van crepitar i grinyolar obrint-se pas a través del metall.
Teneniel es va allunyar una mica de la nau per poder sentir amb més claredat sense tants sorolls de fons, i va desitjar tenir un rifle desintegrador a la mà per poder-se sentir una mica menys inquieta i millor armada. Hi havia tantes restes de naus espacials a la sala que tenia la sensació de trobar-se en una caverna rocosa, i estant a terra no es podia veure gran cosa.
Va decidir grimpar pel flanc d'un transport que ja era més escòria fosa que una nau. Va arribar-hi i va trobar un agafador.
L'olor acre del metall en procés d'oxidació es va introduir en les seves fosses nasals. Teneniel va trobar una protuberància metàl·lica mig fosa, es va agafar a ella i va començar a pujar mentre pensava que hagués pogut jurar que acabava de sentir una paraula murmurada i un murmuri de tela.
Va recórrer la sala amb la mirada. L'única llum era la procedent dels focus col·locats a la base de les dues naus a mig reparar, i hi havia un gran nombre d'ombres molt fosques. Els sostres eren tan alts que produïen febles ecos del soroll que feien Han i els altres mentre treballaven. Teneniel va avançar ràpidament i sigil·losament fins a la part superior de la nau i es va asseure per poder vigilar el dipòsit de ferralla. La seva nova posició li permetia veure-ho tot: l'àrea d'emmagatzematge, els ascensors, una porta darrere de la qual hi havia una escala a la paret sud... A l'extrem nord de la sala hi havia una obertura rectangular que donava a l'exterior. La llum de la lluna convertia l'obertura en una massa de claredat platejada. La foscor, les sensacions estranyes i vagament aterridores que semblaven impregnar aquell lloc, els ecos apagats i l'obertura que portava a l'exterior van envair la ment de Teneniel. Aquell lloc li recordava tant a la sala de les guerreres en la qual havia entrat després de la mort de la seva mare...
Estava sentint aquell mateix ofec, el mateix buit que amenaçava amb engolir-ho tot. Va tornar la mirada cap a les ombres que s'acumulaven en una cantonada de la sala i va creure distingir moviments, siluetes fosques que corrien entre les ombres. Va clavar els ulls en aquell punt, però no va poder veure res.
Va començar a cantussejar en veu baixa un encanteri de detecció, i un dard de por gelat la va travessar de banda a banda. Podia sentir la seva presència allà. Estaven a prop, ocultes en la foscor, i s'anaven aproximant cada vegada més per acabar amb ells.
Teneniel va tornar a recórrer la sala amb la mirada forçant els seus sentits al màxim sense cap resultat. Era com si comencés a tenir problemes de visió. Podia sentir una pressió freda sobre els seus ulls i un estrany tamponament a les orelles, i va intentar eliminar-les fregant-se la cara amb les mans.
I la vista se li va aclarir tot d'una. Baritha estava immòbil al costat del munt de ferralla, amb tres Germanes de la Nit al seu costat. Una de les dones va començar a cantussejar, va alçar el polze i l'índex davant seu i els va anar unint lentament com si volgués pessigar alguna cosa que no hi era. Uns dits invisibles van envoltar la gola de Teneniel i la van començar a estrangular.
- Benvinguda, germana Teneniel! -Va dir Baritha -. Bé, preparem un parany, i mireu el que ha caigut en ella! Què ha passat? És que vas acabar afartant-te d'amagar-te a les muntanyes?
Teneniel va panteixar intentant recuperar l'alè i va descobrir que s'estava debatent frenèticament. Les oïdes li xiulaven i vibraven, i els pulmons li cremaven. Va intentar cantar un contraencanteri, però no podia aconseguir l'aire suficient.
-És una llàstima que no pugui deixar-te viure un moment més -va dir Baritha -. Estic segura que Gethzeriò hauria gaudit molt torturant-te!
Va moure una mà, i la Germana de la Nit que tenia al costat va començar a cantussejar en un to més alt i va tibar la mà de pell purpúria formant un puny. Teneniel va sentir l'espantosa pressió sobre la seva tràquea, i les paraules d’en Luke van ressonar-li a les orelles. «Deixa que la Força flueixi a través teu.»
No hi havia encanteris que pogués entonar i tampoc hi havia càntics, ni tan sols una elegia fúnebre. Les Germanes de la Nit creien que estava impotent. Teneniel va intentar calmar-se i deixar que la Força fluís a través d'ella i alliberés la seva gola. El munt de ferralla sobre la qual es trobava va semblar retorçar-se i tremolar sota d'ella com un rancor espantat, i Teneniel va caure de quatre grapes sobre ell. La Força no hi era, i no podia ser trobada en cap lloc. El terror feia que el seu cor bategués a tota velocitat, i Teneniel va invertir tota la seva força de voluntat en un intent de llançar un crit abans de morir.
El món va girar bojament i Teneniel es va precipitar al buit fosc, i va ser engolida per la foscor tal com ho havia estat la seva mare abans que ella.

Luke va sentir el crit de Teneniel en la seva ment i va arrencar a córrer per la passarel·la mentre cridava a crits a Han.
Va veure a les Germanes de la Nit embolicades en les seves capes a cent metres de la nau, i a Teneniel feta un cabdell al sostre del vaixell de càrrega sobre elles.
- Prou! -Va cridar Luke -. ¡Deixeu-la anar!
Va permetre que la Força es canalitzés a través d'ell i obrís la tràquea de Teneniel. La jove va panteixar intentant normalitzar la seva respiració.
- Com? -Va exclamar Baritha -. Un homenet ridícul intenta donar-nos ordres?
Les bruixes es van tornar cap a ell.
- Abandoneu aquest lloc -va cridar Luke -. Us ho adverteixo: digueu-li a Gethzeriò que s’emporti a les Germanes de la Nit i que deixi en llibertat als seus esclaus!
- I què passarà si no ho fa, homenet d'un altre món? -Va preguntar Baritha -. Ens tacaràs de sang a totes quan et rebentem el cap? És que la teva estada al nostre planeta ha estat tan curta que ignores el que som?
-Sé el que sou -va dir Luke -. Ja m'he enfrontat amb la vostra raça en altres mons.
Una Germana de la Nit va agafar Baritha del braç en un gest d'advertència, i dues Germanes de la Nit van començar a cantar suaument a cor darrere d'ella i es van esfumar de sobte. Luke va permetre que la Força fluís a través d'ell i va comprendre que estaven intentant alterar les seves percepcions.
-No podeu amagar-vos de mi -va dir Luke -. Us perseguiré allà on hi aneu, i la vostra única oportunitat és marxar ara sense oferir resistència.
- Menteixes! -Va cridar Baritha, i va tirar enrere el seu caputxó -. ¡Artha, artha! -Va començar a cantar amb tota la potència dels seus pulmons.
Luke va desenfundar el seu desintegrador i va disparar. Baritha va deixar de cantussejar el seu encís, va estendre una mà i va desviar el raig del desintegrador amb un moviment dels seus dits.
- No ets capaç de llançar encanteris! -Va cridar.
Una Germana de la Nit va córrer cap a ell. Luke va agafar la seva espasa de llum, la va activar i la va llançar fent que girés per l'aire. La Germana de la Nit va intentar agafar-la per l'empunyadura, i Luke va utilitzar la Força per fer que l'espasa de llum es desviés sobtadament en ple vol matant l'harpia. Després va fer que tornés a la seva mà.
Baritha i les Germanes de la Nit van donar un pas cap enrere.
-Gethzeriò, germanes... Veniu a nosaltres! -Va cridar una.
Luke va comprendre que estava sol·licitant reforços.
Teneniel va aconseguir incorporar-se, va trontollar durant uns moments al sostre del vaixell de càrrega i va saltar d'ell per reunir-se amb Luke.
- No! -Va cridar Baritha, i va començar a cantussejar el seu encís de nou.
Un panell solar es va desprendre d'un caça TIE, va anar girant per l'aire cap a Teneniel, la va colpejar a l'esquena i la va fer caure de cara. L'impacte va fer que la jove llisqués sobre el terra passant al costat dels peus d’en Luke, però de seguida va aconseguir posar-se de genolls. Baritha va tornar a cantar el seu encanteri i un altre panell solar va sortir disparat d'un extrem de la sala.
Teneniel es va ajupir esquivant-lo i va fulminar amb la mirada l'anciana.
- T'aconsello que no utilitzis aquests truquets amb mi! -La va advertir amb ferocitat.
Els motors del vaixell de càrrega van cobrar vida amb un rugit darrere d'ells, i Luke va pensar si no seria una bogeria intentar fer-lo enlairar quan li faltaven la meitat de les seves cèl·lules d'impulsió sublumínica i mentre els Destructors Estel·lars aguaitaven al cel, preparats per acabar amb qualsevol vehicle que intentés sortir del planeta, però en aquells moments no se sentia amb molts ànims de discutir.
Un sensor es va desprendre del caça TIE i va volar per l'aire girant cap a Teneniel.
- Vine aquí! -Va cridar Luke.
Però la jove va romandre on estava i va començar a cantussejar un contraatac. La massa d'antenes i ordinadors va tremolar en l'aire, va quedar immòbil durant un moment i va sortir disparada cap a les Germanes de la Nit. Baritha va saltar a un costat per esquivar-la, però una Germana de la Nit va ser colpejada per ella i va caure a terra.
- Maleïda siguis, Gethzeriò! -Li va cridar Teneniel a l'aire -. Estic farta de què ens persegueixis i ens acusis... Estic farta d'haver de fugir de tu! Estic farta que facis mal i que matis. Estic farta...
Luke va contemplar el rostre de Teneniel i va comprendre que la jove estava tan enfurismada que havia perdut el control de si mateixa, i va poder sentir la força de la seva ira. Tenia el rostre envermellit i les llàgrimes fluïen dels seus ulls. Teneniel va començar a murmurar la seva cançó, i un huracà va bufar de sobte a través de la sala. Un caça TIE va bolcar sota la força d'aquella envestida d'aire, i va començar a rodar cap a les Germanes de la Nit. Les bruixes es van ajupir i van alçar les mans, movent-se en un encanteri de protecció.
- No! No et deixis dominar per la ira, no t’entreguis a ella...! -Va cridar Luke, i la va agafar per l'espatlla -. ¡Aquesta dona no és Gethzeriò! No és ella!
Teneniel va girar sobre si mateixa i va mirar-lo a la cara respirant entretalladament, i va semblar comprendre de sobte on era. Han va disparar els desintegradors de proa del vaixell de càrrega contra un munt d'escombraries, creant un diluvi de metralla i un núvol de fum i gasos ionitzats que va avançar cap a les Germanes de la Nit amb la velocitat d'una tempesta.
Luke va agafar Teneniel de la mà, va tirar d'ella per la passarel·la, va pressionar el botó de tancament i va anar corrent cap a la cabina. Han hi estava sol. Luke ja no podia sentir els càntics de les bruixes, però les va veure per la pantalla. Havien estès els braços i tenien els punys tensos en un gest d'agafar. Han va tirar de la palanca atraient-la lentament cap a ell en un intent d'aconseguir que la nau emprengués el vol.
-Noi, aquests motors estan bastant pitjor del que m'havia semblat -va dir amb veu dubitativa -. Crec que aquesta vella banyera ni tan sols pot enlairar-se...
Unes siluetes embolicades en plecs negres van sorgir d'un llindar a l'altre extrem de la sala.
-Treu-nos d'aquí... I ara! -Va cridar Luke.
Han estava intentant moure la palanca de control.
- Està encallada! -Va cridar mentre l’aferrava amb les dues mans.
Luke es va girar cap a les bruixes que tenien estesos els punys en aquell gest d'agafar. Va canalitzar la Força a través del seu ésser i després es va inclinar sobre la palanca i la va moure sense cap esforç. La nau va cruixir i va començar a ascendir, i Luke la va fer girar i va connectar els impulsors sublumínics a plena potència, fent que sortissin disparats cap a l'obertura que hi havia a l'altre extrem de l'edifici.
Les bruixes van quedar atrapades en el doll de foc de cua quan es va produir la ignició dels motors. La nau va sortir de l'edifici, i el vaixell de càrrega es va estremir i va oscil·lar embolicat en l'estrèpit dels raigs desintegradors.
-No et preocupis -va dir Han -. No són més que els sentinelles de les torres de la presó, i els escuts poden aguantar sense problemes.
Va agafar la maneta de control i van seguir avançant sobre les planes. El vaixell de càrrega feia molt soroll i no era molt maniobrable, i no semblava capaç d'assolir molta velocitat.
-Ei, Sa Altesa, què em dius d'aquests generadors que calia desmuntar? -Va cridar Han per l'intercomunicador.
-Negatiu -va respondre Isolder -. Dóna'ns uns quants minuts més.
- Em permets que et recordi que estem en un planeta d'accés prohibit? -Va preguntar Han -. Ah, i a més a sobre de nosaltres tenim un cel ple de destructors imperials, que sens dubte estan activant els detonadors dels seus coets en aquest mateix instant amb l'esperança de fer-nos trossets...
-Afirmatiu -va respondre Isolder -. Estem treballant en això!
-No vull que treballeu en això -va dir Han -. Vull que tragueu aquests generadors d'aquí baix... I els vull fora ja!
-Aniré a ajudar-los -va dir Luke, i es va allunyar pel passadís.
Teneniel seguia immòbil al costat de l'escotilla amb els ulls clavats a la porta. Tenia la cara molt pàl·lida, i quan va veure a Luke va desviar la mirada com si se sentís culpable.
-Em sap greu -li va dir -. No permetré que torni a passar.
Luke va assentir, va baixar al celler i va lliscar en el buit que hi havia al costat de la protuberància sensora de la dreta. Isolder ja havia deixat anar dos generadors de les seves muntures, i empunyava una gegantina clau de femelles amb la qual estava intentant afluixar una altra rebladura sense aconseguir-ho. Leia estava tirant dels generadors i intentava desplaçar-los malgrat el destorb que suposava el cos d’Isolder.
-Lleva del mig aquests generadors si pots fer-ho, Isolder -el va apressar Luke, i va activar la seva espasa de llum -. Leia, vine aquí i ocupa't del líquid refrigerant.
Luke va tallar els caps dels sis reblons que encara faltaven per afluixar i després va clavar un enèrgic parell de puntades de peu als generadors. Els dos es van desprendre de les seves muntures i van caure a terra. Isolder i Luke van arrossegar els generadors fins a la coberta principal. Van fer esforços desesperats per ficar-los per l'escotilla, i Leia va acabar d'omplir els barrils de líquid refrigerant just quan aconseguien introduir l'últim generador pel buit. Després els tres van unir les seves forces per ocupar-se dels barrils, i el líquid refrigerant va estar a l'altre costat de l'escotilla en uns moments.
- Evacueu la nau! -Va cridar Han per l'intercomunicador.
Tot just havia acabat de pronunciar les paraules quan ja estava sortint a la cursa de la cabina.
-Dins de trenta segons estarem volant sobre el llac -va dir -. Ho he vist en les meves pantalles!
Han va accionar el mecanisme d'obertura de l'escotilla. La rampa d'entrada es va desplegar, i el líquid refrigerant i els generadors es van precipitar al buit.
 
Luke es va sorprendre una mica al veure que estaven avançant a només cinc metres per sobre del terra, i que la seva velocitat no superava els 60 quilòmetres per hora.
Una detonació va fer tremolar la nau i Han alçà els ulls.
-Aquests Destructors Estel·lars saben que som aquí -va dir -. Esperem que els escuts aconsegueixin aguantar trenta segons més...
Una andanada sobtada va fer que la nau vibrés i oscil·lés d'un costat a un altre. Isolder va agafar la finestreta dels sensors i va baixar corrent per la rampa. Es va aturar a meitat d'ella, va deixar caure la finestreta i va intentar retrocedir a ròssec. Tota l'estructura de la nau es va estremir en rebre una segona andanada, i les vibracions van fer que Isolder comencés a relliscar rampa avall.
Leia va cridar i va aconseguir agafar-lo d’una mà. L'aigua platejada per la lluna desfilava veloçment sota d'ells, i Luke va agafar a Teneniel d'una mà i la va treure de la nau. Els cinc van caure junts.
Luke es va submergir en l'aigua i els seus peus van xocar amb el fang. Va pujar a la superfície i va mirar desesperadament al seu voltant buscant als altres. Teneniel va emergir al seu costat, i Han i Leia ho van fer a uns vint metres de distància. Isolder estava darrere d'ells, surant sobre la seva esquena.
Leia va nedar cap a Isolder i Luke va alçar la mirada cap a la nau, que seguia sobrevolant el llac. Uns quants impactes de coets més van acabar amb els escuts, i la nau va esclatar convertint-se en una bola de foc verda que va pujar cap a la fosca expandint-se com un fong gegantí.
Luke va nedar cap a Isolder i Leia, i va veure que Isolder tenia la cara coberta de fang. Hi havia xocat amb els baixos, i estava tossint i expulsant dolls d'aigua bruta.
-Té sort de no haver-se trencat el coll -va dir Leia.
Luke el va tocar i va sentir que la vida no havia perdut el seu vigor dins seu.
-Es recuperarà -va dir.
Van caminar un centenar de metres pels baixos, van arribar a la vora i s’hi van tombar. Luke va sentir un tremolor en la Força, com si un dit fet de pensament pur estigués investigant cautelosament els voltants. Era Gethzeriò, i estava desplegant la seva ment en un intent de localitzar-los. Es trobaven a menys de deu quilòmetres de la ciutat i en un lloc molt desprotegit, i podien estar gairebé segurs que les Germanes de la Nit havien vist esclatar la nau, però Gethzeriò estava utilitzant la Força per buscar possibles supervivents. Luke va buidar la seva ment i va permetre que el frec impalpable de Gethzeriò passés de llarg al seu costat. Va mirar Teneniel, i va veure que la jove estava fent grans esforços per recuperar el control de si mateixa. Teneniel es va relaxar de sobte, i Luke es va adonar que el perill s'havia esvaït, almenys temporalment. El sondeig psíquic es va allunyar d'ells i es va anar dirigint cap al llac.
-Bé -va panteixar Leia -. No ha estat tan difícil!
-Sí -va dir Isolder, que encara seguia tossint -. Potser hauríem de tornar i fer un nou intent.
-Hem de sortir d'aquí al més aviat possible -va dir Luke -. Gethzeriò enviarà soldats perquè busquin supervivents, i tractarà de recuperar les restes. No vull que trobin res a part de les nostres petjades.
Les paraules d’en Luke van semblar calmar una mica a tot el grup. Luke va intentar recuperar l'alè.
-Deixa’m veure els teus macrobinoculars, Luke -va dir Han.
Luke va ficar la mà a la bossa hermètica i va treure els macrobinoculars. Han estava estirat sobre l'esquena i panteixava amb els ulls clavats en el cel.
- Què passa? -Va preguntar Isolder -. Hi ha quelcom allà dalt?
-No ho sé -va dir Han -. Ho vaig veure quan sobrevolàvem el llac... Hi havia alguna cosa estranya en els sensors.
- Què era? -Va preguntar Leia.
-Satèl·lits -va respondre Han -. Els homes de Zsinj han col·locat milers de satèl·lits en òrbita al voltant del planeta.
- Quin tipus de satèl·lits? -Va preguntar Isolder -. Mines orbitals?
-Potser -va dir Han -. Probablement... Siguin el que siguin, el cas és que hi ha un munt.
Leia va alçar la mirada cap al cel i va intentar veure alguna cosa entre les estrelles.
-No estic segura, però... Bé, tinc un pressentiment terrible -va murmurar.
Luke va seguir la direcció de la seva mirada. Podia veure els satèl·lits, milers de petites estrelles que brillaven dèbilment, com si el nombre d'estrelles que hi havia al cel s'hagués doblat en algun moment de les últimes hores. Luke va reflexionar en silenci, i va acabar comprenent que els satèl·lits havien d'haver estat llançats més o menys en el mateix instant en que havia tingut aquella visió quan estaven dins de l'ascensor. Va tancar els ulls i la visió estava de nou davant seu: la nit eterna.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada