dijous, 30 d’abril del 2020

L'honor dels Jedi (31)


31

—On està Tol Ado? —pregunta Luke.
—Llavors rescataràs a l’Erling Tredway?
Luke assenteix amb el cap com a resposta.
—No hauria, però ho faré.
Sens dubte, el General Dodonna desaprovarà la decisió, i Luke serà pressionat per argumentar els seus motius racionalment. Però un indefinit i misteriós sentiment ocult en el seu pit li incitava a rescatar a l'estrany. Potser el sentiment no és més que la vaga afinitat que sent per un altre fill d'un Jedi, o potser és alguna cosa molt més forta i més important. Sigui quin sigui el motiu, no importa. Luke només sap que ha de rescatar a Erling Tredway.
—Serà millor que ens moguem, llavors —diu Gideon, dirigint a un confús bípede de pelatge groc cap a l'entrada.
—“Ens”? —pregunta Luke.
—Sí, “ens” —respon Gideon—. Si estàs prou boig com per entrar en un planeta presó imperial i pensar que pots aconseguir sortir, llavors estàs prou boig com per aconseguir que et matin. No em ve de gust deixar que això ocorri; fa ja massa temps des que vaig lluitar al costat d'un portador de sabre.
Els decidits passos del miner li porten cap a un lloc definit.
—Però jo no puc! —objecta el bípede de musell camús, tractant d'alliberar-se de la mà de Gideon.
—Clar que pots, Sidney —respon Gideon alegrement, prement la seva subjecció.
—Però pot ser que hi hagi morts! El Pada no pot matar... està malament!
—I? —pregunta Gideon—. Quina és la diferència si ho fem aquest jovenet i jo, o si tu ens dones un cop d’arpa? Les morts són morts.
Les orelles rodones de Sidney es van inclinar cap endavant com a mostra de frustració.
—Però si algú mor...
—Massa tard —pressiona Gideon—. El jove Erling és el teu heroi. No pots demanar a ningú que lluiti per la teva llibertat, per la teva causa, si tu no ho fas.
Sidney no va tenir arguments.
—Molt bé. En marxa —s'allibera de la subjecció de Gideon i comença a caminar cap a la sortida.
Luke dubta si seguir-los o no. Encara que Gideon i Sidney semblen bastant dignes de confiança, no sap gens sobre les seves capacitats de combat. Fàcilment podrien ser més una càrrega que una ajuda.
—Potser hauria d'anar jo sol —diu Luke—. Tinc una nau monoplaça.
Gideon somriu obertament a Luke.
—Tens por que no sapiguem lluitar, veritat? —Gideon espera un instant, però Luke no sap com expressar les seves reserves de forma educada—. Potser sapiguem i potser no. Això no importa; aquest és el nostre sector, i seria un error deixar-nos fora de la lluita. Si algú guanya la nostra llibertat per nosaltres, no és realment nostra.
Luke assenteix. Sent cert respecte pel miner. Segueix als miners per un ventós flexipassadís que condueix a la resclosa aèria. Mentre es col·loquen els vestits de buit, Luke es deté prop de la immensa comporta de la resclosa aèria i estudia l'asteroide sobre el qual se situa l'hostal.
L'hostal en si és una col·lecció de bombolles de plastiescuma connectades per llargs i ondulants flexipassadissos. Robusts cables de duracer ancoren les bombolles i els flexipassadissos a protuberàncies de terra rocós que sobresurten de la polsosa i coberta de cràters superfície. Els cables són necessaris perquè el camp gravitatori del petit asteroide és tan feble que un nen pot llançar una roca a l'espai. Salta-asteroides i maquinària minera quedaven en un dispers radi al voltant de l'hostal, ancorats als edificis de l'hostal, a roques properes o entre si.
Conegut formalment com Henryson 400.324, el planetoide té poc més d'un quilòmetre de llarg, i la meitat d'ample i d'espessor. El numero de designació que segueix al nom indica que Henryson és el planetoide número 400.324 del Cinturó Sil'Lume a ser catalogat com a propietat d'un ser racional. El nom es refereix al seu amo original. Quan Luke estava investigant els registres del sector, R2 va informar que els nombres de catàleg ascendeixen fins a 895.256, però ningú sap quants asteroides mai han estat reclamats.
Henryson gira tan ràpid que Luke es mareja quan aparta la mirada del terra. Les estrelles semblen volar sobre l'horitzó com meteors. Per empitjorar les coses, el sol mai es posa a Henryson. El seu disc de la grandària d'un raïm oscil·la en el cel com si pengés d'un pèndol. Com a punt de referència més important en el cel, serveix com a constant recordatori que Luke no està més que en uns gegantescos cavallets.
—Tol Ado és el tercer planeta d'aquest sistema —diu Gideon, tancant l'últim segell del seu vestit de buit.
—Genial —diu Luke—. Posem-nos en marxa.
Gideon dubte.
—No tan ràpid, jovenet. Podria merèixer la pena visitar Tredway 24 abans. Tol Ado és immensament gran. La família de l’Erling pot tenir alguna idea sobre com trobar-lo. A més, haurien de ser advertits; Parnell podria no quedar satisfet només amb arrestar a Erling.
El musell de Sidney s'arrufa en una boleta groga, i les seves orelles tremolen amb impaciència.
—El Parnell pot destruir a l’Erling a qualsevol moment —insisteix—. No hauríem de perdre el moment.


·         Si Luke va directament a Tol Ado, passa a la secció 2.
·         Si Luke va primer a Tredway 24, passa a la secció 9.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada