dijous, 30 d’abril del 2020

L'honor dels Jedi (25)


25

—Potencia d'escuts a proa! —ordena Luke, llançant-se en un tancat bucle cap a fora. Acaba la maniobra col·locant-se davant dels tres TIEs. Està apuntant als pilots imperials abans que puguin adonar-se del que havia fet.
Quan els imperials se separen, Luke dispara. Els primers trets de l'Ala-X cauen darrere del caça TIE al que Luke està apuntant, dissipant-se inofensivament a l'espai. Luke incrementa la seva velocitat i alça el morro, i després torna a disparar. Per quan les llances d'energia sorgeixen dels canons làser, s'ha acostat a 100 metres. Pot veure al pilot imperial girant la seva palanca de control a babord per evitar col·lidir amb l'Ala-X.
Llavors el TIE es dissol en una bola de flames i fragments brillants. El pilot simplement deixa d'existir.
Dos trets creuen davant del morro de l'Ala-X de Luke des de direccions oposades, recordant-li que podria trobar-se amb un destí similar igual de ràpid. Els dos TIEs restants s'aproximen, un de cada flanc, atrapant a l'Ala-X de Luke en un foc creuat letal. Ell respon immediatament, llançant-se en un ràpid ris en espiral cap al TIE del costat d'estribord.
Per un breu instant, els imperials semblen estar penjats sobre la seva cabina, de cap per avall i molt lluny. Tots dos disparen, llançant rajos d'energia cap a la carlinga d’en Luke. El transpariacer fototròpic s'enfosqueix, protegint els seus ulls dels efectes dels dos impactes en l'escut directament sobre el seu cap. Luke murmura un silenciós agraïment a l'inventor de la carlinga fototròpica; sense ella, les brillants resplendors li haurien encegat... potser permanentment.
El caça s'estremeix com si hagués xocat contra un meteorit. La carlinga recupera la seva transparència un instant després, revelant els dissipants núvols dels impactes en l'escut amb prou feines a deu metres sobre el seu cap. R2 trina i Luke retorna la seva atenció als instruments. Els impactes han vaporitzat l'antena de ràdio, però no han sofert cap altre dany.
No obstant això, el TIE d'estribord té ara la seva cua al punt de mira, encara que per sort a molta distància. Fins i tot si encerta de nou, el tret tindria poc impacte en els seus escuts. Luke té a l'altre TIE gairebé directament al punt de mira. Dispara sense centrar l'objectiu, llançant una pluja de llances d'energia just al capdavant i a estribord del preocupat imperial.
El pilot del TIE gira a babord, la qual cosa li situa en el seu con d'objectius. Luke activa l'ordinador i immediatament aconsegueix centrar el seu objectiu sobre el TIE. Durant gairebé un segon, segueix a l'imperial per assegurar l'objectiu. Finalment, dispara les seves armes. Els quatre canons làser crivellen al TIE amb rajos blaus. Aquest es dissol en una taca taronja fosca.
Una llarga sèrie de trets creua ràpidament per sobre de la cabina, sense donar-li temps per gaudir de la seva victòria. Mentre Luke acabava amb el seu objectiu, el seu perseguidor va retallar la distància que separava als dos caces. Ara està situat fora de perill, a mitja distància, en el vulnerable con de cua d’en Luke.
Per sort per a Luke, Gideon per fi ha aconseguit entrar en la batalla. La seva nau rectangular s'aproxima des de la part d'estribord d’en Luke. La nau minera es veu amb una grandària no major que una ungla, però Luke pot dirigir ràpidament la lluita cap a l'abast de Gideon.
Vira cap a la nau minera, anant amb compte de mantenir el seu Ala-X entre Gideon i el TIE. Amb sort, el pilot del TIE s'estarà concentrant tan intensament a destrossar la cua d’en Luke que no estarà mirant el seu ordinador de vol. Si Luke pot bloquejar al TIE la visió de la Galleda de Roques, el pilot imperial podria trobar-se una gran sorpresa esperant-li al final de la seva carrera.
Durant un parell de segons, Luke realitza breus i ràpids balancejos cap als costats destinats a ocultar la presència de Gideon. El TIE martelleja els seus escuts una vegada i una altra, causant que R2 reflectís una sèrie de preocupants advertiments en la videopantalla. Luke ignora els advertiments i vola seguint un rumb pràcticament recte, conduint al pilot imperial encara més prop de Gideon. Només pot desitjar que Gideon hagi endevinat el seu pla... i que no falli aquesta vegada.
Un núvol de foc esclata sobre la carlinga i l'Ala-X s'estremeix. Els motors rugeixen amb una sacsejada i Luke minora. Tots els instruments del panell s'apaguen i fins i tot el sistema de suport vital falla.
—R2? —exclama Luke.
No hi ha resposta. Un altre núvol de foc s'obre, per sort prou lluny com per causar cap efecte. La sobtada desceleració de l'Ala-X enxampa per sorpresa al TIE. No fallarà el següent tret.
—R2-D2! —crida Luke, mostrant la seva desesperació en la seva veu.
R2 refila planyívolament. Els instruments de la cabina tornen a cobrar vida lentament, i una nota de disculpa apareix en la videopantalla.
—Oblida-ho —diu Luke—. Tothom perd el control alguna vegada. Tan sols torna a engegar aquests motors repulsors.
Per quan Luke acaba la seva petició, la cua de l'Ala-X ja està flamejant d'energia. Luke empeny la palanca de control cap endavant i es llança buscant cobertura sota la nau minera de Gideon.
Mentre l'Ala-X descendeix, la bateria turbolàser de la nau minera s’energitza, les puntes dels canons brillen amb una resplendor vermella de destrucció imminent. Encara que no pot veure la cara de l'imperial, Luke pot imaginar la seva sorpresa en trobar-se cara a cara amb un conjunt de blàsters per desintegrar asteroides.
La nau minera dispara i el buit darrere d’en Luke esclata en un huracà de núvols ardents. La tempesta encara està expandint-se quan Luke fa donar la volta al caça. L'explosió ha derrocat al TIE?
Durant tot un segon, espera al fet que l'explosió s'esvaeixi. Res apareix. Però el pilot imperial podria estar esperant a l'altre costat de la tempestat, preparat per saltar cap endavant i atacar a Luke de nou.
Quan les boles de foc es dissipen, Luke no veu ni rastre del TIE. Luke porta el seu Ala-X al costat de la cabina de la nau minera. Darrere dels controls, Gideon està assegut amb un gran somriure d'orella a orella dibuixada en la seva barba. Sidney s'ha esfondrat en el seient del copilot, amb les orelles aplanades contra el cap i una màscara d'horror i culpa en el seu musell. Sembla que no és capaç de creuar la seva mirada amb la d’en Luke.
Gideon alça la mà, aixecant el polze, i després assenyala a l'asteroide Tredway. Al principi, Luke no pot veure la llançadora d'assalt. Finalment, distingeix un punt de llum prenent terra al costat del disc de llums prop del centre de l'asteroide. Assenteix, i després accelera cap a la llançadora.


·         Passa a la secció 8.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada