dijous, 30 d’abril del 2020

L'honor dels Jedi (22)


22

Luke activa el seu micro de gola.
—Gideon, cobreix el meu flanc de babord. Viraré cap al TIE d'estribord quan ens acostem a mitja distància. Ho has entès?
—Sip. No et preocupis per res, fill.
Luke desactiva el seu micro de gola i retorna la seva atenció a la seva computadora d'objectiu. Malgrat la seguretat de Gideon, Luke té l'estómac incòmodament regirat. Fins i tot amb la superioritat del seu Ala-X sobre els caces TIE, les probabilitats estan en contra seva. Ha de destruir ràpidament almenys a dos imperials, o la força de TIEs aviat li derrocarà.
Quatre ràfegues d'energia brollen dels TIEs, morint bastant per davant de l'Ala-X. Luke fa una ganyota; els pilots imperials estan sent poc acurats. En aquesta distància, haurien d'estar apuntant, no disparant. Per la seva banda, ell continua retenint el foc, confirmant ocasionalment les coordenades d'objectiu de forma visual. Ara els TIEs semblen ser petites boles amb dues ales i una cua ardent. Li recorden a Luke les abelles de foc de les jungles de la lluna de Yavin; les mateixes que van assetjar a Wedge aquella vegada que van sortir d'amagat...
Els TIEs tornen a disparar. Aquesta vegada, Luke pot identificar clarament dos trets venint dels canons làser dobles de cada caça. Els rajos van explotar per tot al voltant de l'Ala-X, agitant-lo com una barca en el mar. Els caces imperials han arribat al seu abast mitjà!
Luke vira bruscament l'Ala-X a estribord, accelerant a la màxima potència. El seu objectiu és presa del pànic i comença a disparar a cegues; Luke tranquil·lament incrementa la potència en els seus escuts deflectors davanters. Els altres TIEs dubten abans de respondre a la seva maniobra, insegurs de l'abast de l'amenaça que ofereix la nau minera que protegeix el flanc d’en Luke.
Malgrat l'ànsia de disparar, Luke manté el seu dit fora del gallet. Creu en la concentració, no en la simple potència de foc. Quan la seva computadora aconsegueixi un bloqueig en el blanc, llavors descarregarà les seves armes, ni un moment abans. El TIE, d'altra banda, només mostra la suficient disciplina per mantenir la formació. El pilot segueix disparant a cegues, convertint el buit enfront de Luke en una tempesta de feroços núvols. Encara que la tempestat copeja els seus escuts, cap tret té la suficient punteria per causar-li cap dany.
Finalment, Luke aconsegueix un bloqueig sobre el seu objectiu. Prem el gallet i quatre trets sorgeixen brillant des dels seus canons làser enllaçats. Els rajos d'energia es reuneixen just a babord del TIE, esclatant en una magnífica flamarada vermella. El TIE s'estremeix salvatgement, i després cau en un salvatge picat en espiral, sense preocupar-se ja per la formació. Luke gruny davant el seu poc oportú tret i li segueix amb els seus canons làser disparant.
Mentrestant, els altres TIEs decideixen per fi ajudar al seu company. Per quan giren, Luke ja està perseguint al seu objectiu en un picat salvatge. Quan els TIEs creuen el camí de Gideon, les bateries d'aspecte tan poc amenaçador de la nau minera descarreguen una andanada sorprenentment agressiva. Una línia de feroços núvols esclata seguint un patró de cent metres de llarg en la part inferior del diamant de TIEs.
Quan l'huracà s'esvaeix, els tres TIEs segueixen perseguint a Luke. La seva posició sobtadament precària no se li escapa.
—En això en dius foc de cobertura? —exclama el pilot rebel. Els primers trets dels seus perseguidors passen centellejant al costat de la cabina. Torna a disparar les seves pròpies armes. Aquesta vegada, l'objectiu llueix brillantment per un instant, i després es dissol en un milió d'estelles lluentes.
—Ho sento, estic una miqueta oxidat —respon Gideon—. T'estan empenyent fora del meu abast. Mitja volta!
Luke considera la seva situació. Si torna, haurà d'enfrontar-se a tres caces enemics cara a cara. D'altra banda, si continua en la seva actual direcció, podria ser capaç o no de deixar enrere als seus perseguidors, però almenys no s'estarà enfrontant a ells amb totes les seves forces. Per descomptat, escapar li deixaria fora de l'abast de Gideon, i més enllà de qualsevol esperança d'ajuda. La pregunta era quanta ajuda podia esperar d'un vell i una atrotinada nau minera.

·         Si Luke fuig, passa a la secció 4.
·         Si Luke dóna mitja volta, passa a la secció 14.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada