dimecres, 29 d’abril del 2020

L'honor dels Jedi (14)


14

Luke aixeca bruscament la proa i realitza un bucle, tornant directament cap als TIEs. Els imperials es dispersen, com si la gosadia de la maniobra els hi hagués sorprès, però no abans que Luke centri la seva computadora d'objectiu en el caça central. Dispara els canons làser i quatre rajos blaus convergeixen en l'imperial. El caça esclata en una bola de foc groc brut.
Els TIEs restants tornen a col·locar-se d'un salt a la zona de cua de l'Ala-X, encara que deixen un espai de maniobra major que el que tenia el seu company perdut. Tornen a disparar ells també, i els seus trets creuen alarmantment prop de la carlinga. Luke només pot esperar que tornar sota la cobertura de Gideon fos bona idea. Si el miner torna a fallar, els imperials podrien crivellar el seu caça i convertir-ho en ferralla espacial.
La nau minera amb forma de caixa de Gideon apareix davant seu, una mica més gran que un polze des d'aquesta distància. Luke ordena a R2 que transfereixi el 75% de la potència d'escuts a popa. Podria haver de suportar alguns cops abans d'arribar a l'abast de Gideon.
El pilot rebel posiciona el seu Ala-X entre els TIEs i la nau minera de Gideon. Amb sort, pot bloquejar la seva visió de la nau que espera. Si els pilots imperials estan tan centrats a crivellar la seva cua que no comproven els seus ordinadors de vol, pot ser que Gideon els enxampi per sorpresa.
Dos núvols de foc esclaten just sobre la carlinga, agitant la nau tan fort que a Luke se li taponen les oïdes. R2 immediatament ofereix un informe de danys. S'ha obert una esquerda en el blindatge tèrmic dels sistemes de ionització del reactor de bord: el droide ha disminuït la seva sortida d'energia al 60%.
—Llavors serà millor que apaguis la ràdio subespacial, i... —Luke dubta, sabent que és una maniobra desesperada— l'ordinador d'objectius.
El droide deixa escapar una xiuletada d'alarma.
—No et preocupis —diu Luke amb més confiança de la qual sent—. Puc ocupar-me d'apuntar les armes.
R2 procedeix sense més comentaris, però Luke sap que ha d'estar lluitant contra els seus circuits lògics per obeir. Dos ardents núvols més agiten l'Ala-X mentre els canons làser dels TIE continuen colpejant els seus escuts.
La nau minera de Gideon té ara la grandària d'un puny. Luke calcula que ha arribat a l'abast màxim del miner. Desitjaria poder cridar a Gideon per la ràdio, però això significaria apagar algun altre sistema. I, de moment, els necessita tots. Ha de confiar que Gideon endevini el seu pla.
Quatre trets de TIE exploten just davant d’ell. Quan l'Ala-X creua l’andanada que s'esvaeix, les ones de xoc el balancegen com un bot inflable en un mar tempestuós. La videopantalla parpelleja un parell de vegades, i després s'apaga.
—Hem tingut un curtcircuit en la interfície —diu Luke—. Mira a veure què pots fer amb això.
R2 respon amb una xiuletada.
La Galleda de Roques de Gideon és de la grandària d'un cap humà. Luke llança l'Ala-X en una espiral descendent cap a la nau minera. La bateria turbolàser de la nau brilla amb una resplendor vermella mentre s’energitza. Sense la videopantalla, Luke no pot veure la reacció dels TIEs, però pot imaginar els rostres dels pilots en advertir aquestes brillants salves de canó. Si almenys Gideon aconseguís donar-li a alguna cosa!
L'Ala-X es llança sota la Galleda de Roques com un cadell de bantha espantat corrent a la seguretat de la falda materna. Luke gira el caça just a temps per veure una filera de boles de foc esclatar davant els TIEs.
L’andanada de la nau minera eclipsa les estrelles, Tredway 24, i fins i tot el propi Sil’Lume durant tres segons sencers. Per quan la resplendor s'esvaeix, ja no queda gens dels caces TIE excepte dues boles d'enderrocs roent expandint-se.
Luke pilota el seu Ala-X posant-lo en paral·lel amb la cabina de Gideon. Darrere dels controls, Gideon està assegut amb un gran somriure d'orella a orella dibuixada en la seva barba. Sidney s'ha esfondrat en el seient del copilot, amb les orelles aplanades contra el cap i una màscara d'horror i culpa en el seu musell. Sembla que no és capaç de creuar la seva mirada amb la de Luke.
Gideon alça la mà, aixecant el polze, i després assenyala a l'asteroide Tredway. Al principi, Luke no pot trobar la llançadora d'assalt. Al final, distingeix un punt de llum prenent terra prop del disc brillant del centre del penyal. Luke assenteix, i accelera cap a l'asteroide.

·         Passa a la secció 8.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada