dimecres, 2 d’octubre del 2013

L’Aposta d’en Wedge (XXXIII)

Anterior



33

Encara que l'oficina del General Derricote no era més gran que la seva, el seu sever color blanc feia que Kírtan Loor se sentís més vulnerable. Hauria preferit esperar per lliurar el seu missatge a la directora des de la seva pròpia oficina, però el retard necessari per al viatge de tornada no seria acceptable. Ysanne Isard estaria furiosa pel que ell havia de dir-li, així que no veia cap raó per agreujar el seu enuig.
Sobre un genoll, es va negar a aixecar la mirada quan la imatge d'ella va cobrar vida a l'oficina del General.
- Què és tan urgent, Agent Loor?
-El General Derricote estima que el període d'incubació del virus Krytos en els sullustans va ser generós.
- Què? -Loor no podia veure l'expressió d’Isard, però la seva veu sonava com ho faria si li hagués dit que els rebels acabaven d'aparèixer amb una Estrella de la Mort -. Generós en quin sentit?
-Generós al seu favor. Ell va prometre deu dies fins que els sullustans comencessin a emmalaltir, però una dotzena sembla més correcte. I...
- Hi ha més?
-Sí, Senyora Directora. El virus s'ha resistit a la transmissió per aire. El contacte amb fluids i teixits infectats amb el virus segueix sent contagiós per a un altre individu, però encara es requereix el contacte de fluids.
-Això és impossible, Loor, i el faig responsable per tot. ¡MIRI’M!
Loor va alçar la cara i va veure la fúria bullent en el seu fogós ull esquerre.
-El General Derricote em va donar informació falsa.
-Ho va fer a Borleias, però vostè el va descobrir.
-Però en aquell moment no havia d'estar vigilant les activitats de l'Esquadró Murri a Centre Imperial. Estava preocupat sobre la seva data límit que va donar i va passar avui -Loor va titubejar i es va trobar encongint-se en anticipació a la seva resposta.
-La data límit estava basada en un període d'incubació de deu dies seguit d'un cicle terminal d'una setmana de durada. Això la descarta -La imatge d’Isard va semblar enorme davant seu -. Quines són les perspectives de transmissibilitat? Està el virus saltant d'espècies en espècies?
-El contacte de pell amb deu centímetres cúbics de fluid viral resulta en una proporció del vint per cent d'infecció i el virus és viable durant trenta-sis hores fora d'un amfitrió, una mica més si les condicions són caloroses i humides. El virus pot ser congelat i descongelat sense pèrdua de viabilitat o letalitat. Si el virus és realment injectat o ingerit, tan poc com un centímetre cúbic és suficient per a infectar a un subjecte.
- I la migració entre espècies?
-El General Derricote projecta...
- Projecta! Vull resultats, no projeccions –L’holograma d'Isard va colpejar un puny contra el palmell obert de la seva altra mà però el so transmès per l’holoenllaç va sonar llunyà i feble -. Ordeneu a Derricote que comenci a replicar la soca actual del virus i que els alliberi a tots en el subministrament d'aigua.
Loor va tornar a inclinar el cap.
-M’he anticipat a la seva ordre. Derricote diu que en quatre dies hauria de tenir els subministraments suficients per ocupar-se del planeta.
-Digui-li que no té quatre dies. La replicació i producció completa començarà immediatament i els lots seran tirats al subministrament d'aigua quan estiguin complets. Vull que es faci ara. No toleraré cap altre error, ni d'ell ni de vostè, comprèn?
-Sí, Senyora Directora.
-I una cosa més, Agent Loor.
- Sí, senyora Directora?
-En el seu últim informe sobre els Murris s'indicava que aquesta nit sembla ser quan donaran el seu primer pas per alliberar Centre Imperial. És massa aviat. No puc acceptar-ho. Escampi’ls, Mati’ls, ocupi’s d'ells. Per demà a aquesta mateixa hora ja no vull haver de preocupar-me per ells.
- ¡Com vulgui, senyora directora!
La imatge d’Isard es va esvair revelant a Derricote parat a la porta de la seva oficina. Ell va aplaudir educadament.
-Aquesta va ser una actuació meravellosa.
Loor va emetre un grunyit inarticulat i es va acostar ràpidament. Va enterrar el seu puny esquerre profundament en l'estómac d’en Derricote, llavors li va colpejar al costat del cap amb un ganxo de dreta. L'home més pesat va trontollar de costat i va xocar contra la paret. Va inclinar una prestatgeria, bolcant innombrables caixes de targetes de dades, llavors abruptament es va asseure a terra i va relliscar-hi.
Part de Loor s'alegrava d'incredulitat per la cara envermellida d’en Derricote, però ni tan sols aquesta sensació d'alegria alleujava la ràbia de la seva ment. Va agafar a Derricote per la túnica i el va arrossegar fins a posar-lo dret al corpulent home.
-Vostè m'ha posat en perill mortal amb la seva incompetència.
- Incompetència!? Estem viatjant per camins que sempre havien estat evitats abans. He fet tot el millor que he pogut. El fet que els meus esforços no arribessin a les especificacions designades per aquells que no tenen cap idea sobre la veritable naturalesa de...
Loor li va donar una forta bufetada amb la mà oberta, llavors el va arrossegar fora de l'oficina.
-Primer, els seus tècnics han de començar a fabricar el virus Krytos en les seves miríades de formes i començar a injectar-les en el subministrament d'aigua. Ara! M'ha mentit sobre quant temps el portarà matar alienígenes i no estic segur de si confio en les seves perspectives de transmissió així que vull que tants virus com estiguin disponibles s'usin ara com sigui possible. Incloent-hi les versions experimentals.
-Però...
-Aquesta vegada sense peròs, general -Les fosses nasals de Loor es van eixamplar -. Sobre què més m'ha mentit? És tan mortal com diu?
-Vostè ha vist els resultats, Agent Loor.
-Sí, he vist els resultats, però no tots ells -Loor va arrossegar Derricote fent-lo ensopegar darrere d'ell travessant el laboratori fins al vestíbul on hi havia allotjades les víctimes. Loor el va empènyer cap endavant i Derricote va caure a terra al passadís desinfectat.
-No pagaré per un altre dels seus errors, General.
Mirant a la dreta, Loor podia veure els quarrens començant-se a liquar, així que va mirar a una altra banda i va estudiar un grup de sullustans amuntegats. Estaven agrupats al voltant de dos nens petits que estaven vomitant violentament. La meitat dels adults s’estripaven el seu propi cabell, arrencant-se’ls a grans flocs. Alguns s'allunyaven trontollant, altres només queien i tremolaven com si estiguessin sent sacsejats per un gos de batalla cyborreà.
Loor va mirar enrere i abaix a Derricote.
-La Senyora directora vol que el bacta curi el virus Krytos.
-Ho farà.
- Ha provat la cura per a la versió sullustana?
-No, no hi ha cap necessitat de malgastar bacta...
Loor va potejar a l'home al maluc.
-Resposta equivocada, general. Aixequi’s.
El General es va posar dret i Loor el va empènyer cap a la paret de transpariacer.
-Provarem l'eficàcia del bacta en el virus, general -Loor va mirar als sullustans i va veure a una adulta netejant desesperadament el vòmit de la cara d'un nen -. Aquests dos, el nen i l'adulta. Proveu-lo en ells. Vull que sobrevisquin, general, comprèn?
- Mare i fill? Que commovedor.
-No es burli de mi, general. El nen és més jove i la malaltia clarament l'ha assolat molt més que a l'adulta. I aquesta adulta, està cuidant el nen. Ella pot explicar als altres com tenir cura de les víctimes d'aquest virus, accelerant l'efecte desitjat en la Rebel·lió -Loor va posar un comunicador a la greixosa mà d’en Derricote -. Ara foti allà a la seva gent i salvi’ls. Faci-ho.
-O li donaré una mostra, aquí i ara, del que els Murris s'enfrontaran aquesta nit -Loor va somriure fredament -. Li garanteixo, general, que no li agradarà ni una mica més que a ells.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada