divendres, 24 d’abril del 2020

La sort del pocavergonya (112)


112

El rifle blàster d’en Han resplendeix. El primer tret li dóna a un altorià al centre del pit i el fa caure abans que el llangardaix tingui temps de disparar. El rifle de Sodarra centelleja en el mateix instant, tallant el tentacle cranial que li quedava al twi’lek. El captaire cau sota la taula, i Han nota amb interès que Sodarra valora més la venjança que la seva pròpia vida.
Els tres llangardaixos que queden es llancen al terra per cobrir-se, empolsant la cantonada amb sagetes vermelles i verdes. Han es llança al terra i sent un agut dolor en l'abdomen. No està segur de si li han donat o de si només ha caigut en un mal lloc. De moment, està massa ocupat com per preocupar-se’n. Els lladres els han atrapat en una cantonada. Les finestres han estat cobertes amb taules fa molt temps i Han dubta que el cantiner hagi cridat a l'ascensor.
―Com em fico en aquestes coses? ―gemega.
Sodarra xoca contra la cantonada. Al principi, l'imperial roman immòbil i Han pensa que han matat al seu company. No obstant això, un segon després, Sodarra s'arrossega cap endavant i es refugia darrere d'una taula caiguda.
―Quina llàstima ―murmura Han.
Una nova ronda de foc dels altorians li recorda que oficial imperial o no, necessita a Sodarra. En Han prem el gallet del seu rifle mitja dotzena de vegades. Una descàrrega d'energia blava parteix la taula a la meitat, quan les meitats se separen, un altorià mort jeu en el terra. Sodarra torna a disparar i crida triomfant en un llenguatge que Han no coneix.
L'últim altorià corre cap a la porta. Han dispara una vegada i el llangardaix perd el braç dret. La ferida no sembla ni tan sols fer disminuir la velocitat de l’altorià; surt disparat per la porta i es capbussa al tèrbol canal.
El twi’lek es posa dempeus, sostenint una mà sobre el monyó del seu tentacle cranial.
―Si us plau ―prega―. No anem a fer-los da...
El blàster de Sodarra l’interromp. En Han gira la seva arma cap al cantiner just a temps. El fornit home està buscant alguna cosa sota la barra.
―No ho facis! ―adverteix Han―. Només crida a l'ascensor.
El cantiner empassa saliva, llavors assenteix amb el cap i pitja un botó. Un moment després, la porta de l'ascensor s'obre.
―Ara anem a pujar ―diu Han―. Serà millor que tornem a un bar buit.
Els parroquians supervivents corren cap a la sortida.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada