dilluns, 27 d’abril del 2020

La sort del pocavergonya (157)


157

Han li fa senyals a Sodarra que s'amagui fins que sembli que el necessiti, llavors entra a la cantina per esperar. Ell i Chewbacca s’asseuen prop d'una secció de transparet, on Sodarra pot veure'ls des de fora.
Durant els vint minuts següents, Han observa que els vuit alienígenes de la cantonada intenten mirar-li sense resultar obvis. Són els pinxos de l’Alfreda, o el reconeixen? Mig espera que intentin aconseguir la recompensa de Jabba aquí mateix en el bar. Han no dubta que l’emboscaran si se’n va. Acaba de decidir enviar el senyal a Sodarra quan s'obre la porta del magatzem.
La Leia apareix en el llindar, amb les mans lligades a l'esquena. Malgrat la seva situació, sembla tan confiada i bella com sempre. La seva mirada recorre el bar com si busqués a un amic. Han espera seguir sent aquest amic... si ho ha estat alguna vegada.
Hi ha una figura darrere d'ella completament coberta per una armadura de duraliatge a prova de blàsters. La caça-recompenses sosté una pistola blàster contra la base de l'esquena de la Leia. Hi ha una cinta negra lligada en un nus escorredor al voltant del coll de la Leia; Han suposa que Alfreda sosté l'altre extrem.
―Jo vaig guanyar ―anuncia alegrement Han. Treu la pistola blàster de la seva pistolera i la hi posa en la faldilla.
Leia es torna cap al Han.
―Ho sento, Han. És un parany...
Alfreda tira de la cinta i l’escanya per interrompre l'advertiment.
―No et culpis per això, Leia ―diu el corellià―. Ja ho sé tot sobre l’Alfreda.
Alfreda empeny a Leia cap endavant.
―Llavors saps el que vull, Solo ―diu ella.
―Em vas atreure aquí per obtenir la recompensa de Jabba.
Alfreda assenteix.
―Va ser més fàcil que intentar portar-te per la força.
Han apunta la pistola cap a la caça-recompenses.
―Deixa-la anar, Alfreda.
Els alienígenes de la cantonada es posen dempeus i apunten les seves armes cap al Han. Chewbacca rugeix de fúria i aixeca la seva ballesta wookiee per enfrontar als vuit alienígenes. No són bones probabilitats, ni tan sols per al Han.
Una riallada freda sona en el traductor de l’Alfreda.
―No estàs en posició de donar ordres.
―Això creus ―diu Han―. Tinc mitja dotzena de soldats d'assalt esperant fora.
La Leia arrufa un gest inquisitiu i els seus llavis es mouen com dient:
―Estàs boig?
―És la teva segona oportunitat, Alfreda. Deixa-la anar! ―demana Han.
―Ho sento, Solo. He fet una gran inversió amb tu, i les teves fanfarronades no són suficients per dissuadir-me.
Ell s'ajup sota la taula i li dispara als alienígenes. No vol arriscar la vida de la Leia disparant a la Alfreda. L'habitació explota en xiulades, centelleigs, i cruixits apagats quan els alienígenes oprimeixen els seus gallets. Els parroquians criden de terror i es llancen al terra per cobrir-se.
―On està Sodarra? ―exclama Han.
Chewbacca s'encongeix d'espatlles i dispara una altra salva cap als alienígenes de l’Alfreda.
El cruixit dels mobles en caure omple l'habitació i l'olor de roba cremada comença a impregnar l'aire.
Han torna a prémer el gallet.
Llavors, notant l'estranya falta de foc de la direcció de Alfreda, Han es torna per verificar que la Leia estigui bé. La Leia ha saltat cap enrere i ha atrapat a l’Alfreda contra la paret. La princesa està fument puntades de peu a la part inferior de les cames de l’Alfreda en un intent de fer-la perdre l'equilibri. Alfreda forceja sense èxit per estrènyer el llaç al voltant de la gola de la Leia.
Un raig blau entra a l'habitació a través de la transparet. Han aixeca la mirada per veure a dos soldats d'assalt utilitzant els seus blàsters per obrir un pas a través de la finestra irrompible. Chewbacca brama i assenyala cap a la porta. Hi ha altres dos soldats d'assalt en la porta, escombrant la cantonada posterior amb xiuxiuejants sagetes d'energia. Han segueix sense veure a Sodarra.
Es mou precipitadament cap al magatzem per ajudar a la Leia. En aquest mateix instant, Leia fa perdre l'equilibri a Alfreda i ambdues dones cauen al terra. Leia s'allunya rodant de Alfreda, només per ser detinguda pel collaret d’escanyar. Alfreda apunta cap a Han amb la mà del blàster i tira de la corretja de la Leia amb l'altra. Encara que la princesa no pot respirar, continua lluitant contra la pressió mortal de l’Alfreda.
En Han apunta la seva pistola blàster cap al pit de l’Alfreda, però encara no dispara. Si tira del gallet, hi ha moltes probabilitats que li engalti a la Leia en lloc de l’Alfreda. Però si no fa res, Alfreda podria seguir penjant a la Leia fins a matar-la.

     Si Han no dispara, passa a la secció 129.
     Si Han dispara, passa a la secció 146.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada