dimecres, 30 d’octubre del 2013

La Trampa de Krytos (XXVII)

Anterior



27

-Ah, Comandant Antilles, benvingut. –L’Almirall Ackbar es va posar dret mentre l’home entrava a la seva oficina -. Disculpi’m per dir-li sense previ avís, però el temps s'escorre com la marea.
-Vaig venir tan ràpid com vaig poder, Almirall -Wedge li va oferir al mon calamarià un somriure amistós -. Ha de tractar-se d'alguna cosa important.
-Així és. Tu ets la primera persona fora del Consell Provisional que escolta això -El mon
calamarià va obrir la boca en la millor aproximació d'un somriure humà que podia fer, esperant calmar al seu visitant -. La facció Xucphra de Thyferra ha acordat enviar-nos un important embarcament de bacta. El teu esquadró, que per cert ha estat cridat al servei i està sota quarantena de comunicacions, serà enviat a trobar-se amb el comboi de vaixells de càrrega i portar-ho de tornada a Coruscant.
-Ja veig -el rostre d'en Wedge va assumir una expressió adequadament greu -. No som massa pocs per protegir un comboi de, quantes, trenta naus?
-En realitat vint. La majoria són naus petites, com la Rajada. Tenim unes quantes més grans acompanyant-les, però els nostres recursos de transport mai han estat abundants -les petites espines facials del mentó d’Ackbar es van retorçar -. Hem de confiar en la dissimulació i el secret per protegir el carregament... i no per la meva elecció. Totes les negociacions sobre tot aquest bacta s'han tornat molt delicades.
Wedge va arquejar una cella.
- Com?
-Mai esperàvem que la seva visita a Ryloth es mantingués en secret, però les notícies
van viatjar més ràpidament del que s'esperava. Aparentment els thyferrans saben que vam obtenir ryll de Ryloth. Alguns thyferrans volien tallar completament el bacta, assenyalant que el seu viatge va ser un intent de sortejar-los. Les actituds més serenes han prevalgut, així que vam obtenir aquest embarcament, però amb prou feines és suficient per mantenir a la gent amb vida. Si funcionen les combinacions bàsiques amb ryll, podríem duplicar la força efectiva del que tenim, però això segueix sense ser suficient per aconseguir la cura final del virus Krytos –Ackbar va sospirar quan una onada de desànim es va apoderar d'ell -. Encara que els oficials de Xucphra estan disposats a enviar-nos el bacta perquè seguim pagant-los crèdits, són molt cautelosos de deixar saber el fet que estan treballant per a la Nova República. Només es beneficien de tot això si poden vendre bacta a tots els costats del conflicte. Volen que aquest comboi sembli una empresa privada... es va suggerir que Mírax Térrik podria agafar el crèdit i obtenir els beneficis. Ells portaran les naus al nostre punt de cita, llavors ens encarregarem nosaltres. Ostensiblement tu estaràs en una missió d’entrenament i oferiràs l'escorta com una cortesia.
Wedge va arrufar les celles.
-L’Esquadró Murri és un equip d'alt-perfil. És d'esperar que ens vigilin. Per què usar-nos?
-Tenen a una thyferrana -les vores del llavi del mon calamarià es van agitar -S'ha suggerit que tenir a Erisi i l'Esquadró Murri presents per guiar les naus de tornada a Coruscant podria provar-los als thyferràs que apreciem els riscos que estan prenent.
- Percebo la mà peluda d’en Borsk Fey'lya en això?
-Ho fas, encara que no va estar sol. La reunió del Consell en la qual va sortir a flotació va semblar més difícil que qualsevol de les batalles que he lluitat contra l'Imperi. La possibilitat que ens tallin el subministrament de bacta fa que la gent prengui qualsevol pas que creguin que pot apaivagar als thyferrans.
Wedge va aclucar els ulls.
-El gran problema que tenim amb els thyferrans és que podrien tallar el subministrament en qualsevol moment.
-Tenen el monopoli, així que poden fer això. El fet que el ryll kor podria tornar el bacta més efectiu contra el virus no disminueix la nostra necessitat de bacta. Abans que l’Imperi ajudés a les corporacions Xucphra i Zaltin a monopolitzar el comerç de bacta, podríem haver tingut l'oportunitat de trobar altres fonts de bacta. Ara no tenim cap opció més que tractar amb elles. Encara que podríem fabricar el nostre propi bacta, el cost inicial d'unes instal·lacions capaces de produir el que necessitem... bé, no puc dir que ens deixaria en fallida, perquè la Nova República ja pot haver passat aquesta línia. I això no ho has sentit de mi.
-No senyor.
-Llavors Comandant, pot veure el nostre dilema. Depenem del cartell de bacta, Sense això el nostre subministrament és incert. Els passos que prenguem per assegurar el nostre subministrament podrien enfurismar al cartell, si aquests passos no els contemplen, o podrien enfurismar als nostres enemics perquè ataquin al cartell mateix. El Puny de Ferro del Senyor de la Guerra Zsinj podria arruïnar el trànsit de combois i causar un dany significatiu.
-Però a ell també deixarien de vendre-li bacta.
-Cert, però la seva necessitat no és tan gran ni urgent com la nostra.
-Tens raó.
Ackbar va arronsar les espatlles.
-Com diuen els contrabandistes, tenim tota l'espècie en un sol vaixell de càrrega, i les altres solucions semblen impossibles. Sé que l'Esquadró Murri s'enorgulleix de fer l'impossible, però crec que aquest problema del bacta està més enllà de les seves capacitats.
-Potser, senyor.
La curiosa resposta d’en Wedge semblava matisada de decepció, però Ackbar va trobar difícil creure que Wedge estigués involucrat en un complot. Ha passat un cert temps en companyia del General Cracken, i últimament els informes de Cracken al Consell Provisional havien estat lliurats per subordinats, però combinar aquestes coses en un complot seria fer un salt de proporcions borskeanes cap a una conclusió. De tota manera, semblava bastant plausible.
- He de suposar que no estàs d'acord amb la meva avaluació, Comandant?
Les espatlles d’en Wedge es van moure inquietes.
-Hauria de dir que probablement té raó, senyor, però en el passat l'Esquadró Murri ha fet moltes coses que es pensava que eren impossibles.
Ackbar va assentir.
-Comprens que qualsevol cosa que facis sobre això pot tenir resultats catastròfics si als thyferrans no els agrada.
-Si estigués involucrat en alguna cosa, senyor, això seria el que més tindria en ment.
-Molt bé -El que sigui que estiguis fent, et desitjo un gran èxit -. El General Cracken donarà una sessió d'informació per a la teva gent. Que la Força t'acompanyi... en tot el que facis.
Wedge va somriure.
-Gràcies senyor.
Ackbar va titubejar, llavors els seus ulls es van encongir fins a mitjallunes.
-Vés amb compte, Comandant. Hi ha bilions de vides en la balança. Si alguna cosa surt malament, dubto que ni tan sols l'estatus com el Conqueridor de Coruscant et salvi de tornar-te més odiat que Tycho Celchu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada