dimecres, 29 d’abril del 2020

L'honor dels Jedi (19)


19

Luke enfunda la pistola blàster i agafa el sabre de llum. Comparats amb un sabre de llum, els blàsters són armes maldestres i imprecises en el cos a cos. En mans experimentades, un sabre de llum és el doble d'eficient i moltes vegades més ràpid que qualsevol arma tradicional.
Amb un udol de determinació, Luke activa la fulla i salta cap endavant. En escoltar el salvatge crit d’en Luke, l'home carismàtic es tira al terra buscant protecció... als peus del Governador Parnell. Parnell extreu la seva pistola blàster i la pressiona contra el cos de l'home. Luke ara es troba cara a cara amb els quatre soldats d'assalt supervivents, amb el sabre de llum brunzint amb impaciència. Els soldats mantenen les seves armes preparades per disparar, però esperen instruccions del general.
—Si us plau —insisteix en veu suau l'humà—. Que no hi hagi més vessament de sang en el meu nom.
Luke passa a una postura defensiva, traçant un patró d'escut amb la seva fulla d'energia.
—Qui ets? —pregunta, sense apartar la mirada dels soldats d'assalt—. Per què et busca aquesta escòria?
—Ell és Erling Tredway —xiuxiua el general—. I el que l'Imperi hagi de tractar amb ell no és de la teva incumbència, nen.
—M'incumbeix ara, Parnell. Deixi’l marxar —amenaça Luke, desitjant que la seva veu sembli més amenaçadora del que la situació indica.
—Vostè no està en posició de fer peticions —replica el general.
—Ho està si sap usar aquest sabre de llum —gruny una veu greu darrere de Luke—. I jo li recolzaré.
El general torna la seva mirada a qui acaba de parlar. Luke no s'atreveix a girar-se per veure al seu recentment trobat aliat.
—Què pensa fer, governador? —pregunta Luke.
Parnell passa la mirada de la veu greu a Luke, i després als seus soldats d'assalt. No ho dubta ni un moment.
—Mateu-los! —diu.
El primer soldat d'assalt es prepara per disparar i Luke entra en acció. Es mou en una combinació d'instint i actes conscients, esquivant cap a un costat el punt al que apuntava el soldat d'assalt i movent el sabre de llum cap avall en el mateix moviment fluid. El blàster centelleja i explota quan el sabre ho parteix en dos, empenyent al soldat contra el seu company. Orificis i taques negres cobreixen la seva armadura. Sembla que l'armadura ha absorbit la pitjor part del dany, però els genolls de la víctima es dobleguen com si s'hagués quedat inconscient.
Un tret de blàster vermell brilla enfront d’en Luke, colpejant a un soldat d'assalt just al centre de la placa pectoral. L'impacte l’empeny contra el mur, on queda suspès per un instant. Luke no pot mirar per veure qui va fer aquest tret, perquè el tercer soldat d'assalt s'ha tornat per enfrontar-se a ell.
El soldat dispara, però el tret pica al sabre de llum d’en Luke i rebota. Si havia mogut la fulla instintivament per protegir-se, o si havia tingut sort, Luke mai ho sabria. Va sentir un lleuger pessigolleig en el profund del seu cervell, i llavors va fer un pas endavant i va llançar un tall amb la fulla del seu sabre creuant l'abdomen del soldat. L'home cau immediatament, i el seu crit no va ser menys escruixidor per passar a través d'un transmissor electrònic.
Luke es va girar per enfrontar-se a l'últim supervivent, passant per sobre del soldat que el seu blàster havia explotat. El supervivent sostenia el seu rifle blàster amb una mà sense esperances de sortir victoriós. Luke va avançar el sabre de llum cap al soldat d'assalt de manera que pogués donar fàcilment al blàster o a l'home.
—Deixa anar l'arma —ordena—. No vull matar-te.
El soldat d'assalt dubta. Luke gairebé veu la por reflectida en el casc blanc. Un cru jurament crepita a través del transmissor electrònic.
—Abans morir que rendir-me!
El soldat mou l'arma cap al Luke. El jove rebel ha de respondre; amb un balanceig del sabre obre l'armadura com si fos la closca d'un crustaci.
Luke aparta la seva atenció del soldat moribund. El General Parnell ha escapat amb Erling Tredway durant la batalla. L'únic signe que queda d'ells és el pestell passat en la porta pneumàtica.
—No ets dolent amb aquesta cosa, jovenet —diu la veu greu que havia ofert el seu suport abans—. Però els he vist millors.
Luke desactiva la fulla i es torna per mirar a qui ha parlat.
—Els ha vist? On? —Pot ser que aquest home conegui a un Jedi?
Qui parlava és l'home de barba que estava assegut al costat d’en Luke quan Parnell va entrar a l'hostal. Els seus ulls brillen amigablement amb curiositat.
—Aquí mateix —respon—. En el Cinturó. El pare del jove Tredway tenia un sabre. Deia ser una espècie de Cavaller. Això és el que ets tu?
—Em temo que no. El pare de l’Erling, segueix viu?
El miner escup en el terra.
—No. L'Imperi li va perseguir fa uns anys. I va ser una maleïda llàstima, a més.
Luke agita el cap amb disgust, després torna a penjar el sabre de llum del seu cinturó d'eines. Sembla que mai trobarà un Cavaller Jedi perquè li instrueixi en els camins de la Força. Ben Kenobi havia d'haver estat l'últim Mestre. Luke es va obligar a retornar els seus pensaments a l'aquí i l'ara.
—Si el pare de Tredway està mort, per a què vol el Governador Parnell al fill? —Luke havia desenvolupat un cert sentiment d'unitat amb l'humà d'ulls feroços. El pare Jedi de l’Erling, com el d’en Luke, probablement va morir a les mans de Vader.
Una multitud s'ha reunit al voltant de Luke i el miner, ansiosos per mirar a l'home que havia desafiat al governador imperial. Un bípede pelut i ros amb pupil·les primes respon a la pregunta d’en Luke.
—El Tredway és el gran líder de la resistència.
L'esment a la resistència atreu l'atenció d’en Luke. Encara que les seves ordres actuals són buscar ubicacions per a una nova base rebel, els pilots de naus espacials, tenen instruccions permanents d'investigar moviments de resistència locals sempre que sigui possible.
—Aquest noi no mereix ni llustrar les botes del seu pare —interromp el miner—. Es creu una espècie de predicador; jo dic que és només un covard.
—El camí covard és el vessament de sang —replica tranquil·lament el bípede—. El Tredway està per sobre de semblant bogeria.
—Aprendrà l'error dels seus mètodes a Tol Ado —respon el miner—. Tan segur com que existeix el buit que el governador sí creu en el vessament de sang... i en coses molt pitjors, també.
—Tol Ado? —pregunta Luke.
—El planeta presó del sector —diu el bípede de pèl groc, amb una ganyota de disgust en el seu musell camús—. Aquell que entra mai torna.
Un escarabat-propietari es llisca entre la multitud i frega entre si les seves antenes vigorosament, creant una sèrie d'aguts grinyols. El miner escolta per un instant, després esclata.
—Ara escolta, capsigrany! Envia la factura a Sebastian Parnell. Gideon Smith no pagarà ni mig crèdit per cobrir el dany dels imperials.
L'escarabat torna a xiular amb les seves antenes.
—No pensava tornar de totes maneres! —respon Gideon. Empeny al Luke—. Serà millor que sortim xiulant si no volem unir-nos a Tredway a Tol Ado —diu.
Luke fa una lleugera pausa.
—Potser ho fem.
La munió llança una exclamació col·lectiva i Gideon estudia a Luke com si acabés de llevar el ressort de seguretat d'un detonador termal.
—Per què voldries fer això?
—Per rescatar al Tredway! —proclama el bípede de pèl groc.
Luke assenteix.
—Algun d'aquests soldats d'assalt t'ha deixat alguna peça solta en el cap! —exclama Gideon—. Podem entrar bastant fàcilment, però no aconseguirem sortir. El millor que podem fer és seguir amb els nostres negocis i oblidar-nos d'aquesta bogeria.
Luke no respon immediatament. Gideon té raó: intentar rescatar a Erling és una bogeria. Els planetes presó imperials són francament segurs. Encara que les seves ordres li deixaven màniga ampla per investigar moviments de resistència locals, ni les més liberals interpretacions permetien penetrar en una instal·lació semblant.
Per descomptat, els oficials rebels sempre poden fer ús de la seva pròpia iniciativa per abandonar una missió de cara a perseguir una oportunitat inesperada, sempre que l'oportunitat sigui més important. Però, sense importar com vegi Luke la situació, no pot dir que Erling Tredway sigui més important que buscar una nova base. Sap poc sobre l'home, a part de què té una presència de comandament inusual i està animant a les formes de vida locals a resistir passivament a l'Imperi. Només la probabilitat que el pare de l’Erling, com el de Luke, fora un Cavaller Jedi, li impedeix rebutjar el rescat automàticament. Sembla poc apropiat abandonar la seva missió per perseguir el que en última instància és una tasca molt personal.


·         Si Luke s'oblida de Erling, passa a la secció 11.
·         Si Luke intenta rescatar a Erling, passa a la secció 31.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada