dissabte, 12 d’octubre del 2013

L’Aposta d’en Wedge (i Ep)

Anterior



Epíleg

Si hi havia una part d'ell que no li feia mal, Còrran Horn no podia anomenar-la. La seva queixa principal provenia de les seves espatlles. Podia sentir els lligams que sostenien els seus braços sobre la base de la seva esquena exercint una pressió constant per ajuntar els colzes. Enfundaven els seus braços en metall des de les puntes dels dits fins als colzes i eren del tipus de ceps on l'ús era considerat il·legal per Seguretat de Corèllia.
Es va trobar a si mateix jaient en la foscor, sobre el seu estómac, en un prim catre d'alguna classe. Estava nu, excepte per les lligadures, i l'habitació estava lleugerament freda. Una feble vibració, amb prou feines perceptible, travessava el catre produint un brunzit baix que, depenent de com girés el cap, podia sentir ocasionalment. Va forçar els seus ulls per determinar si hi havia alguna cosa que pogués veure, però el va frustrar l'absència absoluta de llum.
Còrran va trobar que els seus pensaments divagaven, cosa que el va fer pensar que havia estat narcotitzat. Aquesta sensació, juntament amb els lligams, la seva nuesa, i la foscor, el va portar a la ineludible conclusió que havia estat capturat per l'Imperi. La foscor i les drogues el mantenien desorientat. La seva nuesa el posava a la defensiva, o se suposava que ho havia de fer. Va recordar un seminari d'entrenament de Seguretat de Corèllia sobre els mètodes utilitzats pels segrestadors per mantenir les seves víctimes desequilibrades i es va poder reconèixer com l'objecte de semblant tractament.
El fred en l'aire i la vibració suggeria que estava en una nau estel·lar que s'allunyava a través de l'hiperespai cap a algun destí o un altre. Sabia que els IMP estarien fugint de Coruscant, però per un moment no tenia cap idea de per què. Llavors va recordar que la flota de l'Aliança havia arribat a Coruscant. Si ells estan corrent, nosaltres estem guanyant. Va arrufar les celles. Però si guanyem, per què sóc el seu presoner?
Va intentar recordar el que podia dels seus últims moments a Coruscant. Havia perdut el control del seu Caçador de Caps i l'anul·lació manual no funcionava. Llavors s'havia encès una llum a la consola que indicava que la unitat de compensació d'acceleració havia deixat de funcionar. La nau es va donar la volta en un gir d'altes forces-g i ell no recordava res més. Sense compensació d'acceleració, vaig sentir tot l'efecte del gir. No va arribar sang al meu cervell i vaig quedar inconscient.
Còrran va girar cap al seu costat esquerre, llavors es va portar els genolls al pit. Es va balancejar una mica i se les va enginyar per aixecar-se sobre els genolls. El món va començar a girar immediatament, una sensació que empitjorava per la foscor absoluta que no li permetia mirar cap enlloc, ni li donava res per ocupar la seva atenció. Va baixar el cap i el va recolzar al catre, però va refusar a deixar-se caure de nou. No importava que se sentís terriblement malament, havia aconseguit posar-se de genolls i es refusava a retrocedir de nou a la seva panxa.
Les llums es van encendre brillants en un instant, apunyalant el seu cervell de dolor. Va sentir el soroll d'una porta obrint-se i l'acurat i deliberat so de passos sobre la gelosia de metall, però no va fer cap esforç per mirar en la direcció del so. Es va negar a mirar, part d'ell sabia que l'individu havia desitjat fer una entrada, i es va felicitar per la seva moderació.
Va esperar fins que el so dels passos s'aturés abans d'aixecar lentament el cap. Va mantenir els ulls gairebé completament tancats, deixant que les pestanyes i les llàgrimes acumulades en els seus ulls el protegissin de la llum. De cua d'ull dret va veure una taca de vermell, així que lentament va dirigir el cap cap a ell i va mirar. Fins i tot abans d'arribar a veure els ulls desiguals, va saber qui era i va esperar contra tota esperança que ella no fos més que una invenció de qualsevol que fos la droga que li havien donat.
Les primeres paraules d'ella van ser fredes i sostingudes, acolorides amb només un suggeriment de curiositat.
-Esperava que fossis, d'alguna manera, quelcom més formidable.
-Les robes fan l'home -va dir ell.
Si més no va pensar que ho va dir. Va sentir un so sortint de la seva boca, una mena de grall aspre que semblava més proper al hutt que al bàsic. Si li quedés una mica de saliva per borbollejar en la seva gola, mentre parlava definitivament hagués estat pres per un hutt.
-Ah, l’infame mordacitat dels Horn.
Còrran va obrir més grans els ulls i va girar sobre els seus genolls per enfrontar-la.
-Ho vaig deixar gairebé tot a Coruscant Lliure.
Ella va aixecar les mans i va aplaudir educadament.
-Em sorprèn que un home en la teva condició pugui fer broma -Es va aclofar i amb la mà oberta li va donar un cop a la cara que ell mai va veure venir -. Em sorprèn que un home en la teva situació vulgui fer broma.
Còrran es va passar la llengua pel llavi partit.
-Tinent Còrran Horn, flota de l'Aliança, Esquadró Murri.
Ysanne Isard estava dreta una altra vegada però ell no es va molestar a seguir-la amb els ulls.
-Molt bé, desafiament. M'agraden els reptes.
-Si això és veritat, trobaràs tots els que vulguis a Coruscant.
-Sí, potser ho faci. No obstant això, això tant t’hi fa -La seva rialleta baixa va omplir l'habitació i la va fer semblar encara més freda-. Li deixaré saber que les seves forces rebels de fet ara tenen el control de Centre Imperial. El que han descobert, encara que no saben la profunditat del problema, és que Centre Imperial és un món enverinat, un món malalt. És un forat negre del qual ells no podran escapar. Veritablement han mossegat més del que possiblement puguin mastegar i s'ennuegaran fins a la mort per això.
-No em sento inclinat a acceptar la seva paraula en tot això.
Còrran va posar en la frase tant desdeny com va poder, però el que ella va dir el pertorbava. Shiel, Nawara Ven i Portha havien emmalaltit tant que no van poder participar en l'acció final de l'esquadró. No pensava que ningú pogués deixar anar deliberadament cap mena de plaga en un món, però clar que no havia pensat que ningú faria servir una arma que destruís planetes sencers contra un món habitat. L'Imperi havia fet l'últim, així que utilitzar un agent biològic per destruir a la gent i deixar intacta la infraestructura del món només semblava com un refinament econòmic de la doctrina imperial.
-No vull ni m'importa que cregui en el que jo dic. Al final el que pensi és immaterial per a mi. El tinc, vostè és meu, i faré amb vostè el que em sembli apropiat.
Còrran va aixecar el cap tot i el dolor.
- Què li vas fer a Tycho Celchu per aconseguir que em traeixi? Ell va ser el que et va donar els codis de la meva nau. Així és com em vas atrapar.
Ella el va mirar cap avall i va estrènyer els ulls.
-Oh, molt bé, Horn, molt bé. Jo, per descomptat, negaria això però les últimes notícies de Centre Imperial són que Tycho Celchu ha estat arrestat per Intel·ligència de l'Aliança amb càrrecs de traïció i assassinat. Específicament, el teu assassinat.
-Difícilment una injustícia, donades les circumstàncies.
-Potser no, però trobaré una forma d'aprofitar-ho. Vostè serà retornat després que l'hagin declarat culpable i l’hagin executat. La seva injusta mort debilitarà les consciències i soscavarà la il·lusió de superioritat moral de la Rebel·lió.
-Jo els diré la veritat.
-L'única veritat que vostè sabrà és la veritat que jo li doni -El somriure d’Isard va lliscar cruelment cap a la seva cara -. Anem de camí a Lusankya, al meu taller privat per a la gent com vostè. Per quan hagi acabat amb vostè, la seva ment serà meva i el desig del seu cor serà el que jo vulgui.
Còrran va agitar violentament el cap, esperant que el dolor fos suficient per fer-lo perdre el sentit. No ho va ser.
-Jo mai trairé els meus amics.
Ella va riure de nou.
-He sentit aquesta declaració moltes vegades abans i sempre sona tan dolça. Els trairà, Còrran Horn, així com Tycho Celchu el va trair. Vostè serà l'instrument de la mort de l'Esquadró Murri i donarà un poderós cop contra la incerta unitat de l'Aliança. Quan hagi acabat amb vostè, petit home, es tornarà l'instrument de la venjança de l'Emperador i res ni ningú podrà aturar-ho.


Fi

Continuarà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada