dimarts, 21 d’abril del 2020

La sort del pocavergonya (99)


99

―Crec que no haurem de preocupar-nos per més imperials durant un o dos dies ―comenta el Capità Sodarra―. El comandant no té raons per sospitar que succeeix alguna cosa estranya amb el seu esquadró. Tinent Birdloe, estableixi posts de guàrdia mínims. Tota la resta del personal tindrà treballs d'enterrament.
―A l'ordre ―respon Birdloe.
―Chewbacca i jo repararem el Falcó perquè puguem sortir d'aquesta bola de neu ―diu Han―. Més tard necessitarem una mica d'ajuda.
―Els meus homes són els seus homes ―respon diplomàticament Sodarra.

Després de trenta minuts de treball, Chewie informa que el díode d'actuació de l’hiperimpulsor ha fet fallida. Comptant amb l'ajuda dels desertors de Sodarra, el wookiee creu que pot reparar tota la resta en menys d'un dia. Però sense un nou díode per al generador de camp d'actuació, el Falcó mai tornarà a entrar a l’hiperespai.
―Haurem de robar-li un als imperials ―diu Han―. Veuré si Sodarra pot ajudar.
L'ex-imperial no mostra molt entusiasme pel pla del contrabandista.
―Estan buscant-nos... estaran en alerta màxima. La nostra força és llastimosa tant en nombre com en armament. Podem estar a resguard de ser descoberts, però anar a buscar problemes? No pot parlar de debò.
Abans que Han pugui seguir discutint, un gemec agut ressona per la vall. Tots s'han acostumat al tro ocasional dels trencaments i caigudes del gel de la glacera, però aquest és un nou so aterridor. Fins i tot Chewbacca deixa de treballar i busca la seva arma. Han creu primer que el brunzit és l'udol planyívol d'alguna gegantesca criatura del gel. Però uns segons en els quals el volum augmenta i el to roman constant el convencen que es tracta d'algun tipus de motor de repulsió.
―Capità Solo ―crida un dels homes de Sodarra―. Una dona li truca pel canal d'emergències.
El corellià s'encongeix d'espatlles en resposta a la pregunta que Sodarra no va necessitar dir en veu alta i corre cap al Falcó. Quan arriba a la pantalla de vídeo, queda estupefacte. La Leia l'està cridant.
Han obre un canal de transmissió.
―Leia!
―Han? Estàs viu! Et vam veure caure...
―Estàs bé?
―Per descomptat; estar segrestada no és gran cosa ―respon ella sarcàsticament―. No estic ferida, si en això et refereixes. Però tenim problemes majors que el meu segrest. Com te les vas enginyar per atreure un Destructor Estel·lar?
―No ho vaig fer ―respon el contrabandista―. El crèdit és tot seu, princesa.
―MEU? ―crida la Leia.
―Cada vegada que et dono l'esquena...
―Algú tracta de clavar una vibrofulla en ella! Ets un home perillós per conèixer, Han Solo.
―Hauries d'haver-te quedat amb nosaltres com et vaig dir...
―Els espectacles vulgars en viu no són el meu estil ―diu la Leia.
―I rescatar princeses no és el meu. És l'última vegada que...
La transmissió es talla.
―Leia?
No hi ha resposta, només estàtica.
―Leia? ―més estàtica―. LEIA!
La imatge torna. En lloc de la Leia, mostra un petit casc gris amb una màscara completa. Un llarg cabell vermell cau per sota del casc.
―Per fi ens coneixem, Solo ―La veu ve a través d'un traductor electrònic.
Han activa la memòria artificial per gravar la conversa.
―Ets Alfreda Goot? Què vols amb la Leia?
―Sóc Alfreda i jo faré les preguntes. Primer, quina és la condició del Falcó Mil·lenari?
―No podem volar, així que suposo que nostra carrereta es cancel·la.
―Permanentment. Hi ha dues companyies de soldats d'assalt a trenta quilòmetres de la seva posició. Els trobaran tard o d'hora. Què et fa falta per reparar la teva nau?
―Per què ens estàs ajudant? ―demana Han.
―Estic interessada a guanyar-li una carrera a Mos Eisley al Falcó, no a destruir-ho.
―M'agradaria discutir amb tu l'elecció del destí...
―Mos Eisley ―insisteix Alfreda.
―Tinc un petit problema allà. Has sentit parlar de Jabba el Hutt?
―Si vols tornar a veure a la teva preciosa princesa amb vida, aniràs a Mos Eisley. Ara, què necessites per reparar el Falcó?
Alfreda promet tornar l'endemà amb el díode. Encara que el contrabandista confia en Alfreda encara menys que en Sodarra, té poques eleccions excepte confiar en la seva promesa. Poc després que acaba la transmissió, el Capità Sodarra entra a la cabina enterrada del Falcó.
―El so estrany era un iot espacial... un iot espacial bastant lleig.
―El coneix? ―pregunta Han esperançat.
―No. Tenia forma de pera; ample per a baix i estret per damunt. Suposo que la transmissió provenia del iot?
El corellià assenteix. Reprodueix la porció que va gravar de la conversa i li explica la història del segrest de la Leia. Sodarra ho escolta sense emoció.
Al final, el capità imperial diu:
―Un estrany incident. Leia és la senadora d’Alderaan?
―La coneix?
―Els agents de l'Emperador li han posat un alt preu al seu cap.
―Ni tan sols pensi a cobrar-ho ―li adverteix Han.
Sodarra somriu.
―El meu cap també té preu.
―Parlant d'això, perquè és tan important la seva càrrega?
Sodarra titubeja.
―Puc confiar en la seva discreció?
―Absolutament ―diu Han.
―Els meus homes i jo transportàvem el prototip d'un nou dispositiu d’ocultament compacte als Laboratoris secrets de Producció Imperial de Rigoron. En canvi, vam decidir vendre-ho a Ploovo Dos-per-Un. Però ai, no estàvem habituats a tractar amb aquesta escòria; ens va trair i va preparar una emboscada imperial. Hem estat buscant un port segur des de llavors.
El contrabandista llança una xiulada.
―Això requereix nassos.
Sodarra assenteix.
―Potser vostè pugui ajudar-nos. Li demostraríem gustosament el nostre agraïment amb una porció completa.
―Potser pugui, però tinc una carrera que guanyar ―diu Han―. I el preu seria cinc parts completes.
―Tres ―contraposa Sodarra―. I li ajudem a guanyar la carrera.
―Quatre.            
―Fet.
Han somriu càlidament mentre es donen la mà. S'hagués conformat amb tres.
Els dos pilots van passar les següents trenta-sis hores treballant en el Falcó. Encara que algunes de les reparacions no són molt boniques, aguantaran fins que la nau arribi a millors instal·lacions.
Quan la seva ment no està ocupada amb un problema mecànic, Han pensa en la veritable identitat de l’Alfreda Goot. Actua com si li conegués bé, i clar que a ell li resulta estrany que ella s'hagi arriscat a una trobada amb un Destructor Estel·lar Imperial per ajudar-ho. També està el fet que quan van parlar la Leia no semblava preocupada per la seva pròpia seguretat. Encara que Han encara no pot deduir la identitat de l’Alfreda, comença a témer menys per la Leia. A mesura que es calma la seva por, augmenta la seva fúria. Tota aquesta capritxosa carrera se sent com una broma pràctica que va sortir malament.
Quan ell i Chewbacca estan donant els tocs finals en l'acoblament del flux d'energia que s'havia danyat en els anells de Mon Torri, la nau de l’Alfreda descendeix d'un cel encapotat. Es deté surant en l'aire a uns vint metres per sobre de la glacera i obre una escotilla. Un petit paquet marró cau i clopeja la neu, llavors el iot desapareix.
―Moltes gràcies! ―li crida Han.
Després que un dels seus homes recupera el paquet, Sodarra diu:
―La seva gratitud podria ser prematura.
Li lliura al pilot una nota que està adjunta al díode. Diu: “Caminants Imperials a quatre hores de distància.”
―És temps suficient ―diu Han, tornant-se cap a Chewie―. Correcte?
Dues hores i quinze minuts després, Han i Chewbacca acaben d'instal·lar el díode. El contrabandista ja està encenent el motor repulsor del Falcó quan aborda l'últim home. Els poderosos motors cobren vida amb un centelleig, creant un llac de bona grandària en el solc del xoc. Un moment després, el vaixell de càrrega corellià emergeix de la neu i traça un curs cap a l'espai.
Quan el Falcó arriba als anells de Mon Torri, en Han estudia la computadora de vol a la recerca de signes de l’Erradicador. Un objecte de gran grandària es mou per la vora de l'anell intern a una velocitat inusual. El pilot activa el programa d’astrogació de la computadora de navegació i li demana al Tinent Birdloe que ho vigili. Ell i Chewbacca pugen a cadascuna de les torretes dels canons làser per tenir una millor vista del que sigui que es mou en l'anell intern. Resulta ser un complex de mineria sivorià. Tots llancen un sospir d'alleujament, i Han torna a la cabina per portar al Falcó a l’hiperespai.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada