divendres, 21 de març del 2014

Ombres de l'Imperi (VIII)

Anterior



8


El capvespre s'estava convertint en el començament de l'ocàs quan en Xízor va sortir de la casa de la seva amant, una residència gairebé palatina que acabava de ser registrada al seu nom com a regal de comiat, encara que ella encara no sabia que la seva relació havia acabat. En Xízor mai passava més d'uns mesos amb la mateixa femella. Donada la seva peculiar química hormonal i la seva capacitat per produir feromones aclaparadorament atractives, en Xízor mai havia tingut problemes a l'hora d'atreure noves companyes. Però el que això li resultés tan fàcil feia que es cansés ràpidament d'elles per molt belles i intel·ligents que fossin. Mai havia trobat una companya a la qual pogués considerar el seu igual, i si mai l’arribava a trobar... Bé, com podria confiar en una criatura que posseís semblants capacitats? Era un problema molt interessant, i de molt difícil solució.
A més, una vegada havia provat un plat i per molt deliciós que fos, en Xízor sempre preferia gaudir d'una exquisidesa diferent la propera vegada.
Un plugim càlid queia d'un núvol de condensació que surava per damunt d’aquella secció de la ciutat. Aquest tipus de cèl·lules microclimàtiques eren bastant comunes durant aquella estació, i el cel molt bé podia estar tan net com un vidre a poca distància d'allà. A mesura que la foscor s'anava intensificant i en els llocs on els núvols no interferissin la visibilitat, es podia contemplar les bigarrades aurores creades per l'intercanvi elèctric i les llumetes vermelles i blaves del doll continu de trànsit que pujava i baixava de les òrbites planetàries, i l'espectacle era perfectament visible fins i tot al centre de la resplendor de la ciutat.
Els dos guardaespatlles que havien estat esperant a la sortida van acompanyar en Xízor fins al seu luxós lliscador blindat, on l'estaven esperant dos guàrdies més i l'androide que conduïa el vehicle. La seva amant no trigaria gaire a rebre una trucada de La Guri, així com també una generosa «indemnització d'acomiadament» i els seus millors desitjos per al futur. També se li diria que mai hauria de tractar de posar-se en contacte amb en Xízor. En el cas que ho fes, les conseqüències serien... terribles.
Fins ara, només una de les seves excompanyes havia intentat veure’l després que en Xízor posés fi a la seva relació. Poc temps després, en Xízor havia estat informat que aquella malaurada dona havia passat a formar part d'un supercomplexe comercial a l’Enclavament del Sud, per cortesia d'un androide de construcció de la mida d'una fàbrica que havia comès el lamentable error de confondre-la amb una part dels fonaments i l'havia ficat dins d'una bóta de duracret.
La vida estava plena de perills, fins i tot, allà.
—Soparem al Menarai— li va dir a l’androide.
El lliscador va enlairar-se i es va incorporar al trànsit en una impecable maniobra, amb els lliscadors dels guardaespatlles precedint-lo i seguint-lo. El trio de vehicles va arribar a l'altitud de creuer i va posar rumb cap al Parc del Monument, on l'única muntanya no coberta del planeta apuntava per sobre dels complexos d'edificis que havien anat ocupant tots els voltants. Allà hi havia un restaurant que oferia els seus deliciosos plats als rics i als poderosos en una gran torre a prop del parc, des de l'edifici es podia veure la muntanya i, gràcies als murs de transpariacer del restaurant, fins i tot es podia contemplar els fanàtics religiosos que vigilaven la muntanya en tot moment per impedir que els turistes es portessin les roques com a record de la seva visita. Les reserves per al Menarai es feien amb mesos d'antelació, i només eren acceptades si el nom de qui les feia figurava en la llista aprovada. El Menarai era el restaurant més exclusiu del planeta.
Tanmateix, i per molt ple que estigués i per molt que pogués arribar a enfadar-se un multimilionari en veure una taula buida quan ell portava mesos esperant l'ocasió de sopar allà, sempre hi hauria un lloc disponible per al príncep Xízor. Si decidia anar al Menarai, se li acompanyava immediatament al seu reservat particular. Per a la immensa majoria de clients, en Xízor només seria un altre ric magnat dels transports, no més important que un miler d'altres propietaris de grans fortunes del Centre Imperial. Es preguntarien per què es mereixia un tractament que se'ls negava a ells, i això malgrat que molts clients del Menarai tenien més crèdits en els seus comptes que en Xízor, si més no en la seva identitat de magnat navilier.
Però cap d'ells tenia tants diners com el Sol Negre.
A més, en Xízor era un dels propietaris del local, encara que gairebé ningú ho sabia, i l'ordre havia arribat des del nivell més alt de la direcció: si el príncep Xízor havia d'esperar encara que només fos un minut abans de seure, l'encarregat capaç de permetre que passés aquesta estupidesa es trobaria buscant una altra feina abans que pogués tartamudejar una disculpa. Això suposant que tingués sort, és clar...
En Xízor va somriure mentre el lliscador s'allunyava del nexe central i es dirigia cap a la muntanya. No solia exhibir el seu poder, però el bon menjar era un dels seus petits plaers, i no hi havia cuina millor que la del Menarai.
Havia deixat de ploure, i les llums de la nit s'estaven condensant i es tornaven més brillants. Coruscant no trigaria a cremar amb la seva pròpia claredat, i oferiria un espectacle magnífic a les naus que s'aproximessin des de l'espai. No hi havia cap altre lloc de la galàxia en què pràcticament tota la superfície d'un món hagués estat coberta amb els blocs del joc de construccions de la civilització. Viure allà era una autèntica experiència, perquè permetia estar al centre de tot. Coruscant era el nucli de l'Imperi, i el líder del Sol Negre difícilment hagués pogut viure en un altre lloc.
Bé, i què anava a sopar? La flekguila era excel·lent. La mantenien amb vida fins al moment en què era submergida en oli de pebre bullint, i aquell mateix matí els exemplars be podrien haver estat nedant al mar de Hocekureem, a anys llum de distància d'allà. El yam farcit i el bistec de plicto també eren excel·lents, igual que el cargol gegant ithorià recobert amb mantega de nou esponja. O potser un estofat de gambes terrestres de Kashyyyk... Hi havia moltes possibilitats, i totes elles eren molt atractives. Oh, bé. En comptes d'encarregar el seu sopar pel comunicador, potser es limitaria a esperar fins que arribés al restaurant i prendria una decisió llavors. Hauria d'esperar que li preparessin el que havia demanat, és cert, però després de tot la paciència sempre havia estat una de les seves virtuts.
Sí, faria precisament això. Seria... Espontani.
La novetat hauria de ser molt interessant.

—Obriu bé els ulls, nois, perquè s'acosta una altra onada— va dir en Luke pel seu comunicador.
Un cor de «Rebut, cap» va brollar del seu altaveu.
—Oh, oh— va dir en Wedge—. Veig un parell d'interceptors TIE en aquest esquadró.
—Ja els he vist, Wedge.
En Luke va empènyer la palanca de control i va alterar la trajectòria de l'ala-X en un brusc viratge a babord. Els interceptors eren més ràpids, i els últims models estaven armats amb canons de major calibre. En Luke esperava que la Força no escollís aquell moment per abandonar-lo. La situació s'estava tornant més i més complicada a cada segon que passava. No podia permetre’s de fracassar, perquè el rescat d’en Han, per no parlar de les vides de tot l'esquadró i la seva pròpia, depenia de seguir complint amb la seva part de la missió.
Va pensar en la Leia i Lando, i els va desitjar la millor de les sorts.
En Lando estava sobrevolant uns promontoris de roca rogenca que semblaven ullals gegants. El Falcó va avançar a tota velocitat pel túnel que formaven tres parets rocoses, una mena d'embut on semblava haver molt poc espai lliure tant sota com a banda i banda. El cel que s'estenia per sobre d’ells era com la superfície d'un riu, blau i tranquil.
—Em sembla que un dels meus circuits potser s'estigui reescalfant—va dir C3PO—. Crec que hauria de seure i reduir l'entrada d'energia als meus sistemes.
Però l’androide no es va moure. Com els altres, C3PO semblava hipnotitzat pel seu vertiginós vol a través del canó.
En Dash els havia dit que l'Imperi comptava amb un complex de sensors de llarg abast instal·lats al començament del gran altiplà sobre el qual el temps i l'aigua havien anat tallant aquells profunds congostos. L'única manera de no ser detectats era arribar per sota del camp dels sensors.
La Leia va recordar la desesperada fugida a través del camp d'asteroides després que en Han hagués aconseguit sortir de Hoth i de l'amagatall en què s'havien amagat per evitar ser capturats per en Vader..., un lloc que havia resultat ser una cosa molt diferent al que semblava en un principi.
El Genet de l'Espai volava per davant d'ells, i de sobte la Leia va veure que la nau començava a inclinar-se i girava sobre el seu eix horitzontal com si s'hagués convertit en un enorme cargol.
—Oh, noi... —Va dir en Lando—. Un parell de metres a qualsevol costat i serem un parell d'insectes aixafats contra el tronc d'un arbre, i en Dash es dedica a fer tirabuixons! Està realment boig.
Chewie va dir alguna cosa.
—Ja t'he sentit—va dir en Lando.
C3PO es va encarregar de traduir el comentari del wookiee per la Leia.
—Chewbacca diu que l'amo Dash ha de tenir una part d'ocell.
La Leia es va trobar assentint. Lando havia tingut raó. Deixant de banda qualsevol altra cosa que pogués ser, no hi havia dubte que en Dash Rendar sabia pilotar una nau.

En Luke va fer que els seus pilots es moguessin en una embogida dansa espiral, impulsant l’escaramussa de primer diversos graus en una direcció i després diversos graus en una altra per evitar que les bateries del Destructor Estel·lar poguessin centrar les seves mires en ells. Fins ara ho estaven fent prou bé.
— Compte, Dixie! —Va cridar en Wedge.
En Luke de seguida va veure el perill. Un caça TIE havia aconseguit col·locar-se sota d’en Dix i estava avançant a tota velocitat mentre disparava sobre el desprotegit fuselatge inferior de l'ala-X. En Dix va reduir la velocitat de cop i va iniciar un ràpid viratge cap a estribord...
Massa tard. Els letals feixos làser van lliscar per l'ala-X com urpes de foc i es van obrir pas a través del casc.
La nau d’en Dix va esclatar i es va convertir en una bola de foc que va devorar l'oxigen dels sistemes de suport vital per extingir-se gairebé de seguida, deixant únicament restes cremades i ionitzats darrere d'ella.
En Luke va sentir un terrible buit a l'estómac. «Oh, no.» Havien perdut en Dix.
I de sobte la batalla va deixar de ser un joc. Persones magnífiques podien morir, i una d'elles ja havia mort. En Luke no podia oblidar això ni durant un sol moment. La diversió només podia durar mentre que tots continuessin amb vida, i aquesta part mai durava massa temps. La guerra era horrible, i sempre es tornava més horrible com més es perllongava.
I llavors la situació va empitjorar de sobte. El Destructor Estel·lar del costat nocturn va travessar el terminador i va començar a llançar els seus caces a l'espai.
Ja no hi havia temps per pensar o per preocupar-se. En Luke es va abandonar a la Força.

—Ens estem aproximant al terminador—va dir en Dash—, i hem deixat enrere l'estació de sensors de l'altiplà. Preparats per pujar?
—Estava començant a gaudir amb això—va respondre en Lando—. Però suposo que si hem de fer-ho...
S'estaven aproximant al costat nocturn de la lluna, i encara que la foscor no els ocultaria dels sensors imperials, almenys sí que els oferiria certa protecció davant possibles mirades curioses.
—Estem a uns quatre minuts de la drassana—va dir en Dash pel comunicador—. Si tenim una mica de sort, els caps quadrats que vigilen els sensors no ens veuran fins d'aquí a un minut. Per quan hagin aconseguit alertar els seus caces, ja estarem just a sobre d'ells.
—Rebut—va dir en Lando.
La Leia va sentir una sobtada agitació en l'estómac seguida per un aleteig de pur nerviosisme. Fins ara el viatge havia resultat força perillós, però allò anava a ser-ho molt més.
En Lando va moure el cap.
—Això no és idea meva, d'acord? —Va dir—. Vull que consti en acta que això no és idea meva.
Ombres fosques van començar a escampar-se sobre les roques, allargant-se tan de pressa que van poder veure com es movien mentre el Falcó s'internava a la nit.
—Vaig a pujar—va dir en Dash.
El Genet de l'Espai va sortir del congost.
— Maledicció! —Va exclamar Lando.
Directament davant d'ells, a pocs centenars de metres i aproximant-se molt de pressa, hi havia un mur de roques negres que indicava el final del congost.
Chewie va rugir.
En Lando no es va molestar a respondre mentre feia ascendir el Falcó en una pujada tan veloç que va empitjorar considerablement l'estat de l'estómac de la Leia.
Van escapar-se de la col·lisió per uns quants centímetres.
—Oh, serà millor que tingueu cura—va dir en Dash mentre el Falcó ascendia cap a la nit—. Ara no recordo si us havia advertit que el congost és força curt i s'acaba de sobte.
—Espera que sortim d'aquí, Rendar— va dir en Lando—. Quan et torni a veure, t’esclafaré el nas d'un cop de puny!
—Ah, sí? Tu i quin exèrcit?
Chewie va tornar a rugir.
La Leia no va necessitar els serveis de C3PO per entendre el que havia dit.
El riure d’en Dash Rendar va arribar fins a ells a través del comunicador.

Quan va sorgir del comunicador, la veu d’en Wedge sonava tranquil·la, però hi havia moltes emocions contingudes dins d'ella.
—No podrem seguir molta estona més amb aquest ball, Luke. Quant aquest segon Destructor Estel·lar hagi pres una posició en el pol sud, estarem dins del radi d'abast dels canons de gran calibre de l'un o l'altre.
—Rebut, Wedge—va dir en Luke—. R2, has tingut temps d'arribar fins la drassana?
L’R2 va respondre amb una sèrie de xiulets. En Luke va fer un cop d'ull a la seva pantalla sensora i va veure la traducció dels xiulets de l'androide. Podien haver arribat fins allà, però només si havien anat increïblement de pressa.
—Un minut més, nois —va dir en Luke—. Després farem una passada sobre el Destructor Estel·lar del costat diürn i sortirem d'aquí.
—Rebut, Luke. Ja heu sentit al cap, nois. Anem a llançar unes quantes roques més perquè segueixin saltant d'un costat a un altre.
Els caces TIE i els interceptors s'agitaven al voltant d’en Luke com vespes sàuriques sorgides d'un vesper destrossat. L'esquadró d'ales-X havia eliminat a una vintena d'ells, potser més, i havia perdut un dels seus aparells, amb un altre havent patit alguns danys. Ho estaven fent molt bé, però donada la superioritat numèrica de l'enemic, no podrien seguir eternament. En Luke hauria de conformar-se amb l'esperança que haguessin comprat prou temps per als seus amics.
Un caça TIE va aparèixer davant d’en Luke, seguint una trajectòria directa cap a ell. En Luke va posar el polze sobre el seu botó de foc, i les dues naus van seguir anant en línia recta l'una cap a l'altra. Cap dels dos pilots parpellejava.
El TIE va esclatar, i en Luke va travessar la bola de flames.
L’exclamació de l’R2 va sonar curiosament semblant a un crit de terror.
— Estàs bé, R2?
L’androide va respondre amb un xiulet. Sí, estava bé. Però recordava moments en què havia estat molt millor.
En Luke va somriure. La festa estava començant a tornar-se excessivament animada. Ja anava sent hora de fer l'equipatge i tocar el dos.

—Aquí està, just davant de nosaltres—va dir en Dash. Les llums de la drassana cremaven en la foscor, un far visible des de molt lluny.
—Passarem just per sobre del vostre objectiu dins de... trenta segons.
La Leia es va inclinar cap endavant. Va tractar de veure alguna cosa...
— Aquí està! És la nau d’en Fett!
—Ha estat molt divertit, nois—va dir en Dash—. Ja ens veurem.
El Genet de l'Espai va començar a ascendir per davant d'ells i va sortir disparat cap a la negror del buit.
— On redimonis vas? —Va preguntar Lando.
—Ei, no m'has pagat per disparar, l'acord era que només us faria de guia, no? Doncs me’n vaig d'aquí.
— Dash, maleït siguis!
—Oblida’l— es va apressar a intervenir la Leia-. No el necessitem.
Chewie va assenyalar la pantalla sensora i va dir alguna cosa.
— Ai, la mare! —Va cridar C3PO.
—M’agradaria que deixessis de dir això—va dir la Leia—. Què passa?
En Lando va parlar abans que l’androide pogués fer-ho.
—No estem sols. Tenim mitja dotzena de caces TIE a la cua!
— I això és tot? Això no hauria de suposar cap problema per a un pilot tan meravellós com tu, oi?
En Lando va moure el cap.
—No, és clar. Però, i us ho suggereixo tan sols perquè no us avorriu, per què tu i Chewie no aneu a esbrinar si els canons encara funcionen?
El wookiee es va aixecar de la seva butaca. La Leia ja anava cap al passadís.
—Jo m'ocuparé de la torreta dorsal—va dir.
Chewie va grunyir, i la Leia va decidir interpretar el so com un assentiment.
Les coses anaven a posar-se realment interessants d'un moment a un altre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada