dilluns, 7 d’octubre del 2013

L’Aposta d’en Wedge (XL)

Anterior



40

El trinat tartamudejant del quadern de dades va atreure l'atenció d’en Kírtan Loor. Va caminar des d'on havia estat inventariant les armes que havien de ser distribuïdes quan ho ordenés i va oprimir un botó en el quadern de dades. La naturalesa del so li havia dit que el missatge era urgent i també d'alta prioritat. El missatge que va mostrar el quadern de dades va complir amb la seva classificació.
Així que un creuer interdictor ha estat detectat a la vora del nostre sistema. Aquestes naus són massa grans i massa valuoses per ser usades com a exploradores. O té la intenció de distreure algunes de les nostres forces apartant-les d'aquest planeta o és l'avantguarda d'una flota d'invasió. Sabia, sense cap dubte, que l'últim cas era la veritat, però aquesta perspectiva no l'omplia de por com podria haver-ho fet sis mesos enrere. Ara la seva raó d'existir requeria una invasió i conquesta de Coruscant per part dels rebels. Els nostres escuts no han caigut, així que han de voler entrar lluitant o...
Loor va oprimir alguns botons més i va verificar si havia arribat alguna advertència de l'espia a l’Esquadró Murri. No va veure res, però la curiositat i la cautela el van fer buscar una mica més profundament. Usant un programa d'anul·lació de seguretat va descobrir que tots els missatges de l'agent dins de l'Esquadró Murri havien estat reclassificats com "Només per als ulls d’Isard". L'havien configurat perquè tots aquests missatges passessin primer a través d'ella, perquè pogués decidir la seva disposició. Loor va suposar que si s'hi enfrontava, ella li diria que estava fet així perquè ell no fos distret durant els seus preparatius.
En una altra fase de la seva vida hagués desaprofitat un valuós temps i energia intentant obrir-se camí al voltant de les accions d’Isard, però ja no. El que l'espia havia de dir ja no era important per a la conducció de la seva missió. Isard volia que Coruscant caigués en mans de la Rebel·lió, així que ho faria. Atès que ell ja sabia qui era l'espia, restablir el contacte en una data posterior no seria particularment difícil, si sorgia la necessitat.
Serà millor si assumeixo que els Murris planegen alguna cosa. Bé. Els desitjo tot l'èxit inspirat en la Força que desitgin. Quan guanyin, una vegada que baixin la guàrdia, llavors els colpejarem i els colpejarem fort. Va riure fort i va tornar al seu treball.
-D'aquí no gaire temps més, els Murris tindran el que més desitgen. I breument després d'això, esbrinaran que realment no ho volien en absolut.


• • •


L’aerolliscador negre va córrer a través dels carrers foscos de la nit en un curs que el va portar en paral·lel al camí del droide de construcció, llavors M3 va girar el volant abruptament a l'esquerra i va tirar cap enrere. L’aerolliscador va pujar ràpidament, llavors va redreçar el morro i M3 va girar cap a la superfície d'aterratge plana integrada darrere del centre de control del droide.
-Faré que aterrem en quinze segons, senyor.
Wedge es va ajustar la màscara sobre el costat dret del cap. I va dir l'ordre que inflava les ventoses d'aire que subjectaven el casc al seu lloc.
- Com em veig? -Va grallar.
-Molt imperial, Coronel Roat -Iella li va fer una inclinació de cap.
Mírax semblava menys còmoda amb la seva disfressa.
-Et veus molt cyborg.
-Que bé. Això disminueix les probabilitats que em reconeguin.
Wedge va sentir un lleuger cop quan M3 va baixar el vehicle sobre el droide de construcció. Un feble brunzit omplia l'aire, però va créixer fins a un horrorós fragor quan les portes en ala de gavina de l'aerolliscador es van obrir. Wedge va sortir del lliscador primer, llavors va ajudar a Mírax i a Iella a desembarcar.
Un home vestit amb casc vermell i una granota ataronjada els agitava les dues mans mentre s'acostava corrent.
-No poden ser aquí. Vagin o dic als soldats d'assalt.
Wedge es va inclinar cap endavant i va arrufar les celles, donant-se un copet en el metall damunt de la seva orella dreta.
-No puc sentir-te.
-LI DIC QUE...
-Massa soroll.
L'obrer va arrufar el nas, llavors va instar a tots a què el seguissin amb un gest de la mà. Els va portar a un petit vestíbul fora del centre de comandament. La porta es va tancar darrere d'ells, tallant el soroll a gairebé res.
-No pot ser aquí.
-Sóc el Coronel Antar Roat i aquests són els meus ajudants. He vingut per fer una inspecció de seguretat.
-No sé res sobre això.
Mírax li va donar a l'home una mirada fulminant.
-Per descomptat que no, idiota. Si ho fessis, aquesta inspecció no seria sorpresa, oi?
Iella va aixecar una mà.
-La seva identificació i permís de treball, si us plau.
-Espereu -L'home va buscar les targetes d'identificació i les hi va mostrar-. Hauria de verificar-ho amb...
Iella li va prendre la targeta de dades.
- I agreujar els possibles càrrecs en contra? Hi ha una conspiració entre vostè i la seva colla? Quant li paguen per la seva part en l'operació de contraban? -Iella caminava al seu voltant com un rondaire thevaxà aguaitant la seva presa.
- Quin contraban? -Les mans de l'home es van alçar mentre ell es donava la volta per enfrontar-se -. Jo no sé res de...
La quadrada mà dreta d’en Wedge es va estavellar contra el clatell de l'home, fent-lo caure a terra. Iella es va donar la volta immediatament cap a la porta interior mentre que Mírax deixava entrar a M3 al vestíbul. El droide sostenia carrabines blàster per a cada un dels altres i les va repartir acuradament. Iella va verificar la seva, llavors va passar la targeta d'identificació de l'home caigut a través de la ranura de codi.
La porta va brunzir. Iella la va obrir de cop i Wedge i Mírax van passar corrent a través d'ella, brandant les seves armes cap al trio d'homes que estava assegut a la taula d'un holojoc. Més enllà d'ells, omplint les parets del centre de comandament rectangular, monitors, indicadors, dials, i pantalles desplegaven una inacabable quantitat d'informació sobre cada fase de l'operació del droide de construcció. Les llums multicolors tendien a ser principalment verdes, el que subratllava la pal·lidesa malaltissa dels tons de pell dels homes.
-Tothom a terra i ningú sortirà ferit -Mírax va apuntar la seva carrabina cap als homes i va somriure-. Ho demanaré un cop i després d'això faré que el droide tiri els seus cossos pel front i acabaran com a adob al jardí interior d'algun ithorià, entesos? Això és, abracin la coberta i no hauran de ser il·luminats.
Iella va sostenir la porta oberta mentre que Wedge tornava a passar i arrossegava l'home inconscient a la cabina. Els altres tres van semblar espantats de veure’l caigut, però els seus roncs els van tranquil·litzar una mica sobre el seu propi destí. Iella va usar uns llaços sintètics per lligar-los les mans darrere de l'esquena i subjectar les cames entre si.
-Puc prémer més, cavallers, així que quedin-se tranquils i no caldrà posar-los més incòmodes.
Mentre Iella s'ocupava de cobrir els homes, Wedge es va treure la màscara i es va unir a la Mírax a la consola de comandament.
- Pots utilitzar aquesta cosa?
Mírax va inclinar el cap cap a un costat, llavors cap a l'altre, va titubejar, i llavors va assentir.
-És una mica més complex que el que he fet servir abans, però crec que M3 pot ajudar-me a fer-ho. M3, fes que aquest monstre doni la volta en un nou curs cap al nostre blanc.
-Sí, Mestressa Térrik. Ja està, el nou curs està fixat.
La pantalla principal va mostrar que el paisatge nocturn de llums i ombres començava a desfilar quan el droide de construcció va executar un gir de noranta graus cap al sud. A la distància, entre dos rabassuts edificis d'oficines, Wedge va distingir la forma rabassuda del Centre Subsidiari de Computadora Número Quatre.
-Just en el blanc.
-Bé -Mírax va alçar la mirada i oprimir un botó vermell resplendent. La llum va començar a llambrejar en vermell.
- Què és això?
-Tots els edificis governamentals han de tenir una alarma d'evacuació en cas de catàstrofe.
Wedge va somriure.
- Com un droide de construcció apropant a la seva adreça?
-És fàcil veure com vas arribar a la comanda de l'esquadró, Wedge -Mírax li va colpejar, jugant, amb un colze a l'estómac-. Les alarmes estan sonant en cada edifici en deu quilòmetres al llarg de la nostra línia d'avanç. Les àrees residencials de valor relativament alt han de tenir les mateixes alarmes. Això no passa en llocs com Sectinv.
M3 es va girar des de la seva posició.
-Senyor, he inserit el codi auxiliar aquí als plànols. El nostre centre de computació ha començat.
Els edificis en el seu camí van cobrar vida immediatament amb llums que es movien a diverses velocitats. Wedge va examinar la consola i va oprimir un botó, canviant la imatge de llum visible a infraroja. Va veure els rastres de tota classe de barres de desplaçament allunyant-se. Una massissa massa de daurat vorejada de vermell per sobre i sota fluïa pels ponts que connectaven les torres condemnades amb els edificis més segurs.
La unitat de comunicacions de la consola va cobrar vida.
-Aquest és el Ministeri de Planificació i Zonificació. Droide de construcció Quatre-sis-nou, té algun problema? Hem detectat una desviació del seu curs.
Wedge va oprimir el botó de resposta.
-Aquí no hi ha cap problema, només que tenim nous plans. Amb Coruscant sota una nova administració, volíem començar les coses per facilitar la transició.
- De què està parlant? Qui parla?
-Esquadró Murri Contractistes. Els Ala-X són més ràpids, però no construeixen coses tan bé com això. Antilles fora -Va colpejar el comunicador, acabant la conversa-. Ja ho tenen, creus que això ens tornarà un blanc?
Iella va riure.
-Si no ho fa, serà només un exemple més de per què l'Imperi és massa estúpid per sobreviure.


• • •


La Capitana Uwlla Iillor del Creuer Interdictor de la Nova República Arc de Sant Martí Corusca va mirar la pantalla cronogràfica integrada al recolzabraços de la seva butaca de comandament, llavors a la representació hologràfica de Coruscant que surava al mig del pont. La pantalla indicava que només faltaven vint minuts estàndard abans que la flota rebel estigués dins del rang perquè ella la tragués de l’hiperespai. Si no ho feia, continuaria endavant endinsant-se en el sistema i arribaria prop de Coruscant per lluitar per la Joia de l'Imperi.
L’holograma de Coruscant, que estava basat en dades que Control de Trànsit Imperial transmetia en el sistema, mostrava al món com una esfera translúcida tatxonada per un arc de Sant Martí de llums. Sobreposat sobre d'aquest hi havia dues esferes compostes de mosaics hexagonals. Mentre que aquestes esferes estiguessin allà, indicant la presència dels escuts al voltant de Coruscant, la Capitana Iillor tenia ordres de donar energia als projectors de pous de gravetat de la seva nau i treure la flota de l’hiperespai prematurament. La situació era prou desesperada perquè l'Almirall Ackbar hagués dit que fins i tot una falla parcial de l'escut seria suficient per deixar que la flota continués endavant, sempre que la Capitana Iillor jutgés que la falla de l'escut era significativa.
La decisió que havia de prendre era encara més difícil que l'elecció de desertar amb la seva nau i tripulació a la Rebel·lió. Encara que Ackbar havia estat clar en les seves instruccions, ella sabia que la conquesta de Coruscant perjudicaria significativament a l'Imperi i corresponentment enriquiria a la Nova República. Que l'haguessin posat en semblant posició de confiança i poder li mostrava com de diferent que la República era l'Imperi i, a causa d'aquesta diferència, no volia prendre la decisió equivocada.
El Tinent Jhemiti, el seu Primer Oficial Mon Calamari, li va oferir un quadern de dades perquè l’inspeccionés.
-Els operaris del projector han corregut els diagnòstics complets dels sistemes del seu equipament i estem preparats per encendre'ls en quant doni l'ordre.
Ella va mirar els temps adossats a cada diagnòstic.
-Els operaris són lents. No podem permetre-ho.
El Mon Calamari va obrir la boca en un somriure.
-Molt pocs creuen que anem a activar els projectors de pous de gravetat, Capitana.
Iillor va aixecar una cella.
- I per què és això, Tinent?
Jhemiti va titubejar per un moment.
-Els rumors diuen que la gent que tenim a terra és l'Esquadró Murri. Ells han matat Estrelles de la Mort. Aconseguiran la seva missió.
-Ah, sí, l'Esquadró Murri -La Capità va somriure lleugerament -. Deixa’m dir-te, Tinent, que he lluitat contra l'Esquadró Murri. Van obligar a aquesta nau a escapar. També em van costar gairebé tots els meus caces TIE en el procés. Si qualsevol altre estigués allà baix, donaria el seu fracàs per fet. Amb ells, estic disposada a admetre la possibilitat que tindran èxit.
Jhemiti va parpellejar i les motes daurades en les seves escates vermelles van llambrejar.
-Però l'Esquadró Murri és conegut per aconseguir l'impossible.
-Si les reputacions per si soles guanyessin les guerres, Tinent, Darth Vader seguiria viu i vostès encara serien esclaus -la Capitana Iillor va assentir severament i va mirar de nou el cronòmetre -. Queden divuit minuts en el rellotge, divuit minuts perquè un esquadró li tregui les seves defenses a un planeta. Els donarem tots els segons que puguem, però estarem llestos per complir amb el nostre deure si ells no poden fer el seu.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada