diumenge, 6 d’octubre del 2013

L’Aposta d’en Wedge (XXXVIII)

Anterior



38

El lloc que Tycho havia trobat perquè servís d'amagatall va sorprendre Wedge perquè semblava bastant inusual per Coruscant. Encara que no creia que l'habitació realment estigués per sota de la superfície del propi Coruscant, donava una sensació que va fer que Wedge pensés que era subterrani. El sostre s'elevava cap a una volta que havia estat acabada per veure’s com si fos part d'una caverna, fins i tot amb estalactites penjant. No obstant això, les taques d'òxid i les escates de calç agregaven detalls que li recordaven on estava realment.
El mateix feia l'humit munt d'escombraries al centre de l'habitació. Consistia principalment en deixalles que es desintegraven lentament en farinetes, però algunes coses de plàstic de colors brillants esquitxaven el munt ataronjat corroït com floridura. Res semblava molt útil i tot feia una pudor força dolenta, un fet que feia que Shiel se sentís bastant descompost. La humitat de la pila contribuïa al microclima de l'habitació, evaporant-se i llavors condensant-se en el sostre per tornar a caure degotant.
Gavin semblava ser l'única persona a qui no li molestava que li caiguessin gotes. "A Tatooine mai ni tan sols vaig veure la pluja, molt menys vaig estar sota d'ella."
Per als altres l'aigua que degotava semblava espatllar els seus ànims i cap es va espatllar realment tant com el d’en Còrran quan va veure Tycho.
Wedge havia notat com la fúria d’en Còrran pujava a través de la seva sorpresa. Va apartar dels demés l'home més jove.
- Vols que em disculpi per enganyar-te, Còrran?
Els ulls verds d’en Còrran van resplendir.
-Ets el meu oficial superior. No necessites explicar res, senyor -El dolor en la seva veu era inequívoc, però també la implacabilitat en els seus ulls -. M'alegro de veure que el Capità Celchu no va morir a Noquivzor.
-Còrran, vaig triar mantenir la presència de Tycho aquí en secret per salvaguardar-nos i donar-nos una arma que l'altre costat no conegués.
-Wedge, jo el vaig veure parlant amb Kírtan Loor al Quarter General.
-Tycho va dir que estava per trobar-se amb un traficant d'armes duros anomenat Lai Noot-ka. No et va veure, però no estava trobant-se amb cap agent IMP, això és segur. Si t'hagués vist i els problemes en què estaves, t'hagués ajudat.
-Segur que sí.
Wedge va agafar Còrran per les espatlles.
-Mira, tenia instruccions de posar-se en contacte amb tu si alguna cosa em passava a mi. Anàvem a explicar-t'ho, però només quan fos necessari. No ha sigut necessari fins ara.
Còrran va aixecar el cap.
-Quan Zekka Thyne estava morint-se va dir que Kírtan Loor sabia que nosaltres estàvem a Coruscant des d'abans que ell pressionés Thyne perquè es posés al seu servei. Hi ha una serp mentidera entre nosaltres.
- I creus en el que ell va dir?
- No hauria?
- Hauries? -Els ulls marrons d’en Wedge es van estrènyer -. Per què creus que Thyne et va dir això?
Còrran va titubejar.
-Ell volia ferir-me, és clar, però això no significa que estigués mentint.
-No, però tampoc vol dir que estigués dient la veritat. Va informar sobre el que li va dir Loor –Wedge va arrufar les celles -. No hem vist a Aril Nunb des del magatzem. És completament possible que ella fos interrogada abans que Loor confrontés a Thyne. Loor fanfarronejava i Thyne el va creure.
Còrran va agitar lentament el cap.
-Vaig treballar amb Loor durant anys i una cosa que mai el vaig veure fer va ser fanfarronejar. L'home té un índex de retenció de memòria que rivalitza amb el de Wínter. En lloc de deixar que un sospitós endevinés el que sabia o no sabia, Loor començava a bombardejar-lo amb fets. Atabalava el sospitós amb detalls, demostrant l'intel·ligent que era, el sospitós llavors li semblaria obvi que més d'hora que tard esbrinaria la veritat. No, si Loor li va dir a Thyne que sabia que nosaltres estàvem aquí, és que ho sabia. I recorda que, quan va ser capturada, Aril no sabia que ningú fora del seu grup estava aquí.
Té raó en això, però encara està inferint molt de l'última declaració d'un home agonitzant.
- Creus que Tycho és l'agent imperial?
-Tu coneixes la seva història. Què et sembla?
-Jo conec la seva història, però la conec completament? - Wedge va assenyalar cap a on Tycho i Wínter estaven asseguts conversant junts -. L'he vist passar per innombrables missions contra l'enemic. Té facilitat per estar en el lloc correcte en el moment correcte.
-Una habilitat addicional per a un espia.
-O per a un heroi. M'ha salvat la vida i ha salvat la teva, segons recordo, en nombroses ocasions. Confio en ell absolutament. Si hi ha un espia, i no trobo que un conte rancorós de Zekka Thyne sigui molt de fiar, creuria que es tracta de qualsevol de nosaltres abans que Tycho. Encara que, més important, necessito de Tycho i de tots els altres si anem a fer caure els escuts demà a la nit.
Còrran es va creuar de braços.
- Llavors estàs dient-me que el deixi tranquil encara que la seva presència podria arriscar qualsevol cosa que fem?
Wedge va obrir les mans.
-Mira, Còrran, jo respecto els teus instints, realment ho faig, però he estat aquí durant quinze hores més que tu. Els nostres altres amagatalls han estat atacats pels IMP. Aquest és l'únic lloc segur per a nosaltres. Si Tycho ens hagués traït, aquest lloc també hauria estat atacat. I, sí, els IMP podrien estar demorant-se per alguna altra raó, però no puc pensar en cap, a part que no sàpiguen on estem. Això pot no semblar gran cosa, però és suficient perquè jo tingui l’esperança de què tenim una oportunitat d'aconseguir la nostra missió aquí.
L'home més jove va arrufar durament les celles.
-No és molt, però ara mateix és més sòlid que qualsevol cosa que jo tingui. Intentaré mantenir una ment oberta en això, però si el més mínim detall surt malament, penso trobar qui o què ho va fer i me les pagarà.
-Et donaré suport tot el camí.
-Suposo que donades les circumstàncies, això és el millor que puc aconseguir.
Wedge es va treure una gota d'aigua de l'espatlla.
-Això no és dir molt -Va portar a Còrran fins a una àrea amb una taula i cadires disposades sota un sortint -. Si tots poguessin venir aquí, necessitem pensar en el que farem. Qualsevol i tots els suggeriments són benvinguts.
Els altres es van reunir al voltant de la taula. A part dels membres de l'Esquadró Murri el grup incloïa a Iella, Wínter, Mírax, Inyri, Portha, i Asyr. Tots dos, el trandoshà i Shiel, van romandre en els catres i no es van unir a la reunió. Wedge podia veure que els dos estaven dormint, encara que irregularment en el cas d’en Shiel, així que va decidir no despertar-lo.
Millor que descansessin ara i poguessin lluitar més tard.
Wedge es va inclinar endavant recolzant-se en la taula.
-El nostre problema bàsic és el mateix que ha estat sempre: Els escuts en aquesta roca han de caure. Vam estar a un tret d'obtenir el control de l'ordinador, però això no va funcionar. Què fem ara?
Wínter va aixecar una mà.
-Les coses no estan exactament igual que sempre. La pèrdua de centres de memòria significa que l'ordinador central ha començat a delegar tasques als sistemes subsidiaris per conservar elements de memòria. Els discos que estan utilitzant ara estan en un estat deplorable, estan apareixent un munt més d'errors per tot arreu. Tenen un droide de construcció que construeix una nova planta de manufactura com un adjunt al centre de computació per posar la fabricació de centres de memòria sota control imperial, però no podran obtenir els resultats durant dos dies.
Wedge es va estremir. Havia vist droides de construcció treballant abans i trobava que la seva eficiència era tan impressionant com el seu potencial per destruir. Eren màquines vastes i enormes, combinaven tot el cicle de construcció en un paquet altament mòbil. L'extrem davanter usava làsers i altres eines per disseccionar una estructura. Petits droides auxiliars, alguns tan grans com un camió gravitacional, ordenaven la runa i alimentaven la gola del constructor amb trossos del material apropiat. Allà els metalls eren refosos, les pedres mòltes a pols i reconstituïdes, llavors es modelaven com bigues, blocs, panells, i revestiments. Llavors l'extrem de popa del droide de construcció prenia els blocs de construcció i, d'acord amb els plànols preprogramats, creava una nova estructura on havia estat la vella. Droides de construcció subsidiaris especialitzats equipats amb bobines repulsores construïen les passarel·les que unien les estructures i treballaven en els delicats nivells superiors de les torres més altes de Coruscant.
-És difícil creure que una fàbrica pugui construir i posar-se a funcionar en tres dies, però això és el progrés.
Asyr va grunyir.
-Espero que hagin desallotjat els arrendataris de l'edifici que van destruir per fer la fàbrica. Segueixen oblidant-se de fer això cada vegada que fan que un d'aquests monstres li tregui una part a Sectinv.
Còrran va arrufar les celles.
-Si ho recordo correctament, els ordinadors subsidiaris no estan tan ben vigilats com l'ordinador central. Això els torna vulnerables a un atac, correcte?
-Cert, però utilitzar un dels ordinadors per fer caure els escuts vol dir que només podrem baixar una petita porció d'ells -Wedge va agitar el cap -. Això ens força a concentrar els nostres equips d'atac en un sol lloc i li permet a l'Imperi fer el mateix amb les seves defenses. Aquest món està massa ben defensat perquè l'Aliança caigui com un llamp i el capturi.
Gavin es va aixecar de cop i va ajuntar les mans en un aplaudiment.
- Això és! Prendrem el món com un llamp.
Només el so del degoteig d'aigua va pertorbar el silenci que va respondre el comentari d’en Gavin. Tots el van mirar i Gavin es va posar vermell.
Wedge va assentir lentament.
- De què estàs parlant, Gavin?
-Estic parlant sobre les tempestes que hem vist aquí. Es forma un núvol i cau un llamp de tempesta.
Còrran va agitar el cap.
-Conjurar una tempesta no és tan fàcil, Gavin.
-No, Còrran, sí que ho és -Gavin es va passar els dits a través del cabell humit -. El meu oncle a Tatooine és un magnat del menjar que té el virtual monopoli sobre els drets de l'aigua i les granges d'humitat. Ell vol tota l'aigua que pugui aconseguir. Centenars de persones han anat a ell amb plans per portar pluja a Tatooine, i probablement deu vegades més han proposat plans que pensen utilitzar per trencar el control del mercat d'aigua de l’Oncle Huff. Ell ignora la majoria, però ocasionalment li paga a algú. Un dels tipus als quals li va pagar era algú que tenia un pla per sembrar l'atmosfera amb vidres químics al voltant dels quals es condensaria l'aigua. L'aigua formaria núvols i els núvols produirien pluja.
Wedge es va redreçar.
- No pressuposa això que ja ha d'haver suficient vapor d'aigua en l'aire? A banda d'aquest lloc, Coruscant sembla més aviat sense humitat.
-I quan hi ha alguna cosa, es forma una tempesta gairebé a l'instant -Pash va inclinar el cap cap a l’Iella-. Vam veure una d'aquestes tempestes de formació ràpida quan estàvem al museu.
Còrran va somriure.
-Potser podríem fer que tothom del Sol Negre i l'Associació Alienígena posin una olla a bullir al mateix temps.
Tots van riure excepte Wínter.
-Bullir és una bona idea, però necessitem posar molta aigua a bullir al mateix temps. Això requereix molta aigua i molta calor.
Còrran va obrir les mans.
-Llavors, d'on traiem tanta aigua?
Wínter es va mossegar el llavi inferior per un segon.
-L'aigua es fon de les glaceres polars, llavors és bombejada a través de llargs aqüeductes fins a les estacions de bombament i els reservoris profunds per totes les àrees equatorials de la ciutat. Hi ha suficient aigua en qualsevol dels reservoris.
- Però com la vaporitzarem? -Wedge es va gratar el clatell -. Els detonadors termals són massa ineficients, i els vols de bombardeig làser prendrien massa temps. Necessitem molta calor, però la necessitem transmesa en un instant.
-Ho tinc -Va somriure orgullosament Asyr -. Fem servir un dels miralls orbitals. Estan dissenyats per concentrar la llum del sol i reflectir-la cap al planeta per escalfar les regions més fredes. Si redirigim un d'ells per enfocar-se en un reservori vaporitzarà el duracret, el transpariacer i l’aigua ràpidament.
-El problema d’això, Asyr, és pujar al mirall -Còrran va agitar el cap -. Per prendre el control del mirall, primer hauríem de travessar els escuts que volem fer caure, i això no serà fàcil. Per quan acabem d’assaltar-lo, les estacions de Defensa Espacial Golan l’enderrocarà o una ala de caces TIE pujarà i el destruirà.
Iella va mirar Wínter.
- Els miralls són controlats per una tripulació o des de terra?
-Control en terra. El treball en l'escut és considerat un càstig. Les tripulacions que mantenen les instal·lacions surten a reparar danys d'impactes de runa, però això és tot.
Els ulls d’en Wedge es van estrènyer.
-Probablement estàs suggerint que prenguem el control d'una estació de terra i redirigeixi un dels miralls orbitals per vaporitzar un reservori. Aquest vapor d'aigua es condensarà en una tempesta monstruosa que regarà llamps per tot el lloc, deixant fora de servei la xarxa d'energia. Quan els ordinadors intentin compensar l'energia a la demanda, hem de ser capaços de fer caure tota la xarxa d'energia.
Iella va somriure.
- Tens una idea millor?
-Malauradament no –Wedge va arrufar les celles -. La baula feble aquí, segons veig, està a prendre l'estació de control.
-Els miralls orbitals són controlats pels centres de computació subsidiaris -Wínter va mirar el seu quadern de dades -. El més proper ha de ser CSC Número Quatre, al sud del Palau Imperial.
- Tenim prou personal per assaltar-lo i arribar a l'interior prou ràpid per poder fer el que necessitem fer sense interferències? -Wedge va fer una mirada al voltant de la taula i va veure arrufaments o expressions buides en totes les cares excepte una -. Tinent Horn, tens alguna idea?
-Sí, desallotjar la gent d'aquest centre.
- Què?
Còrran es va inclinar cap endavant, recolzant els colzes a la taula.
-Hi ha un droide de construcció construint una fàbrica a un tir de làser d'aquest centre, correcte? Fem que un equip prengui el control d'aquesta factoria i la faci sortir de control. Que es dirigeixi ​​directament cap al centre de computació. No crec que ningú hagi de romandre al seu lloc mentre el germà petit d'una Estrella de la Mort ve cap a ell engolint la ciutat. S'atura just abans de destruir el centre, però el nostre equip ha de poder entrar i posar-se a treballar en el mirall orbital. És més, podem fer que el droide de construcció escupi un nou establiment de computació central amb una mica del nostre propi codi introduït en ell. Si prenem el planeta, estarem en marxa tot i que els IMP volin el vell centre.
-I si els IMP se les arreglen per detenir el droide de construcció abans que colpegem el centre de computació abandonat, pensaran que han arruïnat el nostre atac i ens han frustrat -Va assentir Wedge -. Ja ho veig. M3, saps manejar un droide de construcció?
El cap del droide es va alçar.
-He tingut una mica d'experiència amb sistemes de manufactura més petits, senyor, així que crec que puc determinar el que necessitem fer.
Mírax va aixecar una mà.
-Jo he fet servir un dels petits per fabricar unes àrees d'emmagatzematge per al meu pare. Compte amb mi per a aquest equip.
-Correcte -Wedge va sentir una fiblada de dolor a les costelles -. Amb les costelles trencades no estic en forma per volar, així que també aniré aquí. Iella?
-Estic amb tu.
-Bé -Wedge es va fregar les mans -. Wínter, ets la millor experta en ordinadors que tenim aquí, així que has d'entrar al centre. Tycho, Gavin, i Ooryl, vostès completen l'equip.
Còrran mirar Wedge.
- Què hi ha de la resta de nosaltres?
-Faran el vol de cobertura.
-Comandant, no crec que puguis ficar a la resta de nosaltres a la cabina del pilot d'un Caçador de Caps.
-Cert, per això és que Tycho ens ha procurat sis -Wedge va esbossar un ampli somriure -. Còrran, volaràs amb Erisi de companya, Rhysati i Pash volaran junts i... -Va mirar Shiel -. Hmmm, Nawara, podries haver de volar sol.
Asyr va aixecar la mà.
-Comandant Antilles, jo estic qualificada per volar en un Caçador de Caps en combat.
- Perdona?
La bothana va baixar tímidament la mirada.
-Em coneixes com Asyr Sei'lar, però el que no saps és que sóc graduada de l'Acadèmia Marcial Bothana. Em vaig graduar un any darrere de Peshk Vri'syk. Ell va ser prou bo per unir-se a l'Esquadró Murri l'any passat, i jo era el seu igual quan vam ser entrenats. Ha passat un temps des de l'última vegada que he volat, però puc manejar al caça.
Wedge va aixecar una cella.
- Què estaria fent un membre de l'exèrcit Bothà aquí a Coruscant?
-Preferiria no dir-ho, senyor.
-Ho entenc -Va assentir lentament Wedge -. Bé, llavors, tens el número sis amb Nawara en el cinc.
El twi'lek va agitar el cap i Wedge va notar que la seva pell normalment cendrosa havia pres una tonalitat cremosa que, en alguns llocs, semblava translúcida.
-Crec que estic caient malalt, senyor. No estic segur que estigui en condicions de volar. El ryll que he pres m’està ajudant una mica, però encara no em sento prou bé per volar.
-Jo no estic qualificada formalment per volar, però he fet servir molt els simuladors -Inyri es va mossegar el llavi inferior -. Lujayne solia entrenar contra mi. Ella era millor que jo i em vencia regularment, però no en totes les ocasions.
Còrran va somriure.
-L'he vist volar una moto lliscadora i un aerolliscador. És bona en els confins estrets d'aquests canons urbans.
Wedge estava temptat d’acceptar l'oferta, però es va contenir.
-Crec en el que em dius, Inyri, però no puc assumir la responsabilitat que el teu primer combat de caces estel·lars tingui lloc a Coruscant. El que preferiria que fessis és dur a Wínter i els altres al centre de computació. Això portarà una mica del vol fantasiós en aerolliscador, perquè estarem demolint moltes coses a l'àrea.
-Comandant -va començar Erisi -, si fem que Asyr o Inyri portin una mica més de gent per a l'equip de terra, podríem alliberar Gavin, al Capità Celchu, o Ooryl i tenir sis pilots.
-No, no anem a portar a ningú més -Wedge es va inclinar endavant de nou el suport de la taula -. Còrran m'ha cridat l'atenció sobre una potencial traïció. Zekka Thyne va informar als imperials dels nostres plans per a la fàbrica. Anem a necessitar tot el temps restant que tenim per revisar per segona i tercera vegada els nostres plans i equip, llavors partirem. Ningú d'aquí va a comunicar-se amb ningú de fora només per assegurar-nos que els IMP no tenen cap indici del que farem. Aquest intent ha de tenir èxit.
Gavin va agitar lentament el cap.
-Catorze contra un món. Aquestes són probabilitats difícils.
-Tinent Darklighter, sóc un corellià. No tinc cap ús per a les probabilitats -Wedge va esbossar un ampli somriure, posant tanta confiança com va poder-hi -. Sens dubte els IMP tenen un considerable avantatge de locals aquí, però ara la guerra ha arribat a Coruscant, el que vol dir que estan jugant al nostre joc, i això fa que tots estiguem igualats de nou.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada