dijous, 30 d’abril del 2020

L'honor dels Jedi (28)


28

Luke estudia al robust miner per un instant. La seva acurada mirada es perd poc del que ocorre a la sala, encara que no sembla especialment interessat en els assumptes de ningú. Luke sap bé que no pot jutjar a un home per la seva aparença, però no sent hostilitat ni maldat inherent en aquesta persona.
—Aquest general promet un difícil camí —diu Luke. Manté els ulls ocupats en el seu menjar.
El miner deixa de menjar i estudia obertament a Luke per uns instants. Al final, assenteix.
—Ho complirà, no t'equivoquis. Ha estat intel·ligent per la teva banda mantenir-te tranquil; podrien haver-nos matat a tots.
Luke respon a la franca valoració de l'home.
—De debò? Algú hauria de resistir-se a l'opressió de l'Imperi.
El miner torna al seu menjar i Luke tem haver parlat massa obertament. Un instant després, no obstant això, l'home de la barba parla de nou.
—Això podria ser cert, fill. Però aquest paio és un covard.
Un bípede pelut i ros amb pupil·les primes s’asseu al costat d’en Luke.
—El Gideon distorsiona els fets —murmura el bípede pel seu musell camús—. El Tredway lidera el moviment de resistència.
Luke escolta amb més atenció. Com tots els pilots de naus espacials, té instruccions permanents d'investigar qualsevol moviment de resistència local que trobi.
—Digues-me més.
—Ell ensenya que el vessament de sang, fins i tot contra el boig opressor, és en si mateix una maldat.
—Aprendrà l'error dels seus mètodes a Tol Ado —murmura Gideon—. Sebastian Parnell creu en el vessament de sang... i en moltes altres coses.
—Tol Ado? —pregunta Luke.
—El planeta presó del sector —respon el bípede—. Una vegada que un entra, mor per a la resta de la galàxia. Mai tornarem a saber del Tredway.
Gideon escup en el terra.
—Millor així. Quin boig es “aixecaria” només perquè li matin? Dóna'm a algú que sàpiga usar un sabre... —Gideon va deixar caure la seva mirada al cinturó d'utilitats de Luke—, i li seguiré al mateix cor negre de l'Emperador.
Gairebé de forma involuntària, Luke fa un cop d'ull al sabre de llum inactiu que penjava del seu cinturó. Tenia la incòmoda sensació de què Gideon volia -no, esperava- una cosa d'ell.
—Llavors, ha vist a algú lluitar amb un sabre de llum? —va preguntar Luke amb cautela.
—Clar —va respondre Gideon—. Axton Tredway, el pare de l’Erling. Deia ser una espècie de Cavaller. Això és el que ets tu?
—No, encara no —va respondre Luke amb aire absent. El pare de l’Erling era un Jedi!—. Què va ser de l’Axton Tredway?
—L'Imperi li va perseguir, i un Senyor Fosc el va matar. I va ser una llàstima, a més.
El cor d’en Luke es va enfonsar, però de sobte va sentir que un misteriós llaç li unia amb Erling. No només els seus pares havien estat Jedi, sinó que probablement havien mort en mans del mateix home.
—Si encara no ets el Cavaller —va dir el bípede pelut—, llavors estudies els camins del Jedi.
Luke no va respondre a la deducció del bípede.
—Si la llegenda és certa —va continuar el bípede—, pots salvar a Erling.
—No posis idees boges en el cap d'aquest jove! —va saltar Gideon—. Aconseguiràs que li matin, Sidney.
Sidney ignora a Gideon.
—Ho intentaràs?
—No ho facis, fill —li adverteix Gideon—. És bastant fàcil entrar a Tol Ado, però mai sortiràs. El millor que pots fer és seguir amb les teves coses i oblidar-te de l’Erling Tredway.
Luke no respon immediatament. Gideon té raó: intentar rescatar a Erling és una bogeria. Els planetes presó imperials són francament segurs. Encara que les seves ordres li deixaven màniga ampla per investigar moviments de resistència locals, ni les més liberals interpretacions permetien penetrar en una instal·lació semblant.
Per descomptat, els oficials rebels sempre poden fer ús de la seva pròpia iniciativa per abandonar una missió de cara a perseguir una oportunitat inesperada, sempre que l'oportunitat sigui més important. Però, sense importar com vegi Luke la situació, no pot dir que Erling Tredway sigui més important que buscar una nova base. Sap poc sobre l'home, a part de que té una presència de comandament inusual i està animant a les formes de vida locals a resistir passivament a l'Imperi. Només la probabilitat que el pare de l’Erling, com el d’en Luke, fora un Cavaller Jedi, li impedeix rebutjar el rescat automàticament. D'altra banda, sembla poc apropiat abandonar la seva missió per perseguir el que en última instància és una tasca molt personal.


·         Si Luke s'oblida de Erling, passa a la secció 11.
·         Si Luke intenta rescatar a Erling, passa a la secció 31.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada