diumenge, 2 de març del 2014

El gran assalt a la nau ramat (IV)

Anterior



IV
L'aigua mineral r'alla borbollava mentre la Kels l'abocava al got del veubg. El va omplir massa, i el sobrant va caure sobre les estovalles blanques, formant una creixent taca fosca. El veubg va semblar no adonar-se'n. La Kels va tornar al cercle de carros, de feixuga gerra de ceràmica humida per tremoloses gotes de condensació.
Les coses s'havien tranquil·litzat una mica des que havia començat el sopar. La majoria dels convidats estaven col·locats al voltant de la pesada taula de fusta, i el substanciós estofat de mugruebe començava a compensar els efectes de l'embriaguesa. En Ritinki i en Vop havien fet la seva aparició, des de costats oposats del pati, immediatament després que la resta de gent s’hagués assegut. Van ocupar els trons buits a la capçalera de la taula, amb els seus guardaespatlles personals dempeus al seu costat, i llançant- se mútuament mirades suspicaces.
La Kels va obrir l'aixeta i va sostenir la gerra a sota per atrapar el fred torrent de bombolles de licor mineral. L'aixeta era més lenta del que li hagués agradat, i va fer una ullada a la taula. En Vop, bellugant seu musell verd, estava parlant ferventment amb el seu rival, que no mostrava cap interès. En Ritinki aparentava estar ocupat raspallant pelusses soltes de la seva corbata groga. El bimm era d'estatura tan reduïda que els seus peus penjaven bastant lluny del sòl. Cap dels dos havia tocat el seu menjar.
També havia advertit que no hi havia ni rastre del comptable cyborg. L'home era l'agent duplicat d’en Ritinki, però de cara a mantenir la seva tapadora, ja hauria d'haver aparegut a l'entorn d’en Vop.
La Kels va comprovar el nivell de l'aigua en el seu recipient, encara no estava ple del tot, quan un altre cambrer es va col·locar darrere seu. Va tornar el cap. Era un dels humanoides de pell daurada amb els que s'havien topat a la llançadora: espatlles encorbades, lleugerament panxut, genolls febles i ulls abatuts que no s'atrevien a mirar-li a la cara. Ell i el seu bessó havien estat realitzant obsequioses i servils reverències des que van arribar els primers convidats. El seu company, la mallerenga de bigotis petitó i egocèntric amb el qual s'havia enfrontat abans, estava voleiant d'un seient al següent com una descerebrada arna lunar ballant sobre una vara lluminosa. Clarament es trobava en el seu element.
La fresca i bombollejant aigua finalment va arribar a la vora. Va tancar l'aixeta amb la mà oberta, i es va tornar cap a la taula.
-Tot teu, noi daurat.
L'alienígena va inclinar el cap i va mirar fixament a terra.
- 'Tes gràcies, 'tes gràcies -va xiuxiuejar en un sospir contingut. La boca de la Kels va dibuixar una ganyota de desdeny. Odiava barrejar-se amb esnobs i submisos. Com més aviat acabessin amb aquesta farsa, millor.
Sobre el seu cap, la cúpula oferia una espectacular vista de les constel·lacions locals, incomptables estrelles orbitades per mons on els seus habitants segurament s’ho estaven passant millor que ella. La Kels es va subjectar el coll, tractant en va de reprimir una persistent picor causada pel rígid coll del seu uniforme, i va continuar omplint els gots d'aigua on ho havia deixat. La monotonia l’estava matant. Més valia que passés alguna cosa aviat.

***

La resplendor actínica de la punta del tallador de fusió va brillar amb més força quan el metall va començar a sobreescalfar-se i vaporitzar-se. En Dawson va aixecar la seva urpa esquerra i va tocar al costat del seu augmentador ocular, enfosquint simultàniament ambdues lents i incrementant l'augment en un dos-cents per cent.
L'eina de tall va traçar una ardent línia blanca al costat de la mampara. En Dawson va fer una pausa, i després va continuar la incisió a partir d'aquí en un angle perpendicular. La suor brillava en el seu nas negre. Amb mà ferma, va continuar en altres dos girs de noranta graus, apagant el tallador de fusió quan va tornar al punt de partida.
Ja està, va pensar. Ha costat més del que esperàvem, però ho hem aconseguit. Va fixar una nansa magnètica en el centre del quadrat, que brillava amb un color vermell mat conforme el metall tallat s'anava refredant. Just aquí, va pensar mentre posava l'urpa a la nansa i l'agafava amb força, just darrere d'aquesta mampara hi ha la cambra on guarden la caixa forta. Amb una estirada i un grunyit, el quadrat de metall es va esqueixar de la paret. Darrere hi havia més monòton aliatge gris; l'exterior de la cambra. En Dawson va rebuscar a l'interior del seu sarró.
Va mirar a la seva companya. La Sònax estava immòbil enganxada a un extrem del passadís, amb els braços creuats i el cos doblegat en un angle tan pronunciat que el seu cap gairebé tocava el terra. Ell coneixia l'estat de trànsit amb el que significava que estava profundament sumida en un ciber-enllaç, buscant qualsevol possible alarma silenciosa que poguessin haver activat sense adonar-se'n, però igualment va haver de reprimir un calfred involuntari. Semblava estar morta.
La massilla marró tenia un tacte humit i tou al palmell de la mà. La va esqueixar en quatre petits trossos, els va pastar formant boles, i els va pressionar sòlidament contra la càmera en les quatre cantonades marcades pel forat quadrangular. A cada boleta, inseriria una diminuta quantitat de nergon-14.
I llavors, va pensar amb plaer, veurem de què està feta realment aquesta cambra.

***

Problemes. Això és el que en Noone pensava que significava la continuada absència del comptable. Esperava que l'home hagués aparegut com a part del seguici d’en Vop, i s’excusés al final del sopar per recollir la caixa per la qual en Vop havia pagat prèviament. Almenys això era el que en Guttu els havia dit que esperessin. En Noone ja havia d'haver après que res surt mai d'acord al pla.
En Noone va tornar a examinar les cares alienígenes assegudes al voltant de la taula. Res. Va estrènyer les dents. Potser en Vop havia descobert que el seu conseller de confiança era ara un traïdor doble, i havia fet executar l'home. A Noone no li importava ni molt ni poc el destí del comptable, però tal acció significaria que era probable que en Vop hagués fet altres arranjaments per assegurar el seu premi. Potser la caixa s'hagués mogut a una altra càmera, o transferida a un magatzem més protegit per recollir-la en una altra ocasió.
A Guttu no li agradava el fracàs. En Noone es va imaginar diversos escenaris molt reals en els quals era arrossegat les profundes entranyes de Nar Shaddaa i llançat a un pou de vrblthers famolencs. En tots ells, el seu patiment no durava més de deu segons... el que resultava l'únic punt positiu que les visions del seu futur li oferien en aquell moment.
Es va sacsejar aquest pensament de la ment. No tenia sentit posar-se pessimista. Hi havia desenes de raons probables perquè el comptable no aparegués, i cap d'elles tenia res a veure amb un intent de robatori frustrat. No obstant això, estava començant a preocupar-se per la seguretat del seu equip.
En teoria, en Noone podia contactar amb la Sònax i en Dawson quan volgués. Enganxat a l'interior del seu coll emmidonat, just darrere de l'estilitzada doble Esk del logo d'estimables epicuris, tenia un comunicador d'estil militar. L'artefacte havia estat obtingut d'una motxilla de camp de l'Aliança Rebel que en Dawson havia aconseguit en el mercat negre, i suposadament podia travessar qualsevol camp d'interferència. Estava configurat per transmetre directament a la banda cranial de la Sònax, i ella podia respondre en la mateixa freqüència. Abans de començar, havien acordat no usar-lo tret que fos absolutament necessari, no hi havia manera de saber si el senyal seria detectat pels sensors interns de la Cançó.
La Kels va arribar al seu costat, sostenint a cada mà una decorada safata de pit de crupa a la graella.
- A l'esquerra -va xiuxiuejar ella -. Vint metres.
Ell va girar el cap en l'adreça indicada. Allà, sortint de la protecció de la línia d'arbres que envoltava les decoratives terrasses del jardí, hi havia el comptable.
Era un humà una mica cridaner, de mitjana edat, d'alçada i pes mitjans. Els extrems platejats de la seva interfície cibernètica eren clarament visibles a banda i banda del seu cap calb. En Noone va llançar una mirada escrutadora, però no va poder veure cap senyal que la imatge fos una holodisfressa projectada. Això no significava res, és clar, només els treballs barroers més barats deixaven una delatora zona borrosa, i òbviament en Ritinki tenia crèdits a cabassos. Els seus instints li deien que probablement fos una caríssima alteració quirúrgica. En no haver conegut mai el comptable original, havia de suposar que allò era una còpia perfecta.
L'home va avançar amb confiança, detenint-se al costat de la cadira d’en Vop i romanent en posició de ferms, amb les dues mans unides a l'esquena. El rodià va girar el seu musell per mirar el seu empleat amb els seus ulls bulbosos i inexpressius. Les seves antenes es van inclinar en una mena de salutació despreocupada, i després es va tornar de nou cap en Ritinki i va continuar la seva insulsa conversa. En Noone no era un expert en el llenguatge corporal rodià, però a menys que en Vop fos un actor excepcionalment bo, havia estat enganyat totalment pel duplicat.
Alguns dels convidats més golafres es van reclinar en els seus seients, empenyent cap endavant plats plens de munts d'ossos de crupa nets i pelats. Altres cambrers van avançar per retirar-los. En Noone calculava que el comptable marxaria aviat. Esperava que en Dawson i la Sònax estiguessin treballant ràpid.

***

-Tres... dos... u...
La Sònax aclucà els ulls.
El so va ser com el d'un tret blàster esmorteït. Va fer menys soroll del que la Sònax havia esperat, però hi havia força més fum. En Dawson es va introduir a l'acre boirina i va desaparèixer per la cantonada. La Sònax va començar a seguir-lo.
Les càrregues de nergon havien obert un forat dentat al costat de la càmera. Resava perquè el tynnan no hagués comès un dolorós error de càlcul i hagués destruït també el contingut de la càmera.
Només les cambres del darrere d’en Dawson eren visibles al passadís. Hi havia introduït el tors en el buit ennegrit i agitava embogidament els braços, mentre s'inclinava i es retorçava. La Sònax va tossir incòmoda i va esperar.
Després d'un llarg i angoixant instant, en Dawson va extreure lentament el cap. Es va enfonsar al terra del passadís, parpellejant i mirant-la amb aire estúpid.
- Està buida.

***

En Noone estava a punt de reunir-se amb els recollidors de plats quan va veure que el cap del comptable girava lleugerament. Noone va seguir la seva mirada: l'home estava mirant directament a Ritinki. El bimm va alçar el cap, i les seves mirades es van creuar per un instant. L'humà va fer una gairebé imperceptible inclinació de cap, i en Ritinki va respondre amb una dissimulada oscil·lació del seu. La conversa clandestina va durar una fracció de segon.
La sang d’en Noone es va gelar a les venes. S'enorgullia de la seva habilitat de llegir gestos subtils, tics nerviosos i senyals ocults. Era un senyal que havia demostrat ser d'incalculable valor en innombrables partides de sàbacc amb grans apostes. I s'apostaria el Borgove a què aquesta petita conversa havia significat només una cosa: Missió Complerta.
Va pressionar dos dits contra el coll del seu uniforme, activant el comunicador ocult.
- Sònax -va murmurar a mitja veu.
La Kels va veure el moviment, i es va acostar.
- Què estàs fent? - Va xiuxiuejar.
- Hem arribat massa tard -va respondre -. El comptable ja no abandonarà el sopar després de tot: ja ha estat allà i ha tornat. En aquests moments, aquesta caixa forta estarà emmagatzemada fora de perill a bord de la nau personal d’en Ritinki. - Va arrufar les celles amb força -. S'ha acabat. - Baixant el cap, va tornar a murmurar al comunicador -. Sònax?
La seva resposta va ser un abrupte esclat de crepitant estàtica. Després d'un instant d'un murmuri sense sentit, el senyal es va ajustar a la freqüència correcta.
-... oon... l' hab...... onax. Endavant.
- Retirada. La caixa no hi és.
- Ho sabem. Estem ara a la cambra.
- Torneu a la cistella - va ordenar -. La caixa està ara fora del nostre abast. En Guttu haurà d'acceptar això.
Hi va haver una pausa.
- Noone, Dawssson diu que la caixa probablement essstigui a la nau del bimm. SSSi esss aixxxí, jo tinc elsss regissstresss d'arribada de la nau ramat i sssé on essstà atracada...
- No, maleïda sigui! No podeu abordar-la. No tenim un pla, i no tenim temps. Torneu a...
-Però Guttu...
- Al diable en Guttu! No us vaig a arriscar a vosaltres dos en una persecució suïcida d'una caixa. Ara torneu abans que...
El crit d'una resposta irada el va interrompre. Disgustat, va apagar el comunicador.
- Creus que es retiraran? -Va preguntar la Kels.
Ell la va mirar fixament.
-És clar que ho faran. Fins i tot jo penso que en Dawson i la Sònax són una mica estranys a vegades. Però cap d'ells és estúpid.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada