dimecres, 22 d’abril del 2020

La sort del pocavergonya (107)


107

En Han apunta el morro del Falcó cap a l'ígnia superfície d’Aldo. Fins i tot abans d'obrir la impulsió, la nau accelera ràpidament. Chewbacca mira a Han aixecant les celles. No diu res.
―Hem d'arribar al nucli del cometa abans que els TIEs ―diu tranquil·lament Han.
Chewbacca simplement assenteix. Té els ulls grans com a plats i s'aferra rígidament al seu seient. Dos minuts després, el Falcó ha sobrepassat la velocitat màxima dels caces TIE. Han s'aparta del pou de gravetat d’Aldo i gira cap al cometa.
El Falcó entra en la bromosa cua de pols del cometa just per davant dels TIEs. Encara que la cua no és densa, les seves partícules de pols emeten una brillant llum fantasmagòrica. La lluentor ambiental cega a Han tant com ho hagués fet l'absència total de llum. Se sent com volar dins d'un immens tub d'il·luminació.
Les sagetes d'energia dels TIE passen al costat del Falcó cada mitjà segon. Cada sageta es dissipa ràpidament, deixant una ratlla vermella de pols fluorescent al seu pas. Han no presta cap atenció als dolls de llum; les gravetats oposades d’Aldo i Spach el mantenen massa ocupat com per preocupar-se pels trets des de lluny.
Chewbacca gruny un informe.
―Ja es va apagar? ―pregunta Han.
El wookiee obre un canal receptor d'àudio. No hi ha res més que estàtica. Han perdut la fixació del senyal d'auxili.
―Igualem les probabilitats ―diu Han.
Gira cap a la cua de gas ionitzat. Des de l'interior la cua de pols, sembla ser una ratlla de brins policromàtiques acabades en un suau esclat de colors primaris. Els TIEs el segueixen, encara acostant-se al Falcó. Dins de la cua de gas, Han espera que els gasos ionitzats tornin a les computadores d'objectiu dels TIEs tan inútils com els canals de comunicació del Falcó.
Quan s'aproximen a la cua de gas, els seus brins es retorcen en llengües enllaçades que només poden comparar-se amb flamarades. Surten de la cua de pols, passen per uns mil quilòmetres d'espai obert, i entren en la cua de gas. Glopades de blau real, ataronjat brillant, vermell fervent, i una dotzena d'altres colors dansen sobre el Falcó mentre accelera cap a la cua.
Han estat en la cua per tot un minut abans que Han noti que els canons dels TIE han deixat de disparar. Després de grimpar a la torreta superior per veure als seus perseguidors, Chewbacca informa que els TIEs s'han quedat enrere. Els seus sistemes de motors semblen estar experimentant problemes.
―Els gasos! ―diu bruscament Han―. Els caces TIE funcionen amb gas ionitzat. La cua ionitzada del cometa ha d'estar interferint amb els seus motors.
El wookiee rugeix un excitat acord.
En Han empeny més fort al Falcó. Tan aviat com surtin de la cua de gas, es netejaran els seus motors.
―Intentem avançar-nos prou com perquè no aconsegueixin atrapar-nos.
Uns pocs minuts després, el Falcó arriba a la cua. Igual que la cua de pols, és una massa de partícules brillants... excepte que és molt més brillant i més densa. Una sendera de colors que es retorcen s'estén cap endavant. Encara que Han veu l'exterior de la cua amb relativa facilitat, mirar cap a l'interior li fa doldre els ulls. Aquesta regió relativament densa és gairebé un buit en termes planetaris, però conté dotzenes d'àtoms per centímetre cúbic. Cadascun d'aquests àtoms brilla amb cada erg d'energia que absorbeix dels seus dos sols.
―Intentar trobar el nucli en això és com trobar un gra de pols en una habitació plena de fum ―diu Han.
Chewbacca li dóna un suggeriment.
―Ja ho vaig pensar ―respon el pilot. Continua seguint la cua de colors brillants endinsant-se en la cua―. Espero que vegem el nucli abans de xocar-hi.
Cinc minuts després, encara estan seguint la sendera de colors. En Han desaccelera. Haurien d'haver trobat el nucli més d'un minut abans. Estudia acuradament els corrents d'alegres colors, i comprèn que ara el Falcó està viatjant en la mateixa direcció que les llengües de foc. S'han passat del nucli.
En Han dóna la volta i segueix als gasos ionitzats de tornada al nucli. Quan troba una àrea particularment embullada, s'endinsa acuradament en l'embull.
Una bola de vapor s'arremolina dins dels corrents densament retorçats. En Han circumda diverses vegades l'orbe. La bola de vapor amb prou feines té dotze quilòmetres de diàmetre. Acuradament, el corellià descendeix. A mesura que s'endinsa, comença a distingir els accidents del terreny. La superfície sembla notablement suau, però clar que hauria de ser-ho. S'està fonent.
Per fi, troba una ombra que s'eleva en un angle abrupte. Aterrant el Falcó al costat de l'ombra, ell i Chewbacca van a popa per posar-se els vestits protectors.
Abans que acabin, se senten uns cops secs en la porta de la resclosa d'aire. En Han immediatament desactiva el programa de seguretat i fa un pas enrere amb un somriure condescendent en el rostre. Ja està assajant el sermó que pensa donar a la Leia sobre la seva descerebrada carrera.
Quan la resclosa s'obre, el somriure del contrabandista s'esvaeix en una ganyota de sorpresa. Busca la pistola blàster, i el wookiee corre per la seva ballesta.
Hi ha tres soldats d'assalt amb armadura de combat completa, traient vapor i degotant condensació. Hi ha un oficial imperial vestit en un vestit de buit dempeus darrere d'ells.
―No dispari ―ordena l'oficial. Es lleva el casc i diu―, sóc Sodarra, comandant d'aquests soldats.
És un home baix i corpulent amb faccions vagament orientals.
En Han no baixa la seva pistola.
―No doni ni un pas més. Vaig pensar que es tractava d'una altra persona.
―Qui?
―No importa ―respon Han―. Només torni a posar-se el casc i vagin-se. Els seus amics estaran aquí en vint minuts.
―Amics?
―Sí. Els caces TIE que ens van perseguir quan vam arribar.
El rostre de Sodarra denota preocupació.
―No són amics. Som desertors.
Han somriu sarcàsticament.
―Els soldats d'assalt no deserten.
Chewbacca torna amb la ballesta wookiee carregada i tibant.
El Capità Sodarra s'encongeix d'espatlles.
―I un no envia caces TIE per rescatar una nau caiguda. Un de nosaltres ha d'estar equivocat ―diu l'home mirant a Han als ulls―. Comprendré si ha d'abandonar-nos.
El pilot s’ho pensa només per un moment. Les paraules de Sodarra tenen sentit, especialment considerant l'activitat dels Destructors Estel·lars que ha vist.
―Jo decideixo a qui abandono i a qui rescato ―diu enfundant el blàster―. En aquest moment, vostè em cau bé. Passi.
L'imperial titubeja.
―Hi ha tres més de nosaltres. I tenim una peça d'equipatge bastant gran.
―Oblidin l'equipatge i que pugi la gent. Aquests TIEs poden arribar en qualsevol moment.
―No abandonarem la nostra càrrega ―insisteix Sodarra―. Comprendré si no pot esperar-nos.
―Què és tan valuós en aquesta càrrega? ―pregunta Han.
Sodarra roman en silenci per un moment.
―Puc confiar en la seva discreció?
―Absolutament ―diu somrient Han.
―Els meus homes i jo transportàvem el prototip d'un nou dispositiu d’ocultament compacte als Laboratoris secrets de Producció Imperial a Rigoron. En canvi, vam decidir vendre-ho a Ploovo Dos-per-Un. No estàvem habituats a tractar amb aquesta escòria; ens va trair i el Governador-General Vellam ens va tendir una emboscada amb el seu Destructor Estel·lar, l’Erradicador. Intentem fugir al Sistema Aldospachià però vam ser forçats a saltar a l’hiperespai abans de completar els nostres càlculs. Aquest és el resultat.
El pilot llança una xiulada.
―Això requereix nassos.
Sodarra assenteix.
―Potser vostè pugui ajudar-nos. Gustosament li demostrarem el nostre agraïment amb una porció completa.
―Potser pugui, però haig de guanyar una carrera ―diu Han―. I el preu seria cinc parts completes.
―Tres ―respon el capità―. Quin tipus de carrera?
―Quatre ―respon Han―. L'hi explicaré després que hàgim sortit d'aquí.
―Tracte fet.
―Molt bé. Chewie, obre la badia de càrrega exterior. Em prepararé per desenganxar.
Deu minuts després, el Falcó deixa la superfície. En Han li explica a Sodarra sobre la seva carrera misteriosa, incloent les seves sospites sobre la identitat de la desafiadora. No obstant això, el Capità Sodarra no té temps per fer preguntes. En la cua els espera una sorpresa. Tan aviat deixen enrere el gas provinent del nucli, dos caces TIE s'abalancen sobre ells. No fa falta dir-li a Sodarra que enviï als seus homes a les torretes.

     Si Han concentra el foc en un caça TIE, passa a la secció 100.
     Si Han lluita contra tots dos al mateix temps, passa a la secció 67.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada