dimecres, 11 de desembre del 2013

La Guerra del Bacta (i XLII)

Anterior



 42
 Wedge va esperar fins que tots estiguessin asseguts al menjador d'oficials del Lusankya abans de parar-se darrere del podi que M3 havia trobat i disposat sobre una taula a l'extrem de l'habitació. Va somriure quan va enfrontar a la bigarrada reunió. Més a prop estaven els seus pilots; més enllà dels twi'leks pilots de Chir'daki supervivents, incloent-hi a Tal'dira, el capità Sair Yonka del Llibertat, el general Cracken i el seu fill, Pash; Booster Térrik i Talon Karrde; Iella Wessiri, Elscol Lloro, Sixtus, i un grapat d’ashernians que no coneixia, i diversos oficials vràtix de Thyferra. L'únic que falta perquè la celebració de victòria estigui completa és una foguera i una legió d’ewoks.
Wedge va aixecar les mans per fer callar a tots i a part del brunzit dels droides cambrers que passaven entre les taules, va regnar el silenci.
-Vull mantenir els meus comentaris tan breus com sigui possible perquè, un, els respecto a tots massa com per avorrir-los i, dos, sé que tots són de temperament prou ràpid com perquè les esbroncades siguin pitjors que la lluita per treure-li aquesta mola a Cor de Gel. Encara que, amb la seva indulgència, tinc un parell d'assumptes pels quals vull passar primer - Wedge va somriure i va inclinar el cap en direcció a Asyr Sei'lar -. Com poden veure, Asyr està bé després de passar un temps en un tanc de bacta. Les ferides que va patir quan la seva Ala-X va ser abatut van ser bastant menors, però els droides 1-B ja l'han declarat capaç de volar - Les notícies van ser rebudes amb una cordial ronda d'aplaudiments -. Desafortunadament la nostra altra baixa no va sortir tan netament. Potser vulguis explicar-ho tu mateix, Nawara.
El twi'lek va assentir.
-Mentre estava fora del meu Ala-X vaig tenir la mala sort que un micrometeorit em colpegés a la cama dreta. Va tallar arran del membre just per sobre del genoll i va danyar tant els teixits que ni tot el bacta de Thyferra podria reparar-lo. El meu vestit es va tancar al voltant de la ferida, el que em va permetre sobreviure. En realitat, la veritable raó per la qual vaig sobreviure va ser que Ooryl va destruir tots els guenyos que volien rematar-me, però la cama es va perdre.
Còrran es va girar al seu seient.
- Poden posar-te una mecànica, oi?
-Sí, això és el que els 1-Bs faran -Nawara va colpejar amb els artells la part inferior de la seva cama dreta i va sonar a buit -. Desafortunadament els escàners mostren que no podré utilitzar una pròtesi tan bé com necessito si vull continuar volant. Tindré un 95 per cent d'ús de la mecànica, però això no és suficient per seguir el ritme a la resta de vostès, no és que pogués fer-ho abans.
Wedge va somriure.
-Estaves tractant massa dur al nostre equip, Nawara. Tot i això, Nawara romandrà amb la resta de la unitat com el nostre nou Oficial Executiu. També s'ha convidat a Tal'dira a unir-se a nosaltres i ha acceptat, així que seguirem tenint un twi'lek volant amb nosaltres -Wedge va començar un aplaudiment que va fer que els lekku s'agitessin entre els pilots twi'lek -. Bror Jace ha estat designat pel seu govern per encapçalar la formació de la Força Thyferrana de Defensa Aeroespacial, així que perdrem els seus serveis, almenys temporalment. El govern també ens ha demanat que ens quedem aquí durant el pròxim parell de mesos per ajudar-los a entrenar a la nova unitat. Aquesta és una assignació que he triat acceptar per assegurar-nos que ningú es torni massa aventurer i intenti repetir el que Isard va fer aquí -Va mirar al general Cracken -. Després de tot, bé, el general Cracken m'ha comunicat el contingut d'una resolució votada pel Consell Provisional per felicitar-nos pel que hem aconseguit aquí. També m’ha dit que, a causa d'un error burocràtic, les nostres renúncies mai van ser presentades formalment en els nostres expedients. Si les volem, les nostres comissions estan disponibles i el general Cracken m'ha assegurat que està buscant una unitat d'elit capaç de continuar investigant les pistes sobre els presoners perduts del Lusankya. El nostre treball aquí està fet, tinc la intenció de tornar a unir-me a la Nova República i m'agradaria portar de retorn amb mi a l'Esquadró Murri -Va dir Wedge amb un somriure -, ja he parlat amb Tycho i Còrran i estan d'acord en tornar a unir-se. Aril, tu vols quedar-te amb el Valent o tornaràs amb nosaltres?
La sullustana va somriure.
-Vaig a tornar amb l'Aliança, Wedge. Seguiré al comando del Valent, però crec que podrem fer un tracte amb el general Cracken perquè ens assigni missions junts.
-Molt bé. Asyr?
La bothana va mirar a Gavin, ell va assentir, i llavors ella va dir somrient.
-Compti amb nosaltres dos.
- Rhysati?
-Compti amb mi.
- Nawara?
-No puc ser Oficial Executiu si no em mantinc amb la unitat, oi? Compti amb mi.
- Ooryl?
-L’Esquadró Murri em va convertir en janwuine. Jo mai podria negar-me l'honor de romandre-hi.
- Tal'dira?
El guerrer twi'lek va assentir solemnement.
-No podria permetre que l'Esquadró Murri quedés sense un pilot twi'lek. Em complau acceptar l'oferta d'unir-me a la unitat.
Wedge li va somriure a Inyri Forge.
-Sé que servir a l’Esquadró Murri era el somni de la teva germana, però tu t'has guanyat el teu propi lloc al nostre costat. Ens sentiríem orgullosos de tenir-te si vols quedar-te amb nosaltres.
Un somriure es va estendre lentament per la cara de la dona d'ulls blaus.
-La meva germana sempre va voler el millor per a tots els altres. Unir-se a l’esquadró significava que podia lluitar contra el mal que infestava als altres, fent les coses millors per a ells. El seu exemple és molt inspirador. Compte amb mi.
Amb aquesta acceptació, van fer erupció les aclamacions, les mans es van estrènyer i les esquenes palmejades. Wedge va empassar saliva, intentant dissoldre el nus de tensió que li estava començant a oprimir la gola.
-Dues coses més, i els meus comentaris. Primer hem estat convidats a Gand per al janwuinejika d’Ooryl. Aquest és un honor increïblement gran per a un de nosaltres que ha guanyat molts honors. Segon, i igualment digne de ser celebrat, hi ha alguna cosa que vaig fer fa tot just mitja hora. Com poden recordar, el Lusankya es va rendir davant meu, convertint-me en el seu capità de facto. En la meva capacitat com a tal, amb Tycho i Iella presents com a testimonis, vaig tenir el plaer de casar Mírax i Còrran.
- Què! -El crit d’en Booster va acompanyar un immediat enrogiment del seu rostre.
Wedge va alçar les mans.
-Pren-t’ho amb calma, Booster. Planegen fer una altra cerimònia més formal a la qual tots puguem assistir a Coruscant, però van suposar que si anaves a enutjar-te amb ells per comprometre’s, bé podrien estalviar-te aquesta irritació i fer que només estiguessis enfurismat amb ells per casar-se.
-Això no és el que em fa enutjar, Wedge. Estava enfadat perquè s'anava a casar amb algú de Seguretat de Corèllia -Va dir somrient el pare de Mírax -. Ara que per una altra banda és part de l’Esquadró Murri, no tinc queixes.
-Correcte -va dir Wedge movent el cap -. Cap queixa que vulguis esmentar en aquest moment.
Booster va titubejar per un moment, llavors va assentir als que reien de bona gana.
Còrran va mirar al seu sogre arrufant les celles.
- Llavors el vermell del teu rostre i la fúria a la teva veu no van ser per nosaltres?
-Vostès els de Seguretat de Corèllia sempre pensen que és sobre vostès –Booster va bellugar el cap, i llavors va assenyalar amb el polze a Karrde -. Ell em va apostar un milió de crèdits a què vostès anaven a fer exactament això, i fins i tot em va estafar perquè li donés avantatge.
Wedge va riure.
-Còrran, Mírax, crec que això serà un important os de la discòrdia en el futur.
-Un pel qual es va a preocupar com un nek afamat -Còrran es va dur la mà esquerra de Mírax als llavis i la va besar -. Encara que no és un preu massa alt.
-Ja -Mírax va riure dissimuladament -, s'ho mereix per apostar contra nosaltres.
Fins i tot Booster es va unir al riure resultant. Per Wedge el so va ser com un tònic. Durant tot el temps que havia estat a l’Esquadró Murri havia hagut molt poques rialles i massa llàgrimes. Va tornar a sentir una pressió a la gola, però va somriure i va empassar saliva per afluixar-la.
-Una vegada més, vull que aquests comentaris siguin breus. Va ser fa com un any i mig que vaig conèixer per primera vegada a la majoria de vostès. Tenien la mirada brillant plena d'entusiasme, estaven preparats per llançar-se a una gran aventura rere l'altra. L'he vist abans amb altres pilots de l’Esquadró Murri. Recordo els dies abans de Yavin quan tots érem tan joves, blindats amb la invencibilitat de la joventut i impulsats per la convicció que l'Imperi malvat de l’Emperador no podria guanyar. No va poder, però el preu va ser més horrible que el que qualsevol de nosaltres podria haver imaginat. Tots vostès han vist la llista dels que van morir a l’Esquadró Murri. Si haguéssim sabut des del principi que tan pocs de nosaltres anàvem a sobreviure, crec que molts no haguéssim respost a la crida de les armes -Wedge es va mossegar el llavi inferior per un segon abans de continuar -. Tots vostès van venir a l'Esquadró Murri coneixent quan pocs de nosaltres havíem sobreviscut. La seva decisió d’unir-se’ns va ser una decisió informada. Sí, l'Emperador estava mort, Darth Vader ja no hi era, però l'habilitat de l'Imperi per crivellar als nostres guerrers no havia disminuït significativament. En ambdós costats de la batalla havien mort els febles i incompetents, deixant només als més letals de cada força per a aguaitar-se entre si. Res del que hem fet, ni tan sols la conquesta de Coruscant, serà comparat favorablement amb la destrucció de les Estrelles de la Mort i la mort d’en Palpatine, però quan miro enrere al que hem aconseguit, sento una major sensació de satisfacció ara que mai abans. Yavin i Endor van ser batalles que havíem de guanyar perquè si no el nostre moviment hagués estat exterminat. Lluitem amb l'abandonament de persones que sabien que, d'una manera o altra, ja estaven mortes, i la desesperació, encara que no sigui agradable, sovint pot ser potent i mortífera -Va abaixar la mirada per un segon, i llavors la va tornar a aixecar -. Les nostres missions no han estat menys crítiques en la destrucció de l'Imperi que aquelles que van venir abans, però van ser diferents. Li portem la guerra a l'Imperi. Vam fer plans i improvisar amb èxit quan aquests plans van caure a trossos. Vam fer coses que ningú, ni tan sols l'aparent capacitat de veure el futur de Talon Karrde, podria haver esperat que féssim. I vam fer coses que ningú podria haver-nos ordenat que féssim. Acceptem el pes de la responsabilitat que ens va ser confiada i superem els obstacles en el nostre camí. Aquesta sempre ha estat la tradició de l'Esquadró Murri, però vostès li han afegit una nova gesta: Van sobreviure en aquestes missions. D'això estic molt agraït, perquè no em vaig unir a l'Esquadró Murri per perdre amics -Es va estendre cap avall, va acceptar un got de whisky corellià d'un droide cambrer, llavors el va aixecar en alt amb la mà esquerra -. Els prego a tots que aixequin els seus gots i s'uneixin a mi en un brindis. Per l’Esquadró Murri, del passat, del present, i del futur. Aquells que s'oposen a la llibertat s'oposen a nosaltres. Que aquest fet els faci aturar-se a pensar i els animi a viatjar pel camí de la pau.



FI
Continuarà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada