dimarts, 28 d’abril del 2020

L'honor dels Jedi (3)


3

Luke llança el seu Ala-X en un tancat gir a babord i accelera. La corbeta li segueix ràpidament, disparant totes les seves armes. R2 informa a Luke que la corbeta està tractant d'interferir les seves transmissions.
—Com si poguéssim demanar ajuda —murmura Luke.
A pesar que l'Ala-X es mou molt més ràpid que la corbeta, Luke s'introdueix en un dens camp d'asteroides de la grandària de caminants. Amb prou feines 100 metres separen algunes de les pedrotes, i 100 metres no és molt espai quan viatges a la velocitat d'un caça estel·lar. El dens camp és probablement el resultat d'una immensa col·lisió en algun moment del passat recent. Però, sigui quina sigui la causa, significa que Luke ha de minorar a una marxa lenta.
El pilot de la corbeta, que està molt més familiaritzat amb l'agrupació, redueix la distància. Dos trets exploten innòcuament sobre la cabina, i després l'Ala-X se sacseja amb violència quan un tret de turbo-làser penetra els escuts de la part central de la nau. R2 efectua immediatament un informe de danys i ho reflecteix en la videopantalla de la computadora de vol.
—Suport vital! —exclama—. Quant em queda?
R2 trina de forma planyívola.
—Només això —sospira Luke—. Suposo que serà millor que em tregui de damunt a aquest pallasso i trobi un lloc per posar-me.
Dient això, puja a tota potencia els deflectors de partícules davanters i accelera al màxim que s'atreveix. El caça estel·lar salta cap endavant, però la corbeta continua seguint-li de prop, probablement amb un sòlid bloqueig d'objectiu sobre ell en els seus sensors. Luke deixa de pensar i deixa que el seu instint prengui el control de l'Ala-X. Les seves mans reaccionen automàticament en allò que veuen els seus ulls. L'Ala-X traça el seu camí cap a les profunditats del laberint, saltant d'un perill al següent com en un pinball hologràfic. Pedrotes de la grandària d'una persona reboten contra els seus escuts amb una freqüència aterridora, i R2 transmet advertiments tan ràpid que Luke no pot llegir-los. Andanades de turbocanó exploten a banda i banda del zigzaguejant caça estel·lar, colpejant ocasionalment tan a prop que la carlinga fototròpica s'enfosqueix i cega a Luke per un instant.
Pocs moments després, l'Ala-X escapa del dens camp d'asteroides. Luke redreça el seu curs i accelera a fons. Però l'Ala-X segueix sense més a la seva velocitat actual.
—Què està fallant, R2?
El droide emet un missatge per la videopantalla. “Relé de comandament del motor repulsor desactivat.”
—Genial —murmura Luke—. Ara sí que som un ànec de fira. No podem accelerar de cap manera?
Continua zigzaguejant, però la corbeta continua reduint la distància entre tots dos. Per ser una corbeta, aquesta nau estel·lar es mou realment ràpid.
R2 respon amb una xiuletada de negació, i a continuació sona l'alarma de bloqueig d'objectiu d’en Luke. La computadora de punteria té a Luke al punt de mira! Ràpidament es col·loca el seu vestit de buit i mou el seu polze esquerre cap a l'anella del seient ejector Guidenhauser que penja sobre el seu cap. Tirant de l'anella, llançarà tant a ell com a R2 fora de l'Ala-X, però no sap de què li serviria això tan lluny de l'ajuda.
Un segon després, la corbeta encara no ha disparat. Luke s'arrisca a mirar la seva computadora de vol. La corbeta ha esclatat en un miler de trossos. Una lenta nau minera s'allunya de la zona de l'explosió.
L'altaveu de la cabina de Luke cobra vida amb un espetec.
—Vaig pensar que aquests pirates anaven a foradar-te les orelles, noi!
—Jo també —respon Luke—. A qui li dec la vida?
Gira el caça estel·lar per enfrontar-se al seu salvador. Una nau minera amb forma de caixa avança cap a Luke des de la bola en expansió dels fragments de la corbeta. Sobre la cabina, els tres canons d'una antiga bateria turbolàser brillen roent.
—A Gideon Smith i Sidney Shortfang, per descomptat! —se sent com a resposta—. Et vam veure a l'hostal; estàvem en la taula del costat. Tenim aquí alguna cosa que serà millor que vegis, jove amic.
—Què? —pregunta Luke—. No importa. Estic en greus dificultats. No podem accelerar, i només em queden trenta minuts de suport vital.
La ràdio de Gideon roman en silenci un instant.
—Segueix-nos —diu finalment—. Sidney coneix un amagatall segur aquí a prop; és Milton 40.005, en cas que et perdis.
—Gràcies —diu Luke.
Durant el seu viatge a Milton, Gideon explica com van aconseguir trobar a Luke. Després de l'arrest d’Erling Tredway, ell i Sidney no van poder resistir-se a anar a Tredway 24. Per quan van aterrar, els imperials ja havien destruït tot el complex. No van poder trobar ni a un sol ésser viu. Però van trobar un xip de missatges que els soldats d'assalt havien passat per alt en el seu registre.
Després de reproduir el xip, van decidir que la Rebel·lió l’havia de tenir, de manera que el van agafar per posar-ho fora de perill. Estaven dirigint-se a amagar-ho quan els seus sensors van detectar les sondes de dues naus militars diferents. Raonant que el que acabaven d'escoltar significava una lluita, i una lluita significava un rebel, van seguir la sonda fins aquest conjunt d'asteroides, arribant just quan Luke sortia del dens camp d'asteroides.
Pocs minuts després, la nau minera de Gideon lidera el camí cap a una roca d'uns 30 quilòmetres d'ample, amb forma més o menys quadrada. Descendeixen en un petit cràter negre, de no més de 20 metres d'ample. Les llums de la nau minera s'activen i Luke veu que el cràter és realment un túnel que condueix a l'interior de l'asteroide. Luke admira la perícia i la confiança com a pilot de Gideon, ja que la nau minera amb prou feines té un metre de marge a cada costat.
Finalment, després de tres tibants minuts, aconsegueixen arribar a  un eixamplament en el túnel i Gideon es deté. Luke aterra l'Ala-X i surt de la cabina, i després ajuda a R2 a pujar per la rampa d'entrada de la nau minera de Gideon. L'interior de la nau minera de Gideon és fosc sense arribar a ser tètric. Com la major part de les naus mineres, consisteix principalment en una atrotinada badia de càrrega usada per portar el mineral a la refineria. Els motors repulsors, lents però potents, queden just a popa de la badia de càrrega. Les cabines de la tripulació, que Gideon mantenia immaculats sense decoracions estranyes, estaven organitzades tant per a la comoditat com per a l'eficiència.
Gideon lliura a Luke el xip de missatges, i després torna al seu seient, desentenent-se aparentment de tot l'assumpte des d'aquest moment. Sidney, no obstant això, observa fixament a Luke, amb les seves grans orelles rodones seguint cada moviment de Luke com antenes de radar bessones, i el seu musell de pelatge groc arrufat per la curiositat.
Luke insereix el xip de missatges en R2. El droide projecta un holograma d'una dona humana de pèl curt i uns quaranta anys. És la Mon Mothma, comandant suprema de l'Aliança Rebel.
—Salutacions, Dena. Com sempre, només tinc temps per a un breu missatge. Confio que comprenguis que la brevetat de la nostra comunicació no reflecteix la magnitud de la vostra contribució a la Rebel·lió.
”Els meus espies m'informen que els esforços de resistència del teu germà Erling han començat a irritar al General Parnell. Normalment aplaudim qualsevol molèstia que un governador imperial pugui tenir, però el valor de l’Erling transcendeix a aquest efecte de qualsevol rebel·lió local. Has de fer callar al teu germà abans que irriti encara més a Sebastian Parnell.
”És una llàstima que no puguem dir-li com és d'important per a l'Aliança. En qualsevol cas, haig de confiar en el teu judici sobre aquest aspecte.
”Adéu, i que la Força us protegeixi a tu i a la teva família.
—Confio que ens ajudaràs a rescatar a Erling Tredway —diu Sidney.
Luke assenteix, sorprès pel fet que la pròpia Mon Mothma consideri a Erling tan important per a la Rebel·lió. Només havia vist una vegada a la llegendària líder, però el respecte amb el qual els seus comandants la consideraven era suficient per sorprendre-li. El seu missatge li fa oblidar tots els dubtes que encara tenia per abandonar la seva missió actual per rescatar a Erling Tredway.
—Bé —diu Gideon—. Prendrem la Galleda de Roques per anar al centre de visitants de Tol Ado...
—Centre de visitants? —pregunta Luke.
—Sí —respon Sidney—. El General Parnell considera la seva presó inexpugnable. Ha construït la plataforma d'observació per mostrar-la. Alguns diuen que el propòsit del centre és dissuadir als ciutadans de resistir-se a la voluntat imperial; uns altres creuen que Parnell considera el planeta com l'obra d'art digna de ser mostrada.
—En qualsevol cas, és un bon lloc per fer un reconeixement —diu Gideon—. Ens detindrem allà i veurem si podem descobrir una manera d'entrar. Però abans, crec que hauríem d'arreglar el teu Ala-X; podries tenir pressa per marxar-te la propera vegada que el necessitis.
Dues hores més tard, després de reparar el caça estel·lar prou perquè Luke pugui volar de tornada a casa, parteixen de Milton cap a Tol Ado.

Recorda que Luke deixa el seu caça estel·lar en l'asteroide “Milton”. Pot necessitar-ho més tard.

·         Passa a la secció 86.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada