dijous, 30 d’abril del 2020

L'honor dels Jedi (26)


26

Luke troba els controls com si fossin part del seu cos. Se sent estranyament en calma, malgrat la seva situació desesperada. La seva subjecció sobre la palanca de control és segura i ferma, i tot el seu cos se sent com si estigués enllaçat a l'ordinador de control de l'Ala-X. Gairebé sembla que ell és part de la màquina, i que la màquina és part del cosmos.
Sense pensar-ho conscientment, Luke permet que la seva mà es mogui segons la seva pròpia voluntat. Guia el caça en un gir ampli i descendent. La cabina tremola; un TIE gairebé dóna en el blanc. Luke no permet que el foc enemic disturbi la seva meditació. Continua permetent que la seva mà guiï la nau.
El gir sembla durar hores. Luke no és capaç d'endevinar quant ha girat, o què pensen els imperials de la seva maniobra. Simplement es concentra en les sensacions que ofereix el gir i en la suavitat del moviment.
Finalment, sembla que el gir ha acabat. Permet que la seva ment prengui el control de si mateixa prou per començar una sèrie de maniobres evasives. Oscil·la a l'esquerra tres vegades, després dues a la dreta, quatre cap amunt, i després una cap avall. Qualsevol cosa amb la condició d'evitar durant uns segons més que els ordinadors de punteria dels TIE tinguin un blanc clar sobre ell.
No té ni idea d'on estan els TIEs, de si Gideon ja els ha destruït, ni tan sols de si està volant cap a la nau minera de Gideon. Només sent que just davant es trobarà fora de perill. Alguna cosa ha de veure amb el pacífic pessigolleig que sent a la base del cervell. A part d'això, no pot explicar com sap que s'està dirigint cap a la seguretat.
L'Ala-X s'estremeix, després tremola, agitant la serena confiança de Luke. Els TIEs segueixen a la seva cua, i els seus ordinadors de punteria han aconseguit centrar el blanc en la silueta de l'Ala-X. Luke gira a l'esquerra, després es llança en un descens en espiral.
Una tremenda ona de xoc estampa a Luke contra el seu seient. Després tot queda en silenci. Vola recte cap endavant. Els TIEs s'han anat?
Quinze segons després, veu punts davant els seus ulls. La seva visió està començant a tornar. La brillant resplendor d'un tret d'energia fa saber a Luke que una cosa més ha tornat. Agafa els controls i realitza un gir tancat, armant els seus canons làser.
A través de la seva visió clapejada, veu una única bola amb dues ales just davant seu. La nau minera amb forma de caixa de Gideon persegueix al TIE en va; està tan distant que Luke amb prou feines pot distingir-la d'un estel feble. D'altra banda, el TIE està tan a prop que Luke pot veure al pilot imperial retirant el seu ordinador de punteria. Luke somriu; ell és el millor en aquest camp.
Ajusta el seu rumb per llançar-se directament cap a l'imperial, i després dispara. Quatre rajos blaus centellegen sota el TIE i convergeixen més de 500 metres per darrere d'ell.
El TIE retorna el foc, amb els seus canons làser dobles convertint els 50 metres de buit que separaven les dues naus en un mar de ràfegues d'energia. Luke alça el morro de l'Ala-X i dispara. Dos trets llesquen el pilar de suport esquerre del TIE. El panell solar surt surant allunyant-se de la guspirejant cabina.
Luke ascendeix bruscament per evitar al TIE a la deriva, i després gira la mirada just quan esclata en flames taronges.
—Això ha anat per molt poc, Ben —murmura Luke. La seva única resposta és que el pessigolleig en el profund del seu cervell s'esvaeix.
Uns segons després, s'acosta a la cabina de la nau minera. Darrere dels controls del pilot, Gideon està assegut amb un gran somriure d'orella a orella dibuixada en la seva barba. Sidney s'ha esfondrat en el seient del copilot, amb les orelles aplanades contra el cap i una màscara d'horror i culpa en el seu musell. Sembla que no és capaç de creuar la seva mirada amb la d’en Luke.
Gideon alça la mà, aixecant el polze, i després assenyala a l'asteroide Tredway. Al principi, Luke no pot veure la llançadora d'assalt. Finalment, distingeix un punt de llum prenent terra al costat del disc brillant prop del centre de l'asteroide. Assenteix, i després accelera cap a la llançadora.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada