dimarts, 28 d’abril del 2020

L'honor dels Jedi (11)


11

Luke es gira amb objeccions cap a la sortida.
—Ho sento —diu—. Tinc assumptes més importants que atendre.
—Quin assumpte és més important que la llibertat? —pregunta un bípede de pelatge groc, agafant l'espatlla d’en Luke amb una mà amb ungles com urpes. Encara que Luke vol explicar que és un pilot de l'Aliança, s’ho pensa millor. Admetre tal cosa ja havia causat la mort de més d'un rebel, i no veu cap necessitat de revelar la seva veritable identitat en aquests miners.
Gideon retira suaument l'urpa groga de l'espatlla d’en Luke.
—Sidney, si tant vols rescatar a Erling Tredway, fes-ho tu. El primer que has d'aprendre de la llibertat és que has de lluitar per ella tu mateix.
Sidney estudia a Gideon amb una expressió barreja de desconcert i ràbia. Després d'una pausa, parla de nou.
—El pada no lluita; està malament.
Gideon agita el cap amb impaciència.
—Quina és la diferència entre que ell lluiti o que tu lluitis? Lluitar és lluitar.
Les immenses orelles rodones de Sidney es van plegar cap endavant, traint la seva decepció.
—Sí, lluitar és lluitar. Per descomptat —Es va dirigir a Luke—. Perdona'm, si us plau; no tenia dret a demanar-te això.
Luke somriu i assenteix amb el cap.
—Ja està oblidat. Bona sort, feu el que feu.
—Igualment, fill —respon Gideon.
Luke avança per un ondulant flexipassadís fins a la resclosa. Després de posar-se el seu vestit de buit, es deté al portal de la resclosa per estudiar l'asteroide sobre el qual s'assenta l'hostal.
L'hostal en si és una col·lecció de bombolles de plastiescuma connectades per llargs i ondulants flexipassadissos. Robusts cables metàl·lics ancoren cada bombolla i flexipassadís a protuberàncies de terra rocós que sobresurten de la superfície polsosa i coberta de cràters. Els cables són necessaris perquè l'atracció gravitacional del petit asteroide és tan feble que un nen pot llançar una roca a l'espai. Salta-asteroides i maquinària minera quedaven en un dispers radi al voltant de l'hostal, ancorats als edificis de l'hostal, a roques properes o entre si.
Conegut formalment com Henryson 400.324, el planetoide té poc més d'un quilòmetre de llarg, i la meitat d'ample i d'espessor. El numero de designació que segueix al nom indica que Henryson és el planetoide número 400.324 del Cinturó Sil'Lume a ser catalogat com a propietat d'un ser racional. El nom es refereix al seu amo original. Quan Luke estava investigant els registres del sector, R2 va informar que els nombres de catàleg ascendeixen fins a 895.256, però ningú sap quants asteroides mai han estat reclamats.
Henryson gira tan ràpid que Luke es mareja quan aparta la mirada del terra. Les estrelles semblen volar sobre l'horitzó com a meteors. Per empitjorar les coses, el sol mai es posa a Henryson. El seu disc de la grandària d'un raïm oscil·la en el cel com si pengés d'un pèndol. Com a punt de referència més important en el cel, serveix com a constant recordatori que Luke no està més que en un gegantesc oncle-viu.
Quan està segur que cap observador indesitjat aguaita en l'exterior, Luke obre la resclosa i avança amb dificultat a creuant la capa de pols que li arriba fins al genoll cap a el seu Ala-X ocult. R2 obre la carlinga del caça i transmet un missatge urgent al seu comunicador mentre aquest comença a descendir per la paret del cràter. Encara que la majoria de les persones no poden entendre el llenguatge de xiuletades i xiulades de la unitat R2, Luke no necessita traducció per saber que alguna cosa ha alarmat al petit droide.
Ràpidament grimpa a la cabina i activa un traductor. R2 visualitza un missatge en la videopantalla.
Luke somriu.
—Ho sé, R2. Vaig veure al general i als soldats d'assalt.
R2 xiula una pregunta.
—Van arrestar a un líder de la resistència local i el van portar a la presó del sector.
R2 roman en silenci per un instant, i després llança una breu sèrie de xiuletades.
—Rescatar-li? —exclama Luke—. Això és un planeta presó; tot un planeta! Què creus que sóc, un mag?
El petit droide no respon.
—A més, hem de tenir en compte la nostra missió —afegeix a la defensiva Luke—. No crec que al General Dodonna li agradés que decidíssim rescatar a un estrany en lloc de buscar una nova base.
Luke activa els motors repulsors de l'Ala-X. Un instant després el caça ascendeix cap a l'espai.


·         Passa a la secció 18.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada