dijous, 6 de març del 2014

El gran assalt a la nau ramat (VI)

Anterior



VI
Els bunyols de sucre havien desaparegut, les safates de ryshcate només contenien engrunes, i els gelats amb gust de blicci s'estaven fonent formant purés. Les postres havien anat força bé, va pensar la Kels, tot i el petit ensurt quan el capatàs del càtering no havia pogut localitzar el carro de púding de gumbah. Sense perdre la seva professionalitat, havia seguit davant de totes maneres però, per a la Kels, la mirada perplexa del seu rostre havia estat el més destacat de la nit fins al moment.
Bé, això i la voluminosa peça de crèdit. Va somriure. Tot i que el tynnan i l’sluissi no haguessin pogut aconseguir la caixa forta, la vetllada no havia estat un total malbaratament. Al seu voltant, en Noone i els altres treballadors desfilaven d'un costat a un altre, servint licors dolços. La Kels va decidir no unir-se a ells. Necessitava una pausa.
El pompós homenet de la llançadora caminava orgullós al costat d'ella, donant saltirons sobre la punta dels seus peus. Subjectava una ampolla de tovash gruvià en les seves delicades mans. La Kels va decidir que no li venia de gust malgastar una ganyota de burla al gras bufó, i va mirar mandrosament al seu voltant buscant als seus dos dòcils col·legues. Tots dos alienígenes també sostenien ampolles de tovash i, com el seu amic, es dirigien als carros de càtering més propers a la taula. Què estrany, va pensar lànguidament. El tovash gruvià no és una beguda habitual per a la sobretaula.
Hi va haver un murmuri d'activitat a la capçalera de la taula i un murmuri d'interès en la resta de la sala. En Ritinki i en Vop, havent acabat les seves converses, s'estaven aixecant per intercanviar l'habitual encaixada de mans que donaria formalment per acabats els actes de la vetllada. Dos silenciosos guardaespatlles van retirar les cadires adornades de la taula arrossegant-les amb un fort grinyol. Lentament, amb gran cerimònia, el desmanegat rodià i el diminut bimm van caminar entre les cadires i van ascendir a la tarima que estava darrere. Tornant-se per mirar les seves respectives comitives, que s'havien reunit, quatre corpulents goril·les de seguretat es van alinear davant seu per formar una formidable barrera protectora. Un d'ells semblava especialment alerta, però la Kels va suposar que probablement era per la manera en què els seus ulls semblaven sobresortir de la seva cara, que donava la impressió d'haver estat consumida pel foc en algun moment. En Ritinki es va aclarir la gola per parlar.
- Benvolguts éssers...
Pel cua d'ull, la Kels va captar un moviment ràpid i sobtat. Abans de poder girar del tot el cap, una densa columna d’oliós fum blau va sorgir d'un dels carros amb un furiós xiuxiueig. Va parpellejar quan el fum del creixent núvol se li va ficar als ulls, i va tossir espasmòdicament.
- Foc! -Va cridar una veu.
A través de la creixent boirina, va advertir que dos carros estaven cremant igualment.
Diversos dels convidats van bolcar les seves cadires al mateix temps que sortien precipitadament cap a la sortida. La Kels es va quedar amagada, amb el seu sentit de perill instantàniament alerta. Dubtava que es tractés d'una coincidència. Si no ho era, els perpetradors atacarien immediatament. Va tornar el cap cap a l'estrada. Els quatre guàrdies havien creat un mur de protecció impenetrable al voltant dels seus caps i examinaven amb atenció a la multitud.
Excepte l'home més a la dreta. Increïblement, tenia el cap cot, mirant el fermall platejat que adornava la seva túnica negra. Amb la mirada perduda, va obrir la boca per parlar...
La Kels va obrir els ulls com plats quan va enfocar millor el que estava veient. No era un fermall decoratiu. Era una forquilla de servei que travessava netament l'estret espai entre les costelles quarta i cinquena de l'home.
L'home va obrir més la boca. Un fil de sang penjava del seu llavi inferior. Amb un lent moviment que a la Kels li va recordar el d'algú movent-se en gravetat zero, va començar a inclinar-se cap endavant... un moviment compensat per l’horriblement desfigurat pinxo a la seva dreta, que estava caient cap enrere. Cara-marcada va deixar escapar un gargotejant gemec, subjectant-se fermament el coll amb les dues mans. Entre els seus dits tacats de sang, apuntava l'empunyadura d'un ganivet de trinxar.
El tercer pinxo va observar com queien els seus companys amb els ulls com plats, el quart va tractar d'agafar el seu blàster. Un flaix platejat li va pegar a l'orella esquerra; va caure amb un cop sec. Simultàniament, el guàrdia restant va extreure la seva arma de sota de la seva jaqueta i va disparar indiscriminadament a la multitud. La sala va esclatar en crits de dolor i pànic mentre la multitud continuava la seva frenètica recerca de les sortides. La Kels va escoltar un estrèpit de plats fent-se miques, com si algú hagués bolcat un carro ple de gom a gom. Un saurton corria directament cap a ella, esbufegant i amb els ulls molt oberts, portat pel pànic en una boja carrera. Ella es va apartar del seu camí.
El quart i últim projectil, un ast per rostir amb un petit tros de carn encara enganxat a la seva ennegrida superfície, va impactar al tirador aleatori just a sobre del gallet. L'arma va esclatar espectacularment, i el seu portador va caure a terra amb un crit apagat.
Aquesta vegada, la Kels va poder rastrejar el projectil fins al seu origen, i va quedar bocabadada per la sorpresa.
Allà, agafant un altre estri de coberteria i fent enrere el seu braç per realitzar un llançament letal cap a Vop i Ritinki, que estaven començant a fugir, hi havia el xef. El petit, estúpid, ximple, i pompós del que s'havia burlat a la llançadora. Qualsevol resta de la seva anterior conducta s'havia esvaït. Sobre el seu oliós mostatxo cremaven els ulls alertes i despietats d'un assassí professional.
Abans de poder completar el seu llançament, dos grans dolls de foc blàster van sorgir des de darrere d'ell, passant fregant-li a banda i banda, cap a l'estrada. Els pells daurats, drets rere d'un carro bolcat, estaven disparant rifles blàster pesats amb la freda perícia d'assassins a sou. Als seus peus hi havia un armari d'armes obert.
Un tret de blàster va encertar a Vop a l'esquena, i aquest va caure a terra, rebotant i rodant cap endavant, portat per la inèrcia fins i tot mentre la vida s'escapava del seu cos. En Ritinki es va llançar cap a l'extrem oposat de l'estrada i va saltar rere d'ell, escapant per poc als impactes d'una salva de projectils de plasma supercalentat.
Això ja era massa. Mantenint el cap cot, la Kels va començar a retrocedir lentament, trepitjant amb cura entre la vaixella destrossada i els bassals de vi. La boirina blavosa estava començant a aclarir-se. Amb una mica de sort, aconseguiria arribar a la línia d'arbres sense incidents, i des d'allà era una breu carrera pel camí del jardí fins a la sortida. Mirà ràpidament al seu voltant. On stang estava en Noone?
- Ajup-te! –L’avantbraç d’en Noone la va agafar del pit i la va tirar bruscament a terra. Girà mentre queia, tractant d'alliberar-se, però ell va aterrar sobre d'ella. Un tret de blàster va creuar brunzint l'aire just on el seu cap havia estat un instant abans.
- Gràcies -va dir, empassant saliva.
Ell li va fer un gest assenyalant la perifèria del clar. Diversos dels convidats a la festa havien tret les seves armes de butxaca. Clarament es tractava d'agents de seguretat addicionals. Havien tret les seves armes i estaven tractant d'atrapar als assassins amb una maniobra de flanqueig. Per desgràcia, ells dos estaven enmig del foc creuat.
Letals dards de plasma traçaven una sibilant xarxa sobre els seus caps. Un dels pells daurats havia caigut, però els dos assassins supervivents s'havien retirat darrere d'una barrera improvisada amb carros metàl·lics i cadires de fusta. Estaven dividint els seus trets entre els matons que els envoltaven i en Ritinki, el seu objectiu restant. Des del seu lloc privilegiat al terra del pati, la Kels podia veure al petit bimm amagat darrera la vora de l'estrada, escombrada pels trets. Els seus homes superaven llargament en nombre als assassins, però després de veure en acció les seves letals habilitats, la Kels encara calculava que les probabilitats de supervivència d’en Ritinki estaven en deu a un.
Per sobre de l’estrèpit, en Noone li va cridar a l'orella.
- Quina festa, eh?
La Kels va bordar un riure amarg.
- Ets un mestre de l'eufemisme. Esperaves que passés això?
- En absolut -va respondre -. Nena, crec que ens hem topat de ple amb un atac mafiós!
Un tret amb mala punteria va dibuixar un solc dentat a terra prop dels seus cossos encongits. Per tàcit acord, tots dos van començar a reptar sobre els seus ventres per allunyar-se de la immediata línia de foc.
- Per les estrelles, d'on van treure aquests rifles blàster? - Va grunyir en Noone.
- Un armari d'armes estil contrabandista -va respondre la Kels -. Blindat contra sensors més enllà del que puguis imaginar. Sembla que no hem estat els únics que hem pensat d’amagar alguna cosa en un carro. - Recolzant-se en els colzes, va reptar més enllà d'un nimbanel mort -. El que no entenc és d'on va venir la distracció del fum.
En Noone va assentir.
- Crec que puc ajudar-te amb això. El tovash gruvià, quan es barreja amb l'espècia ryll, reacciona de forma bastant alarmant. I hi havia molta quantitat d'ambdues substàncies per poder usar-se aquesta nit.
La Kels va bellugar incrèdula el cap.
- Un atac mafiós. Quina sort. Qui creus que està darrere?
- En Guttu no, això segur. Ell només vol la caixa. - Va arrufar els llavis mentre altres dos guardaespatlles queien, amb ferides de blàster fumejants en els seus pits. El "xef" i l'humanoide de pell daurada supervivent seguien disparant tenaçment -. Aquests tipus són experts. I els experts no són barats. Estem parlant d'un dels grans Hutts. Durga, possiblement, o potser fins i tot el propi Jabba.
La Kels va mirar a Ritinki a l'altre costat de la sala. El bimm encara estava ajupit a la protectora ombra de l’estrada elevada. Estesa a escassa distància hi havia el cos amb orificis carmesins del seu comptable cyborg fals.
La insistent pluja de foc blàster impedia al mesquí bimm sortir del seu refugi aïllat. Mentre la Kels mirava, va extreure lentament un objecte llarg i metàl·lic de sota de la seva armilla a quadres.
- Compte amb el cap -va advertir a Noone -. Sembla que en Ritinki finalment ha tret un blàster. - Va tornar a mirar -. No, espera. No és un blàster. Sembla alguna espècie de control electrònic.
El bimm va prémer una seqüència clau en un costat del dispositiu, i llavors es va portar la mà a una altra butxaca i va treure una màscara respiradora d'emergència. Encaixant un cartutx d'oxigen a la base, va lliscar la màscara sobre la seva boca i el seu nas.
- Gas! -Va cridar en Noone -. Ha d'estar planejant inundar la sala amb gas nerviós. Nena, hem de sortir d'aquí ja.
La Kels va mirar l'embolic de trets letals que s'entrecreuava omplint el carregat aire del pati. Les brillants línies deixaven impressions persistents a la retina.
-Això és més fàcil dir que fer-ho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada