dijous, 5 de desembre del 2013

La Guerra del Bacta (XXXIV)

Anterior



34
Còrran es va estendre sobre la taula de l'Estrella Fulgurant i va prendre la mà de Mírax a la seva.
-Gràcies.
Ella li va estrènyer suaument la mà.
-No és per tant que hagi pagat el sopar.
-No és això el que estic agraint-te -Còrran va abaixar la mirada cap a la taula, i llavors la va tornar a mirar -. En veure't aquí asseguda recordo la primera vegada que et vaig veure així, a Talasea.
Mírax va somriure.
-Sí, la il·luminació d'aquí és tan tènue que s'assembla en aquell món.
Va somriure entre dents.
-Estava recordant com de bonica que et veies llavors i com de maca que estàs ara.
-I jo recordo que tu tenies una figura més aviat de ben plantat amb el teu vestit de vol, llavors vaig haver d'anar-me’n i arruïnar-ho tot portant-nos la rivalitat entre els nostres pares.
-Però vàrem superar això ben ràpid. Llavors vaig recordar la nostra última conversa a Coruscant abans que partíssim a conquerir un món -El seu somriure es va encongir una mica -. I llavors jo ho vaig arruïnar tot allò cap al que ens estàvem dirigint en ser capturat per Isard.
-Un altre crim més pel que hi haurà de pagar.
-D'acord -Còrran es va reclinar mentre un droide cambrer començava a treure la vaixella de la taula -. Una bona porció del que em corcava quan era al Lusankya, era saber que tu et pensessis que jo era mort. No volia suposar que la meva desaparició t'hagués dolgut tant, però sabia com em sentiria jo si la situació hagués estat a l’inrevés.
Mírax va assentir solemnement.
-I ara, en menys d'un dia, ens tornarem a llançar a un combat en què tots dos podríem morir...
Còrran li va oferir un somriure sarcàstic.
- No estaràs intentant convertir això en un "jeu amb mi aquesta nit perquè demà podríem morir", oi?
- Jo? -Mírax es va portar innocentment la mà a l’estèrnum -. Ni ho pensis. Mai pensaria d’aprofitar-me’n així de tu, tot i haver-te comprat un copiós menjar.
- Ah, no?
-No.
- Per què no? -Va esbufegar Còrran -. No sóc prou bo per a tu?
-Ho ets, però, segons recordo, també ja dorms al meu llit.
-Bon punt. Això fa que aquest tipus de seducció resulti bastant irrellevant.
-Cert, però el coqueteig és divertit.
-També estic d'acord amb això -Còrran va somriure i li va estrènyer la mà lleugerament més fort, fent el seu millor esforç per assegurar-se no transferir a la seva mà la pressió que li creixia al pit -. I no puc pensar en ningú més amb la que preferiria flirtejar i que em seduís a part de tu. De fet, crec que hauríem de fer alguna cosa permanent.
Els ulls marrons de Mírax es van obrir com taronges.
-Tinent Còrran Horn, m'estàs demanant que em casi amb tu?
-Mira, sé que pot semblar abrupte. Vull dir, sé que hem viscut junts des que vaig tornar de la tomba, però amb totes les nostres missions, viatges i tota la resta, suposo que no hem tingut més de tres setmanes en els últims quatre mesos en què hàgim pogut passar una mica de temps només nosaltres dos sols. Malgrat l’agitament i caòtic que ha estat tot, el que sé és que vull més temps per passar amb tu. Sé que mai vaig a trobar a algú per la qual senti més del que sento per tu.
-Això és cert, perquè si ho fas, m'asseguraré que deixis de sentir res en absolut -Mírax li va estrènyer els dits -. Estàs segur d'això? No vols conversar amb Iella?
-Em diria que he estat un idiota per no demanar-t’ho abans. Ella i Díric estaven més units que qualsevol altra parella que hagi vist; i malgrat el dolor pel que ha passat, no crec que ella hagués renunciat ni a un moment de la felicitat que van passar junts si això la fes sentir-se millor. Des que la conec ha tingut l'hàbit de predir quantes setmanes durarien les meves relacions, i sempre ho encertava. Amb nosaltres, no va fer cap predicció.
-Sempre vaig pensar que era llesta -Mírax va aixecar la mà dreta -. Un últim assumpte, Còrran: Comprens que no deixaré el meu estil de vida ni el meu pare. La Mírax Térrik que tindràs és la Mírax Térrik que coneixes.
-Crec que el teu pare i jo tenim un acord, però fins i tot si no el tinguéssim, tu ho valdries. Comprens que jo tampoc vaig a canviar.
-No ho voldria de cap altra manera.
Còrran va arquejar una cella.
- Llavors? -Va dir sentint com li picava el cor al pit -. Vols casar-te amb mi?
Mírax va aixecar la mà d'ell de la taula i la hi va besar.
-Sí, vull, Còrran Horn.
La tensió dins d'ell va explotar en un riure nerviós que va alliberar una única llàgrima que va caure per la seva galta. Va apartar la mà de la d'ella, i es va treure la cadena d'or i el medalló Jedi que portava.
-Aquesta estació no és un bon lloc per trobar joies i no volia demanar-li a Zraii que fabriqués un anell de quadani, tot el que tinc per oferir-te és això.
Ell va sostenir el medalló per la cadena, però Mírax es va refusar a prendre'l.
-Còrran, ja sé quant significa per a tu aquest medalló. És el teu amulet de la bona sort. No puc acceptar-ho, especialment just abans de la batalla que ve.
-Mírax, acabes d'acceptar casar-te amb mi. És ben clar que he esgotat tota la sort que hi quedava en aquesta cosa. Per a mi, tu ets la persona més important de la galàxia, així que si et manté fora de perill, o fins i tot si només et recorda de mi, està millor amb tu que penjant del meu coll.
Ella ho va acceptar i va mirar fixament el medalló que va recolzar sobre la seva palma. Va passar el polze pel perfil de Nejaa Halcyon i va somriure.
- Creus que els nostres fills s'assemblaran a ell?
-Millor a ell que al teu pare -Tots dos van riure -. Almenys els homes. Si les nostres filles s’assemblen més a la seva mare, estaré tan orgullós i seré tan protector d'elles com el teu pare ho és amb tu.
Mírax es va passar la cadena per sobre del cap i va deixar que es llisqués sota de les seves robes.
-Vaig a aconseguir-te una cosa tan especial com això. Potser pugui convèncer Zraii que et fabriqui alguna cosa, alguna cosa que mai puguis oblidar.
- Com què?
-Un anell, potser, fet amb el casc del Lusankya. Et va mantenir presoner com tu tens presoner el meu cor.
-Ets bona, Mírax, molt bona.
-Sóc la millor, Còrran, i tu sempre em motives perquè em superi.
Ell va somriure.
-Llavors, quan li expliquem les notícies al teu pare? –Mírax va empal·lidir lleugerament -. Crec que el quan ve després del com. Dóna'm una mica de temps per pensar-ho. Encara que l'hi podem comptar a Wedge, i a alguns dels altres, però això pot esperar fins demà. Aquesta nit tenim altres coses a fer.
- Com quines?
-Tu, Còrran Horn, m'has demanat que em casi amb tu, i jo he acceptat i tinc la intenció de fer-ho tot bé en el nostre matrimoni -Es va aixecar de la taula i el va arrossegar darrere seu -. Amb aquest fi, hi ha certes coses que crec que hauríem de practicar fins que les executem a la perfecció.

Li resultava fàcil a Fliry Vorru llegir les emocions dels dos capitans de naus. La informació que Ysanne Isard els estava donant clarament espantava a la capitana Lakwii Varrscha. Encara que era una dona més alta i musculosa que Ysanne Isard, no tenia la vitalitat que li donava a Isard la seva presència de comandament. Que una dona hagués arribat tan alt en el servei imperial assenyalava que era competent, però Vorru percebia que el seu ascens tenia molt a veure amb haver seguit amb la seva carrera la d’en Joak Drysso i que l'estrella en ascens d'ell l'havia arrossegat fins al límit de les seves habilitats.
Joak Drysso, en contrast amb Varrscha, era petit i fornit, amb un cabell prematurament gris que coincidia amb el color de la seva barba. Malgrat la seva reduïda alçada, tenia un aire amenaçador. Si no fos per la perspectiva que proveïa la seva ambientació, Vorru podria haver-se'l imaginat com un soldat d'assalt parat a cent metres de distància, letal i res disposat a rendir-se.
Isard havia escollit vestir el seu uniforme vermell d’almirall, malgrat la calor i la humitat.
-Llavors, això és. Atacaran una estació espacial classe Emperadriu. L'armament i escuts són mínims, encara que no es pot ignorar la possibilitat que hagi sofert millores. El sistema Yag'Dhul està a vint hores d'aquí. Espero que l'estació sigui destruïda i vostès tornin aquí en trenta-sis hores a partir d'aquest moment. Hi ha alguna pregunta?
Drysso va assentir bruscament.
-He de preguntar-me, senyora directora, per què està enviant a tots dos el Lusankya i el Virulència en aquesta missió. El Lusankya, com vostè bé sap, té poder de foc més que suficient per devastar l'estació. A més tinc dotze esquadrons de caces TIE a la meva disposició, els que són més que capaços d’aclaparar les miserables forces d’Antilles. Fins i tot les estimacions més generoses del ministre Vorru li donen a l’esquadró Murri un desavantatge numèric de caces de dos a un, no importa com de bons siguin els Murris, no poden prevaler en la nostra contra.
Vorru es va aclarir la gola.
- Ha oblidat al Creuer de Guerra Alderaanià?
-El seu poder de foc és insignificant. Un Superdestructor Estel·lar pot absorbir tot el dany que pot provocar i encara destruir-lo amb facilitat. Designaré dos esquadrons de TIEs per apartar-lo de mi. No hi ha necessitat que el Virulència vingui amb mi en aquesta missió. A més, la seva partida de Thyferra posa en risc en aquest món.
Isard va parpellejar.
- En risc? De qui?
-Antilles i la seva gent. Recordeu que els Ala-X poden saltar per l'hiperespai. Si parteixen amb la nostra arribada, seran capaços d'arribar aquí i tindran dotze hores per volar en missions contra les nostres posicions aquí fins que nosaltres hi puguem tornar.
Vorru va arrufar les celles.
- Amb quina finalitat? Antilles no pot prendre aquest planeta sense tropes.
-Però les té, ministre Vorru, en els rebels ashernians.
Isard va interrompre el seu intercanvi amb un gest.
-És igual, qualsevol cosa que guanyi en la seva absència s'esvairà quan vostès tornin.
-Deixant aquí el Virulència es podrien impedir fins i tot els guanys mínims -va dir Drysso acariciant-se la barba -. Encara que tinc un gran respecte i confiança en la capitana Varrscha, la seva nau no és necessària per a aquesta missió.
-Tampoc és necessària per custodiar Thyferra -Isard va somriure lentament -. Tinc els Cossos Thyferrans de Defensa Civil per protegir-lo dels Murris. Si fan el que vostè diu que faran, els pocs d'ells als quals els CTDC els permetin sobreviure seran inútils per als rebels ashernians. Podem resistir fàcilment per dotze o vint-i-quatre hores..., el que faci falta fins al seu retorn. I el Virulència anirà amb vostè per garantir la seva tornada. Ait Convarion va cometre l’error que vostè està cometent de subestimar Antilles. Convarion va pagar la seva arrogància amb la seva vida.
Drysso va acceptar l'advertiment d’Isard sense la més lleugera reacció.
-Li asseguro, senyora directora, que el Lusankya tornarà victoriós de Yag'Dhul.
-Confio que aquest serà el cas, capità Drysso, d'una altra manera vostè no tindria cap raó per tornar en absolut -Isard va assentir solemnement -. Trobareu que les conseqüències del fracàs són molt desagradables -Isard va tornar la seva atenció cap a la capitana Varrscha i Vorru va esperar que la comandant del Virulència caigués desmaiada -. Capitana Varrscha, comprèn vostè la missió que li ha estat assignada?
-Sí, senyora. El Virulència ha d'oferir tot el suport i assistència que el Lusankya requereixi per completar la seva missió. Executaré instantàniament les ordres del capità Drysso.
-Ah, ja veig -Isard va aclucar els ulls -. Vostè ja ha servit com a oficial subordinada del capità Drysso durant anys, oi?
-Sí, senyora.
-Seguir les seves ordres és admirable, però què faria vostè si pensés que ell està cometent un error?
-No comprenc la pregunta, senyora.
La veu d’Isard va començar a traslluir una mica de fúria.
- Vostè és capaç de prendre la iniciativa, capitana? Si el Lusankya s'enfrontés a una amenaça sobtada, podria vostè actuar per encarregar-se d’aquesta amenaça sense una ordre del capità Drysso?
-Sí, senyora.
-Molt bé, capitana -Isard va avançar fins on estava l'altra dona, la seva veu es va reduir al nivell d'un murmuri ronc -. Ha de comprendre això: El Lusankya és més valuós que vostè o la seva nau. La seva preservació és vital per a la continuació del nostre èxit aquí a Thyferra. Vostè farà qualsevol cosa que hagi de fer per assegurar-se que la nau torni aquí. El capità Drysso pot considerar que el seu rol sigui el d'un observador, però jo considero que vostè i la seva nau són un escut entre el Lusankya i el desastre -Isard es va apartar d'ella i es va dirigir als tres individus de l’habitació -. Si Antilles esbrina que anem de camí, tindrà alguna cosa preparada per oposar-se’ns. Fins i tot si no se'ns ha anticipat, no crec que estigui indefens. Estarà desesperat, i la desesperació pot inspirar a les persones a realitzar grans gestes d'heroisme. A la desesperació hi ha un perill per a les nostres forces, així que han de ser curosos. Si la nostra victòria ens costa massa, podríem estar en perill.
El rostre d’en Drysso es va tornar una màscara de resolució.
-La victòria serà meva, senyora directora.
-Aquestes són unes famoses últimes paraules, capità Drysso -Isard va esbufegar desdenyosament -. Faci el seu millor esforç per no unir-se a la plena massa de fracassos per als qui aquestes van ser les seves últimes paraules.

Iella Wessiri va tornar a encaixar l'acoblament del gallet de la seva carrabina blàster al seu lloc i va ajustar el cargol per assegurar-lo. Va recollir el cartutx d'energia i el va acomodar en el seu lloc, però es va detenir quan Elscol Lloro es va ajupir i va passar per l'obertura del cau vràtix que compartien.
- Novetats?
La dona més petita va assentir.
-S'han cancel·lat tots els francs del Lusankya i del Virulència. Haurien de partir en menys de sis hores.
- No s'està formant un comboi?
-No, aquesta clarament és una missió d’atac.- Iella va arrufar les celles.
-Vols dir la missió d'atac.
-Isard sembla estar ballant al so de la melodia que va demanar Wedge -Elscol va arronsar les espatlles -. Només espero que Wedge pugui pagar-li al musicalitzador quan li arribi el compte.
-Va prendre Coruscant. Alliberar aquesta roca no serà molt més difícil.
-Sí, però Isard volia que la Nova República tingués Coruscant. És una mica més possessiva amb Thyferra.
-Això és veritat -Iella va recolzar la seva carrabina blàster, llavors va oprimir diversos botons en el seu cronòmetre -. Bé, suposo que aquestes notícies inicien el rellotge. Quaranta-vuit hores després de què el Lusankya deixi Thyferra, Wedge i els altres estaran aquí. Ja li vas avisar a Sixtus que comencem?
-Ell i la seva força d'operacions ja es dirigeixen cap als seus llocs i esperem estar en condicions d'alliberar el centre de detenció quan ens donin el nostre senyal.
Iella va percebre una nota estranya en la veu d’Elscol.
-I tu encara voldries que el senyal fos un camió-flotant bomba volant cap a la seu administrativa de Xucphra per fer-lo explotar, correcte?
-Diga’m ximpleta, però no veig per què córrer el risc de lesionar-se en un atac en el qual puguem capturar Isard és preferible a dispersar els seus àtoms constitutius per tot el lloc amb una bomba. I no em repeteixis aquesta línia de la justícia.
Iella va agitar el cap.
 -Mira, sé com de malvada que és Isard... ella va convertir al meu marit en una burla de si mateix. Res m'agradaria més que ficar-li un blàster pel nas i fondre-li el cervell. No ho consideraria un assassinat...
-Ni tu ni ningú més.
-... però l'objectiu no és la seva mort. És aturar-la. Fins i tot més important que això és permetre que sigui jutjada pels seus crims en una cort de justícia. És vital permetre que la gent sàpiga que les lleis tenen un propòsit i que la gent dolenta haurà de respondre pels seus actes.
Elscol va arrufar les celles.
- I una bomba no aconsegueix fer això?
-Una bomba només és més anarquia. Matar d'aquesta manera permetrà que la gent digui que havíem de fer-la callar perquè no exposés que certes persones importants eren col·laboradors. Fer-la explotar li permet a la gent dir que va escapar a l'explosió. La falta de judici, a causa de què no estarà per respondre pels seus crims, significa que la gent pot començar a pensar que no era tan dolenta. En vint, trenta o cinquanta anys en el futur, pot haver-hi un moviment neoimperial que la consideri un exemple a imitar. Fer-la explotar la convertirà en màrtir, però un judici la mostrarà com un monstre, amb berrugues i tot.
Elscol es va mossegar el llavi inferior per un moment, llavors va sacsejar el cap.
-Bé, odio admetre-ho, però el que dius té una mica de sentit. He de necessitar unes vacances.
-Tots necessitem unes vacances.
-D'acord, si sobrevivim aquest atac teu, trobarem algun centre turístic en algun món on l'Imperi només sigui un rumor desagradable.
-Vols dir quan hi sobrevisquem.
Elscol va somriure.
-Correcte, quan hi sobrevisquem. Encara que espero que no em demanis que posi la meva palanca selectora en atordir. Això no succeirà.
Iella va recuperar la seva carrabina i va fer lliscar el cartutx d'energia en la seva ranura.
-Si torna el foc, tret a matar. Amb Vorru, Isard, o Dlàrit, faré servir un tir d’atordiment, però només si això no fa que em matin a mi o algú més.
-El teu pla requereix molt més refinament que la bomba, però suposo que podem fer-ho funcionar.
-Ho farem -va dir Iella assentint solemnement -. Falten dos dies perquè Thyferra recuperi la seva llibertat i Ysanne Isard perdi la seva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada