dimecres, 16 d’octubre del 2013

La Trampa de Krytos (VII)

Anterior



7

La reversió a l'espai real va treure a Wedge i als Murris en una situació que semblava com altra simulació, amb alguna variació menor. Com havia esperat, Wedge va veure l’estació espacial girant lentament en un buit tatxonat d'estrelles. Allunyat a la dreta, més a prop a l'estrella groga que cremava en el centre del sistema solar, estava Yag'Dhul. La coberta de núvols grisos del planeta el feia amb prou feines més colorit que els givin que l'anomenaven la seva llar.
L'única variació respecte a les operacions simulades va ser l'aparició d'un grup de quatre caces TIE que patrullaven l'àrea al voltant de l'estació espacial. Mynock, la unitat R5 en l’Ala-X d’en Wedge, va cridar immediatament una advertència quan els va detectar a distància a babord.
Wedge va mirar el seu monitor, va veure com els TIEs passaven a una formació d'atac, i va somriure.
L'acció sempre és millor que la inacció. Va teclejar la seva unitat de comunicacions.
-Grup U, vinguin amb mi. Murri Dotze, acompanya els Defensors.
-Entès -va contestar Aril Nunb.
Comprometre un sol grup de caces contra igual nombre de TIEs, especialment quan podria fer que dues dotzenes d'Ala-Y i set Ala-X més s'unissin a la lluita, podria haver semblant el màxim de l'arrogància, encara que Wedge sabia que en realitat era l'oposat. Encara que els pilots de TIE rarament se les enginyaven per acumular l'experiència dels seus col·legues rebels, eren prou competents, i més que capaços de matar en un duel espacial. Els pilots del Senyor de la Guerra Zsinj havien demostrat ser bons lluitadors en el passat, i Wedge no esperava que fossin menys en aquest enfrontament.
Va treure un sol grup de la seva formació per ocupar-se dels TIEs per dues raons. Primer, i més important, la seva operació demanava que l'amenaça a l'estació la fes llançar els seus caces. Els Ala-X i Ala-Y havien d’allunyar de l'estació als TIEs fins al punt en el sistema on entrarien els Ala-B. Els Ala-B estaven en l'hiperespai, ja venien de camí, així que si anaven a aconseguir la sorpresa, havien d’atraure les tropes de Zsinj a la posició a temps.
La segona raó per igualar les forces amb Zsinj era perquè tenir massa caces
involucrats en una batalla tendia a fer estralls en l'eficàcia dels pilots. La diferència entre un bon pilot i un dolent, si tota la resta era igual, es reduïa a la percepció de la situació. A un pilot que podia manejar més variables, i seguir amb la ment el rastre de més naus, li aniria millor en combat que a un que només pogués tractar amb menys distraccions. Wedge havia vist les anàlisis estadístiques que mostraven que l'índex de victòries queia quan augmentava el nombre de caces en un combat, així que en mantenir més petit el combat, li facilitava captar tots els aspectes de la lluita a la seva gent.
-Tres, tu i Quatre tenen els de darrere. Dos, m'ocupo del líder. Apunta al segon TIE.
-Entès, Líder Murri.
Rhysati Ynr seguida per Erisi Dlàrit va baixar en picat i en un revolt abrupte que les va fer donar la volta cap al següent parell de TIEs. El vector d'atac de Rhysati estava pensat per allunyar els TIEs més de l'estació espacial i de la resta de la força rebel. Wedge va veure que els TIEs començaven a reaccionar a la seva maniobra, però semblaven conformes amb deixar dictar la direcció de la lluita.
Wedge va passar els controls de les seves armes a làsers i els va ajustar a foc dual. Va incrementar els seus escuts a tota potència i va escollir el globus ocular líder com el seu blanc. Ells van començar a acostar-se, venint cara a cara, amb els seus companys lluny a estribord i una mica enrere, cada formació era la imatge en el mirall de l'altra. Va somriure. Just on ho vull.
- Murri Dos, teniu un blanc?
-Confirmat, líder -La veu d’Asyr venia tranquil·la i sostinguda per la unitat de
comunicacions.
-Prepara't. Al meu senyal, vaig a enganyar al teu blanc. Dispara immediatament després amb un torpede de protons.
-Com ordeni.
-Tres, dos, un, ara!
Wedge va girar l'Ala-X elevant en un ris obert cap a babord. El seu blanc va fer el mateix, travessant el seu caça en la trajectòria de vol del seu company. Això va encegar momentàniament al segon TIE i el va fer baixar la velocitat. Wedge va mirar el seu monitor i va veure el senyal de llançament d’un torpede de protons, llavors va tocar el pedal del timó d'estribord un segon abans d'invertir l’Ala-X i fer el seu moviment cap al Caça TIE.
Abans que Wedge s'apliqués el timó, les dues naus havien estat anant directament una contra l'altra. El timó va desviar el morro de l'Ala-X aproximadament deu graus a estribord, traient de la línia del TIE. La inversió va girar al caça estel·lar, tornant-lo a posar el nas a la línia del TIE. Abans que el pilot d’en Zsinj pogués reaccionar, el caça de Wedge va escometre cap ell i va començar a disparar.
El primer parell de feixos làser vermells van errar per sota, però els dos parells següents van donar a la part de dalt i al mig de la cabina del pilot en forma de bola. Un dels làsers del TIE va ser destruït en un núvol de duraplast. El tercer tret d’en Wedge va llancejar a través del finestral de transpariacer, incendiant i fonent tota mena de components i equip. El caça TIE es va elevar sobre el panell solar d'estribord i llavors va fer un atapeït tirabuixó abans d'explotar.
Un segon més tard, un torpede de protons blau va xocar en l'ala de babord del segon TIE. El panell solar negre es va tancar al voltant del torpede com un drap al que se li llança una pedra. El mateix torpede va travessar el panell i va penetrar en el casc del caça abans de detonar. L'explosió va arrencar la meitat posterior de la càpsula de la cabina, deixant anar els motors perquè s'endinsessin volant en el sistema mentre que el casc destrossat del caça avançava a tombarelles a través del buit.
-Bon tir, Dos.
-Gràcies per la preparació, líder.
Wedge va fer girar a l'Ala-X cap a la seva direcció original i va veure un torpede de protons de la nau d’Erisi acabar amb un TIE. Més lluny va veure ràfegues de feixos làser verds llançades des de l'estació espacial. En els límits del seu rang el foc no amenaçava seriosament els caces que s'acostaven, però els va mantenir allunyats el temps suficient perquè l'estació llancés els seus TIEs. Les naus de Zsinj van sortir a borbolls de l'estació i es van elevar en curs d'intercepció cap als caces rebels.
-Líder, detecto una dotzena d’ Interceptors -vuit caces estel·lars.
-Rebut, Dotze. Això ha de ser tot el que tenen, llevat que s'estiguin guardant alguna cosa.
Deixar-se naus en reserva tenia molt poc o cap sentit per Wedge, però havia après
feia molt temps que la guerra i les tàctiques rarament tenien molt sentit per a l'altre costat.
Només espero que la nostra fugida de l'estació sembli creïble.
Aril Nunb va guiar els Murris i els Ala-Y cap amunt, allunyant-se de l'estació. Els guenyos i globus oculars van venir rere d'ells, disposats a reduir les línies dels Ala-Y. Els Interceptors es van avançar als caces TIE i van començar a acostar-se ràpidament als Ala-Y. Aril va acostar la seva Ala-X, i la resta dels Murris la va seguir en un ris que els va portar de tornada cap als Interceptors mentre que els Ala-Y continuaven allunyant-se dels seus perseguidors.
Mentre que les formacions d'Ala-X i Interceptors començaven a estendre’s en núvols, els Ala-B van irrompre a l'espai real i van avançar directament pel forat entre els guenyos i els globus oculars de l'estació. Wedge es va meravellar en veure com volava cadascuna de les naus cruciformes, amb les ales i el fuselatge girant per mantenir estable la cabina del pilot tot i la salvatge sèrie de maniobres i correccions de curs. En haver volat algunes vegades en un Ala-B, podia apreciar el poder de foc de la nau, però la manera com es movia i volava el feia sentir-se més com un conductor que com un pilot.
Els Ala-B atacar els Interceptors. La meitat d'ells semblava satisfet amb atacar usant
làsers o blàsters, mentre que l'altra meitat va emprar els canons iònics per treure de combat els guenyos sense matar-los. Els feixos iònics blaus van atrapar els Interceptors en ple vol, fent aparèixer arcs elèctrics irregulars per tots els seus cascos. El foc làser i blàster va arrasar els altres Interceptors, obrint forats en els panells solars i les cabines dels pilots.
L’emboscada dels Ala-B va fer escampar els Interceptors, però els Ala-X que anaven cap a ells no es van desviar per perseguir-los. Li van deixar això als Ala-B. Els Murris es van obrir pas a través de la formació d’Interceptors que s'esmicolava, van passar disparats més enllà dels Ala-B, i mentre el Grup U es tornava a unir a l'esquadró, van avançar cap a la formació de globus oculars.
La primera passada va ser cara a cara. L’estàtica va xiuxiuejar a les cabines dels Ala-X quan els làsers dels TIE van colpejar repetidament els seus escuts davanters. Onada rere onada de llum verda es va estavellar contra els escuts, però Wedge les va ignorar. Es va concentrar en canvi en el seu monitor i va moure l'Ala-X una mica a estribord, atrapant a un Caça TIE al centre de la mira. Va prémer el gallet, llançant polsos de diversos kilojoules d'energia color escarlata a la cabina del pilot d'un globus ocular.
Una tremenda explosió va fer miques aquesta nau. Wedge va elevar l'Ala-X de l'estabilitzador-S d'estribord, llavors va pujar allunyant-se de la bola de gas en expansió. Deixant que el seu gir continués per sobre, va deixar caure l'Ala-X en un picat, llavors va virar a babord i es va anivellar en un arc entre el núvol de caces i l'estació. Va mirar la distància a estribord i va veure que Asyr seguia amb ell, el que el va incitar a enviar una salutació.
-M'alegra que t'hagis quedat amb mi.
-Aquest és el meu treball.
Des d'aquest punt de la perifèria de la batalla va poder veure diverses coses que el van impressionar. Els Murris havien colpejat molt dur als globus oculars, però la gent de Zsinj s'havia reagrupat en bon ordre en lloc de dispersar-se. Sense escuts, els caces TIE no eren realment rivals per als Ala-X, però romanent junts es tornaven més perillosos que les naus individuals fugint.
Qualsevol que fos el líder d'aquest esquadró, era prou astut per mantenir unida a la seva gent i apartar-los de la baralla.
-Grups murris dos i tres, deixin el grup de globus oculars i uneixin als Ala-Y. Grup U, nosaltres vigilem els globus oculars -Wedge va pressionar dos botons de la seva consola de vol-. Mynock, fixa't si pots aconseguir-me una freqüència per a les comunicacions entre els globus oculars.
El droide va grallar que havia comprès l'ordre. Mentre Wedge esperava que el droide li
donés aquesta informació, va veure que els Ala-B acabaven amb els guenyos i es dirigien cap a l'estació.
El monitor d’en Wedge li va mostrar set Interceptors penjant morts en l'espai. Aquest nombre era impressionant, fins i tot malgrat l'emboscada, perquè fer explotar les naus era molt més fàcil que desactivar els seus sistemes elèctrics. Encara que apreciava el fet que els pilots no hagin estat matats quan les seves naus van ser tretes de combat, sabia que l'elecció d'usar canons iònics contra ells s'havia fet per raons pràctiques en lloc d'altruistes.
Cada un d'aquests pilots seria interrogat, i el que sabés seria agregat a la base d’informació sobre Zsinj.
És completament possible que algun d'ells o tots hagin servit en el Puny de Ferro, i
esbrinar sobre la condició de la nau és d'importància vital. Representa el centre del
poder de Zsinj, i ens deixarà determinar com de veritablement perillós és ell.
Tots els caces rebels van convergir a l'estació espacial classe-Emperadriu amb els Ala-Y
al cap. Encara que eren més maldestres, els Ala-Y seguien sent blancs difícils.
L'armament de l'estació disparava rajos d'energia contra els atacants, però els caces que s'acostaven proporcionaven tres blancs per a cada sistema d'arma, atabalant les tripulacions que defensaven l'estació. Sumat a això estava l'habilitat dels caces per aproximar-se mentre usaven part de l'estació per escudar-se de molts dels làsers. Usant dades de punteria proporcionats per altres naus, els caces podien sortir del seu amagatall i disparar cap a blancs que prèviament no havien pogut veure.
El núvol de caces que escombraven, executaven picats i bucles, i s'elevaven bullia al voltant de l'estació com insectes al voltant d'una llum brillant. Els cops directes en un caça feien que la nau interrompés l'atac i s'allunyés fins recarregar els seus escuts, llavors tornava a l'atac.
La batalla per defensar l’estació estava perduda des del mateix començament, però la por que Zsinj clarament inspirava en la seva gent els va mantenir lluitant molt de temps després del que tenia sentit fer-ho.
Mynock va xiular, i Wedge va veure aparèixer una freqüència de comunicador en el seu monitor. Va tecleja uns números de la unitat comunicadora i va encendre el micròfon.
-Grup de caces estel·lars, aquest és el Comandant Antilles de les Forces Armades de la Nova República. Si desenergizen les seves armes, els considerarem no-combatents. Estenem la mateixa oferta a la gent de l'estació.
-Rebut, Antilles -La veu que va tornar a Wedge a través de la unitat comunicadora tenia el ressò metàl·lic normalment injectat en la parla per l'equip imperial -. El meu grup de vol està desarmant. Li passaré el seu missatge al cap de l'estació, Valsil Torr.
-Gràcies, caça estel·lar -Wedge va verificar els seus sensors a la recerca d’hostils mentre esperava un missatge de resposta.
-Antilles, Torr va rebre el missatge i està apagant les seves armes. L'estació és seva. Encara que han de tenir cura, és un vell twi'lek astut.
Wedge va somriure. Encara que l'equip de comunicacions li havia tret qualsevol humanitat a la veu, no podia treure-li la personalitat. Podia haver estat sorprès que algú que feia un moment estava disparant contra ell i la seva gent li oferís tan ràpidament un consell útil, però havia après feia molt temps que en qualsevol conflicte els guerrers de tots els bàndols tenien més coses en comú que diferències.
-Consell rebut. L'hi agraeixo.
-Una cosa més, Antilles.
- Sí?
- Si ens rendim a vostès, ens trauran d'aquí?
- No volen seguir per aquí quan arribi el Puny de Ferro?
-No especialment.
Això no em sorprèn. Al contrari dels caces estel·lars usats per la Rebel·lió, els caces TIE no estaven proveïts amb hiperimpulsors. Els TIEs viatjaven entre batalles en les panxes de naus com el Puny de Ferro. El grup de caces estel·lars estava atrapat a menys que Wedge els aconseguís transport per sortir del sistema. Zsinj tenia la reputació de tenir mal geni, així que deixar-los enrere era equivalent a assassinar-los, i Wedge no tenia cap desig de tenir les seves morts en la consciència.
-Caça estel·lar, rendir-se a mi significa que perdran les seves naus.
-Això és un problema, Antilles. Tots nosaltres som mercenaris. Si perdem les nostres
naus morirem de fam -El pilot de TIE es va quedar callat per un moment, llavors va
continuar -. És clar que, no hi ha cap raó per a menjar i viure si no pots volar.
-Entenc, caça estel·lar -Wedge va pensar per un moment -. Tinc una idea. Si lloguen els seus serveis com guàrdies per cobrir un dels vaixells de càrrega que vénen de camí, poden sortir d’aquí i ser lliures.
- Vaixells de càrrega?
-Vénen pel bacta.
-Bacta. Així que això és el que estàvem custodiant.
-I poden continuar custodiant-lo tot el camí fins Coruscant, on se’l necessita.
Dóna'm la teva paraula que en el futur no lluitaràs contra la Nova República, i t’asseguro que és un tracte.
-Tracte fet, Antilles.
Just a temps, una dotzena i mitja de vaixells de càrrega pesats i remolcadors especialitzats van començar a sortir de l’hiperespai i van avançar cap a l'estació espacial. La majoria eren naus quadrades i voluminoses que havien vist dies millors, però algunes eren naus més elegants amb dissenys que eren tributs al romanticisme dels viatges espacials. Una d'ella, un iot classe-Baudo convertit, lliscava a través del buit com una imitació metàl·lica de la criatura marina Corelliana que li donava nom a la nau.
-Caça estel·lar, el iot classe-Baudo d'allà és la Rajada del Púlsar. Faré que el seu capità el truqui en aquesta freqüència. Mantingui’s a l'escolta.
-Rebut.
Wedge va obrir un canal a la Rajada.
-Rajada, aquí Líder Murri.
-Wedge, aquí Mírax. Estem en quart lloc en la línia per entrar. Què puc fer per
tu?
-Tenim un grup de vol de quatre globus oculars en òrbita. Han desertat del servei
amb Zsinj i necessiten un viatge fora d'aquí. Ho faries?
-Naturalment. No serà la primera vegada que transporto una nau per a tu.
No, la primera va ser Còrran.
-Gràcies, Mírax. Mynock t'està enviant la freqüència de la seva unitat comunicadora, així que et deixaré a tu que facis els arranjaments.
-Em donarà alguna cosa a fer mentre estic esperant.
-Rebut -Wedge va mirar la pantalla cronogràfica a la cantonada del monitor -. Quan
tornem a casa, tu i jo parlarem tranquils, oi?
El cansament omplia la veu de Mírax.
-Hauré de descarregar primer. Llavors potser pugui dormir. No ho he fet molt
últimament. Et trucaré quan estigui funcionant de nou.
-Promet-m’ho.
-T'ho prometo.
-I mantingues aquesta promesa, o convenceré al teu pare per què torni de la seva jubilació explicant-li que estàs deprimida per la mort del fill del seu pitjor enemic.
-Oh, Wedge, això és cruel -Una lleugera estàtica va xiuxiuejar a les orelles d’en Wedge quan la veu de Mírax es va interrompre -. No hi ha cap raó per la qual hagi de plorar per Còrran.
-D'acord, però no has de fer-ho sola. Aquesta és una càrrega que tots nosaltres
compartim, comprens?
-Entesos -una resignació tenyida d'alleujament inundava les seves paraules -. Ens veurem de tornada a Coruscant.
-Conte amb això.
Wedge va mirar fora de l'estació i al seu esquadró patrullant al voltant d'ella. I, miracle de miracles, semblava que tots anaven a tornar a casa.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada