dissabte, 25 d’abril del 2020

La sort del pocavergonya (125)


125

―Vaig pensar que va dir que era un dispositiu d'ocultament compacte ―diu Han―. Si el nucli d'energia del Falcó no pot manejar-ho, necessitaries una fragata, i això ja no és compacte.
―Potser...
―Fem una ullada ―insisteix Han―. Quin dany pot fer?
―Com sé que vostè ho retornarà?
El contrabandista somriu.
―Li dono la meva paraula que ho faré.
Sodarra sospira.
―Molt bé. El veuré en el celler. Haig d'informar als meus homes, o pensaran que vostè intenta robar-ho.
―Em sembla bé ―diu Han.
Tots dos homes surten de la cabina. Han es deté al costat de la computadora de vol i cerca a Chewbacca, llavors va al celler i activa la il·luminació del sostre. Una gran caixa de plastiacer, de gairebé quatre metres d'altura i cinc d'ample, jeu a la meitat del celler. Té una llarga junta al centre. Han i Chewie inspeccionen acuradament els pestells.
―Obri-ho, Capità Solo ―anuncia Sodarra―. No hi ha cap pany de seguretat.
Han mira cap a l’escotilla. Sodarra està en l'entrada amb dos soldats. Els tres porten rifles blàster. L’escotilla que porta a l'estació d'enginyeria s'obre i entren tres soldats més. També estan armats.
―Per a què són els rifles blàster? ―demana Han―. Pensava que teníem un tracte!
―Obri-la ―insisteix Sodarra.
Han s'encongeix d'espatlles, llavors deixa anar els pestells. Ell i Chewbacca tiren de les meitats de la caixa fins a obrir-la aproximadament un metre. Endins hi ha una cabina de TIE.
―L'imperi pot ocultar caces? ―pregunta el contrabandista. Es gira per enfrontar a Sodarra―. Sap quant pagaria l'Aliança per aquest prototip?
―Potser hauria de seguir inspeccionant ―diu Sodarra.
En Han torna la seva atenció a la caixa i entra per l'estreta obertura. Està fosc, encara que una mica de llum penetra per l'escletxa oberta. Els borrissols del seu clatell s'estarrufen... és anticipació o por? Envolta la cabina; no hi ha res inusual, excepte que els suports han estat tallats prop del cos. En Han grimpa al monyó d'un dels suports i mira cap a l'interior.
Hi ha un home dormit en el seient del pilot. El corellià recolza el rostre contra el finestral. Pot distingir la forma d'un cap... no, d'un casc. Un ample protector de coll centelleja darrere de la vora, emmarcant el que Han encara no pot veure del rostre. Li agradaria poder dir que el casc blindat és negre, però això no és del tot correcte. Una aura de negror sura al voltant del casc, desafiant al fet que els il·luminadors del sostre projectin la seva llum en aquest cap en particular.
Han segueix aturat sobre el suport. Una màscara respiratòria oculta el rostre del dorment. Igual que el casc, la màscara és completament fosca. És una grotesca paròdia d'un rostre. On haurien d'estar els ulls, hi ha dos buits. Una terrible foscor mira des d'aquests forats sense encís.
Hauria d'haver-hi un nas. En canvi, una àrea circular plana suggereix una grotesca deformitat. Sota això sobresurt un filtre triangular que no s'assembla a res més que una somrient boca plena d'ullals.
Inexplicablement, el contrabandista tremola.
―Això és impossible! ―murmura.
L'aire sobtadament sembla viciat i nauseabund, com si l'essència del mal hagués penetrat pels segells hermètics de la cabina i estigués traspuant cap als estrets confins de la caixa de plastiacer. En Han surt ensopegant de la caixa, pàl·lid i panteixant. Sent una por d'un tipus que mai ha sentit abans. Però el seu cos està reaccionant a una cosa més que a la por... se sent contaminat, com si acostar-se tant a Vader hagués cobert el seu cos amb una capa de corrupció.
―Sent amic de la Leia Organa ―diu Sodarra―, sens dubte ha reconegut a Darth Vader?
Chewbacca rugeix alarmat. Quatre soldats d'assalt eleven les seves armes a la posició de foc.
―Aquest no és un dispositiu d’ocultament! ―exclama Han―. Cranc bavós khoanià!
Sodarra somriu.
―Les lloances podrien salvar-li la vida, Capità Solo.
―Què està passant aquí? ―demana Han―. Perquè estan fugint de l’Erradicador?
―Diferències polítiques ―explica Sodarra amigablement―. El Governador-General Vellam ambiciona la influència amb l'Emperador del nostre comandant. La destrucció de l'Estrella de la Mort va empitjorar la situació.
―Com? ―pregunta Han.
―La batalla de Yavin va ocórrer en el sector de Vellam. Com a càstig, l'Emperador va posar diversos dels planetes més productius de Vellam sota l'administració de Vader...
―Com es va assabentar que Vader vivia? ―pregunta el pilot.
―Igual que Lord Vader, l'Emperador té els seus mètodes ―diu Sodarra―. Però pot haver-hi subestimat el ressentiment de Vellam.
―O sobreestimat les oportunitats de Vader. Està gairebé mort.
―L'Emperador ens ha assegurat que merament està dormit ―diu Sodarra―. Despertarà quan obrim la cabina.
―Llavors perquè no l'han obert? ―pregunta Han.
―Sí, per què no? ―repeteix Sodarra―. Ja he respost suficients preguntes. Diguem que Vellam ha fet tot el que pot per impedir el nostre èxit. Vostè, Capità Solo, farà tot el que pugui per assegurar el nostre èxit... ens portarà a Shador.
El contrabandista agita el cap.
―Piloti vostè mateix.
Sodarra somriu.
―Ho faríem, però el Tinent Birdloe m'informa que vostè ha posat certs programes de seguretat en les computadores de vol i navegació.
―És un home astut ―comenta Han―. Però no canviaré d'opinió.
 Sodarra somriu.
―Si ho fa, podria deixar-li viure.
En Han titubeja.
―El wookiee morirà primer. Serà lent i dolorós.
―Si ho posa d'aquesta forma ―respon el pilot―, serà millor que comencem amb els nous càlculs d’astrogació.
Sodarra ordena a dos dels seus homes que escortin a Han i Chewbacca a la cabina. Mentre Han fa els preparatius per sortir de l’hiperespai, Chewie mira distret al capdavant. El Tinent Birdloe està darrere d'ells, apuntant amb el rifle blàster cap al cap del corellià.
―Aaaroogh, eeooogh ―diu per fi Chewbacca.
―Què ha dit? ―demana el soldat d'assalt.
―Que hem de reparar el canal de transmissió ―menteix Han. El que Chewbaca va dir en realitat va ser: “Puc construir una bomba”.
―Oblidi-ho ―ordena Birdloe―. L’Erradicador està massa lluny com per captar el senyal.
―Ha estat a Shador abans? ―pregunta Han.
El tinent nega amb el cap.
―Pensava que no. Si no reparem aquest transmissor, estarem resant que aparegui l’Erradicador. Shador és la versió pirata d’Ord Mantell.
―D'acord ―diu Birdloe.
El pilot es lleva el cronòmetre de canell i l'hi lliura a Chewbacca.
―No tenim molt temps. No et prenguis més d'unes poques hores.
Chewie accepta el cronòmetre.
―Aaarrogh.
―Diu que dues hores com a màxim ―menteix Han. En realitat el wookiee va dir que connectarà el detonador al cronòmetre d’en Han.
Birdloe assigna un home perquè acompanyi a Chewbacca.
―Li aconsellaria a aquest home que romangui a alguns peus de distància ―adverteix Han―. Els wookiees tendeixen a destrossar coses quan se senten frustrats. És un defecte racial.
―Gràcies per l'advertiment.
Birdloe li passa al guàrdia les paraules del contrabandista. En Han somriu. Ara només ha d'instal·lar la bomba en la cabina de Vader. No hi ha problema; tot el que necessita és un pla. Pot programar en la computadora de navegació una sortida intencional d'emergència de l’hiperespai, llavors intentar instal·lar la bomba durant la confusió resultant. Probablement li prendrà a Sodarra uns segons comprendre que la sortida pot ser una distracció. La pregunta és, pot el corellià instal·lar la bomba abans que Sodarra es doni compte?
La seva altra opció és anar a l'estació d'enginyeria a fer algunes reparacions, escapolir-se per la reixa de ventilació del nucli d'energia, i llavors entrar a la badia de càrrega pel panell d'accés de servei. Encara que aquest pla no els dóna als imperials cap raó per creure que passa alguna cosa estranya, Han sospita que és el més arriscat dels dos. Segur que Sodarra espera que els contrabandistes intentin alguna cosa, i els seus soldats d'assalt estan prou disciplinats com per mantenir-se alertes davant el menor soroll en la badia de càrrega.

     Si Han programa una sortida d'emergència de l’hiperespai en la computadora de navegació, passa a la secció 89.
     Si Han s'escapoleix a la badia de càrrega per la reixa de ventilació del nucli d'energia, passa a la secció 103.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada