diumenge, 26 d’abril del 2020

La sort del pocavergonya (145)


145

Han i Chewbacca es detenen davant del Tapcaf del Port. Van permetre deliberadament que el vigia els veiés als dos i informés en la cantina. Han espera sorprendre a Alfreda amb la seva escorta de soldats d'assalt imperials.
L'edifici està fet dels nous blocs de plastiescuma que estan guanyant popularitat tant en mons desèrtics com en mons àrtics. Només uns pocs transports terrestres desiguals estan reunits al voltant de l'edifici, però el volum de la conversa que escapa cap als carrers calcinats cada vegada que s'obre una porta indica una considerable multitud.
Encara que aquesta no és una de les tavernes atemporals preferides pels transportistes lliures, ha d'atreure la seva clientela de l’espaiport circumdant. El lloc li cau immediatament malament a Han. L'absència de transportistes lliures en un bar d’espaiport sol significar la presència de turistes, tripulants de naus de línia, personal imperial, i altres beneits.
Han li fa senyals a Sodarra i als seus homes perquè esperin, llavors entra per la porta de la cantina. La taverna està decorada amb estil, amb un tema d'art galàctic. També és neta, està plena a tres quartes parts de la seva capacitat, i està massa ben il·luminada per al gust d’en Han.
Els clients són, en la seva major part, polits i d'aparença inofensiva. Només uns pocs estan armats. Una dotzena d’insectoides està asseguda a una taula prop de l'entrada, xerrotejant i copejant els seus membres anteriors en una seriosa discussió. Una criatura ictoide amb ulls d'insecte descansa en un sofà sostenint un tub per beure entre dues aletes. Per la forma en què esbufeguen les seves ganyes artificials, Han sap que el peix no molestarà a ningú. No veu cap rastre de l’Alfreda.
En Han estudia a la resta dels parroquians. Hi ha criatures amb un sol ull i una dotzena d'orelles, i criatures amb una dotzena d'ulls i cap orella. Alguns dels alienígenes tenen pell, alguns pelatge, i un o dos una superfície rugosa i brillant impossible de descriure. Un constant murmuri de conversa en una dotzena de llenguatges alienígenes ressona per tota la sala. El lloc posa nerviós a Han... ningú està esperant problemes. Quan es desenvolupin, hi haurà pànic i interferència. Cap d'aquestes reaccions li convé.
Chewbacca li dóna un cop de colze suau a Han i inclina el cap en direcció a l'altre costat de l'habitació. En les ombres de la cantonada de darrere, hi ha vuit alienígenes de races diverses asseguts sense conversar. Hi ha dos gamorreans, un twi’lek, dos togorians, tres antropoides de quatre ulls i sis braços que Han no reconeix. Han no pot veure si estan armats.
―Sembla que esperen a algú ―diu Han.
Chewbacca proposa una suposició.
―Potser siguem nosaltres ―respon Han―, i potser no. Només hi ha una forma d'esbrinar-ho.
Han fa senyals a Sodarra perquè avanci i entra a la taverna per davant dels soldats d'assalt. Quan apareixen els soldats d'assalt en armadura de Sodarra, la sala queda sobtadament en silenci. Cent ulls, humans i no-humans, miren als soldats d'assalt dispersant-se en la multitud.
Sodarra mira a Han esperant instruccions; Han inclina el cap en direcció a la cantonada de darrere. Quan els soldats avancen cap a la part posterior de la sala, els segueix un murmuri de sospirs d'alleujament.
Aquest alleujament no dura molt. La sala explota en xiulades, centelleigs, i cruixits apagats quan els vuit alienígenes obren foc. Els soldats d'assalt responen immediatament.
Els parroquians del bar xisclen i es tiren al terra per cobrir-se. L'aire comença a empestar a roba cremada i plasticompostos fosos.
Un parell de bípedes peluts i ben vestits treu uns blàsters i dispara cap a les esquenes dels soldats d'assalt. Han li dóna un cop de colze suau a Chewbacca i apunta cap al parell.
―No siguin estúpids! ―adverteix Han. Els bípedes peluts es giren lentament per enfrontar a Han amb els blàsters preparats per disparar.

     Si Han no dispara, passa a la secció 123.
     Si Han dispara als bípedes, passa a la secció 130.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada