dilluns, 14 d’octubre del 2013

La Trampa de Krytos (IV)

Anterior



4

L'uniforme de presoner que li havien donat a Tycho Celchu s'assemblava prou a un vestit de vol que Wedge Antilles gairebé podia imaginar que el seu amic estava lliure de nou. El vestit de vol negre tenia les mànigues i les cames vermelles començant pel colze i el genoll respectivament.
També acabaven abans d'arribar al canell i al turmell perquè la tela no interferís amb l’operació dels grillons que portava Tycho.
Wedge es va estremir d'enuig i vergonya. Amic, m'asseguraré que recuperis la
llibertat.
Tycho va alçar la mirada i va somriure. Tycho era una mica més alt que Wedge, però de la mateixa complexió física elàstica, era un home guapo, els ulls blaus semblaven més brillants del que Wedge hagués cregut possible. Tycho va aixecar les mans per saludar Wedge i Nawara Ven, i gairebé li va fer semblar com si els grillons no l’estiguessin destorbant. Va esperar pacientment mentre un guàrdia en una sala de control obria la barrera transpariacer que el separava del centre de visitants, llavors va avançar passant al seu escorta.
Wedge es va aixecar i va començar a creuar l'habitació blanca escassament moblada, però el guàrdia d’en Tycho va brandar un bastó d’Spray Stokhli.
-Comandant, no s'acosti al presoner.
Wedge va sentir una mà en el seu colze esquerre i es va girar per enfrontar al twi'lek que l’havia acompanyat al centre de detenció.
-Comandant, no se'ns permet el contacte físic amb Tycho... ningú pot tocar els presoners. És per seguretat.
Wedge va arrufar les celles.
-Correcte.
Nawara Ven va fulminar el guàrdia amb una mirada d'ulls rosats.
-Ja ha complert el seu deure aquí, ara necessito que ens deixin sols amb el meu client i el meu droide.
Els ulls del corpulent guàrdia es van estrènyer, llavors va colpejar el bastó d’Spray Stokhli contra el palmell de la seva altra mà.
-Estaré just fora. Si passa qualsevol cosa estranya, passaràs molt temps amb aquest traïdor.
Es va girar i va tornar a sortir per l'altre costat de la barrera de transpariacer.
Wedge es va deixar caure en una de les quatre cadires al voltant de la taula en el mig de l’habitació.
- Com estàs? Aquest guàrdia està causant-te problemes? Perquè si ho està, faré alguna cosa al respecte.
Tycho es va asseure davant d'ell i va arronsar les espatlles.
-Voleyy no és tan dolent, només que no li agrada que passin coses estranyes durant el seu torn. Els altres guàrdies són pitjors, i si no estigués en confinament solitari, crec que la població general ja hauria intentat i aconseguit executar-se.
- Què? -El comentari d’en Tycho va prendre per sorpresa a Wedge -. Què vols dir amb
això?
-Em sembla que era bastant evident -Tycho va agitar el cap, llavors li va somriure als seus amics -. Has de recordar, que estic acusat d'assassinat i traïció. Aquí hi ha guàrdies que estan esperant una excusa per mostrar-li a la Nova República fins a quina profunditat corre el seu patriotisme. Alguns dels presoners creuen que podrien guanyar un perdó estalviant-li a la República el cost d'un judici. Res d'això hauria de sorprendre't, Wedge.
-No, suposo que no, però sí que ho fa la teva reacció. Si estigués al teu lloc, em sentiria enfadat i ofès.
-Això és perquè tu mai has estat hoste del sistema correccional de l'Imperi -Tycho
va sospirar i Wedge va percebre cansament en la forma en què doblegava les espatlles -. Tot l'enuig i ofensa que pugui reunir no m'ajudaran a sortir d'aquí més ràpid, i podrien ficar-me en problemes.
- Però no estàs enfadat per haver estat empresonat per una cosa que no vas fer?
-Sí.
Wedge va obrir les mans.
- Llavors per què no ho deixes veure? No pots mantenir-te tancat en el teu interior. Et farà trossos.
Tycho va fer una profunda inspiració d'aire, i després el va deixar escapar molt lentament.
-Wedge, sempre has estat el meu amic i m'has recolzat sense fer preguntes, però el que estic suportant ara no és realment diferent al que vaig suportar mentre estava sota arrest domiciliari. És clar que no puc anar a volar, no puc dirigir-me a Borleias amb Mírax per salvar el cul d’en Còrran, i no sóc lliure de passejar com la teva carta oculta pels carrers de Coruscant, però en realitat no ha canviat. Des que vaig ser capturat per l'Imperi just aquí a Coruscant he estat el seu presoner. En realitat mai vaig escapar de l'Imperi perquè se les van enginyar per fer que els altres tinguessin sospites de mi. Em vaig sentir ultratjat en aquell moment i m'he sentit així des llavors, però protestar no em va servir de res. L'única forma en què jo puc ser lliure, realment lliure, és que l'Imperi sigui destruït. Sé que quan es caigui a trossos, algú en algun lloc tindrà la informació que em deixarà lliure.
- I si no la tenen?
Tycho va mostrar un somriure.
-Vas crear un pla per treure-li Coruscant a l'Imperi. Treure un amic de la presó no hauria de ser tan difícil per a tu.
Nawara Ven es va aclarir la gola.
-No afegim conspiració als càrrecs en contra teva.
Tycho va assentir.
-Com vulguis, conseller. Com va la meva defensa?
-Bé i malament -Nawara Ven es va asseure a la capçalera de la taula i una petita unitat R2 verd-i-blanca va avançar fins a la seva banda -. Ara mateix el millor que tenim al nostre favor és que Xiulador s'ha unit al nostre equip de defensa.
-Però se m'acusa de matar Còrran Horn. Ell i Còrran eren companys. Per què voldria
ajudar a defensar-me?
El droide va emetre un gemec estrident com a resposta.
-Ah, ell coneixia bé a Còrran -va dir somrient Wedge.
El twi'lek va assentir.
-Prou bé com per decidir que Horn s'havia equivocat respecte a tu, Capità Celchu. Si Horn estava equivocat sobre que tu eres un traïdor, això significa que algú més el va matar. Ja que t'han parat una trampa per acusar-te de l'assassinat, si Xiulador no fa res per ajudar-te, s'està assegurant que l'assassí del seu amic s'escapi. Tenir a Xiulador en l'equip és increïblement útil a causa dels circuits i programació especialitzada que posseeix. Li permet sortejar a través de moltes dades legislatives, inclosos els arxius imperials.
Tycho es va regirar a la seva cadira, fent sonar els seus grillons amb la vora de la taula.
-Espero que les males notícies no acabin amb les bones.
Les cues cefàliques d’en Nawara van tremolar letàrgicament.
-Còrran havia informat al comandant Antilles que et va veure al Quarter General parlant amb Kírtan Loor. Tu vas dir que estaves parlant amb... -Nawara va llançar una mirada al seu quadern de dades-... un capità duros anomenat Lai Nootka.
Tycho va assentir.
-Correcte. Volava en un vaixell de càrrega anomenat el Delit de les Estrelles. Estava negociant amb ell per parts de recanvi per als Caçadors de Caps Z-95 que havia comprat.
-Bé, ningú sembla poder trobar-lo a ell o a la seva nau. La fiscalia pot introduir una àmplia evidència que Kírtan Loor estava aquí a Coruscant, que Còrran l'hagués reconegut, i que sabent que series exposat, vas haver de prendre certs passos per cobrir-te.
Wedge va arrufar les celles.
-Si l'única sortida d'aquesta trampa és trobar Nootka, el trobarem.
Xiulador va xiular un missatge agre.
El comandant de l'Esquadró Murri es va fregar els ulls per un moment per alleujar el seu ardor.
-Sí, sí, aquí a Coruscant hi ha 247 cossos de duros no identificats, i hi ha la possibilitat
que els IMP el capturessin, el matessin, i el rebutgessin perquè no el trobéssim mai.
Encara podem intentar trobar la nau. El seu quadern de bitàcola podria tenir una entrada sobre la reunió.
Tycho li va oferir un somriure a Wedge.
-Wedge, estàs més nerviós que jo.
-Crec que és perquè tu no entens el que està en joc aquí, Tycho -Wedge es va aixecar i va començar a caminar -. El teu judici seguirà endavant i seguirà endavant ràpidament. Serà usat per demostrar que la Nova República pot ser tan dura amb els humans com l'Imperi ho era amb els no-humans. He de dir-te que si Nawara no fos ja un bon advocat, estaria buscant el millor assessorament no-humà que pogués trobar-te. Aquí els jutges van a sentir-se pressionats a què la sentència sembli justa, vull que el fet que el teu defensor sigui no-humà els faci preocupar-se per com es veurà si et troben culpable.
-Capità, podria voler buscar algun assessor més competent que jo.
Tycho va moure el cap.
-No, Nawara, et vull a tu. He llegit el teu lligall i et conec. Això serà prou difícil sense un advocat que vulgui el cas per obtenir notorietat.
-Tycho té raó, et necessitem. L’esquadró recolza Tycho, i tenir-te a tu representant-lo significa que la resta de nosaltres no ens sentim completament impotents.
Els ulls foscos d’en Wedge es van estrènyer.
- Veus algun problema amb defensar-lo?
El twi'lek va vacil·lar per un moment, llavors va contestar.
-He defensat a molta gent en casos criminals, però el que estava en joc no havia estat
tan alt, ni l'oposició tan dura. M3 coneix totes les regulacions, així que si el tinc amb mi a la cort tindré una bona idea de les diferències entre el dret militar i el dret civil, però per a tu seria millor tenir a algú que no hagi de confiar en un droide per fer això.
-El fet que jo vaig estar malalt amb les primeres fases de Krytos durant l'al·legat d’assassinat vol dir que no puc ser cridat com a testimoni del fet en el cas..., almenys, jo no em cridaria, però la fiscalia podria tenir altres idees –va oprimir un botó al seu quadern de dades -. La fiscal és la Comandant Halla Ettyk. Té 34 anys i és d’Alderaan. Allà s'havia guanyat una bona reputació com a fiscal i va donar la casualitat que havia sortit d’Alderaan per prendre-li declaració a un testimoni en un cas quan Alderaan va ser destruït. Es va unir a la Rebel·lió i era part de la divisió de contraintel del General Cracken. Pot no haver fiscalitzat cap cas durant els últims set anys, però això no ha esmussat les seves habilitats. Per casualitat no la coneixes, o tens una vendetta familiar amb la seva família o alguna cosa que pogués permetre suggerir que ella té un conflicte d'interessos, veritat Capità?
-Res, ho sento.
- Què hi ha sobre el tribunal? -Wedge va deixar de caminar, es va creuar de braços, i va mirar cap a baix al twi'lek -. La citació a la qual vaig assistir ahir indicava que el General Salm, l'Almirall Ackbar, i el General Crix Madine serien els jutges. Tycho mai li ha caigut bé a Salm. No pots fer que el treguin?
-Intentar fer que el reemplacin és complicat. Si ell mateix no s’excusa, és perquè
clarament pensa que no té cap conflicte d'interessos. Si suggerim que en té i no
aconseguim treure'l i l'haurem posat en la nostra contra. L'altra cosa que cal considerar és que Salm va estar present en la primera batalla de Borleias i va veure Tycho volant en una llançadora desarmada i rescatant pilots, inclòs jo. Ha de comparar el que recorda amb l’evidència que escolti, i nosaltres ens assegurarem de recordar-li Borleias.
Tycho va assentir.
-Estic disposat a arriscar-me amb Salm. Què opines dels altres dos?
El twi'lek va arronsar les espatlles.
-Ackbar va estar d'acord que fossis oficial executiu de l’Esquadró Murri i ha romàs neutral pel que fa en aquesta acusació. Crix Madine es va passar des del costat imperial més o menys al mateix temps que tu, Capità. Atès que el seu treball va consistir a planejar missions secretes per a l'Imperi, hauria de suposar que ha conegut a Cor de Gel i està al corrent del treball que ella ha fet. Coneix la teva reputació i, sent Corelliana com el Comandant Antilles, aprecia la valentia i l'audàcia.
-Estàs oblidant, conseller Ven, que Còrran Horn també era Corellià.
-No, comandant, no m'he oblidat d'aquest fet. Compto amb això per motivar al General Madine a buscar les persones veritablement responsables de la mort d’en Còrran.
Wedge va assentir.
- Així que aquesta és la línia de defensa: Li han parat una trampa a Tycho?
-La veritat sempre és la millor defensa. Tota la seva evidència és circumstancial, així que podem persuadir a una o diverses persones a què dubtin sobre qui realment va cometre el crim -Nawara Ven va recolzar les mans obertes sobre la taula -. Aquest judici serà fet tant per l’opinió pública com pels jutges. No servirà de res si la gent pensa que el Capità Celchu és culpable mentre que la cort el deixa lliure. Tots sabem com de retorçat i complotador que era l'Imperi. La menció de Kírtan Loor i Lusankya ens permet portar a col·lació a Ysanne Isard. Puc mostrar que el patró de comportament del Capità Celchu no concorda amb el que Isard li fa a la seva gent. Fins i tot puc assenyalar que el bombardeig és un probable residu de la seva maldat. Si fem que l'opinió pública vegi el Capità Celchu com l'última víctima de la intriga imperial, un heroi de la Rebel·lió que està sent destruït per un amarg i venjatiu Imperi, tindrem molt espai per maniobrar després del judici.
L'explicació de Nawara Ven tenia sentit per Wedge, però no li agradava tot el que hi portava. Lluitar contra enemics que t’estaven responent el foc era una cosa. Guanyar un cas judicial era realment una altra... una cosa semblant a la política, i Wedge sabia que havia fracassat absolutament en aquest terreny a la reunió del Consell. Emprendre una guerra de relacions públiques per guanyar els cors i les ments d'un planeta per a un home que ja estava sent posat en el panteó del mal al costat de Darth Vader, el Príncep Xízor, Ysanne Isard i el mateix Emperador...bé, aquesta era una batalla que ningú podria considerar fàcil.
Wedge va assentir cap a l’advocat.
- Què passa si troben culpable a Tycho?
-És difícil dir-ho. No hi ha cap sistema d'apel·lacions clar en funcions. Llevat que els jutges inverteixin la seva decisió, estarà atrapat.
Tycho va arquejar una cella.
- Què vols dir amb "atrapat"?
-Capità, això és traïció, i assassinat -Nawara Ven va agitar el cap mentre Xiulador gemegava -. Atès l'humor de la gent i la naturalesa del teu crim, si perdem, la Nova República et farà executar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada