dimarts, 21 d’abril del 2020

La sort del pocavergonya (102)


102

En Han redueix l'impuls a la meitat. La llanxa de fons pla desaccelera tan ràpid que Sodarra gairebé cau per la borda. Abans que Han tombi cap al canal lateral, la barcassa dels soldats d'assalt gairebé els sobrepassa. Tan aviat com està apuntant cap a l'estret passadís, Han torna a obrir completament l'impuls.
El canal està ple de gom a gom. Trenta metres més endavant, una barcassa ampla s'aproxima a l'altre extrem del canal. Aparentment és impulsada per impulsors submergits, perquè no té cap turbina d'hidrogen. Una dotzena de piragües naveguen en ambdues direccions.
Per l'altre extrem s'aproxima una llanxa de fons pla que carrega una enorme caixa coberta de floridura. Està potser a uns vint-i-cinc metres de la proa de la barcassa. Un pilot amb coll d'oca treu el cap al voltant de la seva càrrega, preparant-se per fer que la llanxa de fons pla sobrepassi a la barcassa. Té un rostre escamós amb ulls prominents de pupil·les esquinçades. Han estima que a la seva velocitat actual no quedarà més que un espai de mig metre entre la llanxa de fons pla i la barcassa, molt menys del que ell necessita per passar!
Han guia la seva barca a la posició per passar la barcassa. El pilot de la llanxa de fons pla xiula una maledicció i accelera, determinat a arribar al coll d'ampolla abans que l'humà.
―Eh! ―crida Han―. Aquesta és una emergència!
Unes ràfegues d'energia comencen a passar rabent entre les potes de suport de la superestructura amb alarmant regularitat. Ara que Han ja no pot fer maniobres evasives, la punteria dels soldats d'assalt ha millorat.

     Si Han baixa la velocitat per permetre que passi la llanxa de fons pla, passa a la secció 106.
     Si Han intenta passar abans que la llanxa de fons pla sobrepassi a la barcassa, passa a la secció 142.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada