dimarts, 1 d’octubre del 2013

L’Aposta d’en Wedge (XXXI)

Anterior



31

Les mans d’en Kírtan Loor es van tancar convulsivament en punys. Qui és més estúpid, el ximple o el que confia en el ximple? L'informe inicial de Zekka Thyne sobre la planificació d'una reunió perquè els Murris decidissin què havien de fer per enderrocar Centre Imperial havia semblat prometedor. Thyne li havia explicat qui hi havia assistit i esbrinar que Iella Wessiri i Còrran Horn s'havien tornat a trobar havia complagut a Loor. El fet que no havia sabut que Iella estava vivint just a sota del seu nas no l’entusiasmava, però la seva ubicació havia estat fora de la seva àrea d'interès immediat fins que ella es va tornar part de l'operació de l'Esquadró Murri.
Els expedients que li havia enviat la divisió de crim organitzat d'Intel·ligència Imperial li havien proveït d'informació interessant sobre Fliry Vorru així com del devaronià, Dmaynel Kiph, però no tenien cap registre d’Asyr Sei'lar. Encara que ja havia estat amonestat per Ysanne Isard sobre treure conclusions injustificades, Loor va decidir que Sei'lar probablement era membre d'alguna xarxa d'espionatge bothana. La possible existència d'una operació independent d'Intel·ligència Bothà en Centre Imperial suggeria que l'Aliança no era un front totalment unificat el que significava que l'estratègia de Cor de Gel per dividir i destruir gradualment tenia un mèrit encara més gran.
El que s'enfellonia a Loor era l'engany d’en Thyne, un engany que es tornava bastant evident en els informes subseqüents. Thyne havia dit que la primera reunió havia estat només organitzativa, que no havia produït cap classe de pla que funcionés. En els cinc dies des d'aquesta reunió, però, a Thyne li havien encomanat realitzar certes tasques que estaven fora dels deures usuals que tenia dins del Sol Negre. Inicialment havia observat la recol·lecció de tota classe de dades de les operacions de joc i especialitat del Sol Negre a Centre Imperial, però ell només va reunir la targeta de dades. No tenia cap idea de quina informació contenien.
Després de dos dies d'això havia estat canviat a procuració d'equipament. Encara que les seves activitats li van proporcionar a Loor una interessant finestra a la disponibilitat de gairebé tot en el mercat negre, no li donava cap mena d'informació que li fos útil per a oposar-se a l'operació dels Murris. Thyne estava sobrecomprant armes i les estava repartint en un gran nombre de llocs. En això Loor va reconèixer un esforç per mantenir massa llocs perquè Intel·ligència Imperial els cobrís adequadament.
Li semblava clar a Loor que Thyne havia estat aïllat del comandament pel grup i li havien donat treballs que, encara que valuosos, no serien desastrosos si fracassaven. Thyne no era l'única persona que comprava armes al mercat negre així que Loor va haver de concloure que potser cap de les armes que Thyne havia recol·lectat serien usades. Loor hauria decidit que la tapadora de Thyne havia estat descoberta, però l'expedient de Vorru deixava pocs dubtes sobre com hagués estat manejat l'home si el Sol Negre descobria que Taques estava treballant per a l'Imperi.
Diverses coses li van semblar òbvies a Loor. La primera era que Thyne se les hi havia arreglat per demostrar que no era digne de confiança. Va assumir que això era perquè a Thyne clarament li hauria encantat suplantar Vorru com a cap del Sol Negre i Vorru, igual de clarament, volia impedir que això succeís. L’animositat d’en Thyne cap a Còrran i Iella també podia tornar-se un desavantatge en qualsevol consell de planificació. Loor havia decidit que a Thyne l’havien fotut fora de la reunió inicial abans que els plans s'haguessin discutit i només més tard es va assabentar que Thyne havia estat colpejat i que l'amnèsia li havia esborrat la part substancial de la reunió. L'espia dins de l’Esquadró Murri no havia estat present a la reunió. Els informes subseqüents de l'espia havien estat singularment inútils.
El consell de planificació havia compartimentat els treballs necessaris per completar l'operació, així que les activitats de l'espia van resultar menys aclaridores que les d’en Thyne. Que el personal de l'Esquadró Murri mantingués un perfil baix tenia sentit, ja que ells no estaven tan familiaritzats amb Centre Imperial com altres membres de la conspiració, però feia que les seves activitats fossin inútils com a indicadors del que anava a succeir.
L'única gràcia salvadora de tot era que les coses semblaven estar avançant lentament. Isard li havia dit a Loor que res havia de passar abans de dues setmanes, el període d'incubació de la nova soca del virus Krytos. Ja havien passat deu dies des que els sullustans capturats al magatzem van ser injectats amb el virus així que ja estava molt a prop de la seva data límit. Isard va dir que havia introduït el virus en el subministrament d'aigua, així que innombrables criatures ja estaven ingerint-lo. El mateix Loor s'havia acostumat a beure només aigua bullida i vins importats d'altres mons, no volia arriscar-se, tot i que se suposava que el virus no infectava als humans.
Loor es va reclinar enrere en les ombrívoles profunditats de la seva oficina i es va fregar una mà contra el front. La clau per prendre qualsevol planeta era baixar els seus escuts i aterrar tropes. Encara que un bombardeig planetari podia causar molts danys, només les tropes a terra realment podien prendre i instal·lar-se en el terreny. Sense baixar els escuts, això no podria passar, així que els escuts havien de ser el blanc lògic per als Murris.
El blanc obvi per baixar els escuts eren els mateixos generadors d'escuts. Omplir un lliscador terrestre de Nergó 14 i enviar-lo en un atac de bombardeig suïcida a una estació de generació semblava la forma més convenient d'ocupar-se dels escuts. Hi havia dos fets que feien suposar que aquesta estratègia no era probable, el gran nombre d'estacions requeriria una o dues tones mètriques perquè els rebels les volessin a totes i els rebels, pel que ell sabés, fins ara no havien comprat res de Nergó 14. Més important, destruir els generadors d'escut es tornaria en contra en els seus futurs esforços per assegurar el planeta.
Un atac contra les estacions de generació d'energia tenia problemes similars. El seu nombre era encara més gran que el de les estacions de generació d'escuts. La xarxa elèctrica del planeta estava coordinada de tal manera que si una àrea perdia la seva planta d'energia local immediatament li seria subministrada energia d'altres sectors propers. Un parpelleig en les llums seria l'únic senyal de la pertorbació. En els seus mesos a Centre Imperial, Loor només havia vist parpellejar les llums quan una de les poderoses tempestes locals es va deslligar sobre l'edifici on ell estava.
El blanc obvi era l'ordinador que ho controlava tot a Centre Imperial, però Loor havia vist presons que tenien menys seguretat que l'ordinador central. El centre tenia el seu propi escamot de soldats d'assalt i les casernes dins d'un radi de cinquanta quilòmetres tenien ordres de respondre a qualsevol alarma d'allà amb tota la velocitat i el poder de foc que tinguessin. El mateix establiment havia estat construït amb especificacions més exigents que qualsevol altre edifici del planeta, incloent el Palau Imperial. Un rumor deia que si l'Estrella de la Mort hagués estat usada contra Centre Imperial, el centre de computació hagués estat un tros reconeixible i rescatable de les ruïnes.
Un atac armat contra el centre de computació semblaria destinat al fracàs, però la presència de l'Esquadró Murri ho feia una mica més viable. Si tenien caces, i havia caces de diversos tipus disponibles al mercat negre, podrien ser capaços d'interceptar i abatre algunes de les tropes abans que hi arribessin. Això els donaria més temps als atacants, encara que el resultat encara semblaria desfavorable per als rebels. Els esquadrons de caces TIE estacionats a terra serien capaços de contrarestar l'amenaça dels caces, així que posar-los en alerta era una precaució que li suggeriria a Isard.
Potser la part més difícil de cuidar contra les accions rebels era balancejar-se en el prim tall del pla d'Isard. Ella volia donar-los Centre Imperial als rebels, per etzibar la responsabilitat d'una població que els esgotaria de bacta i d'efectius, incapacitats eficaçment i atrapant-los en un lloc. Si les seves precaucions contra les accions rebels eren massa òbvies, els rebels podrien fer alguna cosa inusual, donant-los el planeta abans del que ella volia que el tinguessin o, pitjor encara, convencent-los que suspenguessin la seva invasió. La idea d'enfrontar la seva fúria si les coses sortien malament omplia de por a Loor. No obstant això, només queden quatre dies més fins la data límit mínima, i dues setmanes i mitja fins a la màxima. Estic a prop de l'èxit. Loor va assentir lentament en la foscor.
-Si Derricote dóna allò que promet amb aquest grup de sullustans, els rebels capturaran un món agonitzant i el seu moviment morirà juntament amb el planeta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada