dijous, 3 d’octubre del 2013

L’Aposta d’en Wedge (XXXIV)

Anterior



34

Tot anava perfectament, llavors el trandoshà va deixar caure el centre de memòria. El cor d’en Wedge va quedar atrapat en la seva gola, clarament volia escapar totalment del seu cos, però el somriure forçat i les dents serrades li van impedir sortir. La caixa va aterrar sobre una cantonada que es va arrugar immediatament, i no hi havia manera de confondre el gemec del metall doblegant-se i deformant-se.
La cara del tècnic imperial va empal·lidir.
-Oh, ara tenim un problema.
Wedge va aixecar una mà.
-Potser no, amic.
-No tinc temps i aquest incident ha de ser informat i comprovat.
-Crec que, potser, jo tingui la solució al teu problema.
-Això espero, pel teu bé -va esbufegar el petit tècnic i va fer una nerviosa mirada al seu  voltant -. Si hi ha algun problema, no em culparan a mi, tu i el teu ajudant alienígena seran els dos responsables.
El procés de càrrega havia anat sense gairebé cap problema. Cada centre estava empaquetat en una caixa individual i una targeta de dades de diagnòstic estava posada en un sobre de plàstic transparent enganxat a la caixa. El tècnic havia seleccionat quaranta centres de memòria Palar de cinquanta-cinc disponibles a la planta. Cada targeta de dades va ser verificada i llavors un quart de les caixes va ser obertes i es van passar sondes per aquests centres seleccionats a l'atzar. Si les dades en elles corresponien amb les dades a la targeta, s'assumia que la partida era bona.
Els centres auxiliars eren lleugerament diferents i només s'havien produït deu. Tres d'ells havien estat formatats amb els codis especials i tenien números de sèrie on els últims dos dígits sumaven deu. Al trandoshà que feia la càrrega li havien donat instruccions de deixar caure un centre si cap dels especialment preparats havia estat seleccionat, però un ho havia estat.
El que havia deixat caure.
El trandoshà va retrocedir fins a les cinc caixes restants i va escollir una de les altres dues que tenien el codi rebel. Va començar a aixecar-la, però el tècnic va posar la mà fermament en la caixa i la va estrènyer contra el terra.
-No, maldestra feristela, no seleccionaràs el centre. És la meva elecció.
Wedge li va donar una forta palmellada al braç al trandoshà, que li va fer mal la mà en xocar contra la dura pell de cuir de la criatura.
-Enrere, Portha. La teva malaptesa serà registrada.
El gran llangardaix trandoshà va xiuxiuejar i es va allunyar de les caixes per parar-se al costat d’en Pash. El tècnic va assentir lentament.
-Gràcies. És estrany que comprenguin els nostres problemes.
-Així és -Wedge es va rascar la barba que s'havia deixat créixer com a part de la seva disfressa -. Tens raó en què ha de ser la teva elecció, però no hi ha temps suficient perquè corris els diagnòstics tu mateix. Les seves targetes ja t'han mostrat que estan netes, però vols que quedi clar que vas ser escrupolós en fer la teva elecció a l'atzar. Si no, bé, dubto que els teus superiors quedin impressionats.
-Sens dubte que això seria molt dolent.
-I no podem deixar que això passi, així que has de triar. Diverses vegades, perquè no pugui haver cap dubte sobre l'aleatorietat de l'elecció. Ja veuràs -Wedge va somriure i va estendre les mans -. Aquí hi ha cinc. Tria tres.
L'home va arrufar el nas per un segon, llavors va assenyalar a la primera i la les últimes dues.
Wedge li va fer senyals a Gavin.
-Emporta't les altres dues.
Gavin va allunyar les dues unitats designades arrossegant a les profunditats del pis del magatzem de la fàbrica. Wedge va reacomodar precipitadament el trio restant en una sola línia. Una d'aquestes és la unitat que jo vull que prenguis, dos no ho són.
-Tria’n dos més.
L'home va assenyalar les últimes dues.
-Escullo aquestes.
-Bé -Va assenyalar a Pash -. Emporta't aquesta. Ara tria’n una -Wedge volia que escollís la primera caixa, però el tècnic va tocar la segona.
Wedge va assentir, va somriure, llavors es va girar i li va arrufar les celles a Gavin.
- Què estàs esperant? Entra al camió amb els altres -Mentre li donava l'ordre a Gavin, Wedge va recolzar el peu sobre del centre de memòria escollit -. Afanya't, l'home ha de complir un horari, un horari estricte.
-Que no se't caigui -va exclamar el tècnic.
Wedge va sospirar.
Aquests exòtics treballen dur, però no es pot confiar en ells, i llavors aconsegueixo tenir un home com ell que no és molt millor.
El tècnic va assentir mentre mirava a Gavin portant la caixa al camió repulsor i la feia lliscar en la part de darrere.
-És culpa de la Rebel·lió, saps.
- Això creus?
-Per descomptat. Quan l'Emperador encara estava en el govern no hi havia cap dubte sobre com fer les coses. Ara... -L'home va arronsar les espatlles eloqüentment i Wedge va assentir emfàticament -. Avui dia la gent ha deixat de pensar perquè els descuits ja no reben la recompensa que rebien abans.
-Crec que tens prou raó -Wedge va somriure i es va fregar les mans. Si haguessis estat pensant una mica, amic meu, hauries vist que vaig forçar la teva elecció de caixa. Vas fer l'elecció, però jo vaig decidir el que significava aquesta elecció. Si haguessis escollit els dos centres arreglats al principi, jo hauria rebutjat els altres tres. La il·lusió d'elecció t'ha satisfet. Va fer una nota mental per agrair-li a Booster Térrik per haver-li ensenyat, fa tant temps, el valor de deixar que la gent s’enganyés a si mateixa mostrant-li com forçar una elecció.
El tècnic va fer una entrada al seu quadern de dades.
-Fins i tot els soldats d'assalt estan esgarriats. Aquesta tarda em van intentar impedir entrar en aquest sector, però no vaig deixar que em dissuadissin, no senyor. Els hi vaig fer front i em van deixar anar!
- Soldats d'assalt? -Wedge va agitar el cap, llavors va assenyalar a Gavin -. Has sentit això, fill? Fins i tot els soldats d'assalt s'estan tornant tan indisciplinats que tu podries unir-te a ells. Potser aquests de fora podrien dir-te on és la seva oficina de reclutament.
El tècnic va semblar sorprès.
- Fill? Aquest és el teu fill?
-S'assembla a la seva mare -Wedge va guiar l'home cap al seu camió repulsor -. No vull demorar-te.
De sobte unes espurnes van sortir disparades del costat de la porta lateral de l'andana de càrrega i van ploure des del sostre del magatzem. Un halo de brillant foc blanc va envoltar la porta, llavors va implosionar deixant un forat fumejant a través del qual van sortir corrent uns soldats d'assalt. Duracret i acer van ploure des de dalt mentre els equips s'obrien pas a través del sostre i descendien despenjant-se de línies primes. A fora, passant el morro del camió de centres de computació, Wedge va veure la roma proa d'un Explorador Flotant Mekuun carregant contra la porta llunyana. Va rebotar, va disparar una andanada del seu canó làser, llavors va tornar i va travessar les restes foses de les contraportes.
Wedge va empènyer el tècnic cap endavant, llavors va girar sobre els seus talons i va començar a córrer enrere cap a les ombres del magatzem. Va saltar per sobre d'una línia de centres de memòria, llavors va doblar abruptament a l'esquerra i de nou a la dreta mentre els raigs de blàster explotaven al seu voltant. Saltant per sobre d'una altra línia de caixes, Wedge es va ajupir per cobrir-se. Des de la seva dreta Iella li va fer arribar una carrabina blàster, llavors va activar el seu comunicador.
-Shiel, Ooryl, Wedge està a cobert. Obrin foc.
Des del més profund en el magatzem el gandià i el shistavanià van començar a disparar amb un parell de canons blàster Pesats Merr-Sonn E-web. Les armes estaven muntades sobre trípodes i tenien camps de foc molt específics.
Ooryl va descarregar un corrent de foc per sobre de l'andana de càrrega i cap a l’Explorador Flotant. Els raigs de blàster escarlata es van obrir camí abrusadorament per sobre del morro del vehicle i van travessar el parabrisa de la cabina del pilot. La cabina va explotar-hi amb foc i fum.
Shiel va concentrar el seu foc en els soldats d'assalt que descendien en les línies des de la teulada. L'alta velocitat de foc li va permetre escombrar amb els seus tirs i atrapar els soldats d'assalt de les línies. Wedge i Iella hi van agregar el seu foc, però es van concentrar prop dels forats per disparar als soldats que acabaven de començar el seu descens. La sortida a la cantonada oposada de la fàbrica va explotar. Wedge va encendre el seu comunicador.
-Còrran, informa -No va obtenir cap resposta i no podia veure res més que foc i metall retorçat on una vegada hi havia hagut una escala. El pla d'evacuació original havia designat aquesta escala i l'àrea més enllà d'ella, que Còrran, Mírax, i alguns membres del Sol Negre estaven ocupant, com la seva sortida primària. Ja no.
Va mirar a l’Iella.
-Pla dos. Retirada -Ella va passar el senyal pel seu comunicador.
Portha, Pash, i Gavin es van retirar de les seves posicions primer mentre Iella i Wedge proveïen foc de cobertura. Una vegada que van estar llestos, Iella i Wedge es van retirar, però no van arribar lluny. Fins i tot amb foc de cobertura dels blàsters pesats i els altres, els soldats d'assalt se les van arreglar per concentrar suficient foc com perquè els resultés impossible moure’s.
Jaient immòbil al ferrocret, amb la galta esquerra atapeïda contra el terra fresc i les espurnes de les caixes incendiades agullonant la galta dreta, tot va semblar esfondrar-se-li a sobre al mateix temps. Wedge sabia que estar en el magatzem de Sectinv a Coruscant era absolutament i completament una cosa demencial, fins i tot encara més que enviar caces a destruir una Estrella de la Mort. Ell hauria d'haver estat en un Ala-X si anava a combatre imperials. Tenir un tiroteig amb soldats d'assalt seguia sent una de les millors maneres que coneixia de cometre suïcidi, i temia que anava a demostrar-ho en els pròxims tres o quatre minuts. Al preparar-se per la seva operació havien tingut en compte el que passaria si una patrulla de soldats d'assalt feia una inspecció de la fàbrica Palar, i els dos blàsters pesats haurien d'haver estat més que suficients per ocupar-se de l'amenaça. La presència de tants soldats d'assalt significava que havien estat venuts com a mínim dues vegades, una vegada perquè es pogués planejar l'operació imperial i de nou perquè els exploradors que havien deixat fora de la planta no els advertissin de l'imminent atac.
Còrran havia dit que encarregar-li a Thyne que organitzés la vigilància era un gran error.
Més raigs de blàster van cremar per l'aire sobre d'ell. Si no faig alguna cosa ràpida, estarem acabats. Wedge va aixecar el fons del seu comunicador i el va girar, posant el dispositiu en una nova freqüència.
-Aquest és Líder Murri. Aquí les coses s'estan complicant. Rastregin i recuperin aquest senyal. Veniu preparats per aixafar soldadets.
-Rebut.
Iella es va arrossegar fins a ell i va mirar al comunicador.
- Vull saber-ho?
-No m'agrada treballar sense suport -Va somriure, llavors va ajupir el cap quan un raig de blàster va socarrimar l'aire -. Si aguantem potser podrem sortir-nos bé d'aquesta.
-Tu ets l'heroi de la Rebel·lió, així que confiaré en tu -Ella li va fer un somriure de confiança -. Apostaria que Thyne ens va vendre.
-No accepto aquesta aposta -Un altre trio de raigs van cremar per l'aire damunt d'ells -. No podem esperar aquí. Belluguem-nos.
- Com?
Wedge va somriure.
-Truca a Shiel. Fes que usi aquest canó per obrir-nos un camí a través d'aquest laberint.
-Considera-ho fet -Iella li va donar l'ordre a Shiel i la línia de grossos raigs vermells els van travessar per sobre i va baixar. Els centres de memòria van explotar llançant ferralla ardent per tot arreu. Els discos de memòria van girar per l'aire, van xocar, i van rodar per tot el magatzem. El fum ja cobria el sostre amb un cotonós núvol gris, però es va alçar més per convertir-lo d'un benigne a un amenaçador i fosc núvol de tempesta.
Fins on Wedge va poder determinar més tard, el fet que Shiel disparés contra les caixes per aclarir el camí per a Iella i ell va ser interpretat pel tècnic d'ordinadors com un intent per destruir els centres de memòria a la part de darrere del camió repulsor. Qualsevol que estigués conduint va arrencar el motor i va donar energia a les bobines repulsores. El camió es va elevar del sòl del magatzem i va començar a avançar cautelosament. La seva popa va començar a desplaçar-se cap a l'esquerra, però això era clarament en preparació per girar al voltant de l'Explorador Flotant en flames.
De sobte el camió es va llançar oscil·lant cap endavant. El seu parafangs davanter dret es va estavellar contra la vora del port d'accés de l'andana de càrrega. El camió va girar a l'esquerra i va retrocedir cap a l'Explorador Flotant en flames. Va pujar a mitges sobre el vehicle militar abans que les seves bobines repulsores es sobrecarreguessin, fent que el camió caigués i aixafés l'Explorador Flotant.
Una explosió titànica va destrossar dos vehicles i va ruixar de resquills tota l'àrea de l'andana de càrrega. L'ona expansiva de l'explosió va fer volar les caixes i va llançar a Wedge d'un costat a un altre com un chadra-fan lluitant cos a cos contra un Rancor. Va aterrar violentament sobre una caixa, trencant-la i al centre de memòria que contenia. Al mateix temps va sentir que alguna cosa es trencava en el seu costat esquerre i va sentir un dolor agut amb cada respiració. Costelles, però si més no encara em puc moure.
Va agafar la mà que li oferia Gavin i es va posar dret. Tots dos van ruixar de foc blàster el núvol negre que estrangulava l'extrem llunyà del magatzem, però molt poc foc es dirigia de tornada en la seva direcció. Clarament els soldats d'assalt havien patit la pitjor part de l'explosió, sent els que estaven més a prop quan els carregadors de municions de míssils de commoció de l'Explorador Flotant havien explotat.
Iella, Pash, i Portha havien pres posicions al voltant de la porta que s'endinsava més profundament en el complex de la fàbrica. Més enllà d'ells Nawara Ven i Shiel estaven ocupant-se del seu canó blàster pesat. Rhysati i Erisi estaven endavant amb Ooryl prop per darrere. Ell usava una carrabina blàster.
Wedge va fer una ganyota de dolor quan va fer el gest que avancessin.
- Vinga, vinga! Aquest lloc està ple d’IMP. Ens han venut així que ara hem d'arribar a un lloc segur.
Els ulls d’en Gavin es van eixamplar.
-Però estàs ferit, senyor.
-Encara em puc moure, Gavin, i això és el que hem de fer -Wedge el va empènyer cap endavant -. Si no ho fem tots serem ferits molt més greument. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada