divendres, 24 d’abril del 2020

La sort del pocavergonya (113)


113

Han i Chewbacca es detenen enfront del Tapcaf del Port. Està fet dels nous blocs de plastiescuma que estan guanyant popularitat tant en mons desèrtics com en mons àrtics. Només hi ha uns pocs transports terrestres desiguals estacionats al voltant de l'edifici, però el volum de la conversa que escapa cap als carrers calcinats cada vegada que s'obre una porta indica una considerable multitud.
Encara que aquesta no és una de les tavernes atemporals preferides pels transportistes lliures, ha d'atreure la seva clientela de l’espaiport circumdant. El lloc li cau immediatament malament a Han. L'absència de transportistes lliures en un bar d’espaiport significa la presència de turistes, tripulants de naus de línia, personal imperial, i una altra xusma.
Han li fa senyals a Sodarra i als seus homes perquè esperin, llavors va fins a la porta de la cantina. La taverna està decorada amb estil, amb un tema d'art galàctic. També està neta, plena a les tres quartes parts de la seva capacitat, i massa ben il·luminada per al gust d’en Han.
Els clients són, en la seva major part, polits i d'aparença inofensiva. Només uns pocs estan armats. Una dotzena d’insectoides està enclavada a una taula prop de l'entrada, xerrotejant i copejant els seus membres anteriors en una seriosa discussió. Una criatura ictoide amb ulls d'insecte descansa en un sofà sostenint un tub per beure entre dues aletes. Per la forma en què esbufeguen les seves ganyes artificials, Han sap que el peix no molestarà a ningú.
Estudia a la resta dels parroquians. Hi ha criatures amb un sol ull i una dotzena d'orelles, i criatures amb una dotzena d'ulls i cap orella. Alguns dels alienígenes tenen pell, alguns pelatge, i un o dos una superfície rugosa i brillant impossible de descriure. Un constant murmuri de conversa en una dotzena de llengües alienígenes ressona per tota la sala. El lloc posa nerviós al pilot... ningú està esperant problemes. Quan es desenvolupin, hi haurà pànic i interferència. Cap d'aquestes coses li convé.
Chewbacca li dóna un cop de colze suau i inclina el cap en direcció a l'altre costat de l'habitació. En les ombres de la cantonada de darrere, hi ha vuit alienígenes de races diverses asseguts sense conversar. Hi ha dos gamorreans, un twi’lek, dos togorians, tres antropoides de quatre ulls i sis braços que Han no reconeix. Han no pot veure si estan armats.
―Sembla que esperen a algú ―diu Han.
Chewie gruny un comentari amb prou feines audible.
―Potser sigui a Alfreda ―respon―, i potser no.
Després de tot, això és Mos Eisley.
El contrabandista titubeja. Pot utilitzar als soldats de Sodarra perquè corrin als alienígenes del bar. Però si no treballen per Alfreda, estarà delatant-se davant algú més que ella tingui en la cantina. Si són els busca-bregues de l’Alfreda, fer-los fora abans que ella arribi li donarà un tremend avantatge.

     Si Han porta ara als soldats d'assalt de Sodarra a la cantina, passa a la secció 131.
     Si Han envia a Sodarra i els seus homes a amagar-se fins que arribi Alfreda, passa a la secció 148.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada