dimecres, 29 d’abril del 2020

L'honor dels Jedi (21)


21

Els TIEs obren la seva formació formant un ampli diamant i s'aproximen lentament. Els seus punts de foc són ara prou brillants perquè Luke els pugui distingir de les estrelles de fons. Els imperials semblen més interessats a mantenir als intrusos allunyats de l'assalt que a atacar a un Ala-X solitari i a una nau minera. Per desgràcia, amb l'avantatge numèric dels TIEs, Luke dubta de poder obrir-se pas cap a la llançadora.
—Serà millor que no ens fiquem amb aquests tipus —diu Luke—. No podrem ajudar a ningú si deixem que ens matin.
—Tu ets el que pilota un caça estel·lar —replica Gideon—. El que tu diguis.
Luke gira el caça estel·lar i accelera allunyant-se de l'assalt. Gideon li segueix, amb la seva nau minera movent-se sorprenentment ràpid per a una nau de semblant grandària. Els punts de llum dels TIE es dissipen ràpidament en el no-res.
—Serà millor que amaguem aquest caça estel·lar teu abans que anem al centre de visitants de Tol Ado, fill —diu Gideon—. Sidney coneix el lloc perfecte. Segueix-nos.
A Luke li sona sospitós que hi hagi un centre de visitants en un planeta presó.
—No estic segur de voler anar a aquest centre —diu—. Per què algú construiria alguna cosa així?
—Sidney diu que Parnell creu que la seva presó és una obra d'art —diu Gideon—. Només vol mostrar-la. També serveix per recordar a la gent el que passa quan et surts del camí marcat. Però podríem treure algun avantatge d'això; no puc pensar en un lloc millor per fer els nostres plans.
—D'acord —diu Luke.
Gideon lidera el camí cap a un asteroide catalogat com Milton 40.005. Al principi, l'asteroide sembla una partícula de pols suspesa en una habitació fosca. Uns minuts després, no obstant això, més a prop semblava un terròs de sucre bru surant en un estany de llot negre.
Descendeixen en un petit cràter fosc, de no més de 20 metres d'ample. Les llums de la part davantera de la nau minera de Gideon il·luminen els murs del cràter amb claredat de dia conforme la nau s'endinsa en la roca. El cràter és realment un profund túnel que condueix a les profunditats de l'asteroide. Luke admira la perícia i la confiança com a pilot de Gideon. La nau del miner no té més d'un metre de marge a cada costat.
Finalment, després de tres tibants minuts, hi arriben a un eixamplament en el túnel.
Gideon fa girar la seva nau i fa descendir una rampa des de la resclosa ventral. Luke aterra l'Ala-X, s'ajusta dins del vestit de buit, i després descarrega a R2 i l’ajuda a pujar per la rampa.
L'interior de la Galleda de Roques de Gideon és fosc sense arribar a ser tètric. Com la major part de les naus mineres, la nau de Gideon consisteix principalment en una atrotinada badia de càrrega usada per transportar mineral a la refineria. Els motors repulsors, lents però potents, queden just a popa de la badia de càrrega. Les cabines de la tripulació, que Gideon mantenia immaculats sense decoracions estranyes, estaven organitzats tant per a la comoditat com per a l'eficiència.
—Per què t'has portat això? —pregunta Gideon, assenyalant a R2-D2.
—És una llarga història —diu Luke—. Però podria resultar útil. Ja he usat a aquest petitó en situacions similars.
Gideon rondina, sense deixar-se impressionar.
—A mi no m'agraden massa els droides.
R2 deixa anar una aguda xiulada.
—Què ha dit? —pregunta Gideon.
Luke s'encongeix d'espatlles.
—No puc entendre-li tret que estigui connectat.
En aquest cas, Luke està segur que és un avantatge no poder entendre al droide.
Gideon puja la rampa de la resclosa i després condueix a Luke a un seient. Uns minuts després, abandonen Milton 40.005 i avancen lentament cap al centre de visitants de Tol Ado.

Recorda que Luke deixa el caça estel·lar en l'asteroide «Milton». Pot necessitar-ho més tard.

·         Passa a la secció 86.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada