dijous, 30 d’abril del 2020

L'honor dels Jedi (23)


23

Luke allunya la seva mà del blàster, encara que ho fa molt a contracor. Coneix als imperials massa bé com per confiar en ells. Allà a Tatooine, les tropes d'assalt van arrasar la granja d'humitat dels seus pares adoptius. Encara que Luke havia tingut durant molt temps somnis de lluitar per l'Aliança, la seva tia Beru i el seu oncle Owen eren gent senzilla sense simpaties rebels. Això no va detenir als soldats d'assalt que van cremar la seva llar i els van assassinar.
Després de la incursió, Luke va convertir els seus somnis en realitat. Desitjant posar fre al poder de l'Imperi, Luke es va unir a la Rebel·lió i va dedicar la seva vida a oposar-se a la tirania.
En aquest precís instant, no obstant això, no és el millor per exercitar aquesta oposició. Els soldats d'assalt li superen en nombre en una proporció de sis a un, i Luke és prou prudent com per adonar-se que no pot comptar amb cap ajuda per part d'estranys. A més, sembla que els imperials troben a l'home carismàtic més interessant que a ell. Fins i tot donades les males probabilitats, Luke podria ajudar a l'estrany, però sembla que aquest no desitja resistir-se a l'arrest.
Després que Luke col·loca les seves mans sobre la taula, l'home es posa dempeus i es gira per mirar al general imperial a la cara.
—Porta'm, Sebastian —diu—. Saps que no em resistiré.
—El meu títol és Governador-General, traïdor —diu l'imperial—. I abans que acabi amb tu, estaràs suplicant que et concedeixi la mort.
—Pot ser, Sebastian. Però per cada gota de sang que aboquis, un milió d'éssers s'alçaran en rebel·lió.
—Llavors abocaré un milió de galledes de sang.
Després d'un breu dubte, l'home carismàtic torna el seu rostre cap als miners.
—Difoneu la notícia del meu arrest entre els vostres companys, i resistiu al malvat Imperi! No pot governar sense la vostra cooperació...
Un soldat d'assalt avança tranquil·lament i estavella la culata del seu rifle contra el cap de l'orador. Altres dos soldats recullen a l'home mentre es desploma, i l’arrosseguen cap a la porta.
El Governador-General estudia la sala amb una mirada sinistra.
—Si l'Imperi no pot governar sense la vostra cooperació —diu després d'una llarga pausa—, llavors us aixafarà. Difoneu aquesta notícia entre els vostres companys.
El general gira sobre els seus talons i se’n va, seguit dels soldats d'assalt. Els parroquians s'ignoren entre ells, ansiosos per no comentar el que havien vist.
Al seu costat, el miner que Luke recordava apartant-se quan van aparèixer els imperials va agitar amb tristesa el cap.
—Què...? —L'ultratge i la confusió van deixar anar la llengua de Luke, i va haver de detenir-se a si mateix per no protestar en veu alta. Aprendrà alguna vegada a pensar abans de parlar?
Però el so ha captat l'atenció del miner. Té la complexió vermellosa i el nas bulbós d'un home que gaudeix d’intoxicants líquids potser més sovint del que hagués, però també té una mirada ferma, honesta.


·         Si Luke pregunta a l'home sobre el que acaba de veure, passa a la secció 28.
·         Si Luke simplement acaba el seu menjar i es marxa, passa a la secció 33.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada