dimecres, 22 d’abril del 2020

La sort del pocavergonya (111)


111
―Llavors no tenim elecció ―diu Han―. Sortirem de l’hiperespai demà i posarem rumb a Shador ―Un moment després pregunta―. Leia Organa és Alfreda Goot, veritat? Odiaria perdre aquesta carrera si això posa en perill a la Leia.
Sodarra assenteix i sospira.
―Confiï en mi; està prenent la decisió més sàvia. Si em disculpa, aniré a explicar la notícia als meus homes.
El comandant surt de la cabina i torna al saló de la tripulació. En Han roman en el seient del pilot mirant fixament la vasta vacuïtat al capdavant. La vacil·lació de Sodarra no té sentit. Està segur que el Nucli d'Energia Quadex del Falcó pot energitzar a qualsevol dispositiu d’ocultament que mereixi ser anomenat “compacte”. Potser l'ex-imperial tem que Han, sent contrabandista, trobi que el dispositiu d’ocultament és massa útil per vendre-ho. Té un punt.
Quatre hores després, Chewbacca entra a la cabina i informa que no ha trobat res dolent als programes. El wookiee gairebé rugeix de frustració.
―Oblida-ho ―diu Han―. Tenim uns dies per reparar-ho. Tornem a la badia de càrrega. Hi ha alguna cosa que vull enganxar.
El corellià torna a pujar pel passadís d'accés de la cabina, llavors s'esforça per veure pel passadís d'accés al saló de la tripulació. Sodarra i els seus soldats d'assalt estan ocupats conversant en veu baixa. Solament el capità enfronta la porció exposada del passadís, i la seva atenció està en els seus homes. Han li fa senyals a Chewbacca que no faci soroll. El wookiee sembla confós, però assenteix. Sodarra segurament s'enfadaria si el veiés tafanejant prop del dispositiu d’ocultament. Han prefereix demorar la confrontació fins al final d'haver connectat el dispositiu; serà menys probable que sigui violent.
S'escapoleixen ràpidament per la passarel·la fins a la mampara de la badia de càrrega. La porta grinyola quan el pilot l'obre. Es maleeix a si mateix per no prestar més atenció al manteniment no funcional. Chewbacca el segueix a la badia, llavors Han tanca la porta i activa la il·luminació del sostre.
Una gran caixa de plastiacer, de gairebé quatre metres d'altura i cinc d'ample, jeu a la meitat del celler. Té una llarga junta a la meitat. Els pestells de tancament no tenen cadenat.
Han deixa anar els pestells i la junta se separa. Endins hi ha una gran bola negra. Chewie aferra un dels costats de la caixa i tira. La junta s'obre fins a tenir un metre d'ample. La bola és la cabina d'un caça TIE!
En Han xiula sorprès.
―Si un TIE pot energitzar l’ocultador, el Falcó també!
Chewbacca obre una mica més la caixa i entra.
―Podem enganxar-ho al nucli d'energia? ―pregunta Han.
El wookiee murmura una resposta. Sona nerviós.
―És una llàstima ―diu el pilot―. Aquesta és la sort d'un contrabandista. Potser puguem vendre-ho a l'Aliança. Aquest prototip ha de valer una fortuna.
Un fort cop sec ressona en la caixa. El braç de Chewie es desploma al terra.
―Chewbacca!
El braç roman flàccid. Han s'agenolla i percep un pols feble i ràpid. Grunyint per l'esforç, arrossega al wookiee fora de la caixa. Chewbacca està desmaiat, encara que no mostra cap signe de ferides físiques.
El corellià treu el seu blàster i entra. Els borrissols del clatell se li estarrufen... és per anticipació o por? Està fosc a l'interior, encara que una mica de llum penetra per l'escletxa oberta. Envolta la cabina; no hi ha res inusual. En Han grimpa a un dels suports tallats i mira cap a l'interior.
Hi ha un home dormit en el seient del pilot. El contrabandista recolza el rostre contra el finestral. Pot distingir la forma d'un cap... no, d'un casc. Un ample protector de coll centelleja darrere de la vora i emmarca el que Han encara no pot veure del rostre. Li agradaria poder dir que el casc blindat és negre, però això no és del tot correcte. Una aura de negror sura al voltant del casc, desafiant al fet que els il·luminadors del sostre projectin la seva llum en aquest cap en particular.
En Han segueix aturat sobre el suport. Una màscara respiratòria oculta de vista el rostre. Igual que el casc, la màscara és completament fosca. És una grotesca paròdia d'un rostre. On haurien d'estar els ulls, hi ha dos buits. Una terrible foscor mira des d'aquests forats sense encís.
Hauria d'haver-hi un nas. En canvi, una àrea plana circular suggereix una grotesca deformitat. Sota això sobresurt un filtre triangular que no s'assembla a res més que una somrient boca plena d'ullals.
Inexplicablement, el pilot tremola.
―Vader! ―sospira. L'aire sobtadament sembla viciat i nauseabund, com si l'essència del mal hagués penetrat pels segells hermètics de la cabina i estigués traspuant cap als estrets confins de la caixa de plastiacer.
En Han surt ensopegant de la caixa, pàl·lid i ofegat.
Sent una por d'un tipus que mai ha sentit abans. Però el seu cos està reaccionant a una mica més que a la por... se sent contaminat, com si acostar-se tant al Senyor Fosc l'hagués cobert d'una capa de corrupció.
Chewbacca es mou nerviosament com si sofrís un terrible malson. Han agita la seva espatlla.
―Desperta!           
Chewbacca gruny sense obrir els ulls. No és un grunyit feroç, és un de planyívol.
Han el sacseja amb més força.
―Chewbacca, reacciona!
Chewbacca brama i s'incorpora. Llança a Han a l'altre costat de l'habitació, llavors obre els ulls. Han s'adona que mai abans ha vist el terror veritablement mortal en l'expressió del wookiee.
―Ooooggggggh ―gemega Chewbacca.
―Està bé ―diu el pilot, posant-se dempeus―. Vader està inconscient o alguna cosa així. Hem de lliurar-nos d'ell.
Discuteixen les seves opcions, i finalment decideixen unir a la cabina una bomba amb detonador per crono. Darth Vader, per la qual cosa ell sap, practica les arts més negres. Sense entendre la raó, Han sap que obrir la cabina i disparar-li a la figura dormida seria estúpid al punt del suïcidi. No, han de destruir a Vader sense despertar-ho... mentre els seus poders foscos dormen amb ell.
Després que entrin a l'espai normal, Chewbacca tindrà al capità imperial i els seus homes en desavantatge. Han evacuarà el celler de càrrega i llavors accionarà el detonador per crono. Uns minuts després, la bomba destruirà la cabina amb Vader en ella. Es desfaran de Sodarra i els seus “desertors”, llavors es dirigiran a Tatooine per trobar-se amb la Leia.
Chewie pren el cronòmetre d’en Han i surt per la mampara de babord en direcció a l'estació d'enginyeria. El pilot espera caminant d'un costat a un altre en el celler, esperant que Sodarra irrompi en ella en qualsevol moment.
Vint minuts després, el wookiee torna amb la bomba i el cronòmetre d’en Han. Per activar la bomba, Han simplement ha d'introduir el retard del detonador en el seu cronòmetre i llavors activar-ho. El corellià es relaxa una mica. Tornaran a ser herois.
―Espera al fet que la Leia escolti això.
Chewbacca gruny una resposta.
―Tens raó ―diu Han―. Ella pensarà que només estem inventant excuses per perdre la carrera. Porta l’hologravador!
―Urrgh?
―Perquè puguem provar que vam destruir a Darh Vader! ―diu el pilot―. La Leia estarà insuportable si creu que em va vèncer en una carrera justa!
Chewbacca gemega de desconcert i va a buscar l’hologravador. Han planta la bomba en la part posterior de la cabina, llavors espera el retorn de Chewbacca. Uns minuts després, la porta de la mampara d'estribord s'obre.
Sodarra està en la porta, amb dos soldats d'assalt darrere d'ell. Cadascun té un rifle blàster apuntant cap a Han.
El contrabandista mira els rifles blàster, llavors a la caixa i una altra vegada a Sodarra.
―Això no és un dispositiu d’ocultament ―diu en to acusador.
Sodarra somriu.
―No, no ho és. I nosaltres estem lluny de ser desertors. Potser hagués estat més prudent de la seva part mai descobrir la veritat.
―Quina és la veritat? ―demanda Han.
L'oficial li fa senyals a Han perquè retrocedeixi. Un soldat va fins a la caixa i mira l'interior per assegurar-se que la cabina de Vader roman intacta.
―Els meus homes s'encarregaran de la nostra càrrega ―diu Sodarra―. Sens dubte, sent amic de la Leia Organa, vostè ha reconegut a Lord Vader?
―Sí, vaig reconèixer a sa Vilesa.
El soldat empeny a Han cap a la mampara.
Sodarra fa un pas al costat.
―Les lloances bé podrien salvar-li la vida, Capità Solo. Podem reunir-nos amb el seu amic en el saló?
―Llavors perquè els persegueix l’Erradicador?
―Diferències polítiques. El Governador-General Vellam ambiciona la influència que el nostre comandant té amb l'Emperador. La destrucció de l'Estrella de la Mort va empitjorar la situació.
Han entra en el saló. Dos dels homes de Sodarra envolten a Chewbacca amb rifles blàster.
―Com? ―pregunta Han.
Sodarra li indica una cadira al pilot.
―La batalla de Yavin va ocórrer en el sector de Vellam. Per castigar a Vellam per permetre que els rebels establissin una base sota els seus nassos, l'Emperador va posar diversos dels planetes més productius de Vellam sota l'administració de Vader...
―Però com es va assabentar que Vader seguia amb vida? ―interromp Han.
―Igual que Lord Vader ―explica Sodarra―, l'Emperador té els seus mètodes. No obstant això, crec que subestimà el ressentiment de Vellam.
―Un greu error ―diu Han―. Però sembla que, de qualsevol manera, Vader està gairebé mort.
―L'Emperador ens assegura que merament està dormit. Quan obrim la cabina, despertarà.
―Llavors perquè no l'han obert? ―demanda el corellià―. Segur que s'estalviaven molts problemes!
―Sí, per què no? ―pregunta Sodarra―. Ja he respost suficients preguntes. Diguem que Vellam ha fet tot el que pot per impedir el nostre èxit. Vostè, Capità Solo, farà tot el que pugui per assegurar-ho... ens portarà a Shador.
Han agita el cap.
―Facin-ho vostès mateixos ―diu.
―He considerat aquesta alternativa ―respon Sodarra―. Però el Tinent Birdloe m'informa que vostè ha posat certs programes de seguretat en les computadores de vol i navegació.
―És un home astut ―comenta Han.
―Tenen una elecció ―continua Sodarra―. Portin-nos a Shador o morin... el seu amic serà el primer.
En comptes de respondre, Han mira el cronòmetre en el seu canell, i passa ràpidament la mirada a Chewbacca. El wookiee sacseja lleugerament el cap, indicant que no ha revelat la presència de la bomba.
―Quan ho posa d'aquesta manera, diria que millor que comencem amb els càlculs de l’hiperespai.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada