dimarts, 28 d’abril del 2020

L'honor dels Jedi (2)


2

El rostre del pilot rebel mostra determinació.
—Anirem a Tol Ado.
—Hauríem d'anar primer al centre de visitants —diu Gideon.
—Centre de visitants? —exclama Luke. Mai ha sentit parlar d'alguna cosa semblant en una presó imperial—. Està de broma?
—El Parnell considera la seva presó com l'obra d'art —explica Sidney—. Ha construït la vitrina d'exposició adequada.
—Sí. I és un recordatori del que pots esperar si et surts de la línia. És un bon lloc per a un passi ràpid de reconeixement i planificació.
—D'acord —diu Luke.
—Sidney i jo prendrem la meva Galleda de Roques —suggereix Gideon—. Tu pots seguir-nos. Dues naus podrien resultar-nos útils.
Luke somriu amb picardia.
—No crec que això sigui molt intel·ligent —diu—. La meva nau és un Ala-X.
Tant Gideon com Sidney alcen una cella. La major part dels pilots saben que l'Ala-X és el caça estel·lar favorit de l'Aliança.
—Si vas venir en l'Ala-X... —comença a preguntar Sidney.
—No facis al noi preguntes que no pugui contestar —li interromp Gideon—. Però el que és clar com una nova és que no podem deixar aquesta cosa aquí. No tinc cap dubte que Parnell tornarà.
Sidney ofereix un pla.
—Milton 40.005 està a prop, i té molts cràters profunds i mines antigues. Recentment em vaig detenir allà per reparar l’activador del repulsor. Ningú ha tocat la seva superfície durant dècades.
—Sona bé —diu Luke—. Indica el camí.
Quan Luke torna al seu caça estel·lar, R2 no para de fer advertiments i preguntes sobre el general imperial. Mentre es prepara per al llançament, Luke li explica pacientment el que ha passat i que pretén rescatar a Erling. R2 pita i xiula, llançant comentaris en la videopantalla tan ràpidament que Luke amb prou feines pot llegir-los.
—Realment t'agrada la idea? —Luke desenganxa. La nau minera amb forma de caixa de Gideon ja sura sobre Henryson—. Recorda'm que faci que revisin els teus circuits de motivació —diu frívolament Luke—. A més, tu no hi vas.
R2 grinyola i xiuxiua enfadat.
—Perquè ho dic jo, per això —respon Luke—. El que vaig a fer ja és bastant dolent. El General Dodonna es tornaria boig si resultes danyat.
El droide roman en silenci una llarga estona, i després mostra un breu missatge en la videopantalla.
—Això és xantatge! —exclama Luke—. No t'atreviràs.
El missatge roman.
Luke sospira.
—Val, però definitivament vaig a fer que revisin els teus circuits de motivació. Qui ha sentit parlar mai d'un droide amb set d'aventures?
Poc després, Gideon lidera el camí cap a una roca d'uns trenta quilòmetres d'ample, amb forma més o menys quadrada. Descendeixen en un petit cràter negre, de no més de 20 metres d'ample. De sobte s'encenen les llums de la part davantera de la Galleda de Roques. El cràter és realment un profund túnel que condueix a l'interior de l'asteroide. Luke admira la perícia i la confiança de Gideon. La nau del miner amb prou feines té dos metres de marge a cada costat.
Finalment, després de tres tibants minuts, aconsegueixen arribar a un eixamplament en el túnel i Gideon fa girar la seva nau. Luke aterra l'Ala-X, s'ajusta dins el seu vestit de buit, i després ajuda a R2 a pujar per la rampa d'entrada de la Galleda de Roques.
L'interior de la nau minera de Gideon és fosc sense arribar a ser tètric. Com la major part de les naus mineres, la nau de Gideon consisteix principalment en una immensa i atrotinada badia de càrrega. Els motors repulsors, lents però potents, queden just a popa de la badia de càrrega. Les cabines de la tripulació, que Gideon mantenia immaculats sense decoracions estranyes, estaven organitzats tant per a la comoditat com per a l'eficiència.
—Per què t'has portat això? —pregunta Gideon, assenyalant a R2.
—És una llarga història —diu Luke—. Però podria resultar útil. Ja he usat a aquest petitó en situacions similars.
Gideon rondina, sense deixar-se impressionar.
—A mi no m'agraden massa els droides.
R2 deixa anar una aguda xiulada.
—Què ha dit? —pregunta Gideon.
Luke s'encongeix d'espatlles.
—No puc entendre-li tret que estigui connectat.
En aquest cas, Luke està segur d'estar tan content com el propi droide per no poder entendre-ho.
Gideon tanca la resclosa d'aire i condueix a Luke a un seient. Poc després, abandonen Milton 40.005 i avancen lentament cap al centre de turistes de Tol Ado.

Recorda que Luke deixa el seu caça en l'asteroide “Milton”. Pot necessitar-ho més tard.

·         Passa a la secció 86.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada