dissabte, 8 de març del 2014

El gran assalt a la nau ramat (i VII)

Anterior



VII
Com suposaven, el Vent Asaari estava desert. En Dawson va avançar cautelós pels passadissos buits, amb la Sònax lliscant bròfegament al seu costat.
- Vassss dir que sssabiesss el que essstavesss fent – va escopir. Els cops descontrolats al trineu d'equipament durant el seu salt en gravetat zero li havien causat diversos cardenals en la seva suau pell grisa.
- Per centèsima vegada, ho sento -va dir ell -. La física no és precisament el que millor se’m dóna. I, de totes maneres, vaig aconseguir portar-nos fins aquí, no?
Ella va xiuxiuejar entre les seves dents esmolades.
-Amb prou feinessss. I ara tensss que fer-nosss tornar de la mateixxa manera.
Una expressió de pesar creuà la cara d’en Dawson. Després de tallar un forat d'accés a la petita i segellada càmera de motors, havia apedaçat precipitadament la bretxa abans de llançar-se a obrir la porta de la cambra. Amb la pressió equilibrada, es va despullar del destrossat vestit ithorià i va alliberar la Sònax.
Però amb gamorreans muntant guàrdia a l'exterior de l'escotilla d'atracada, no tenien més opció que marxar de la mateixa manera en què havien arribat. En Dawson havia localitzat un vestit de buit de recanvi, de talla humana, a l'armari de subministraments del Vent; una mica gran, però serviria. Va desitjar desesperadament trobar un vestit sluissi, però un cop més la Sònax no va tenir sort. Va donar gràcies als Fats que el trineu d'equip seguís encara intacte.
Una llum indicadora de la cinta cibernètica de la Sònax parpellejà en vermell quan ella va accedir al seu crono intern.
- Ensss quedem sssenssse temps. Troba la caixa i fotem el camp d’aquí.
Les petjades d’en Dawson van ressonar al passadís.
- A veure. Si jo fos un senyor del crim bimm adinerat i traïdor, amb una vena despietada i predilecció per les naus cares, on la posaria?
Va començar a portar-se una salpa a la barbeta amb gest teatral, però es va aturar a meitat del moviment.
- Has sentit això? - Les seves orelles punxegudes van tremolar.
La Sònax va inclinar el cap. El feble brunzit que en Dawson havia escoltat va duplicar i triplicar la seva força. El sonor tamborineig era ara inconfusible. Un moment després, les planxes de coberta començaren a vibrar.
La nau estava arrencant.
Els dos es van mirar entre si, una mirada acusadora i una altra demanant disculpes. En Dawson va ser el primer a recuperar la parla.
- Oh oh.

***

La Kels va serrar les dents. Una cursa a la babalà creuant la zona de foc seria suïcida. Si en Ritinki s'havia col·locat la màscara d'oxigen per poder inundar la zona amb gasos verinosos com en Noone seguia dient, estaven condemnats.
Va examinar la sala un cop més. Tenien poques opcions. En Noone ja estava ajupint-se en la postura inicial d'un velocista, preparant-se per sortir corrent. Va mirar la Kels tractant de donar-li confiança.
- Llesta? Un. Dos...
- Espera! - Va cridar ella, agafant-lo del braç. Ell va seguir la mirada de la Kels, que estava fixa en el centre de la cúpula sobre els seus caps. Una zona oblonga d'estrelles tremoloses ja no era visible. En el seu lloc hi havia una taca fosca indefinida, puntejada a intervals regulars amb llums vermelles.
Semblaven llums de posició d'una nau estel·lar. I estaven apropant-se.
En Noone va empassar saliva.
- Sembla que al final això no era un control de gas nerviós. Troba quelcom pesat i agafa't-hi!
Els llums van brillar amb més força. La forma fosca es va fer més gran.

I, amb un esclat eixordador de transpariacer fent-se miques, el Vent Asaari va travessar la cúpula. Centenars de fragments cristal·lins dentats van sortir cap a l'exterior del forat empesos per l'atmosfera escapant-se cap a l'espai. La Kels envoltà desesperadament amb les dues mans un pesat barril de vi andoà.
Els dos assassins, sorpresos gairebé directament sota la bretxa, van ser absorbits pel vòrtex fumejant juntament amb diverses cadires, carros, i cartutxos blàster gastats. Agitant les extremitats, el xef de jaqueta blanca va xocar amb força contra el casc del Vent Asaari - que aguantava ferm enmig del remolí - i va continuar volant cap a la freda negror, amb el cap doblegat en un angle antinatural. El pell daurat va prémer el gallet del seu rifle fins l'amarg final, ruixant la sala amb foc blàster fins i tot mentre el buit de l'espai l’aspirava inexorablement cap a una mort ràpida i dolorosa. El personal de seguretat supervivent es va llançar desesperadament cap a la línia d'arbres a la recerca d'alguna cosa a la qual agafar-se. Alguns ho van aconseguir, uns altres van ser aspirats, cridant al buit.
La Kels va tornar el cap cap a l'estrada, lluny de l'abrasiva mossegada de la pols i la runa voladora. En Ritinki, agafant-se a la vora de la plataforma, sostenia la seva màscara respiratòria fermament amb una mà mentre l'atmosfera seguia escapant a l'espai. La bóta a la que s'agafava la Kels va començar a lliscar per terra, no sent suficient el seu pes per suportar el terrible vendaval.
I llavors, miraculosament, el moviment es va aturar. Un tremolós camp de força va cobrar vida a la part interior de la cúpula per taponar la tremenda bretxa. Les violentes turbulències van cessar, i petits fragments de restes soltes van començar a caure de nou a terra. La Kels va panteixar, prenent aire a la debilitada atmosfera, i es va posar tremolosament dempeus.
Una cúpula transparent era una estructura força vulnerable per col·locar-se al cor d'una nau que realitzava viatges espacials. Naturalment, la Cançó dels Núvols havia de tenir un sistema d'emergència que permetia l'ordinador central segellar la cúpula amb un camp de contenció atmosfèrica en cas d'una bretxa a la cúpula. Però la Kels es va preguntar per què havia trigat tant. Havia d'haver un plat sensor a la vora de la cúpula que activés instantàniament el camp davant d'una caiguda sobtada de la pressió atmosfèrica.
Escanejant la vora de la cúpula, i va trobar la seva resposta... i immediatament va desitjar no haver-ho fet. El plat sensor que havia esperat veure havia estat aparentment encertat per un tret blàster perdut. La carcassa era una pasterada negra i retorçada de la qual penjaven components fosos.
En Noone es va acostar trontollant cap a la Kels. Va assenyalar la caixa sensora que la Kels ja havia localitzat.
- Encara hem d'anar-nos-en - va grallar -. Això no aguantarà molt de temps. Els xips derivadors probablement estiguin fosos i es sobrecarregaran en qualsevol moment.
Com si fos un senyal, una pluja d'espurnes va sorgir del sensor danyat.
La Kels va mirar en Ritinki, que teclejava una ordre en el que ara va poder reconèixer com una trucada de reclam: el comandament a distància d'una nau. El Vent Asaari, surant a cinc metres des del terra, va caure de sobte com una roca, aterrant sobre la pesada taula de menjador de fusta i convertint-la en estelles. El bimm va fer una ganyota i va prémer un altre botó. El Vent es va aixecar un metre sobre els seus repulsors, rotant en un lleuger arc mentre la rampa d'accés s'estenia gràcilment. Amb sorprenent rapidesa, en Ritinki va envoltar l'estrada i va córrer per l'espai obert cap a l’escotilla...
Només per ser enderrocat d'esquena quan el turbolàser ventral de la nau va obrir un cràter de la grandària d'un bantha al costat dels seus peus.
Les finestres de la cabina van aparèixer a la vista mentre el Vent continuava el seu lent gir. La Kels no donava crèdit al que estava veient. A través dels vidres tintats, agitant excitadament els braços i cridant alguna cosa inaudible, estava en Dawson.
En Noone va aixecar la Kels del sòl.
- Anem -va dir gairebé sense alè.
Van córrer cap a l’ombrívol rectangle de la rampa del iot, que els donava la benvinguda, més enllà del cos immòbil d’en Ritinki el Bimm. L'ona de xoc l’haurà deixat inconscient, va suposar la Kels en no veure cap laceració ni cremada en el seu cos. Va arribar a la vora de la rampa just quan els seus genolls començaven a flaquejar pel cansament. Esbufegant, va caure de peus i mans sobre el fred metall. En Noone va passar davant d'ella, lluitant contra el vent causat per la pressió de la cabina sortint per l'escotilla oberta.
La caixa de control del camp sobre els seus caps va deixar anar un gemec penetrant i va esclatar en una cascada d'espurnes. La Kels va mirar cap amunt. El camp d'energia d'emergència parpellejà dèbilment, i va desaparèixer.
La sala va esclatar en un rugit eixordador quan l'espai va tractar novament de reclamar la feble atmosfera. Flotant encara, la nau estel·lar es va agitar fortament en la tempesta, i la Kels es va trobar lliscant per un costat de la rampa. Els seus dits van grinyolar a la polida superfície, tractant desesperadament de subjectar-se. Llavors una mà grisa li va agafar amb fermesa el canell esquerre.
La Kels va alçar la vista. La Sònax li va somriure des de dalt. La cua de l’sluissi estava fermament enrotllada al pistó de suport esquerra de la rampa. Donant una estirada, com un fuet, va portar a ambdues a l'interior i la rampa va començar a tancar-se.
I, empès per l'atmosfera que s'escapava, el Vent Asaari va pujar cap a les estrelles.

***

La caixa forta reposava a la falda d’en Noone, emetent reflexos dispersos sota la brillant llum de la cabina de passatgers del iot. Va temptejar la llisa superfície platejada colpejant-la amb un artell.
- Dawson, estàs segur que vas desactivar les mesures de seguretat. - No era una pregunta.
El tynnan va alçar la mirada des de la seva posició, reclinat a terra prop de la butaca d'acceleració encoixinada d’en Noone.
- Cap, ho he repassat un centenar de vegades. És segur, ho garanteixo. – En Noone encara semblava dubitatiu -. Què passa, no confies en mi?
En Noone va deixar anar una rialleta.
- Ara no és el moment de fer aquesta pregunta, el meu pelut amic. Encara estava molt enfadat perquè els dos no fossin capaços d'obeir l'ordre de retirada, però això era una banda de lladres, no un regiment d’obedients soldats d'assalt. A més, portava en aquest negoci el temps suficient per saber que l'èxit no es discuteix.
A través del portell d'estribord, retorçats filets de vapor luminescent s'arremolinaven al seu pas en marejants patrons calidoscòpics. Havien pilotat la seva nau estel·lar robada endinsant-se en la gran nebulosa radioactiva propera a Nal Hutta, no tant com per perdre’s en el seu interior, però a força profunditat per descoratjar qualsevol persecució.
Va sospirar pesadament.
-Bé, allà va. Pot ser que tots vulgueu retrocedir uns passos per si de cas m’esclata a la cara. – En Dawson va posar els ulls en blanc. La Kels i la Sònax van avançar de fet mig pas, per no perdre’s l'obertura.
Amb un espetec apagat, en Noone va deixar anar els tancaments girant dos polzes. Pressionant suaument el lateral de metall estriat, va aixecar amb cura la tapa, que va girar sobre les seves frontisses. Quatre caps es van reunir per tenir una vista clara del contingut.
- Esss... -Va començar la Sònax.
-És una pistola - va interrompre la Kels.
- Eh? - Va murmurar un Dawson clarament desconcertat.
Ajustadament encaixades en un embalatge d'escuma anticops, les dues meitats de l'arma negra- canó i culata - estaven plenes de cablejat extern i relés elèctrics. Unint les meitats, tindria la mida i pes aproximat d'un rifle blàster.
En Noone va extreure amb cura la culata.
- Certes persones poderoses estan molt interessades en això, gent. - Va allargar la secció de la culata a la Kels, i després va oferir el canó a Dawson -. Alguna idea de què és?
Es van asseure a examinar-lo un instant. Un relaxant so d'estàtica ressonava a la sala, causat pels gasos irradiats que xocaven contra els escuts d'energia.
En Dawson finalment es va arriscar a llançar una hipòtesi.
- Algun tipus de prototip d'arma imperial? Sembla equipat per disparar ones electromagnètiques, però realment no sé per a què serviria això.
La Kels va aixecar la mirada amb els ulls com plats.
-És una Pistola de Comandament.
Tothom es va girar per mirar-la fixament.
- Una què? - Va dir en Noone.
Els hi va mostrar la culata. A la seva base hi havia una breu línia amb una diminuta inscripció estampada a màquina en una escriptura desconeguda per a ells.
- Això és hapà. Identifica això com un producte del Reial Gremi d'Armament de Charubah.
Sap hapà, va pensar en Noone. Una altra sorpresa.
- Nena, el Cúmul de Hapes ha estat aïllat de la resta de la galàxia durant tres mil anys. Mai he sentit parlar de...
- La Pistola de Comandament dispara un esclat magnètic prou potent per atordir el cervell de fins i tot el més fort soldat d'infanteria -va continuar la Kels -. Converteix als éssers en estúpids de ment feble que segueixen qualsevol ordre que se'ls dóna, sense importar de com de desproporcionada que aquesta sigui. Dit d'una manera senzilla, és irresistible.
En Noone es va recolzar pesadament al seu seient.
- Ja veig. Crec que estic començant a comprendre per què Ritinki i Vop estaven tan interessats en aquesta petita caixa.
La Kels va assentir.
- No hi ha límit en el que un senyor del crim ambiciós i sense escrúpols podria aconseguir amb una Pistola de Comandament totalment operacional.
-En aquest cas -va dir en Noone amb un ampli somriure, entrellaçant els dits darrere del seu cap -, no volem les greixoses peülles d’en Guttu en el gallet.
En Dawson es va quedar bocabadat de sorpresa.
- Cap, el que estàs dient és...
-El que estic dient – el va interrompre -, és que llancem a Guttu per una resclosa. Hi ha molts grups allà fora que ens pagarien el rescat d'un emperador per aquesta xafarderia. L'Autoritat del Sector Corporatiu, l'Aliança Rebel, l'Imperi...
La Sònax va llançar un xiuxiueig greu i ple d'amenaça. El seu odi cap a l'Imperi era profund, i tots ho sabien. En Noone va alçar les mans amb gest tranquil·litzador.
- D’acord, als IMPES potser no. Però estem asseguts sobre una mina de crisoprasi, i no estic disposat a cedir-li la propietat voluntàriament a aquest pudent hutt.
-Però, què passa amb el Borgove? – Va ploriquejar en Dawson.
En Noone va fer un ampli gest d'abastament, abastant la gran cabina de passatgers.
- Jo personalment prefereixo el nostre nou allotjament. Cadires confortables, panells de fusta greel, i un rebost ben assortit pel qual molts matarien. Sempre havíem somiat amb fer un gran cop. Bé, amics meus, és aquest.
-Però Ritinki...
-El Bimm és mort - va dir en Noone, posant-se dret i dirigint-se pel passadís corbat cap a la cabina -. No és possible que ningú que quedés en aquella sala hagués sobreviscut.
Va arribar al costat del timó i es va asseure al seient del pilot.
- Aquesta nau és ara la nostra -va dir, prement els interruptors d'encesa -. Però si realment trobes tant a faltar aquesta vella carraca, Dawson, ets lliure de tornar aquí algun dia i tractar de treure-la del dipòsit de naus confiscades.
La Sònax va lliscar fins a un seient al seu costat i va assumir la seva acostumada posició de navegant. Amb les mans ballant sobre el panell de control, en Noone els va treure de la nebulosa que els envoltava. Els gasos de diversos colors es van apartar com un teló. Amb un crit de goig, va realitzar un ris tancat amb el potent iot espacial.
- Agafeu-vos fort, amics -va cridar exuberant -. Tenim una fortuna a fer.
Les línies estel·lars van tremolar, i el Vent Asaari va desaparèixer a l’Hiperespai.

FI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada