diumenge, 15 de desembre del 2013

Per a lluitar un altre dia (III)

Anterior



III

Quan l'escotilla es va obrir, la Tinian va reconèixer al droide de protocol que els havia rebut en els molls. El mateix trencaaigües asimètric de greix degotava del seu pern de restricció al mig del pit.
-Una Poot ha accedit a reunir-se amb vosaltres. Seguiu-me.
En Cheever havia extret les peces de l'armadura de soldat d'assalt modificada de la Tinian, ocultes en l'interior del seu TeclatBase, de Redd Floc de Metall i de la viola de fons de l’Yccakic. Portant el seu carregament, van seguir al droide a les profunditats de l’Estació Plata.
La "sala de recepció" d'Una Poot semblava un menjador; hi havia taules cara a cara, de paret a paret. La vella harpia estava asseguda a la capçalera d'una taula. Madeixes de pèl gris penjaven sobre les seves espatlles. Portava una túnica verda i un vell parell de pantalons negres arremangats a la part superior. Potser haguessin format part de les pertinences d'alguna persona més gran.
-Cheeve -va exclamar ella amb veu ronca-. M'agradaria tenir temps per xerrar, però no el tinc. Què és el que creus que em pot ser útil?
-Aquesta és la Tinian I'att -va dir en Cheever amb tranquil·litat-. Ella té... digues-li tu, Tinian.
La Tinian va relatar la seva història. En el moment apropiat, l’Yccakic va mostrar la vital parella de circuits electrònics de contraban.
-Jo només espero que algú pugui usar-los contra l'Imperi -va finalitzar la Tinian.
-Una armadura personalitzada no és barata -va etzibar Una Poot-. La majoria de les tropes de la resistència no es pot permetre cap armadura. Quin és el teu preu?
-Vostè no ho entén. L’hi estic donant. Haurà d’analitzar-les, i...
-Tothom té el seu preu. Si no t’ho pago, vindràs a per mi més tard.
La Tinian va pensar.
-Bé, hi ha un favor que podria fer-me.
-Ja. Sempre n’hi ha un preu. T'ho he dit. Quin és aquest favor?
-Quan era una nena...
-Encara ets una nena.
La Tinian es va posar vermella. El dolor i la pèrdua l'havien fet madurar. Per ventura no es notava?
-Jo tenia un guardaespatlles wookiee que va morir ajudant-me a escapar dels imperials. M'agradaria trobar algun parent seu, per assegurar-me que la memòria d’en Wrrl sigui honrada. Això significaria molt per a ell.
Una Poot va mostrar un mig somriure.
-Aquest és un favor inusual, senyoreta. Hi pensaré, si tinc temps. Deu ser agradable ser prou ric com per tenir guardaespatlles.
-Ho era -va admetre amb humilitat la Tinian-. Només he començat a adonar-me de com d’agradable que era.
-Bé –va cloquejar Una Poot-. Com més t'hagi pres l’Imperi, més forta lluitaràs.
La Tinian va mirar la dona.
-En aquest cas, estan en problemes. Van matar la meva família davant meu.
Els ulls d'Una Poot es van enfosquir.
-Hi ha molt més darrere d'aquest dolor en els teus ulls que la família o un guardaespatlles, noia. Com era ell?
Ell? Com ho havia endevinat l'anciana? La Tinian es va imaginar en Daye en la seva ment: pèl fosc, un gentil rostre allargat, i aquest estrany traç gris al centre d'una cella.
-Era brillant -va recordar la Tinian-. Molt treballador. I... Mai li vaig dir a ningú sobre això a Druckenwell, però ara està mort, així que no pot fer-li cap mal, oi?
- Què no pot fer-li mal? Vinga, noia. No tinc temps per jugar a les endevinalles.
-Era sensible a la Força. Llegia perfectament a les persones. Jo inclosa. Tenia un esperit generós. Sempre intentava complaure.
Una Poot va arrufar les celles.
-Sembla que l'Imperi t'ha convertit en la seva enemiga, senyoreta. Avisaré als vaixells atracats aquí i veuré si algú sap qui podria ser parent d'aquest guardaespatlles teu. Quin era el seu nom? Wrr?
-Wrrl. Abreviatura de Wrrlevgebev.
-Wrrlevgebev -va repetir Una Poot-. Però no tractis de contactar-me. Jo contactaré amb tu. Ah, i gràcies pels circuits electrònics. És una possibilitat remota, però...
-Ho entenc -va dir la Tinian.

***

Una Poot es va quedar mirant a Cheever i a la nena rica refugiada que havia adoptat. La tecnologia que havien portat? Equipament estrambòtic per unitats uniformades adinerades. Ara bé, si haguessin pogut ressuscitar a l’amoret sensible a la Força de la Tinian, això podria haver resolt una crisi. Una necessitava trobar algú sensible, com ho havia estat el seu primer home, Drogui. Les seves carrabines blàster havien d'arribar a les persones adequades a Monor. Era un sistema difícil per negociar.
Però Drogui portava trenta anys mort, i evidentment aquest se n'havia anat, també.
I ella mai havia rebutjat un guany inesperat. Va llançar les contribucions d’en Cheever en una caixa, i després va agafar el seu comunicador. Un wookiee estacionat a Plata coneixia tots els clans. Podia pagar aquestes peces amb només fer una trucada.
Va prémer el comunicador.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada