dimecres, 22 d’abril del 2020

La sort del pocavergonya (105)


105

―Em costa acceptar que Birdloe és el traïdor ―diu Sodarra―. Els seus antecedents són excel·lents.
―S’ho mereix per creure en el que diu un informe ―diu Han―. Jo només confio en els meus instints... sóc un gran jutge del caràcter.
Acaben de sortir de l’hiperespai. Un vast globus, que emet cap a l'espai una fluctuant llum topazi, penja sota el finestral del Falcó. El planeta és gairebé tan brillant i gran per ser un petit sol, però no ho és. És, per fi, el món desèrtic de Tatooine. La seva peculiar lluentor similar a una estrella és el resultat de la fosforescència de les seves sorres riques en sodi sota la llum dels seus sols bessons.
Sodarra estudia a Han amb un somriure sardònic.
―Ja veurem com de bon jutge de caràcter és vostè, Capità Solo.
Els soldats d'assalt de Sodarra estan preparats per a l'acció, i la caixa de Darth Vader ha estat preparada per descarregar-se.
Han es toca el cronòmetre.
―No cregui ni per un moment que confio en vostè ―diu―. Traeixi'm, i tres segons després Vader es convertirà en pols còsmica.
Chewbacca ha segellat la caixa de Vader amb un pany a prova d'intrusions. Qualsevol intent de treure la cabina abans que Han desactivi la bomba activarà l'explosió. És la pòlissa d'assegurança d’en Han.
―Estava parlant de l’Alfreda Goot ―diu Sodarra―. És tan despietada com a enigmàtica.
―Clar ―respon Han. Sodarra no necessita recordar-li la pòlissa d'assegurança imperial. Ell i Chewbacca no han estat sense una escorta armada des que van sortir de Shador. Malgrat les seves promeses de no trair-se l'un a l'altre, cap dels homes està corrent cap risc.
De fet, Han manté l'esperança de poder destruir a Vader, encara que no posarà la vida de la Leia en risc per fer-ho. Després d'acceptar que ella no va fingir el seu propi segrest, Han està determinat a salvar-la... fins i tot si això significa deixar que Vader visqui. No té cap dubte que la Leia desaprovarà la seva decisió, però si permet que la Princesa mori perquè ell té un preu sobre el seu cap, Han sap que la resta de la seva vida serà miserable i sense sentit.
Tampoc té cap dubte que Sodarra també té intencions de trair-lo. L'home ja ha demostrat el seu talent per a l'engany. Ara el corellià analitza tot el que fa i diu l'imperial, i el seu dit mai s'allunya molt del cronòmetre. Si la vida de la Leia no depengués de cooperar amb els imperials, en Han hauria detonat la bomba fa molt i s'hagués arriscat contra els seus nombres superiors. Desafortunadament, no té aquesta opció.
Quan els oficials del port espacial criden pel registre de la nau, Han descobreix que a sobre, la ràdio del Falcó està funcionant malament... no és obvi si és per danys en el combat o falta de manteniment general. Chewie remuga sobre el manteniment mentre Han intenta sentir la designació de la seva badia enmig d'una simfonia d'espetecs i cruixits.
―Vaig sentir Badia 32, procedeixo cap a aquesta ubicació ―respon finalment el corellià―. Aquests circuits Chedak mai em van agradar molt. Són toscs ―murmura per a l'audiència general. El Capità Sodarra reprimeix un comentari.
El pilot descendeix cap a l'improvisat conjunt de depressions en forma de cràter que Mos Eisley anomena espaiport. Tan aviat aterra el Falcó, Sodarra li dóna a un dels seus homes un xip de val i l’envia a pagar la tarifa d'atracada. Al contrari de Shador, cap cap de port de Tatooine s'atreviria a rebutjar el val de Sodarra; gairebé mai falten els visitants imperials.
Han i Sodarra discuteixen la seva estratègia.
―No sabem si Alfreda ja ha arribat aquí o no. El més prudent seria reconèixer la cantina abans de fer el nostre moviment.
―Bona idea ―diu Han―. Anem.
―Un moment ―diu Sodarra―. Sens dubte Alfreda l'està esperant a vostè. No obstant això, dubto que la meva presència l'alarmi. Hauria d'anar jo sol.
Han titubeja. No li agrada la idea de deixar a l'oficial imperial fora de la seva vista. L'home consistentment ha provat la seva capacitat per al subterfugi, i el que està en joc aquí és la vida de la Leia... i la d'ell. D'altra banda, la proposta de Sodarra té sentit des del punt de vista tàctic i sens dubte li donarà un avantatge contra Alfreda. També manté a Han fora de vista el més possible. Jabba té espies pertot arreu a Tatooine, i Han sospita que l'amo del crim esbrinarà l'arribada d’en Han en menys d'una hora que es mostri. Tots dos ell i Leia estaran molt més segurs si pot concloure els seus assumptes amb Alfreda i partir ràpidament.

     Si Han envia a Sodarra a reconèixer la cantina, passa a la secció 137.
     Si Han rebutja la proposta de Sodarra, passa a la secció 128.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada