dimecres, 29 d’abril del 2020

L'honor dels Jedi (12)


12

Luke activa el comunicador i instrueix a R2 perquè dispari els canons làser de l'Ala-X contra el munt de deixalles. El droide indica el seu acord amb una única xiuletada. Luke desenfunda la pistola blàster i explica el pla als seus companys. Han de moure's ràpidament i eficientment si volen tenir èxit. Gideon deixa anar una rialleta de gaubança davant la idea d'atacar als imperials des d'un caça sense pilot, però Sidney sembla menys entusiasta... de fet, sembla aterrit.
—Queda't al meu costat —diu Luke—. Facis el que facis, no ens retardis.
Sidney aplana les orelles i els seus ulls brillen de ràbia.
—És cert que tinc por —diu—, però no per mi. Algunes coses són més importants que la vida d'un mateix.
No tenen més temps per discutir la qüestió. Els canons làser de l'Ala-X escupen quatre centelleigs que martellegen a escassos cinc metres darrere dels soldats d'assalt. Les ones de xoc retrunyen pel munt de deixalles, agitant als soldats tan violentament que els seus cossos tremolen.
Els soldats d'assalt es tornen instintivament per enfrontar-se a l'atac. On els canons làser havien colpejat, s'alcen quatre guèisers de deixalles de 20 metres d'alt. La tempesta de sorra resultant és tan gruixuda que els imperials no poden veure què els ha atacat. Surten corrent just quan R2 torna a disparar. L’andanada il·lumina amb color vermell sang el mur de sorra. Altres quatre guèisers s'alcen, ocultant completament de la vista a l'Ala-X. Els soldats es tiren al terra i disparen a cegues contra el núvol de sorra que comença a posar-se.
Luke lidera l'atac. Creuen els 50 metres de deixalles en menys de deu segons. R2 contínua disparant els làsers de l'Ala-X, mantenint als quatre guàrdies ocupats, mirant en la direcció equivocada. Luke i Gideon es detenen a tres metres dels seus objectius i apunten.
Tots dos homes disparen al mateix temps. Els rajos d'energia colpegen els paquets d'energia dels imperials. Un instant després, dos cràters fumegen on prèviament es trobaven els soldats d'assalt. El soldat de la dreta es gira per veure què ha causat el centelleig. Es troba amb el tret blàster de Luke volant directament cap a ell. El tret li pica de ple en el pit.
Després d'assegurar-se que el segon objectiu de Gideon es troba amb el mateix destí, Luke diu a R2 que deixi de disparar. Trenta segons després, activa els motors repulsors de l'Ala-X i s’enlaira. La nau minera de Gideon surt ranquejant de l'asteroide darrere d'ell.
—Serà millor que ens desfem d'aquest caça teu —diu Gideon per la ràdio—. Podria resultar sospitós al centre de visitants de Tol Ado. Sidney coneix el lloc adequat... una mina abandonada a Milton 40.005.
A Luke li sembla estranya la idea d'un centre de visitants en un planeta presó imperial.
—Aquest centre de visitants no em dóna bona espina —diu Luke—. Per què els imperials construirien tal cosa?
—Sidney diu que Parnell considera que la seva presó és una obra d'art i ha de ser mostrada —diu Gideon—. A més, mostra a la gent el que li espera si se surten de la línia. No se m'ocorre un lloc millor per veure Tol Ado des de dalt.
—D'acord —diu Luke.
Gideon lidera el camí cap a Milton 40.005. És un asteroide de forma cúbica d'uns 30 quilòmetres de costat. Descendeixen per un cràter negre de no més de 20 metres d'ample. Les llums de proa de la nau minera de Gideon il·luminen sobtadament els murs. El cràter és realment un túnel que condueix a l'interior de l'asteroide. Luke admira la perícia i la confiança de Gideon. La Galleda de Roques no té més de dos metres de marge a cada costat.
Finalment, després de tres tibants minuts, veuen un eixamplament en el túnel. Mentre Gideon fa girar la seva nau, Luke aterra l'Ala-X, s'ajusta el seu vestit de buit, i fa baixar a R2.
La resclosa ventral de la nau de Gideon s'obre i una rampa descendeix. Luke ajuda a R2 a pujar l'empinat pendent. L'interior de la nau minera és fosc sense arribar a ser tètric. Com la major part de les naus mineres, consisteix principalment en una immensa badia de càrrega per portar mineral a un molí. Els motors repulsors, lents però potents, queden just a popa de la badia de càrrega. Les cabines de la tripulació, que Gideon mantenia immaculats però sense decoracions, estaven organitzats per a la comoditat i l'eficiència.
—Per què t'has portat això? —pregunta Gideon, assenyalant a R2.
—És una llarga història, però podria resultar útil. Ja he usat a aquest petitó en situacions similars.
Gideon rondina, sense deixar-se impressionar.
—A mi no m'agraden massa els droides.
R2 deixa anar una aguda xiulada.
—Què ha dit? —pregunta Gideon.
Luke s'encongeix d'espatlles.
—No puc entendre-li tret que estigui connectat.
En aquest cas, Luke està segur que gairebé és millor que el droide no pugui ser entès.
Gideon puja la rampa de la resclosa, i després condueix a Luke a un seient. Pocs minuts després, abandonen Milton 40.005 i avancen lentament cap a Tol Ado.

Recorda que Luke deixa el seu caça en l'asteroide “Milton”. Pot necessitar-ho més tard.

·         Passa a la secció 86.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada