dimecres, 22 d’abril del 2020

La sort del pocavergonya (106)


106                            

Han redueix l'impuls i la llanxa baixa la velocitat, però no prou. De totes maneres sobrepassarà la barcassa, i la barcassa plana dels soldats d'assalt xocarà contra la seva popa. La llanxa es doblegarà com un acordió. El corellià gira la llanxa cap a l'estret espai entre la barcassa i la paret oposada. La llanxa de fons pla repleta de càrrega que s'aproxima per l'altre extrem ja ha arribat fins a la proa de la barcassa. L'altre pilot ensenya una fila d'incisius groguencs en un somriure triomfal i trina un cor d'insults cap a Han. La col·lisió imminent li sembla menys important que arribar primer a la zona de pas.
Han crida:
―Surt-te! ―Salta cap al costat de la barcassa, un metre per sobre del seu cap.
Sodarra segueix disparant, ignorant l'advertiment. És tan testarrut com el pilot escamós de la nau plana. Sent que les seves mans colpegen contra el costat. Flexiona els dits i afirma la seva subjecció, sembla que clavés els dits en duracer massís.
S'eleven uns xiscles alarmats des de la coberta de la barcassa, llavors tot el canal se sacseja amb l'impacte entre la seva llanxa i la nau plana de càrrega. Una pluja d'enderrocs cau a l'aigua, rebotant en el casc de la barcassa i apallissant a Han. No obstant això, no es deixa anar. No sap com explicarà la mort del Capità Sodarra als soldats d'assalt quan torni a la seva nau, però haurà de pensar en alguna forma.
Alguna cosa xiuxiua sobre el seu cap. El contrabandista aixeca la mirada cap a un parell de pupil·les esquinçades. Una llengua bífida sobresurt entre uns llavis escamosos. La criatura reptiliana sacseja una clau d'aspecte perillós cap a Han.
―Et donaré mil crèdits si tires aquesta cosa per la borda! ―exclama Han.
El rèptil respon amb una sèrie de xiscles que Han no comprèn. Quan el corellià es refusa a deixar-se anar, el rèptil s'agenolla i comença a martellejar els dits d’en Han. Ara penja directament adjacent a les restes ardents de la nau plana.
―Dóna'm un descans! ―exclama Han, deixant anar una mà. El rèptil pica els artells del puny restant. La seva mà es posa involuntàriament rígida en resposta, deixant-se anar, i ell cau per l'estret espai entre la barcassa i l'ardent llanxa plana. Després de xocar contra la superfície oliosa, Han sent que és absorbit per sota de la barcassa.
No pot veure res al tèrbol canal. Però la vibració dels enormes propulsors se sent a través de l'aigua i a través dels seus ossos. Sent el fred casc de la barcassa sobre el seu cos, i el llotós fons per sota. Amb prou feines hi ha un metre i mig entre tots dos. Això no serà bonic: els propulsors de la barcassa han de tenir almenys un metre de diàmetre.

Podrà en Han sortir amb vida del canal? I què li dirà als soldats d'assalt sobre Sodarra? El pocavergonya corellià ha sobreviscut situacions més urgents que aquesta... però aquesta és una altra història. Aquesta aventura ha acabat. Torna a la secció un i intenta-ho de nou.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada