dissabte, 28 de desembre del 2013

El festeig de la princesa Leia (XXV)

Anterior



25

Un suau brunzit va envair les orelles de Luke mentre la vida anava abandonant el seu cos. Els seus músculs es van relaxar com mai ho havien fet abans. Els rancors seguien llançant penyals a la part alta. Luke va veure una espurna encegadora quan un penyal va xocar amb un caminant imperial, i la màquina es va partir en dues meitats desprenent un gran resplendor actínic en esclatar.
Una part de la muntanya va explotar i va sortir disparada cap a fora desplegant-se per sobre del seu cap. Luke va poder veure Germanes de la Nit que s'enfilaven pels abruptes penya-segats, mig suspeses mitjançant l'ús de la Força, com enormes aràcnids negres que penjaven de les seves teranyines.
Un dolor molt agut va palpitar en els seus temples, i Luke va rodar fins a quedar-se de costat. Un penyal va caure al costat del seu braç i es va fer miques, i Luke encara podia sentir crits llunyans barrejats amb la veu de Teneniel.
-Els Jai mai moren -digué la jove -. La naturalesa els estima. La naturalesa...
Un cos va caure al seu costat amb un cop sord. Era el cadàver d'una germana de clan. El seu casc de metall havia quedat decantat en el seu cap, i els cranis i gemmes diminutes oscil·laven d'un costat a un altre. Mentre contemplava la sang d'un color vermell fosc que brollava de la boca de la germana, Luke es va adonar que el sol brillava una mica més que abans.
La sensació que estava experimentant Luke no era tant la de què s'estava morint com la de què s'expandia. Podia sentir sorolls envoltant-li per tot arreu, els febles sons d'excavació que produïa una salamandra esgarrapant la terra sota de les roques, als cucs que perforaven els seus túnels sota el cap i a un arbust que esgarrapava una roca mentre era agitat pel vent. Hi havia vida per tot arreu i Luke podia sentir-la per tot arreu, i podia veure la llum de la Força brillant al seu voltant, en els arbres, a les roques, en les guerreres que combatien al vessant que hi havia sobre ell...
La salamandra va alçar el seu cap per sobre del terra, i el cap va brillar amb l'aura lluminosa de la Força. «Hola, la meva petita amiga», va pensar Luke. La salamandra tenia la pell verda i uns lluents ullets negres. Va obrir la boca, i una boirina blanca va brollar d'ella i va acariciar en Luke com si fos un dit, i Luke va comprendre que no només estava sentint la Força sinó que també la veia. «Un regal -va murmurar el llangardaix -. És un regal per a tu... »La delicada claredat va lliscar sobre ell i va reforçar la cada vegada més debilitada Força d’en Luke. L’arbust que esgarrapava les roques per sobre d'ell va semblar retorçar-se de sobte, i petites tiges de llum es van inclinar per bressolar el cap d’en Luke. «Té, aquí està -va murmurar l'arbust -. És vida, pren... »Una roca propera es va il·luminar amb una resplendor blanca, i en les planes llunyanes un membre del Poble Blau del Desert va alçar el cap mentre s'estava alimentant en els canyars al costat del riu, i la mirada del seu ull vermellós va creuar les llegües. "Amic", va dir, i li va oferir la seva ajuda.
Luke va creure tornar a sentir les paraules de Teneniel - «La naturalesa els vol» - i no va saber si controlava subconscientment la Força o si la vida que hi havia al seu voltant realment intentava curar-lo, però podia veure la Força envoltant-li per tot arreu, i va aconseguir agafar aquells brins amb més facilitat del que mai havia pogut fer-ho en el passat.
Controlar la Força i utilitzar-la no era una tasca tan violenta com s'havia imaginat fins aleshores. La Força era a tot arreu i era més abundant que la pluja o l'aire, i sempre s'oferia a si mateixa. Luke havia albergat l'esperança que algun dia arribaria a ser un Mestre Jedi, però en aquell moment va comprendre que existien nivells de control que mai havia imaginat i que es trobaven més enllà del que hagués pogut arribar a somiar.
Aquell poder delicat i meravellós va fluir cap a ell, i Luke no va saber si el controlava o si era controlat per ell. Només sabia que estava sentint com alguna cosa es curava dins del seu cap a mesura que les venes rebentades tornaven a formar-se, i després la visió va acabar.
Va romandre immòbil amb els ulls tancats durant molt de temps, incapaç de fer alguna cosa més que respirar i esperar que la Força li fos tornant més energies.
Leia va pronunciar el seu nom i Luke va obrir els ulls. El cel s'havia tornat d'un negre tan pur i impressionant que semblava com si una nit perfecta hagués caigut sobre Dathomir. Ja no hi havia més sons caòtics de batalla. Luke va poder veure llums a les muntanyes, llanternes sostingudes per les mans de vilatans, i una persona que baixava pel traïdor camí de la muntanya amb una llanterna a la mà.
-Leia... -Va cridar, pensant que havia d'estar allà dalt -. Leia?
La silueta de la llanterna la va alçar sobre el seu cap i es va acostar a la vora per contemplar el fons de l'abisme.
- Luke? -Va cridar Han -. Luke, ets tu?
-Han... -Va respondre Luke amb un fil de veu.
Va tornar a recolzar-se entre la negror, va buscar a les palpentes la seva espasa de llum i va aconseguir reunir l'energia suficient per pressionar l'interruptor amb l'esperança que Han veuria la seva resplendor.
Unes veus distants hi van arribar confusament. Algú el va agafar per les espatlles i el va sacsejar, i una llum molt brillant va caure sobre els seus ulls.
- Luke! ¡Luke! -Va cridar Han -. Estàs viu! Aguanta. Aguanta, no et moris...
Han es va asseure un moment al seu costat sense deixar-li anar la mà que li havia agafat, i Luke va percebre el seu terror.
-Escolta, amic, he d'anar-me'n -va dir Han -. Leia t'està esperant a dalt... Té cura d'ella per mi. Si us plau, Luke, té cura d'ella...
Han va intentar apartar-se, i Luke va captar el terror i la desesperació que bullien al seu interior.
- Han? -Va preguntar mentre li agafava pel canell.
-Em sap greu, amic -va dir Han -. Aquesta vegada estàs massa malalt per poder ajudar-me...
Han es va aixecar, i Luke va sentir com si s'estigués enfonsant en un remolí de foscor.
Algú el va agafar després del que semblava una eternitat i el va aixecar del sòl. Luke va aconseguir obrir els ulls, però només va poder mantenir-los oberts durant un moment. Estava sent sostingut per un grup de camperols, una dotzena d'homes de rostres aguerrits que vestien tosques túniques de cuir i sostenien torxes sobre els seus caps.
- Traieu-lo d'aquí de seguida! -Els va ordenar Han amb la veu rogallosa per la preocupació -. ¡Porteu-lo al Falcó Mil·lenari]
Les veus van ressonar dins el cap d’en Luke amb un brunzir de preguntes.
-Sí, sí, al Falcó, a la meva nau espacial -va dir Han -. Porteu-lo. He d'anar-me'n!
Després les mans van aixecar a Luke i els camperols el van portar, i Luke va permetre que la inconsciència s'apoderés d'ell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada