dilluns, 3 de març del 2014

L’últim Orde (X)

Anterior



10

El cafè Remolí de la Marmota, a Trogan, constituïa un dels millors exemples que en Karrde havia vist d'una bona idea arruïnada pel fracàs dels seus dissenyadors planificant el conjunt. Situat a la costa del continent més poblat de Trogan, el Remolí de la Marmota havia estat construït al voltant d'una formació natural anomenada la Copa, un fossat de roca en forma de bol obert al mar. Sis vegades al dia, fortes variacions de la marea elevaven o disminuïen el nivell de l'aigua a l'interior, i el transformaven en un violent maelstrò d'aigua blanca. Com les taules del cafè estaven disposades en cercles concèntrics al voltant del bol, s'aconseguia un fascinant equilibri entre luxe i drama natural espectacular, una perfecta atracció per als milions d'humans i alienígenes enamorats d'aquella combinació.
O això havien pensat els dissenyadors i els seus promotors. Per desgràcia, havien passat per alt tres punts: primer, que un lloc d'aquestes característiques era, gairebé per definició, una atracció turística, que depenia de les fluctuacions del mercat; segon, que un cop exhaurit l'encant del Remolí en si, el disseny centralitzat impedia remodelar el local per a altres tipus de diversions, i tercer, que tot i el cas que aquesta remodelació es portés a terme, l'estrèpit procedent dels diminuts rompents de la Copa seria suficient per ofegar l'espectacle.
Els habitants de Calius saj Leeloo, a Berchest, havien transformat la seva fracassada atracció turística en un centre comercial. Els habitants de Trogan s'havien limitat a abandonar el Remolí de la Marmota.
-Segueixo esperant que algú compri aquest lloc i ho restauri -va comentar Karrde.
Va contemplar les cadires i taules buides, mentre l’Aves i ell caminaven per un passadís cap a la Copa i la silueta que els esperava. Es notaven els anys de deixadesa, per descomptat, però el lloc no es trobava en un estat tan deplorable.
-A mi sempre em va agradar -va reconèixer l’Aves -. Una mica sorollós, però això passa en gairebé tot arreu.
-Dificultava l'escolta de converses, i tant -va dir en Karrde -. Solo per això valia la pena venir. Hola, Gillespee.
-En Karrde -va saludar en Gillespee. Es va aixecar de la taula i va estendre la mà -. Començava a preguntar-me si anaves a fer acte de presència.
-Falten dues hores per a la cita -li va recordar l’Aves.
-Vinga, vinga -va dir en Gillespee, amb un somriure d'astúcia -. Des de quan arriba en Karrde puntual? Podries haver-te estalviat les molèsties. La meva gent ja ho té tot controlat.
-T’agraeixo el gest -va respondre en Karrde.
La qual cosa no volia dir que els seus homes anessin a descuidar-se. Tenint en compte que l'Imperi li trepitjava els talons, i que només vint quilòmetres els separaven d'una guarnició imperial, qualsevol precaució era poca.
- Tens la llista de convidats?
-Aquí -va dir en Gillespee. Li va tendir una agenda electrònica -. Temo que no és tan llarga com esperava.
-Ja està bé –el va tranquil·litzar en Karrde, mentre l'examinava.
Breu, per descomptat, però molt selecta, incloïa els noms d'alguns contrabandistes llegendaris. Brasck, Par'tah, Ellor, Dravis (aquest devia ser el grup d’en Billey, ja que en Billey gairebé estava retirat), Mazzic, Clyngunn el ZeHethbrà, Ferrier...
Va aixecar la vista bruscament.
- Ferrier? -Va preguntar -. Niles Ferrier, el lladre de naus?
-El mateix –En Gillespee va arrufar les celles -. També es dedica al contraban.
-I també treballa per a l'Imperi -va replicar en Karrde.
-I nosaltres –En Gillespee va arronsar les espatlles -. Segons l'últim que vaig sentir, tu també.
-No estic parlant de contraban de mercaderies cap a, o des de, planetes imperials. Estic parlant de treballar directament per al gran almirall Thrawn, dedicat a treballs tan nimis com segrestar l'home que va localitzar la flota Katana.
El rostre d’en Gillespee es va tensar lleument. Potser recordava la seva boja fugida d’Ukio, avançant-se a la força invasora imperial, formada per naus de la flota Katana.
-en Ferrier va fer això?
-I va semblar divertir-se molt -va dir en Karrde. Va treure el comunicador i el va encendre -. Lachton?
-Aquí -La veu d’en Lachton va sorgir a l'instant del comunicador.
- Quin aspecte té la guarnició?
-El d’un dipòsit de cadàvers en dia de festa -va dir amb ironia en Lachton -. No s'ha produït el menor moviment des de fa tres hores.
En Karrde va arquejar una cella.
-Vaja, que interessant. Vols d'entrada o sortida, activitat a l'interior de la guarnició?
-Res de res. Va de debò, Karrde, el lloc sembla completament mort. Els hauran posat nous holos d'ensinistrament, o alguna cosa per l'estil.
En Karrde va somriure, tirant.
-Sí, n'estic segur. Molt bé, segueix vigilant. Informa’m immediatament si es produeix alguna activitat.
-D'acord. Fi.
En Karrde va tancar el comunicador i el va tornar al seu cinturó.
-Els imperials no s'han mogut de la guarnició -va comunicar als altres -. Pel que sembla, en absolut.
- No és millor així? -Va preguntar en Gillespee -. No poden atacar-nos, si estan ficats en els seus barracons.
-Estic d'acord -va assentir en Karrde -, però mai he sentit parlar d'una guarnició imperial que es prengui el dia lliure.
-Molt cert -va admetre en Gillespee -, llevat que la gran campanya d’en Thrawn hagi deixat desguarnides aquestes guarnicions de tercera categoria.
-Més motius encara perquè hi hagi patrulles diürnes, com a demostració de força. Un home com el gran almirall Thrawn compta amb les percepcions dels seus enemics per tapar els forats en potència.
-Potser hauríem de suspendre la reunió -va suggerir l’Aves, i va llançar una mirada d'inquietud cap a l'entrada -. Potser ens han parat una trampa.
En Karrde va observar les aigües que trencaven contra les parets de la Copa, d’aquí a dues hores, l'aigua es trobaria en el seu nivell més baix i tranquil, motiu pel qual havia concertat l'entrevista aquí. Si la cancel·lava ara... Si admetia davant d'aquells grans contrabandistes que l'Imperi posava nerviós a Talon Karrde...
-No -va dir a poc a poc -. Ens quedarem. Al cap i a la fi, els nostres convidats no estaran indefensos del tot, i ens avisaran de qualsevol moviment que es realitzés contra nosaltres -Va somriure -. De fet, gairebé val la pena córrer el risc, per esbrinar què tenen al cap.
En Gillespee va arronsar les espatlles.
-Potser no estiguin planejant res. Potser hem enganyat tan bé a la Intel·ligència Imperial que ens han passat per alt.
-Això no sembla molt típic de la Intel·ligència Imperial que tots coneixem i estimem -va dir en Karrde, i va mirar al seu voltant -. Bé, ens queden dues hores abans de la reunió. Anem a encarregar-nos dels preparatius.
Estaven asseguts en silenci, cada individu i grup en el lloc que li corresponia, mentre llançava la seva arenga..., i quan va acabar i els va mirar, en Karrde va descobrir que no els havia convençut.
En Brasck es va encarregar de la declaració oficial.
-Parles bé, Karrde -va dir el brubb. La seva prima llengua va treure el cap entre els seus llavis per assaborir l'aire -. Amb passió, podria dir, si és que aquesta paraula se't pot aplicar. Però no convences.
- No convenço, Brasck, o no aconsegueixo vèncer la teva reticència a aixecar-te contra l'Imperi?
L'expressió d’en Brasck no va canviar, però l’esquerdada pell verda grisosa de la seva cara (l'única part del seu cos que l'armadura deixava al descobert) va virar més al gris.
-L’Imperi paga bé per articles de contraban -va dir. (I per esclaus també?), Va preguntar en Par'tah, en el monòton idioma Ho'Din. Els apèndixs del seu cap de serp van oscil·lar lleument quan fer petar la boca, en un gest de menyspreu Ho'Din. (I per les víctimes de segrestos? No ets millor que el Hutt.)
Un guardaespatlles d’en Brasck es va remoure en el seu seient. En Karrde sabia que aquell home havia escapat amb Brasck de la servitud imposada per Jabba el Hutt, quan en Luke Skywalker i els seus aliats van escapçar el cap de l'organització.
-Ningú que conegués al Hutt diria això -va grunyir, i va colpejar la taula amb un dit rígid per subratllar la seva frase.
-No hem vingut a discutir -va dir en Karrde, abans que en Par'tah o qualsevol altre contestessin.
- Per a què hem vingut? -Va parlar en Mazzic, gronxant-se en el seu seient entre un gotal cornut i una dona cridanera, però d'expressió vaga, amb els cabells recollits en complicades trenes al voltant de mitja dotzena de grans agulles esmaltades -. Em perdonaràs, Karrde, però això sona a discurs de reclutament per a la Nova República.
-Sí, i en Han Solo ja ens ho ha deixat anar -va afegir en Dravis, mentre col·locava els peus damunt la taula -. Billey ja ha dit que no estava interessat a transportar el carregament de la Nova República.
-Massa perillós -va intervenir Clyngunn, i va agitar la seva cabellera de ratlles blanques i negres -. Perillosíssim.
- De debò? -Va fingir sorprendre’s en Karrde -. Per què és perillós?
- Bromeges? -Va rugir el ZeHethbrà, i va agitar la cabellera de nou -. Tenint en compte que l'Imperi ataca tots els carregaments de la Nova República, arrisques teva vida cada vegada que t’enlaires.
-Estàs dient -va insinuar en Karrde -que l'activitat imperial és cada vegada més perillosa per als nostres negocis.
-Oh, no, Karrde, no -va dir en Brasck, i va agitar un dit en la seva direcció -. No aconseguiràs convèncer-nos que recolzem el teu pla, si tergiverses les nostres paraules.
-Encara no he suggerit cap pla, Brasck -va replicar en Karrde -. Només he dit que proporcionem a la Nova República tota la informació que recollim en el transcurs de les nostres activitats.
- No creus que l'Imperi considera inacceptable aquesta activitat? -Va preguntar en Brasck.
(Des de quan ens importa el que opini l'Imperi?), Va intervenir en Par'tah.
-Des que el gran almirall Thrawn va prendre el comandament -va replicar en Brasck -. He sentit parlar d'aquest senyor de la guerra, Par'tah. Va ser ell qui va conquistar el meu planeta per a l'Imperi.
-Motiu suficient perquè us rebel·leu contra ell -va assenyalar en Gillespee -. Si teniu por del que en Thrawn us pot fer ara, penseu en el que passarà si s'apodera de tota la galàxia.
-No ens passarà res si no li oposem resistència -va insistir en Brasck -. Necessiten els nostres serveis.
-Una bonica teoria -va parlar una veu des del fons -, però ja et dic ara mateix que manca de tota validesa.
En Karrde va mirar a qui havia intervingut. Era un humà corpulent, de cabell i barba foscos, amb un puro apagat atapeït entre les seves dents.
- I tu et dius...? -Va preguntar en Karrde, encara que estava molt segur de la seva identitat.
-Niles Ferrier -es va identificar l'orador -. I us dic que dedicar-vos als vostres assumptes no servirà de res, si en Thrawn decideix que li feu falta.
-Però paga bé -va dir en Mazzic, mentre acariciava la mà de la seva companya -. Això diuen, si més no.
-Això diuen, eh? -Va grunyir en Ferrier -. També t'has assabentat que em va expulsar de New Cove i va confiscar la meva nau? I que després em va enviar a una desagradable missió, a bord d'una nau carregada amb una bomba de rellotgeria? Endevina el càstig que ens esperava per no complir els seus designis.
En Karrde va passejar la mirada per la sala, va escoltar el suau clapoteig de l'aigua a la Copa, que subratllava el silenci. La intervenció d’en Ferrier no concordava amb el que en Solo havia explicat sobre ell, si bé era possible que en Han hagués interpretat malament l'actuació del lladre. I si el relat d’en Ferrier ajudava a convèncer els altres que calia oposar-se a l'Imperi...
- Vas rebre una recompensa per les teves tribulacions? -Va preguntar en Mazzic.
-I tant -va esbufegar en Ferrier -, però aquesta no és la qüestió.
-Per a mi és suficient -va dir en Mazzic, i es va girar cap a Karrde -. Ho sento, Karrde, però encara no m'has donat cap bona raó perquè em jugui el coll per la causa que defenses.
- Què em dius del trànsit de clons que porta a terme l'Imperi? -Li va recordar en Karrde -. No et preocupa?
-Em fa molt poca gràcia, la veritat -va admetre en Mazzic -, però suposo que el problema és de la Nova República, no el nostre.
(Des de quan s'ha convertit en el nostre problema?), Va preguntar en Par'tah. (És que l'Imperi ha substituït els contrabandistes per clons?)
-Ningú ens va a substituir per clons -va dir en Dravis -. Brasck té raó, Karrde. L'Imperi ens necessita massa per molestar-nos..., sempre que no prenguem partit.
-Exacte -va dir en Mazzic -. Som homes de negocis, així de clar, i tinc la intenció de seguir sent-ho. Si la Nova República pot oferir més per la informació que l'Imperi, estaré encantat de vendre’ls-hi -. Si no...
En Mazzic va arronsar les espatlles.
En Karrde va assentir i va admetre en silenci la derrota. Potser Par'tah voldria prosseguir la discussió, així com dos o tres més. Potser Ellor... El duros s'havia mantingut aliè a la conversa, la qual cosa, entre els seus, es considerava un senyal d'acord, però cap dels altres es veia convençut, i pressionar-los en aquest moment només aconseguiria molestar-los. Més tard, potser, acceptarien la realitat que representava l'amenaça de l'Imperi.
-Molt bé -va dir -. Crec que la vostra postura ja ha quedat clara. Gràcies per haver-me concedit el vostre temps. Potser puguem reunir-nos de nou després de...
Tot d'una, la part posterior del Remolí de la Marmota va esclatar.
- Que ningú es mogui! -Va cridar una veu amplificada -. Quiets tots. Quedeu-vos on sou, en nom de l’Imperi.
En Karrde va desviar la vista, per sobre dels caps immòbils del seu públic, al darrere de l'edifici. A través del fum i la pols va albirar una doble línia de soldats imperials que s'obrien pas entre la runa, protegits els flancs per dos parells de milicians coberts amb armadures blanques. Darrere, gairebé ocults per la boirina, va veure dos carros de combat voladors, en posició d'atac.
-De manera que han vingut a la festa -va murmurar.
-I molt ben preparats –va remugar en Gillespee, darrere seu -. Sembla que tenies raó pel que fa a Ferrier.
-Potser.
En Karrde va mirar en Ferrier, gairebé esperant veure un somriure de triomf en el rostre de l’homenàs.
Però en Ferrier no l’estava mirant, sinó que concentrava la seva atenció en una secció de la paret, a la dreta del forat recentment practicat. En Karrde va seguir la seva mirada...
Just a temps de veure una sòlida ombra negra que es desprenia de la paret i s’esmunyia darrere d'una fila de milicians.
-Però potser no -va dir a Gillespee, i va indicar amb el cap en direcció a l'ombra -. Fixa't bé, darrere d’Ellor...
En Gillespee va respirar profundament.
- Què dimonis és això?
-El defel domesticat d’en Ferrier, em sembla. De vegades, els hi diuen espectres. En Solo m'havia parlat d'ell. Tots preparats?
-Sí -va dir en Gillespee.
Es van sentir murmuris d'assentiment darrere d'ell. En Karrde va passejar la vista pels seus col·legues contrabandistes i els seus ajudants. Tots li van tornar la mirada, la sorpresa provocada per l'emboscada s'anava transformant ràpidament en una freda còlera... i estaven molt preparats. L'ombra del defel de Ferrier va arribar a l'extrem de la filera d’imperials que s'acostaven. De sobte, un dels milicians va sortir disparat pels aires i va xocar contra el seu company. Els milicians més propers van reaccionar a l'instant i van apuntar les seves armes a un costat, mentre buscaven l'atacant invisible.
-Ara -va murmurar en Karrde.
De cua d'ull va veure els llargs canons de dos rifles desintegradors BlasTech A280, que apareixien sobre la vora de la Copa i obrien foc.
La primera salva va arrasar el centre de la fila; derrocant a un grapat d’imperials abans que els altres busquessin refugi entre les taules i cadires. En Karrde va fer un pas endavant, va bolcar la taula més propera i va caure sobre un genoll darrere d'ella.
Una precaució gairebé innecessària. Els imperials havien desviat l'atenció dels seus presumptes presoners durant mig segon fatal i, mentre Karrde desenfundava la seva arma, una pluja de raigs làser va recórrer la sala.
En Brasck i els seus guardaespatlles van eliminar a tot un esquadró de milicians durant els cinc primers segons, amb un foc sincronitzat capaç de demostrar per si sol que el brubb no havia oblidat el seu passat de mercenari. El grup d’en Par'tah es va concentrar en l'altre extrem de la fila; les seves armes eren més petites i menys devastadores que les pesades pistoles desintegradores d’en Brasck, però n'hi va haver prou per mantenir a ratlla els imperials. Dravis, Ellor i Clyngunn van aprofitar aquell foc de cobertura per a anar eliminant d'un en un als milicians restants. En Mazzic, en canvi, va fer cas omís de l'amenaça representada pels milicians i es va dedicar a destruir els vehicles aparcats a l'exterior.
Una bona idea, en realitat.
- Aves! Féin! -Va cridar en Karrde sobre l'estrèpit -. Concentreu el foc en els carros.
Crits d'assentiment li van respondre des de la vora de la Copa, i els rifles que vomitaven raigs al seu costat van canviar d'objectiu. En Karrde va treure una mica el cap per sobre de la taula i va albirar a la companya d’en Mazzic, amb el cabell solt sobre les espatlles i la cara molt expressiva, just quan llançava la seva última agulla esmaltada, amb mortal punteria, a un dels soldats. Un imperial va sortir al descobert per disparar sobre la dona amb el seu rifle, però va caure cap enrere quan en Karrde li va donar en ple tors. Un parell de trets van donar en la taula darrera de la qual es protegia; núvols d’estelles van saltar pels aires, i es va veure obligat a llançar-se a terra. Des de l'exterior es va sentir el soroll d'una potent explosió, a la qual va seguir una altra.
I, de sobte, tot va concloure.
En Karrde es va aixecar amb cautela. Els altres el van imitar, les armes disposades, i van examinar el desastre que els envoltava. En Clyngunn tenia un braç estès amb certes dificultats, mentre buscava en la seva ronyonera una bena. La túnica d’en Brasck estava cremada en diversos llocs, i l'armadura apuntava ennegrida.
- Esteu tots bé? -Va cridar en Karrde.
En Mazzic s'alçà. Tot i des de lluny, en Karrde va veure els artells blancs que s'aferraven al desintegrador.
- Han matat la Lishma -va dir en veu molt baixa -. Ni tan sols va arribar a disparar.
En Karrde va abaixar la vista cap a la taula trencada caiguda als peus d’en Mazzic, i al gotal immòbil, mig ocult darrere.
-Em sap greu -va dir, i era cert. Sempre li havien resultat simpàtics els gotals.
-Jo també ho sento -va corejar en Mazzic. Va enfundar la seva arma i va mirar a Karrde amb ulls flamejants -, però l'Imperi encara ho lamentarà més. Bé, Karrde: m'has convençut. On s'ha de signar?
-Molt lluny d'aquí, diria jo -va contestar en Karrde. Va mirar per la destrossada paret cap als carros de combat cremats, mentre treia el comunicador -. Els reforços estaran per arribar. Lachton, Tõrve, esteu aquí?
-Aquí -va dir la veu d’en Tõrve -. Què ha passat?
-Els imperials van decidir que volien jugar. Van venir amb un parell de carros. Hi ha moviment a les vostres zones?
-Aquí no -va dir en Tõrve -. No van partir de l’espaiport, t'ho asseguro.
-I aquí el mateix -va confirmar en Lachton -. La guarnició segueix tan tranquil·la com una tomba.
-Esperem que segueixi així uns quants minuts més. Aviseu als altres; tornem a la nau.
-Ens veiem allà.
En Karrde va tancar el comunicador i va mirar al seu voltant. En Gillespee estava ajudant a l’Aves i en Fein a hissar-se sobre la vora de la Copa. Arrossegaven darrere els arnesos que els havien mantingut suspesos sota la vora rocosa.
-Bona feina, cavallers -els va felicitar -. Gràcies.
-Ha estat un plaer -va grunyir l’Aves. Es va lliurar de l'arnès i va agafar el rifle desintegrador que en Gillespee li tornava. Tot i el baix nivell de la marea, els dos homes estaven xops fins als genolls -. Ja és hora de fotre el camp?
-Quan puguem -En Karrde es va tornar cap als altres contrabandistes -. Bé, amics, ens veurem en l'espai.
Cap emboscada els esperava al Salvatge Karrde. Ni emboscada, ni caces perseguidors, ni Destructor Estel·lar imperial en òrbita. A jutjar per les aparences, l'incident succeït en el Remolí de la Marmota bé podia ser una complicada al·lucinació massiva.
Si no fos per la destrucció del cafè, els carros calcinats i les cremades, molt reals. I la mort del gotal, és clar.
- Quin és el pla? -Va preguntar en Dravis -. Vols que t'ajudem a rastrejar aquesta màquina de clons que vas mencionar, oi?
-Sí -va contestar en Karrde -. Sabem que la ruta de transport passa per Poderis, de manera que hem de començar pel sector d’Orus.
-Passava per Poderis -va indicar en Clyngunn -. En Thrawn ja haurà efectuat canvis.
-Però deixant petjades que podrem seguir -va replicar en Karrde -. Bé. Hem arribat a un acord?
-El meu grup està amb tu -va respondre en Ferrier a l'instant -. Si vols, Karrde, veuré què puc fer per aconseguir-los a la teva gent autèntiques naus de combat.
-Et prenc la paraula. Par'tah?
(T'ajudarem en la investigació), va dir en Par'tah, en el to més irat que en Karrde li havia sentit mai. La mort del gotal l'havia afectat tant com al Mazzic. (L'Imperi ha de rebre una lliçó.)
-Gràcies. Mazzic?
-Estic d'acord amb Par'tah, però crec que la lliçó ha de ser vistosa. Avança't i comença la teva caça de clons. Ellor i jo tenim una altra idea.
En Karrde va mirar l’Aves, que va arronsar les espatlles.
-Si vol anar a donar-los una palmetada, qui li ho impedirà? -Va murmurar.
En Karrde va arronsar les espatlles al seu torn i va assentir.
-Molt bé -va dir a Mazzic -. Bona sort. Tracta de no ficar-te a la boca un tros massa gran.
-No ho faré -va prometre en Mazzic -. Ens anem. Fins després. A estribord, dues naus de la formació van parpellejar i van desaparèixer en l'hiperespai.
-Només quedes tu, Brasck. Què dius?
Es va sentir un llarg, gairebé verbal sospir pel comunicador, un dels molts gestos verbals intraduïbles dels brubbs.
-No puc i no vull oposar-me al gran almirall Thrawn -va dir per fi -. Proporcionar informació a la Nova República seria invitar-li que descarregués el seu odi i còlera sobre mi -Un altre sospir -. Però no impediré ni denunciaré les vostres activitats.
-Em sembla just -va assentir en Karrde. De fet, era més del que esperava d’en Brasck. La por dels brubbs a l'Imperi era enorme. Bé. Organitzarem els nostres grups i ens reunirem de nou a Chazwa, d'aquí a cinc dies, diguem. Bona sort a tots.
Els altres van donar la seva conformitat i van tallar la comunicació. Un a un, van anar desapareixent en l'hiperespai.
-Encara sort que romanen neutrals -va sospirar l’Aves, mentre inspeccionava l'ordinador de navegació -. A la Mara li donarà un atac quan s'assabenti. Per cert, quan torna?
-Quan trobi una manera de portar-la aquí -va dir en Karrde, i va experimentar una punxada de culpabilitat. Havien transcorregut diversos dies des que va rebre el missatge que en Ghent i ella estaven preparats per reunir-s'hi, un missatge que, al seu torn, hauria trigat altres diversos dies a arribar al seu destí. La Mara estaria histèrica a hores d'ara -. Ara que l'Imperi ha augmentat la recompensa pels nostres caps, hi haurà com vint caçadors de recompenses esperant-nos a Coruscant.
L’Aves es va remoure, intranquil.
- Creus que és això el que ha passat? Un caçador de recompenses es va assabentar de la cita i va avisar els imperials?
En Karrde va contemplar les estrelles.
-La veritat és que no ho sé -va admetre -. Els caçadors de recompenses eviten avisar les autoritats, llevat que ja hagin arribat a un acord econòmic. D'altra banda, quan els imperials es prenen la feina d'organitzar un atac, solen ser més competents.
-Tret que només seguissin a Gillespee i ignoressin que anàvem a estar tots els altres -va suggerir l’Aves, vacil·lant -. Potser en Gillespee no mereixi més que tres esquadrons i un parell de carros voladors, segons ell.
-És possible -va reconèixer en Karrde -, però em costa creure que la seva Intel·ligència fos tan obtusa. Bé, demanarem als nostres agents de Trogan que efectuïn algunes indagacions discretes, a veure si esbrinen d'on va sortir aquella unitat i qui va donar el buf. Mentrestant, hem d'organitzar una cacera. Anem a això.

En Pellaeon va observar que en Niles Ferrier somreia, parapetat darrere de la seva barba descuidada, mentre els milicians l'escortaven pel pont. El tipus de somriure complagut i presumptuós que demostrava total ignorància sobre els motius de la seva presència a bord del Quimera.
-Ja és aquí, almirall -va murmurar en Pellaeon.
-Ja ho sé -va respondre amb calma en Thrawn, d'esquena al lladre que s'acostava.
Amb calma, però també amb una lluentor mortífera en els seus ulls vermells. En Pellaeon va fer una ganyota i es va preparar per al pitjor. No seria una cosa agradable.
El grup va arribar a la cadira de comandament d’en Thrawn i es va aturar.
-Niles Ferrier, almirall -va anunciar el comandant dels milicians -. Tal com vostè va ordenar.
L'almirall va romandre immòbil durant un llarg moment i, quan en Pellaeon va mirar, el somriure que il·luminava la cara d’en Ferrier havia desaparegut en part.
-Va estar a Trogan fa dos dies -va dir per fi en Thrawn, sense girar-se -. Es va trobar amb dos homes buscats per l'Imperi: Talon Karrde i Samuel Tomas Gillespee. També va persuadir a una petita i mal preparada força d'assalt, sota el comandament del tinent Reynol Kosk, que llancés un atac sobre els congregats, un atac que va fracassar. No és cert?
-Naturalment -va assentir en Ferrier -. Per això li vaig enviar aquell missatge, perquè sabés...
-M'agradaria sentir els seus motius -el va interrompre en Thrawn, girant-se a la seva cadira per fi per mirar el lladre -, per saber per què no he d’ordenar la seva immediata execució.
En Ferrier es va quedar bocabadat.
- Com? Però... M'he posat en contacte amb Karrde. Ara confia en mi, entén? Aquesta era la idea. Li lliuraré en safata a tota la banda...
Va callar i va empassar saliva.
-Vostè és el responsable directe de la mort de quatre milicians i trenta-dos soldats imperials -va continuar en Thrawn -. De la destrucció de dos carros de combat aeris i les seves tripulacions. Jo no sóc Lord Darth Vader, Ferrier. No malbarato inútilment les vides dels meus homes. Ni me les prenc a la lleugera.
El color va abandonar la cara d’en Ferrier.
-Senyor, almirall, sé que ha posat preu a tota la banda d’en Karrde...
-Però tot això no és res en comparació amb el complet desastre que ha provocat -el va interrompre una vegada més en Thrawn -. Intel·ligència em va informar, fa gairebé quatre dies, d'aquesta reunió de contrabandistes. Jo sabia el lloc, l'hora i la probable llista de convidats, i ja havia donat ordres precises a la guarnició de Trogan... Instruccions precises, Ferrier, que els deixessin en pau.
En Pellaeon havia pensat que en Ferrier no podia empal·lidir més. S'havia equivocat.
- Vostè? Però, senyor... Però... No ho entenc.
-D'això n’estic segur -va dir en Thrawn, amb veu mortalment serena. Va fer un gest. En Rukh, el guardaespatlles noghri, va avançar un pas -. Però és molt senzill. Conec en aquests contrabandistes, Ferrier. He estudiat les seves operacions, i m'he preocupat d'entrevistar-me personalment amb cada un durant l'any passat, almenys en una ocasió. Cap vol barrejar-se en aquesta guerra, i si vostè no hagués organitzat aquest atac, estic segur que haurien abandonat Trogan convençuts que havien de seguir mantenint la tradicional neutralitat dels contrabandistes.
Va dirigir un altre gest a Rukh i, de sobte, l'esvelt ganivet del noghri es va materialitzar en la mà de l'assassí.
-El resultat de la seva interferència -va prosseguir en Thrawn -ha estat unir-los contra l'Imperi, una cosa que m'havia pres moltes molèsties per evitar -Els seus ulls brillants es van clavar a la cara d’en Ferrier -. No m'agrada que facin malbé els meus plans.
Els ulls d’en Ferrier passaven incessantment de la cara d’en Thrawn al ganivet d’en Rukh; el seu rostre havia virat d'un blanc pastós al gris.
-Em sap greu, almirall –va quequejar -. No volia... Doni’m una altra oportunitat, eh? Només una més. Li lliuraré a Karrde, li ho juro. Els hi lliuraré a tots.
Es va quedar sense paraules i va romandre immòbil, amb aspecte desolat. En Thrawn va esperar uns segons a prosseguir.
-Vostè és un idiota curt de gambals, Ferrier -va dir -, però fins i tot els idiotes poden utilitzar-se en algunes ocasions. Tindrà una altra oportunitat. L'última oportunitat. Confio haver-me expressat amb claredat.
-Sí, almirall, amb molta claredat -va dir en Ferrier, i va agitar el cap de dalt a baix, com si tingués convulsions.
-Bé -En Thrawn va fer un gest, i el ganivet d’en Rukh va desaparèixer -. Per començar, Expliqui exactament què han planejat.
-És clar –En Ferrier va inhalar aire, estremit -. En Karrde, en Par'tah i en Clyngunn es trobaran, crec que d'aquí a tres dies, a Chazwa. Ah, saben que vostè transporta els seus nous clons pel sector d’Orus.
- De debò? I tracten d'impedir-ho?
-No, només d'esbrinar la seva procedència. Després, li ho diran a la Nova República. En Brasck no els hi dóna suport, però tampoc s'interposarà. En Dravis anirà a veure a Billey, i després es reunirà amb ells. En Mazzic i l’Ellor tenen una altra idea en ment, però no van dir quina.
Es va quedar sense paraules, o aire, i va callar.
-Molt bé -va dir en Thrawn, al cap d'un moment -. Farà el següent: vostè i els seus es reuniran amb Karrde i els altres a Chazwa, el dia de la cita. Portarà a Karrde un regal: una llançadora d'assalt que va robar en el lloc patruller d’Hishyim.
-Manipulada, oi? -Va assentir amb energia en Ferrier -. Sí, això havia pensat, donar-los unes naus manipulades que...
-En Karrde examinarà el regal a consciència, és clar -el va interrompre en Thrawn, donant mostres que la seva paciència començava a esgotar-se -. Per tant, la nau es trobarà en perfectes condicions. El seu únic propòsit és afirmar la seva credibilitat, suposant que li’n quedi alguna.
En Ferrier va torçar els llavis.
-Sí, senyor. I després?
-Continuarà informant sobre les activitats d’en Karrde. I de tant en tant, li enviaré més instruccions. Instruccions que obeirà a l'instant i sense dir ni piu. Està clar?
-I tant. No es preocupi, almirall, confiï en mi.
-Això espero -En Thrawn va llançar una significativa mirada cap al seu guardaespatlles -. Perquè em desagradaria molt que en Rukh es veiés forçat a visitar-lo. M'he expressat amb claredat?
En Ferrier també va mirar a Rukh, i va empassar saliva.
-Sí, ho he captat.
-Bé –Va girar en la seva cadira i va donar l'esquena a Ferrier -. Comandant, escorti al nostre convidat a la seva nau i encarregui’s de què la seva gent sigui traslladada a la llançadora d'assalt que els he preparat.
-Sí, senyor -va dir el comandant de la milícia.
Va donar un cop de colze a Ferrier, i el grup es va dirigir cap a la popa.
-Vés amb ells, Rukh -va dir en Thrawn -. La ment d’en Ferrier és minúscula, i vull que surti d'aquí sabent molt bé què passarà si torna a espatllar els meus plans.
-Sí, senyor -va respondre el noghri, i va seguir en silenci darrere del lladre de naus.
En Thrawn es va girar cap a Pellaeon.
- La seva anàlisi, capità?
-La situació no és bona, senyor, però no tan dolenta com temíem. Si cal creure a Ferrier, tenim controlat al grup d’en Karrde. Mentrestant, els seus nous aliats i ell no faran més que seguir l'esquer disposat per a la Rebel·lió.
-Fins que es cansin i marxin cada un pel seu costat -va assentir en Thrawn, i va aclucar els ulls vermells -. Sobretot, perquè el pes dels negocis perduts per l'Imperi comença a reclamar el seu tribut. De tota manera, encara falta temps.
- Quines són les alternatives? Acceptar la proposta d’en Ferrier, en el sentit de proporcionar naus manipulades?
En Thrawn va somriure.
-Tinc en ment quelcom més útil i satisfactori, capità. A la llarga, estic convençut que alguns contrabandistes s'adonaran que l'atac de Trogan va ser molt poc convincent. Si sembrem algunes proves plausibles, potser els convencem que en Karrde estava darrere.
En Pellaeon va parpellejar.
- Karrde?
- Per què no? Un maldestre i fal·laç intent de convèncer els altres que els seus temors sobre l'Imperi estaven justificats. Acabarà amb la influència que en Karrde pugui tenir sobre ells, i ens estalviarà la feina de capturar-los.
-Val la pena pensar en la possibilitat, senyor -va admetre amb diplomàcia Pellaeon. Segons la seva opinió, en el punt àlgid d'una ofensiva a gran escala no era el moment adequat de pensar a venjar-se de la púrria i l'escòria de la galàxia. Hi hauria molt de temps per això després de reduir a pols a la Rebel·lió -. Puc suggerir, almirall, que la campanya suspesa de Ketaris exigeix ​​tota la seva atenció?
En Thrawn va tornar a somriure.
-La seva devoció pel deure és encomiable, capità -Va tornar el cap per mirar per la portella lateral -. Encara no hem rebut informes de Coruscant?
-Encara no, senyor -va dir en Pellaeon -, però recordeu que Himron, primer, volia sembrar pistes falses. Potser s'hagi retardat.
-Potser -En Thrawn es va tornar, i Pellaeon va advertir certa tibantor a la cara -. I potser no. De tota manera, encara que no aconseguim apoderar-nos dels bessons que tant ànsia el nostre benvolgut Mestre Jedi, si el Major Himron aconsegueix portar de tornada a la Mara Jade, eliminarà l'amenaça que representa per a nosaltres. De moment, això és el més important -Es va redreçar a la seva cadira -. Posi rumb cap a la batalla de Ketaris, capità. Partirem quant en Ferrier hagi sortit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada