dimarts, 21 d’abril del 2020

La sort del pocavergonya (100)


100

Els caces TIE s'aproximen directament. En lloc de disparar a rang llarg, com farien pilots sense experiència, es concentren a tallar les rutes de fugida al Falcó. És un moviment savi. La pols de la cua, fins i tot si només es tracta d'un gra per centímetre cúbic, dissipa els rajos d'energia de rang llarg. En concentrar-se a millorar la seva ubicació en lloc de malgastar trets, els pilots dels TIE redueixen les opcions d’en Han. Només pot executar dues o tres maniobres simples sense desafiar als pous de gravetat superposats dels sols bessons.
―Apuntin al caça de babord! ―ordena Han per l'intercomunicador. Li alegra tenir als artillers de Sodarra. Encara que pot controlar els sistemes de punteria millorats per computadora des de la cabina, les armes són més efectives quan s'operen manualment.
Com el corellià estava esperant, els TIEs se separen just abans d'aconseguir el rang mitjà. El caça de babord es llisca cap amunt i a l'esquerra. L'altre descendeix en picat i va a la dreta.
―Encén els escuts, Chewbacca! ―ordena Han. En Han fa girar al Falcó en un gir ascendent cap a l'esquerra per trobar-se amb l'atac de babord.
―Uuugh? ―pregunta Chewie.
―Estic pensant! ―respon Han.
Si li diu al wookiee que orienti els escuts cap endavant, podrà acostar-se per fer un tret de prop, pràcticament garantint que ho destruirà. Però això deixarà la seva cua vulnerable a un atac, la qual cosa és una ximpleria quan s'enfronta a pilots experts. Orientar els escuts cap enrere protegirà aquest punt feble, però significa perllongar la batalla.
Els canons làser del TIE resplendeixen, creant una tempesta de flors d'energia prop del Falcó. Un instant després, quatre ratlles blaves responen des de les armes del Falcó.

     Si Han li diu a Chewbacca que orienti els escuts cap endavant, passa a la secció 84.
     Si Han li diu a Chewbacca que orienti els escuts cap enrere, passa a la secció 90.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada