dimecres, 22 d’abril del 2020

La sort del pocavergonya (103)


103

Chewbacca torna de l'estació d'enginyeria i explica al Han on ha ocultat la bomba. El pilot somriu i torna a agafar el seu cronòmetre. Després de treure al Falcó de l’hiperespai, reprograma la computadora de navegació cap a Shador. Birdloe es queda sobre la seva espatlla, vigilant. Quan acaba, pregunta sarcàsticament:
―Satisfet?
―Ho sento ―diu Birdloe. Fa un pas enrere.
Han somriu per a si mateix i activa l’hiperimpulsor. Les estrelles es converteixen en llum acolorida per l'efecte doppler. Romanen en la cabina per sis hores, donant-li als soldats d'assalt temps per relaxar-se i tornar-se tan descurats com vulguin. Finalment, Han nota que el casc de Birdloe caboteja com si comencés a costar-li mantenir-se despert, Han es posa dempeus.
―Anem, Chewbacca. Vull tornar a revisar aquests circuits d'actuació.
Chewie es queixa amargament, i Birdloe sembla posar-se una mica més alerta.
―Ja sé que els vas reparar, però vull revisar-los. No podem ficar-nos a Shador anunciant la nostra posició. Aquests lladres no esperaran fins a saber qui som abans de convertir-nos en meteorits.
El wookiee es posa dempeus. Encara que sembla recalcitrant, Han sap que l'actuació és per a Birdloe.
Birdloe s'aparta reticentment i els segueix cap a l'estació d'enginyeria. Mentre Han assegura la bomba, Chewbacca ocupa l'atenció de Birdloe desmuntant furiosament i sorollosament el panell d'accés que porta a la reixeta d'accés del nucli d'energia. Amb la petita bomba amagada sota la seva camisa, el pilot grimpa per la reixeta de ventilació. Birdloe, que aparentment no està acostumat als sistemes apedaçats presents a bord dels transports petits com el Falcó, ni tan sols pensa a preguntar perquè Han necessita entrar al nucli d'energia per reparar un sistema d'actuació.
Una vegada que el pilot està segurament fora de vista darrere de la porta d'accés que dóna a la badia de càrrega, exhala un silenciós sospir d'alleujament. Es pren un moment per ajuntar el seu coratge. No espera trobar un guàrdia a l'interior de la badia, perquè Sodarra a apostat un en cada entrada, però Han tem entrar a la caixa més que el que tem trobar-se amb un guàrdia. No comprèn com posar-se al costat d'un home pot fer-ho sentir-se malament, però sap que és cert.
Obre la porta d'accés d'una empenta i entra en la badia de càrrega. Per a la seva sorpresa, Sodarra ha estacionat un guàrdia en la badia. El soldat d'assalt aixeca el rifle blàster i apunta cap a Han.
―Espera! ―diu el corellià.
El blàster centelleja i Han sent un terrible impacte en el seu maluc dret. Abans que Han colpegi el terra, el guàrdia torna a disparar. Ja se sent marejat...

On despertarà Han? Tornarà a estar actiu el Senyor Fosc llavors? No importa el que passi, Han sap que ha perdut la carrera... i això acaba aquesta aventura. Torna a la secció un i intenta-ho de nou.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada